ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μάθε να φτιάχνεις μόνη σου χαλάουα στο σπίτι

16 Απρ 2010 4/16/2010
χαλάουα
Η χαλάουα είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στο εμπόριο. Τα βασικά συστατικά της είναι το λεμόνι, το νερό και η ζάχαρη. Μπορείς πολύ εύκολα να τη φτιάξεις μόνη σου και χωρίς κόστος.

Πριν σου δώσω την συνταγή, πρέπει να σε ενημερώσω ότι δεν είναι εύκολη στον χειρισμό της και θέλει πολλή εξάσκηση μέχρι να μάθεις πως να τη δουλεύεις. Άμα έχεις χρόνο ή άμα βαριέσαι και δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις μπορείς να πειραματιστείς.

Ξεκινάμε λοιπόν:

➦ 3 κουταλιές της σούπας νερό
➦ 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
➦ 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
➦ Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις και 1 κουταλάκι μέλι


  1. Ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπρίκι και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Μόλις ροδίσει η χαλάουα την ρίχνεις σε μία κρύα επιφάνεια όπως μάρμαρο και την αφήνεις να κρυώσει. Θα δεις πως θα αρχίσει να παίρνει στέρεα μορφή – στην συνέχεια την ξεκολλάς από την επιφάνεια σιγά σιγά και αρχίζεις να την δουλεύεις στα χέρια σου (αν τα χέρια σου έχουν την τάση να ιδρώνουν, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να την δουλέψεις, ακόμα και αν τα πουδράρεις πρώτα). 
  2. Καθώς την δουλεύεις θα δεις πως δημιουργούνται ίνες σαν κλωστές. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να ακολουθούν την φορά του ρολογιού. Κρατάς στην μία σου παλάμη πχ. την αριστερή την χαλάουα και με το δεξί σου χέρι τραβάς λίγο από την  ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι και την κολλάς πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι. Κάνεις το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό και να μοιάζει με πλαστελίνη. Αυτό υποτίθεται είναι το εύκολο μέρος.

    Α! μην ξεχάσω είναι προτιμότερο η χαλάουα να είναι πιο σκληρή παρά να σου γίνει πολύ υδαρή γιατί μετά άντε να την ξεκολλήσεις! Επίσης, αν αρχίσει να σου κολλάει στα χέρια μπορείς να ρίξεις λίγες σταγόνες νερό και συνέχισε να την δουλεύεις όπως παραπάνω. 
  3. Τώρα πάμε στα δύσκολα, στην τεχνική. Αφού υποτίθεται ότι έχεις καταφέρει να την φτιάξεις όπως πρέπει:-p, την απλώνεις πάντα σύμφωνα με την φορά της τρίχας, την πιέζεις δυνατά μέχρι να κολλήσει και την τραβάς απότομα και γρήγορα, εννοείται προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι γρήγορες και κοφτές!! Υπάρχει η περίπτωση να σου κολλήσει η χαλάουα στο δέρμα και να μην βγαίνει με τίποτα. Don’t panic! Πάρε λίγη από την ποσότητα της χαλάουας που κρατάς στο χέρι σου ,τοποθετήστε τη πάνω στο σημείο εκείνο που έχει κολλήσει η χαλάουα και τράβηξε πάλι γρήγορα και κοφτά. Όταν τελειώσεις ξέπλυνε τα πόδια σου με νερό.
χαλάουα

Θα μου πεις γιατί να κάνω χαλάουα και όχι κερί; Η χαλάουα θα κάνει τα πόδια σου πολύ πολύ απαλά, άσε που γλυτώνεις ένα σωρό λεφτά. Επίσης, έχει το καλό ότι μπορείς να την αποθηκεύσεις και για μελλοντική χρήση, βάζοντάς την στο ψυγείο σε ένα σακουλάκι από νάυλον. Απλά χρειάζεται πολύ εξάσκηση αλλά όταν πια εξοικιωθείς, πίστεψέ τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν!

Σε κάθε περίπτωση, πριν κάνεις αποτρίχωση  να καθαρίζεις το δέρμα σου με οινόπνευμα 70 βαθμών και στην συνέχεια να ρίχνεις λίγη ποσότητα ταλκ – ξέρεις αυτή που βάζουμε στα μωράκια όταν συγκαίονται:-p Με αυτό τον τρόπο λιγοστεύεις την πιθανότητα να τραβήξεις μαζί με το κερί, και το δέρμα σου… και κυρίως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα…

Καλή επιτυχία!

Όσες δεν τα κατάφεραν με την χαλάουα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο Πως να φτιάξεις ζεστό κερί αποτρίχωσης.
125 σχόλια:
  1. Μπραβο ρε συ, είσαι γεμάτη χρήσιμες πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ εσύ πας πίσω:-pp Καλημέρααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/14/2010

    geia!s eixa steilei ena meil gia to an mporo na kano apotrixosi.λοιπον οχι δε μ το εχει πει γιατρος και μαλλον επιπολαιοτητα μου που το ονομασα μονη μου τα εχω απο μικρη κ επειδη εχει κ η μαμα μ κ σε αυτη το εχει πει γιατρος σκεφτηκα οτι κατι τετοιο ειναι δεν ειναι μεγαλα ουτε εξογκωμενα απλα κατι μπλε αγγειακια φαινονται...αν ξερεις κατι... σε ευχαριστω εκ των προτερων,αν και μαλλον θα παω σε γιατρο.
    υγ σ ειχα στειλει μια συνταγη για μασκα προσωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου:)
    Είδες? Καμιά φορά παρασυρόμαστε και κάνουμε διαγνώσεις μοναχούλες.
    Η συμβουλή μου είναι να επισκεφθείς πρώτα έναν γιατρό γιατί μπορεί απλά να πρόκειται για φλεβίτιδα που έχει διαφορά με τους κιρσούς. Μέχρι να πάρεις γνώμη ειδικού, εγώ δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις σχετικά με την αποτρίχωση πέρα από το να μείνεις στο ξυραφάκι.Δεν θα ήθελα να σου πω πράγματα που μπορεί να σε βλάψουν και να επιδεινώσουν το πρόβλημα.
    Όταν ο γιατρός σου πει τι ακριβώς είναι, μην διστάσεις να μου γράψεις για να σε "συμβουλέψω" ανάλογα.
    Την είδα την συνταγή και ευχαριστώ πολύ. Όντως είναι καταπληκτική και κάνει κάτι σαν mini lifting. Την έχω δοκιμάσει αλλά στην δική μου είχα προσθέσει μέσα και μία κουταλίτσα αλεύρι. Πες το στην μαμά χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/16/2010

    ok xairomai!na eisai kala!!eyxaristo
    ta leme!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/18/2010

    r paidia me to pou piasw tin xalaoua sta xeria ginete polu igri kai den mporw n kanw apotrixwsi...peite m kamia simbouli giati 8 trela8w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η χαλάουα ζεσταθεί πολύ και αρχίσει λιώνει, μπορείς να την τοποθετήσεις πάνω σε μία κρύα επιφάνεια όπως είναι το μάρμαρο και να την αφήσεις έτσι μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει. Δυστυχώς, η χαλάουα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ δύσκολο να δουλευτεί λόγω ζέστης:((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/22/2010

    Εμενα τη πρωτη φορα (μολις τωρα δοκιμασα)Και μου βγηκε η χαλαουα πολυ καραμελωτη σαν καραμελιτσα....ποσο πρεπει να τη βρασουμε τη χαλαουα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμη, παραπάνω λέω μέχρι η χαλάουα να πάρει ρόδινο χρώμα. Μόλις πάρει το κατάλληλο χρώμα την βγάζεις από την φωτιά, την ακουμπάς σε μια κρύα επιφάνεια και την αφήνεις να κρυώσει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/27/2010

    pos 8a ri3oume ti xalaoua ce kria apifania ? afou ine igri & 8e 3exilici apo tn epifania:( je emena den pire to xroma emine kitrinopracino gt?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα άμα την ρίξεις σε κρύα επιφάνεια θα παγώσει και δεν θα τρέχει:o
    Κιτρινοπράσινη χαλάουα πρώτη φορα ακούω, χιχι.
    Ιδέα δεν έχω γιατί πήρε αυτό το χρώμα (δεν μου έχει συμβεί ποτέ)
    Στην 4η παράγραφο του άρθρου λέω "Μόλις ροδίσει η χαλάουα την ρίχνεις σε μία κρύα επιφάνεια όπως μάρμαρο και την αφήνεις να κρυώσει. Θα δεις πως θα αρχίσει να παίρνει στέρεα μορφή – στην συνέχεια την ξεκολλάς από την επιφάνεια σιγά σιγά και αρχίζεις να την δουλεύεις στα χέρια σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/07/2010

    re koritsakia klmr!:p to kalokairi eixa apelpistei! eixa dokimasei ta panta keri,xalaoua, ki oti allo kyklofori sto emporio!!alla telika kateli3a sto klassiko 3urafaki!m aresei polu h idea ths xalaoua alla den borw na thn xrhsimopoihsw!...kamia idea gia eukolh xrhsh???!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμη, όντως η χαλάουα είναι πολύ δύσκολη να την "δουλέψεις". Αν δεν τα καταφέρνεις γιατί δεν χρησιμοποιείς ζεστό κερί? Πάρε μια ρολέτα και η αποτρίχωση θα γίνει παιχνιδάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/10/2010

    ok 8a t dokimasw!!8nx!:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα προσπαθησα να κανω την "συνταγη" για την χαλαουα αλλα δεν μου εγινε ποτε συμπαγες...εμεινε ετσι υγρο....γιατι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω γιατί:(
    Την δούλεψες αρκετά στα χέρια σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/04/2010

    auti i syntagi gia t xalaoua sigoura einai entaksei ...den ta katafera.....den egine sterea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι 100% εντάξει και 100% δοκιμασμένη. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν σας βγαίνει σωστή:o
    Αν δεν τα καταφέρνετε μπορείτε να αποφύγετε όλο τον κόπο και να αγοράσετε έτοιμη χαλάουα ακόμη και από το σούπερ μάρκετ. Έχει ιδιαίτερα προσιτή τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/10/2010

    pes mas aplws panw katw esu posi wra ti vrazeis??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/13/2010

    Εχω εντονη τριχοφυια και η γιατρος μου ειπε οτι ειναι κληρονομικη.σκεφτομαι για χαλαουα αλλα κανει για πιο σκληρες τριχες στα ποδια και σε πιο ευαισθητες περιοχες οπως η κοιλια και το μπικινι?καικατι αλλο γιανα μεινει σταθερη πρεπει η θερμικρασια του δωματιου να ειναι χαμηλη?γιατι τωρα τον χειμωνα το δωματιο το κανω φουρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Ανώνυμος 6:24 μ.μ όπως είπα παραπάνω, μέχρι να βράσει και να ροδίσει.

    @Ανώνυμη 12:00 μ.μ, φυσικά και ενδείκνυται για περιοχές όπως τα πόδια, το μπικίνι κλπ.
    Στο τελευταίο ερώτημά σου η απάντηση είναι, ΝΑΙ. Επίσης, αν τα χέρια σου ιδρώνουν ή είναι πολύ ζεστά η χαλάουα δεν θα μπορεί να δουλευτεί με αποτέλεσμα να λιώνει:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/14/2010

    Την εφτιαξα...την δουλεψα στα χερια αλλα οταν παω να την κολλησω σε ενα σημειο πχ γαμπα κολλαει στο χερι και δεν μπορει να κολλησει στο δερμα του ποδιου και οταν μετα απο προσπαθειες κολλαει λιγο το τραβαω αλλα δεν τραβαει και τις τριχες μαζι . Ειναι αρκετα σκληρο και οι τριχες δεν ενωνοντε με αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/14/2010

    οταν το αφησουμε και κρυωσει πολυ γινει σαν πετρα ,μεα μπορουμε να το ξαναδουλεψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμες (γράψτε κανά όνομα να ξέρω με ποιόν μιλάω:i) εάν η χαλάουα κολλάει στο χέρι τότε θα πρέπει να την αφήσετε πάνω σε κρύα επιφάνεια και να την ξαναδουλέψετε. Προφανώς παραζεστάθηκε καθώς την δουλεύατε. Και ναι, μπορείτε να τη ξαναδουλέψετε όσες φορές θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επίσης, αν είναι υπερβολικά σκληρή μπορείτε να ρίξετε ελάχιστες σταγόνες νερό. Και κάτι άλλο... ξέρω πως είναι πολύ δύσκολη στο χειρισμό της γι'αυτό άλλωστε οι περισσότερες προτιμούν το κερί. Όταν την κολλάτε στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε, να ασκείτε πίεση αλλιώς δεν θα κολλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/17/2010

    otan ennoeis krua epifaneia kai les marmaro ti akrivws ennoeis??(marmaro dld st patwma mono ekei diathetw marmaro!) gt egw tn evraza kai tn erixa se ena isio piataki kai dn egine pote sterea...!!eixe mia urgi morfi..!korina!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όταν λέω μάρμαρο εννοώ μάρμαρο Κορίνα:i
    Αν δεν έχεις μάρμαρο δοκίμασε να την ρίξεις σε μια μεταλλική επιφάνεια. Πάντως θαυμάζω την επιμονή και την υπομονή σας, χιχι. Εγώ αν δεν τα κατάφερνα θα τα παρατούσα:o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος1/16/2011

    to diabasa k m fanike kali idea na to kanw... elpizw na t kataferw an k polu fobamai oti 8a ta kanw mpaxalo :P 8a s pw t apotelesmata se liges meres gina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλημέρες..να ρωτησω κατι αυτο αν το κάνω μονο για τα ποδια κάνει??? μπορω να το χρησημοποιησω στο προσωπο???? :m ευχαριστώ πολύ!! κ συγχαρητήρια για το site!!:t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου nouritsa7.
    Κάνει για όλες τις περιοχές, ακόμη και για το πρόσωπο!
    Σε ευχαριστώ πολύ:c:t:o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. posi wra perimenoume g nt kruwsei???tn exw ekei edw k 10 lepta alla tpt....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 10'? Είναι πολλά. Πάνω σε τι, την τοποθέτησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. να ρωτησω ποση ωρα το αφηνουμε να βρασει????:a ευχαριστω πολυ για την απαντηση πιο πανω!!:n

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κ οταν λεμε "το δουλευουμε"??? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Nouritsa, δεν μπορώ να σου πόση ώρα ακριβώς. Το πότε θα είναι έτοιμη θα το καταλάβεις από το χρώμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ρόδινο. Αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή για να την βγάλεις από την φωτιά.

    Το κομμάτι "το δουλεύουμε" το εξηγώ παραπάνω που γράφω τα εξής:

    "Καθώς την δουλεύεις θα δεις πως δημιουργούνται ίνες σαν κλωστές. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να ακολουθούν την φορά του ρολογιού. Κρατάς στην μία σου παλάμη πχ. την αριστερή την χαλάουα και με το δεξί σου χέρι τραβάς λίγο από την ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι και την κολλάς πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι. Κάνεις το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό και να μοιάζει με πλαστελίνη."

    Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω πιο κατανοητό μέσα από τον γραπτό λόγο:f:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Nouritsa, δεν μπορώ να σου πόση ώρα ακριβώς. Το πότε θα είναι έτοιμη θα το καταλάβεις από το χρώμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ρόδινο. Αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή για να την βγάλεις από την φωτιά.

    Το κομμάτι "το δουλεύουμε" το εξηγώ παραπάνω που γράφω τα εξής:

    "Καθώς την δουλεύεις θα δεις πως δημιουργούνται ίνες σαν κλωστές. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να ακολουθούν την φορά του ρολογιού. Κρατάς στην μία σου παλάμη πχ. την αριστερή την χαλάουα και με το δεξί σου χέρι τραβάς λίγο από την ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι και την κολλάς πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι. Κάνεις το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό και να μοιάζει με πλαστελίνη."

    Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω πιο κατανοητό μέσα από τον γραπτό λόγο:f:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλημέρες..να ρωτησω κατι αυτο αν το κάνω μονο για τα ποδια κάνει??? μπορω να το χρησημοποιησω στο προσωπο???? :m ευχαριστώ πολύ!! κ συγχαρητήρια για το site!!:t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμες (γράψτε κανά όνομα να ξέρω με ποιόν μιλάω:i) εάν η χαλάουα κολλάει στο χέρι τότε θα πρέπει να την αφήσετε πάνω σε κρύα επιφάνεια και να την ξαναδουλέψετε. Προφανώς παραζεστάθηκε καθώς την δουλεύατε. Και ναι, μπορείτε να τη ξαναδουλέψετε όσες φορές θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Anonymous4/14/2011

    Εχω εντονη τριχοφυια και η γιατρος μου ειπε οτι ειναι κληρονομικη.σκεφτομαι για χαλαουα αλλα κανει για πιο σκληρες τριχες στα ποδια και σε πιο ευαισθητες περιοχες οπως η κοιλια και το μπικινι?καικατι αλλο γιανα μεινει σταθερη πρεπει η θερμικρασια του δωματιου να ειναι χαμηλη?γιατι τωρα τον χειμωνα το δωματιο το κανω φουρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kalhmera.... poly wraio kai xrhsimo to blog sou!!! thanks prokatavolika gia oles tis syntages pou tha xrhsimopoihsw :P....
    Exw mia aporia... h xalaoua pou yparxei sto emporio se morfh roleta einai h idia me thn klassikh xalaoua?
    epishs h xalaoua tou emporiou einai xhmikh ? den einai ftiagmenh me ta idia systatika me ayta pou anafereis eeee?
    Eyxaristw kai elpizw na synexiseis etsi :)
    Stella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα Στέλλα και σ'ευχαριστώ πολύ:a

    Η ρολέτα περιέχει κερί και όχι χαλάουα. Ξέρεις σαν το κερί που υπάρχει σε βαζάκια (πχ. Veet) αλλά σε μορφή ρολέτας.

    Και όχι η χαλάουα του εμπορίου δεν είναι χημική, περιέχει ζάχαρη και λεμόνι όπως και η παραπάνω συνταγή:c

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Prospathhsa na ftiaxw xalaoua....

    dystyxws den ta katafera :(
    den ephxe.... perimena 1 wra kai tpt
    opote phra ayth tou emporiou.....

    pantws to peeling swmatos me thn zaxarh kai to ladi
    to petyxa kai exei polu wraio apotelesma :)

    Filakia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν πειράζει καλό μου, είναι δύσκολο το ξέρω!
    Πολύ χαίρομαι που τουλάχιστον το 2ο πέτυχε :i :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος5/18/2011

    μαριαννα τ κανεισ?εχ ακουσει για καποιο αποτριχωτικο γαντι..ποια ειναι η γνωμη σ?κανει δουλεια?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος5/19/2011

    η χαλάουα πρέπει να πάρει το χρώμα της φωτογραφίας σωστά?
    έχω δει και στο κομμωτήριο έτσι την κάνουν αλλά παίρνει το χρώμα της φωτ. Πια η γνώμη σου? μην απαντήσεις πάλι ρόδινο χρώμα δεν καταλαβαίνουμε :c

    εγώ έβαλα το μπρίκι μετά το βράσιμο σε κρύο νερό και έπηξε.

    Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γειά σου Ειρήνη μου
    Ναι, το χρώμα της θα πρέπει να είναι όπως αυτό της φωτογραφίας:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος5/21/2011

    μαριαννα τ κανεισ?εχ ακουσει για καποιο αποτριχωτικο γαντι..ποια ειναι η γνωμη σ?κανει δουλεια?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πω, συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Είδα πως είχες ξανακάνει την ερώτηση και καταλάθως την προσπέρασα:b

    Ναι, φυσικά κι έχω ακούσει και ναι κάνει δουλειά και ταυτόχρονα απολέπιση!:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος5/25/2011

    dn prz!wraia euxaristw polu!!:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος5/26/2011

    me th xalaoua pou kanoume gurnane oi trixes mesa sto derma ti na kanw??? oxi tipota ere8uzetai to derma kai prokalei fagoura

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος5/27/2011

    na rwtisw kati??h xalaloua xreiazetai dhldh k tainies apotrixwshs??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όχι η χαλάουα δεν γίνεται με ταινίες. Το τράβηγμα γίνεται με το ίδιο το προϊόν.

    Για τις τρίχες που εγκλωβίζονται, μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω link Αποτρίχωση και θυλακίτιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. m vghke h syntagh,ola kala sthn arxh alla kapoia stigmh h xalaoua kollhse sta daxtyla m k xalase teleiws,gt?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ίσως να ίδρωσαν τα χέρια σου ή από την ζέστη. Γενικά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και λόγω ζέστης, η χαλάουα δεν μπορεί να δουλευτεί καλά. :b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος6/05/2011

    1Εγώ τελικά κάτι κατάφερα... Την έφτιαξα! Μου πέτυχε και το ρόδινο χρώμα και έγινε στερεή όταν κρύωσε στο μάρμαρο. Την έπλασα στα χέρια μου όμως και πήρε το χρυσαφί χρώμα που είπες, αλλά δεν κατάφερα να πιάσω τριχούλες με αυτή.. Έγινε κανονικά σαν πλαστελίνη, αλλά κάπως πιο σκληρή.. Τι έκανα λάθος; :f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μμμμμ, ευχάριστο το γεγονός ότι τα κατάφερες!:t

    Σχετικά με την ερώτησή σου. Μήπως οι τριχούλες ήταν πολύ κοντές? Θυμήσου επίσης, πως όταν την απλώσεις στο σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις ,θα πρέπει να ασκήσεις πίεση για να κολλήσει. Δεν είναι σαν το ζεστό κερί που απλώνεται με την μία.

    Αν δεις ότι η χαλάουα σκληραίνει, θα πρέπει να συνεχίσεις να την δουλεύεις στα χέρια σου μέχρις ότου μαλακώσει και ίσως χρειαστούν και μερικές σταγόνες νερό.:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος6/05/2011

    Επειδή έχω ξανακάνει χαλάουα,οι τρίχες είχαν ok μήκος για να βγουν... Τώρα, κάτι πρέπει να μην έκανα καλά, γιατί όσο πιο πολύ τη δούλευα με τα χέρια, τόσο γινόταν σκληρότερη, γιατί κρύωνε, υποθέτω. Δοκίμασα να βρέξω λιγάκι τα χέρια μου, αλλά τίποτα :( Γι' αυτό και όσο κ αν την πίεζα, δεν κολλούσε στο δέρμα.. επειδή ήταν λίγο σαν καραμέλα... :p Θα το παλέψω όμως! :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. :c
    Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Είναι δύσκολη στον χειρισμό της αλλά με την πρακτική θα σου γίνει συνήθεια!
    Ελπίζω να τα έχεις καταφέρει τώρα που σου μιλάω:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος6/13/2011

    Βασικά το θέμα που προκύπτει είναι το εξής: Ενώ την έτοιμη όσο τη δουλεύεις με τα χέρια μαλακώνει κ ανοίγει το χρώμα της μέχρι που γίνεται σαν πλαστελίνη, τη συγκεκριμένη όσο τη δουλεύω σκληραίνει μέχρι που κόβεται στο τέλος :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τα κατάφερες τελικά? Αν θέλεις κοίταξε κ εδώ Ζεστό κερί με άσπρη ζάχαρη δείχνει πως να φτιάχνεις ζεστό κερί :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος6/22/2011

    αντί για λεμόνι,γίνεται να χρησιμοποιήσω πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα,
    Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει ότι μπορείς, αντί για λεμόνι να χρησιμοποιήσεις πορτοκάλι.
    Δοκίμασέ το και αν θέλεις πες μας τα απολέσματα:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος7/02/2011

    το μείγμα βγήκε πολύ σκληρό κ κόλλησε στο πάτο της κατσαρόλας :(
    ή δεν πιάνει με πορτοκάλι ή εγώ έκανα κάτι λάθος
    α! καλό μήνα κιόλας ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μμμμμ, δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν έχω δοκιμάσει χαλάουα με πορτοκάλι. Θα προσπαθήσω να φτιάξω το μίγμα κ αν το πετύχω θα σου πω :t
    Καλό μήνα και σε σένα :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ο πόνος είναι ίδιος με το κερί? :h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος7/12/2011

    χρησιμοποιούμε ταινίες για την χαλάουα ή την απλώνουμε έτσι χύμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @Μανταρίνι, πάνω κάτω ναι :c

    @Ανώνυμος 5:23 π.μ., την απλώνεις έτσι όπως είναι, δεν χρησιμοποιείς ταινία.

    Απλώνεις την μισή χαλάουα στο σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις και την άλλη μισή την περνάς πάνω στην ήδη κολλημένη χαλάουα και τραβάς. Ελπίζω να έγινα κατανοητή :o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εχθές είδα μια ταινία και έτυχε να δείχνει μια σκηνή για το πως δουλεύει την χαλάουα...
    http://www.youtube.com/watch?v=17U4o_TLN9g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. δεν πετυχε σε κανεναν η χαλαουα γιατι απλα δεν αναφερεις ποση ωρα χρειαζεται βρασιμο ακριβως..εγω την εκανα κ την εβρασα 8' ,εννοειται πως δεν πετυχε κ σε εμενα ,ουτε καν επιξε!ο καθενας θεωρει το δικο του "ροδισμα" κ οτι κατσει.ευτυχως βρηκα ενα βιντεακι στο youtube οπου λεει ακριβως ποση ωρα,το εκανα κ βγηκε τελειο !!!!!ουτε χρειαζεται μαρμαρο κ τετοια για να πιξει ,ουτε να το δουλεψεις με τα χερια .εγω εκανα την συνταγη αυτη http://www.youtube.com/watch?v=XRLFm5g4SIc&feature=relatedκ βγηκε αμεσως!δεν το πιστευα ,το περιεγραφες λες κ ηταν κ εγω δεν ξερω τι..
    οι ποσοτητες που αναφερεις ειναι για πολυ λιγο υλικο.ειναι πανευκολο κοριτσια μην αγχωνεστε!!!κ στην εκτελεση κ στη χρηση απλα το κολλας πανω στις τριχουλες κ τραβας ,αφηστε που νομιζω οτι δεν ποναει καθολου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μμμμμ αγαπητή Τάνια κάνε μια έρευνα πρώτα, ψάξε το blog κ μην πετάς ότι σου έρχεται από δω κ από κει, παριστάνοντας την έξυπνη:t

    Πιο απλά και κατανοητά δεν θα μπορούσα να περιγράψω την διαδικασία. Το βίντεο που μας έστειλες δεν είναι για την χαλάουα αλλά για την παρασκευή ζεστού κεριού με τα ίδια υλικά. Έχουν τεράστια διαφορά και στον τρόπο παρασκευής αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται.

    Η συνταγούλα σου θέλει ταινίες για να βγουν σωστά οι τρίχες. Επίσης, στην χαλάουα δεν χρειάζεσαι ένα τόνο υλικά, όπως, στο βίντεο που μας πρότεινες κ ο λόγος απλός: με μια μικρή ποσότητα χαλάουας μπορείς να αποτριχώσεις κ τα δύο σου πόδια, μην σου πω κ το μπικίνι.

    Κάτι τελευταίο... Έχω γράψει άρθρο για την παρασκευή ζεστού κεριού, αν έψαχνες καλύτερα θα το έβρισκες στο blog μου. Ορίστε και το link Φτιάξε Ζεστό Κερί αποτρίχωσης με άσπρη ζάχαρη (Μέρος 2ο)

    Αυτά και plz μην με υποτιμάς τόσο :r:k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος12/14/2011

    Paidia h syntagh einai teleia. Ta sustatika akrivos stin posotita pou xriazetai. Kano xronia xalaoua (tin agoraza apo emporio) k xero na tin douleuo. To na tin 'magirepseis' omos thelei na peiramatisteis, den tha petyxei apo tin proti fora..
    Ena mystiko einai na perimeneis na perasei i fasi pou otan vrazei to migma arxizei na vgazei entonous afrous k na katalagiasei. Tote arxizei na 'denei' k na pernei kexrimpari xromataki. 1-2 lepta vrasimo apo afto to shmeio k to rixneis sto marmaro.
    To pos tha tin doulepseis k to pos tha ti xrisimopiiseis thelei exaskisi, upomonh k oxi polu zesto perivalon!
    Teleia suntagi, k pali euxaristo! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος12/18/2011

    epeidh eixa kanei paliotera xalaoua sthn endoterh epoxh tou bikini if you know what I mean anarwtiemai an kanei molis mathw na xeirizomai th xalaoua genikotera na epixeirhsw monh m k st shmeio auto? les na to apofugw kalutera mhn exw kana atuxhma? katia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος12/20/2011

    Na to epixeirhseis! Ego kano full apotrixosi stin perioxi [if you know what I mean :p] k xrisimopio edo k xronia mono xalaoua. Vrisko oti krataei pio polu k einai pio eukolo na tin xeiristeis stis mikres perioxes. Dokimase to. Den xaneis tipota k de nomizo na katafereis na kaneis molopes! H suntagi pio pano douleuei, einai akrivos i dosologia pou xriazetai..

    Yiota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος1/07/2012

    emenA DEN MU PETUXE KAI TO EKANA 4 FORES DEN KATAFERE POTE NA PAREI STEREA MORFH SIGURA AN LES OTI SU PETUXAINEI KATI KANW LA8OS :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος1/09/2012

    Stereh morfh tha parei mono otan kruosei polu.. k pali petra den tha ginei. Ekei pou vlepeis oti to meigma exei zaxarosei k exei ginei suropi, to katevazeis, to rixneis se mia gualini epifaneis, esto ena piato k me to pou arxisei na kruonei perneis ligi posotita me ta daktula sou. Ligo, oso mia tsixla. Tha einai ligo pio pixto apo meli alla oso kruonei k oso to platheis anamsesa sta daktula sou toso tha ginetai san tsixla. Stera morfi otan leme mi fantazesai tora petra.. san tsixloula..

    Yiota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος1/12/2012

    to dokomasa peripou 5 fores mexri na mu vgei :P eimai h kopela pou ekana to sxolio stis 7 tou mhna. telika mu petuxe :) apla h8ele parapanw wra vrasimo kai se xamhlh fwtia. epishs dokimasa na valw 2 katalakia apo lemoni kai oxi 2 ths soupas giati to provlhma mu opws proanefera htan oti den ginotan pote san <> eimai polu happy giati apotrixwsa oles tis perioxes opou prin xrisimopoioousa xurafaki!!!
    Tina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος1/17/2012

    kalsspera!!prin dw auto to site to opoio einai polu endiaferon(sugxarhthria) phra apo t souper market ena proion apotrixwshs pou enw grafei pws einai xalaoua k einai ontws ftiagmeno apo zaxari,lemoni einai san t zesto keri.einai se eidiko mpolaki k afou t aleipseis me t spatoula afaireis me tainies k oxi t idio proion.k rwtaw egw twra telika ti proion phra?? exw entonh trixofuia h opoia emfanizetai kathe 2 bdomades peripou.oi teneies veet pou xrhsimopoiousa xronia m peirazan toso p ekana plhges,kaigomoun kai dhmiourgountan spurakia metepeita gi auto eipa na xrhsimopoihsw kati fusiko.esu ti proteineis??euxaristw!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος1/17/2012

    tin ekana k petixe me ti deyteri fora den einai toso diskolo dokimaste na to kanete. apo tote exo kanei 2 3 fores ala endiamesa kano k ksirafi giati kanei k krrrrio k kano poli ora mexri na telioso k ena provlima poy adimetopisa mexri na kano ta podia kato k na ftaso psila eixe malakosei arketa opote ta boytakia de boresa na ta kano. episis to bikini ponoyse idiaiteros...tha to prospathiso pados pali giati kanei k oraia apolepisi.eyxaristoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος1/26/2012

    koritsia exw ena provlima!! voithiste me kai emenaa! loipon evala 3 koutalies tis soupas zaxari treis nero kai treis lemoni! alla otan to evala sto mpriki auto evraze kai fouskwne san maniako! opote gia na min ta kanw ola mantara eprepe na to vgazw apo ti fwtia! 2on den pairnei rodino xroma! alla ena kitrino!! moufainetai kati kanw lathos! evala kai tin koutalia me to meli mesa tipota pali! TI KANW LATHOOOOOS!!? THELW kai egw na kanw!!! pleaseee peite mououou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ουφ, πάλι καλά που σε μερικές από εσάς πετυχαίνει. Τι άλλο να πω? Ελάτε σπίτι μου να σας δείξω την συνταγή :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος2/20/2012

    Εγώ χτες έκανα χαλάουα (εμπορίου, γιατί η συνταγή δεν μου έβγαινε)... Στην αρχή όλα ωραία, και σωστές οι κινήσεις μου και όλα σούπερ, έλα όμως που μετά ζεστάθηκε πολύ και έπρεπε να την ξεπλύνω... Μαλλον θέλει τρόπο. Αλλά, θα επιμείνω γιατί μου άρεσε το αποτέλεσμα. Κάνω χρόνια κερί, αλλά αυτή η απαλότητα μετά από χαλάουα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Θα το μάθω λοιπόν, και ας μου πάρει μήνες! ¨ενα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνω: Δεν κάνει να την κάνουμε το καλοκαίρι λόγω ζέστης γιατί δεν μπορούμε να την δουλέψουμε καλά... οι Αραβίδες, ρε παιδιά, που όλες ξέρουν να κάνουν χαλάουα, πώς το κάνουν στις χώρες τους που κάνει τρομερή ζέστη??? ΟΕΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος4/20/2012

    Γεια σου και συγχαριτηρια για το μπλογκ! θα ηθελα να σε ρωτησω κατα ποσο παιζει ρολο η φορα που απλωνουμε την χαλαουα και αντιστοιχα την τραβαμε. και σε ρωταω γιατι αν προσεξεις στο εξης βιντεακι
    http://www.youtube.com/watch?v=9nFPxyVRRO8&list=FLc48Yxq-jvOcBHVaRMU86AQ&feature=mh_lolz
    απλωνουν την χαλαουα με την αντιθετη φορα που βγαινουν οι τριχες και τραβαει με την φορα των τριχων. τελικα παιζει ρολο η κατευθυνση που θα απλωθει το προιον η οχι΄;
    ευχαριστω πολυ Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος6/02/2012

    Εμ μάλλον προτα πρέπει να ρίξεις τη ζάχαρη και μετά το νερό κ το λεμόνι γιατι κ εγώ προσπάθησα όλα μαζί αλλά ούτε ροδισε ούτε κρύωσε ποτέ και κατέληξα σιροπιαστο πίσσα :( δλδ πρεπει η ζάχαρη ξα καραμελωσει και μετα να ρίξεις τα ρευστα μαλλον :/
    Δν το δοκίμασα έτσι αλλά θέλω να μου πείτε σας παρακαλώ γτ έχω μεγάλο πρόβλημα με τις τρίχες μου ρε παιδιά η χαλαουα ειναι η μόνη μου λύση απαντήστε σας παρακαλωωω βοήθειας αααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος6/05/2012

    γεια σας! έχω και εγώ ένα πρόβλημα με αυτή την συνταγή της χαλάουα ....... δεν μπορώ να την φτιάξω. την άφησα μια μέρα περίπου πάνω σε μάρμαρο αλλά..... ακόμα υγρή παρέμεινε. μπορώ να βρω στο χόντο σέντερ αυτή την ροολέτα και πόσο κάνει περίπου_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος6/13/2012

    Πολύ καλή η ανάρτηση σου και ειλικρινά πέτυχε η χαλάουα!!την πραγματοποίησα με την τρίτη βέβαια..αλλά τώρα ξέρω!!όντως σου δημιουργεί πολύ πολύ μαλακό δέρμα!!σε ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος6/15/2012

    meta apo 2 apotiximenes prospatheies h 3petyxe k egine teleia h xalaoua :d thank's.
    apla telika ithele ligotero neraki k peristr zaxari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμος6/15/2012

    nc sintagi,alla gia poies ilikies einai;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Χαίρομαι που υπάρχουν κοπέλες που τους πετυχε η συνταγή :c
    Η χαλάουα είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες (εντάξει αν είσαι 10χρ. ε, λογικό είναι να μην χρειάζεσαι αποτίχωση :i)
    Ο επιμένων νικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ανώνυμος6/26/2012

    Εχω προσπαθίσει πολλές φορες,αλλα τι περισσοτερη ζαχαρη για να πιξει εβαλα,τι στην καταψυξη για κανα 2 μερες την αφησα,δεν παγωσε ποτε!Δεν ξερω αν φταιει το οτι δεν το ριχνω πια σε μαρμαρα και τετοια,αλλα απλωσ σε ενα αλλο σκευος,αλλα δεν νομιζω,γιατι την πρωτη φορα,που το εκανα ΑΚΡΙΒΩς ετσι(ενταξει δεν την εριξα και σε μαρμαρο,αλλα σε πλακακι),το μονο που καταφερα,ειναι να γεμισω το πλακακι σιροπια!(και να το καθαρισω φυσικα:p σαν καρυδοπιτα εμοιαζε το αμοιρο το πλακακι!!!!
    Υγ:μου αρεσουν πολυ αυτα που γραφετε,παντα τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ανώνυμος7/09/2012

    Γεια σας! Συγχαρητήρια για το blog! Καλή δουλειά :) Ξέρω ότι έχουμε οικονομική κρίση και ότι είναι δύσκολο να αγοράζουμε προϊόντα για αποτρίχωση κλπ κλπ, όμως θα αναφέρω επειδή κανείς δεν το ανέφερε, ότι η χαλάουα έχει 90 λεπτά (hondos center, sephora, beauty shop κλπ....! Επομένως, αν κάποια δυσκολεύεται τόσο πολύ, μπορεί να την προμηθευτεί...! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. geia sas!den to dokimasa alla prwtou to dokimasw thelw na m peite i trixa meta vgenei agria k malakia?gt exw ena provlima m tous gloutous m!:/...epishs tis tainies pou tis vriskw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ανώνυμος10/01/2012

    to dokimasa kai htan akrivws opws kai sthn ais8itiko mou pou de tha ksanapaw allwste!!!!!!!! :-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Νανα11/21/2012

    το δοκιμασα απλα οταν αρχισα να τη δουλευω στα χερια μου αρχισε να μαλακωνει υπερβολικα με αποτελεσμα να κολλαει στα χερια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμος2/04/2013

    eime antras kai skeftome ma to xrisimopeihso sto stithos? pirazi pou oi trixes einai megales?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλό θα ήταν να της κουρέψεις πριν με ένα ψαλιδάκι γτ αλλιώς είναι πολύ πιθανό οι τρίχες να κοπούν και να μην βγουν από την ρίζα. Το μήκος τους θα πρέπει να είναι 2-3 χιλ για να μπορέσει να της πιάσει η χαλάουα :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμος4/20/2013

    ginete xalaoua k se olo to mpikini?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Φυσικά και γίνεται!
    Αν το κάνεις για 1η φορά μόνη σου, δοκίμασέ το πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια που θέλεις να αποτριχώσεις και αν δεις πως τα καταφέρνεις, τότε άνετα μπορείς να κάνεις σε όλο το μπικίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ανώνυμος4/21/2013

    euxaristw gia thn sumvoulh!elpizw na ta kataferw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Να είσαι καλά και καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Γειά σου Μαριάννα!!! Μέχρι τώρα η αποτρίχωσή μου γινόταν με ξυράφι, σε αισθητικό με κερί και με μηχανή. Κάποιες φίλες μου κάνουν μόνες τους με κερί και έτσι αποφάσισα να αγοράσω τα απαραίτητα και να ξεκινήσω. Σήμερα όμως έπεσα στο μπλογκ σου και ομολογώ έχω διαβάσει απίστευτα πράγματα.Εφτιαξα λοιπόν τη χαλάουα (μονο που αποφάσισα να μεγαλώσω λίγο τη δοσολογία). Καυτή έτρεχε στο κουτάλι σαν μέλι (όχι πολύ πηχτό).Εριξα νερό στο μπρίκι ώστε να το καθαρίσω και πάγωνοντας πήρε την υφή που αναφέρεις..Τώρα είναι στο μάρμαρο και κρυώνει αλλά έχω την πεποίθηση ότι πέτυχε.. Να δούμε λοιπόν και τις ικανότητές μου στη "μαγειρική" αλλά και τα υπόλοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δεν ξέρω πως εμφανίζεται το όνομά μου ( σε 3 browser που κοιταξα βλέπω "Εγώ"). Η χαλάουα βγήκε τέλεια. Δεν ξέρω οι αναγνώστριες που λένε πως δεν του πέτυχε τι έκαναν λάθος.. Δεν κοίταξα χρόνο.. Ανακάτευα διαρκώς (μαλλον περιττό), εξατμίστηκε λόγω του βρασμού το νερό και ποσότητα λεμονιού.. Η υφή ήταν στην αρχή σκληρή αλλά με το δούλεμα έγινε "τσιχλώδης". Δεν εχω την υπομονή να ασχοληθώ πολύ αυτή τη στιγμή ( αφού στην τεχνική υστερώ απίστευτα ) αλλά σε κάποια σημεία που δοκίμασα κάνει δουλίτσα!!! ( btw οι αναλογίες που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα ότι τις αυξησα ήταν 4 κ.σ από το κάθε συστατικό. Αλλά δε χρειαζόταν.. Η ποσότητα βγήκε αρκετά μεγάλη)

    Φιλικά, Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Καλημέρα Μαράκι!
    Mάλλον κάπου στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου έχεις βάλει για όνομα το Εγώ :P

    Χαίρομαι πάρα πολύ που σου πέτυχε! Είσαι από τις ελάχιστες που τα κατάφεραν :)) Έτσι, ακριβώς, όπως το είπες... θέλει δούλεμα μέχρι η χαλάουα να γίνει σαν τσίχλα. Αν δεν φτάσει σε αυτό το σημείο τότε κάτι έχει γίνει λάθος.

    Μην σε τρομάζει η τεχνική. Δοκίμασε να αποτριχώσεις μικρές επιφάνειες και θα δεις ότι σιγά σιγά θα τα καταφέρεις., εδώ κατάφερες να πετύχεις την χαλάουα :p

    Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να μας γράψεις την εμπειρία σου, σημαίνει πολλά, τουλάχιστον, για μένα.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Καλησπέρα Μαριάννα!!! Μαρία πάλι (αυτή τη φορά δεν εχω το Outlook ανοιχτό αν και δεν ελπίζω να εμφανιστεί κανονικά το όνομά μου παρόλο που στις ρυθμίσεις είναι οκ).Δεν έχω κάτι νεότερο απλά θέλω να επαναλάβω για τις φίλες αναγνώστριες ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι κάτι το δύσκολο!!! Απλά οι κουταλίες ήταν όσο το δυνατό ίδιες ( σε όγκο) και στα 3 υλικά ( πχ τα υγρα μεχρι το χείλος του κουταλιου και η ζάχαρη στο περίπου). Ειλικρινά πριν "μπω στον κόπο" να σχολιάσω κάπου διαβάζω όλα τα προηγουμενα σχόλια και αυτή τη φορά δε μπορώ να καταλάβω τι λάθος έκαναν οι φίλες που παραπονέθηκαν. Χρησιμοποίησα την ηλεκτρική μου κουζίνα, ενα απλό ανοξειδωτο, μεγάλο ( για να μπορώ να βλέπω την αλλαγή του χρώματος)μπρίκι και επειδή οι μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι μου είναι σε πατωματα και δεν ήθελα να ρίξω το ρευστό έτσι πανω στην επιφάνεια εφτιαξα ένα "ταψακι" απο αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο ξεκόλλησε στο μεγαλύτερο ποσοστό εύκολα αφου κρύωσε η χαλάουα και σε ενα σημείο που δεν ξεκολλουσε το αφαίρεσα με ενα μαχαίρι και το πέταξα (σιγά τη ζημιά).
    Παρακολούθησα κάποια βίντεο στο youtube και άκουσα κάποιες αισθητικούς να απαξιώνουν τη σπιτική χαλάουα λέγοντας ότι είναι πολύ πολύ δύσκολη στην παρασκευή της, και εφιστουσαν την προσοχή των απειρων ώστε να μη βάλουμε καμια φωτιά στην κουζίνα.. Ομολογώ με τρομοκράτησε αυτό αλλά δεν το εβαλα κάτω.. Όχι αγχος, Όχι βιασύνη, Ναι στην υπομονή, Ναι στην προσοχή και θα πετύχει!!!
    Αυτά την Κυριακή..
    Τη Δευτέρα πήγα και αγόρασα κεριέρα και ρολέτες ώστε να κάνω τις μεγαλύτερες επιφάνειες ενώ τη χαλάουα θα την εφαρμόσω σε περιοχές που φοβάμαι με το κερί κ τις ταινίες ( πχ μπικίνι)

    Πάω να χαζέψω το υπόλοιπο μπλογκ σου και θα δεις ξανά σχόλιό μου σύντομα..

    Φιλιαααααααά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. χαχα Μαράκι! Σε βρίσκω πολύ σωστή!
    Φαντάζομαι είσαι από εκείνες που ψάχνουν, ψάχνουν και στο τέλος πάντα βρίσκουν την λύση :))

    Οτιδήποτε καλό ή κακό βρεις στις συνταγές, να μου το πεις! Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που ασχολείσαι και μπαίνεις στον κόπο να μοιραστείς μαζί μας την δική σου εμπειρία. Ειλικρινά σ'ευχαριστώ και αν έχεις απορίες, πάντα να ρωτάς :))

    Φιλάκια!
    Επίσης, έξυπνη η ιδέα σου με το αλουμινόχαρτο αντί για μάρμαρο! Είναι αυτό που λέμε δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Γεια σου μαριάννα είμαι η μάιρα. Λοιπόν κοίτα δοκίμασα την συνταγή, ναι ρόδισε, την έχυσα στην μεταλλική επιφάνεια και ναι έπηξε. Ξεκίνησα να την δουλεύω πήρε ένα ροδακινή χρυσαφί χρώμα, όμως δεν έπηζε. Α το δούλεμα δεν το έκανα με τα χέρια μετέφερα την χαλάουα σε ένα πλαστικό μπολάκι και την δούλευα με την σπάτουλα με παρόμοιο τρόπο -επειδη τα χέρια μου είναι κινούμενο σώμα καλοριφέρ και άμα ιδρώσουν στάζουν-. Δεν λέω έπηξε λίγο άλλα δεν έγινε πλαστελίνη. Σκευτηκα ότι θα ευθύνεται ο καύσωνας. Την έβαλα για λίγο στο ψυγείο (κατάψυξη) να κρυώσει μετά από "10 ξεκίνησα να την δουλεύω, την ξανα έβαλα μέσα και πάλι από την αρχή κάτω απο το κλιματιστικό φαντάσου. 2 ώρες έφαγα και η ρουφιάνα δεν έπηξε. Τι ποια στράβωσε είναι η έκτη προσπάθεια. πληζ χελπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. α ξέχασα ΠΙΘΑΝΟΝ δεν πήζει σε εσάς τις υπόλοιπες επειδή δεν πρέπει η ζάχαρη να διαλυθεί στο νερό πρέπει να σιγοβράσει για να καραμελώσει. Αυτά.η μάιρα πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Γεια σου Μάιρα.

    Η χαλάουα για να πάρει την τελική της μορφή θέλει χέρι! Αν δεν την δουλέψεις στα χέρια δεν πρόκειται να πήξει γι' αυτό κ πιο πάνω λέω "αν τα χέρια σου έχουν την τάση να ιδρώνουν, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να την δουλέψεις, ακόμα και αν τα πουδράρεις πρώτα".

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Έχω γράψει μια συνταγή για ζεστό κερί. Νομίζω πως αυτή η μέθοδος σου ταιριάζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Se φχαριστώ πολύ είσαι θεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Με κάνεις κ κοκκινίζω b-) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. κι εμενα τα χερια μου ειναι φορητο καλοριφερ αλλα τα καταφερα με νερο απο το ψυγειο, δυο παγοθηκες και πολυ ιδρωτα...το χειμωνα απλα θα βγαινω στο μπαλκονι να τη φτιαχνω...το μεγαλο προβλημα θα ειναι στην εφαρμογη γιατι καθε μισο λεπτο θα λιωνει πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Μια ερωτηση. Πριν πολλα χρονια εκανα χαλαουα στη γιαγια μιας φιλης μου, η οποια ειχε γεννηθει και μεγαλωσει στην Αιγυπτο. Θυμαμαι χαρακτηριστικα που ελεγε οτι πρεπει να απλωνεις τη χαλαουα αντιθετα απο τη φορα της τριχας και να την τραβασ κατα τη φορα της τριχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Παιζει ρολο με ποια φορα την απλωνεις και την τραβας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Είναι θέμα αυτό με την θερμοκρασία, δυστυχώς...

    Ειλικρινά Chubby αυτό σχετικά με την φορά της τρίχας δεν το έχω ξανακούσει ούτε το έχω δει πουθενά. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό με χαλάουα, με κερί πάντως δεν πιάνει 100%.

    Μου φαίνεται λίγο περίεργος ο τρόπος, τον έχεις δοκιμάσει; Αν όχι μπορείς να το τεστάρεις σε μια μικρή περιοχή και να δεις μόνη σου το αποτέλεσμα, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι οι τρίχες θα βγουν όπως πρέπει. Από την άλλη αν το προσπαθήσεις θα χαιρόμουν να μας πεις αν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα το δοκιμάσω κι εγώ όταν έχω χρόνο, μου έβαλες ιδέα, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Θα βαλω κλιματιστικο και θα το δοκιμασω σημερα στο χερι.
    http://www.youtube.com/watch?v=HZLNzteRwGQ&list=PLOQreAHjKEGS5g7VcUa9zLwvKIomrm3nN&index=23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Χμμ, πολύ ενδιαφέρον. Όσο ζεις μαθαίνεις που λένε, χαχα. Περιμένω νέα σου και εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. an bgei apoxrosi toy xromatos diladi ligo pio anoixto einai kalo????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Δεν μας πειράζει τόσο το χρώμα όσο το να μπορεί να δουλευτεί με ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Καλησπέρα. Δεν μου πετυχαίνει στο πλάσιμο...με το πού φτάνει σε θεμροκρασία που δεν θα πάθω εγκαύματα α΄βαθμού, σε λίγα δευτερόλεπτα και παρόλο που το πλάθω, πετρώνει...πώς το πλάθετε εσείς κορίτσια??...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. EGW ENW TA KATAFERNW MOY GINETE PETRA KATHWS TO PLA8W...TI KANW LATHOS ?? KAI SKLIRAINEI ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ρε παιδιά μην αγχώνεστε... Αν δεν σας πετύχει, φάτε το :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή