ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Έβγαλες σπυρί;! Δες τι μπορείς να κάνεις…

15 Ιουν 2010 6/15/2010
Ενημέρωση: 3 ΙΟΥΛ 2016
ακμή
Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να πας κάπου και τσουπ να το το σπυράκι στην μέση του πουθενά; Η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις έτσι χωρίς να το πειράξεις για 3 μερούλες. Το ζούληγμα μπορεί να μεταφέρει βακτήρια και το μόνο που θα πετύχεις είναι να το κάνεις χειρότερα. Αν όμως είσαι σαν κι εμένα που δεν μπορώ να το αφήσω εκεί απλά για να υπάρχει, μπορείς να κάνεις τα εξής:


σπυράκι

  1. Πρώτος και βασικός κανόνας είναι να ζουλάς το σπυράκι μόνο όταν είναι άσπρο – αν το πειράξεις όταν είναι κόκκινο και πονάει, τα βακτήρια θα εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και θα δημιουργηθεί κύστη. Πριν το σπάσεις τοποθέτησε μία ζεστή πετσέτα πάνω στην περιοχή – με αυτό τον τρόπο μαλακώνει το δέρμα. Τύλιξε τους δείκτες των χεριών σου με χαρτομάντηλα και πίεσε από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να καθαρίσει τελείως η περιοχή. Αν δεν καθαρίσεις καλά την συγκεκριμένη περιοχή το σπυράκι θα "φουντώσει" και θα κάνει περισσότερο καιρό να φύγει. Όταν τελειώσεις άπλωσε κρέμα αντισηπτική τύπου cetavlon για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις.
  2. Ένας άλλος τρόπος είναι να λιώσεις λίγο σκόρδο, να το αναμείξεις με νερό ή αλόη βέρα και να το τοποθετήσεις με ένα βαμβάκι ακριβώς πάνω στο σπυράκι για 15'. Στην συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το καθιστά εξαιρετική θεραπεία κατά της ακμής. Μην το αφήσεις παραπάνω από 15' γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσω κάτι σημαντικό…

    Σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο, ο χρόνος παραμονής του σκόρδου πάνω στο δέρμα θα πρέπει να μειωθεί στα 2-3'. Αν νιώσεις τσούξιμο ή οτιδήποτε άλλο που σου ξενίζει απομάκρυνέ το αμέσως, πλύνε την περιοχή με άφθονο νερό και στην συνέχεια άπλωσε κρέμα bepanthol.
  3. Για να μειώσεις την κοκκινίλα και να επιταχύνεις την θεραπευτική διαδικασία μπορείς να απλώσεις πάνω στο σπυράκι ασπράδι αυγού ή λεμόνι. Το λεμόνι καλό θα ήταν να το απλώσεις το βράδυ για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς από την έκθεσή σου στο ήλιο. 
  4. Το αιθέριο έλαιο tea tree έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και εμποδίζει τα "ξεσπάσματα" ακμής. Πλύνε το πρόσωπό σου, σκουπισέ το απαλά και με ένα βαμβάκι ή μπατονέτα πέρασε τα σπυράκια. Μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ αδιάλυτο! Η αναλόγια θα πρέπει να είναι 1:9 δλδ ένα μέρος του ελαίου αναμειγμένο με 9 μέρη νερού.
  5. Η μαγειρική σόδα έχει ήπια αντισηπτική, αντιμυκητισιακή δράση και ελέγχει την λιπαρότητα. Δημιούργησε μια πάστα με ίσες ποσότητες νερού και σόδας. Τρίψε το σπυράκι με την πάστα για περίπου 2' και άφησε την στο πρόσωπό σου για 15-20'. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άπλωσε κρέμα ενυδάτωσης.
  6. Τύλιξε σε μια πετσέτα ένα με δύο παγάκια και ακουμπησέ την πάνω στα σπυράκια για όση ώρα αντέχεις. Ο πάγος θα βοηθήσει να ξεπρηστεί η περιοχή. Αυτή η μέθοδος έχει δουλέψει άπειρες φορές προς οφελός μου. Συνήθως, βάζω πάγο όταν το σπυράκι με πονάει και είναι πρησμένο.
  7. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι χημικής φύσεως αυτή τη φορά. Αν το σπυράκι είναι εσωτερικό και πονάει, μπορείς να απλώσεις κρέμα fucidin ή fucicort τοπικά – η δεύτερη είναι κορτιζονούχα κρέμα γι' αυτό προσοχή με την χρήση της. Αυτές οι κρέμες βοηθούν στο να ξεπρηστεί η περιοχή σχετικά γρήγορα. Τις κρέμες αυτές απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσεις για περισσότερο από 7 μέρες εκτός και αν σου τις έχει συστήσει γιατρός.

Εσείς τι κάνετε όταν βγάζετε σπυράκια;
253 σχόλια:
  1. εγώ υπομονή!!
    αλλά πλένομαι,πλένομαι,πλένομαι μέχρι να το ξεράνω!
    avene και ξερό ψωμί και κάτι άλλες κρέμες του δερματολόγου που πια το δέρμα μου όχι λιπαρό δεν είναι.. που και που ξεφλουδίζω κιόλας..αλλά να σου πω, καλύτερα κιόλας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aaaaaa auto me to skordo den to iksera!!! Prwti fora to akouw! Tha to dokimasw an k den mou aresei katholou i murwdia tou!
    Poia einai i gnwmi sou gia to Dalacin ?
    Sinithws auto xrisimopoiw egw. Alla opws k esi den mporw na antistathw sto zouligma. K eknevrizomai oso den fantazesai giati sto parelthon exw parei 6 mines Roaccutan k den tha eprepe na vgainei oute ena.
    Epireazei se auto i diatrofi mas ?

    Kalimera kouklitsa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Spyrakia grrrrrr!!!!! :/ Eixa ena terastio esoteriko spyraki tis teleftees meres sto metopo k ponouse trela!!! Egw meta to zouligma vazw th lotion ths Garnier (tin Pure Active) pu to kaiei to spyraki! Niotheis dld tin perioxh na kaiei! Polles fores ta zoulaw m'afto to pramataki:

    http://cgi.ebay.co.uk/4-x-Blackhead-Extractor-Pimple-Acne-Spot-Zits-Remover-/280517048854?cmd=ViewItem&pt=UK_Health_Beauty_Skincare_PP&hash=item41501e7a16#ht_3957wt_912

    Pantws an to pieseis elafra k den spaei, asto gia tin epomeni mera, giati an synexiseis na epimeneis tha ginei xeirotera!

    Poly kalo to post Marianna, oute k gw to iksera gia to skordo! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ath.teri, καλά κάνεις, είναι και αυτή μία λύση:))
    Τα προϊόντα της Avene είναι εκπληκτικά σε περιπτώσεις λιπαρών και ακμεϊκών δερμάτων. Τα χρησιμοποιούσα όταν σπούδαζα -- γέμιζα συνέχεια σπυριά από τα κοινόχρηστα καλλυντικά πτφφφ.:((

    @Kelly, ναι βρωμοκοπάει χιχι αλλά αν το απλώνεις το βραδάκι και μετά το ξεπλένεις με νερό δεν θα έχεις πρόβλημα:P
    Όταν λες Dalacin εννοείς την λοσιόν που απλώνεις τοπικά ε? Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά έχω ακούσει από πολλούς πως τους έχει σώσει!
    Ωχ ωχ, reoccutane... θεραπεία στούκας όπως λέμε. Την έκανε ο φίλος μου πριν κανά 2 χρόνια και πάλι καλά βγάζει ένα σπυράκι μία στο τόσο.
    Η διατροφή παίζει ένα μικρό ρόλο. Τα περισσότερα σπυράκια, και κυρίως σε άτομα που έχουν κάνει θεραπεία με reoccutane, είναι ορμονικής φύσεως. Μην σε προβληματίζει ένα σπυράκι που και που. Είναι φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με την θεραπεία που ακολούθησες στο παρελθόν:)
    :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α Σταυρούλα χρησιμοποιείς το ειδικό εργαλείο. Να σου πω δεν σου αφήνει σημάδι? Αν μπορείς περιόρισε την χρήση του. Στην αισθητική δεν χρησιμοποιείται πλέον εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Προσωπικά το χρησιμοποποιώ πολύ σπάνια. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις δικές σου λύσεις. Προσπαθώ να συγκεντρώσω όλες τις συμβουλές που δίνουνε οι αναγνώστες του blog, έτσι ώστε να τις έχω συγκεντρωμένες ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Den to piezw, an dw oti den spaei to spyraki den synexizw! :) gia na mi spaei simeni oti profanws den ine etoimo akoma! opote den afini simadi ;)

    vasika gia na to spaseis me ta xeria prepei na ksereis posi piesi na askiseis k pou :/ k egw distixws den eimai eidikos, opote den kserw :/

    pantws afth h lotion ths garnier me exei swsei! ;) gia na mio8un ta spyrakia voithaei k to lemoni pou aneferes giati ine antisiptiko! ;) egw kanw apolepisi sto proswpo mu me lemoni k zaxarh (miam!!) k exw dei veltiosi! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ μετά την γέννηση των παιδιών μου χρησιμοποιώ προϊόντα Αvene τα οποια μου σύστησε η παιδιατρος αρχικά για τα παιδιά και κατ επέκταση και για εμένα. Μετά πάλι απο προτροπή της παιδιατρου υπάρχουν μόνιμα στο φαρμακείο μας οι εξής αλοιφές: Elocon, Betafusin, Fucidin, οι οποιες μας έχουν σώσει άπειρες φορές απο τσιμπήματα, αλλεργιούλες του δέρματος, κοκκινίλες και διαφορα άλλα καθότι έχουμε και ευαίσθητο δέρμα;)) Μου αρέσουν και οι φυσικοί τρόποι που προτείνεις οπότε θα δοκιμαστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε βρίσκω τέλεια ενημερωμένη Σταυρούλα μου! Μπράβο!:D
    Δεν την έχω δοκιμάσει την λοσιόν, θα την έχω στα υπόψην μου:) Είδες μερικές φορές οι αυτοσχέδιες φυσικές λύσεις τι ωραία αποτελέσματα δίνουν!

    @MariaZ, ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών είναι πάντοτε αναγκαίο, πόσο μάλλον αν έχεις κουτσούβελα:)) Να τα δοκιμάσεις και αν δεις αποτέλεσμα που να κάνει τη διαφορά να μας ενημερώσεις. Ματς:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κάνω τίποτα απ' όλα αυτά γιατί δεν βγάζω σπυράκια, ούτε καν στην εφηβεία δεν είχα βγάλει χεχεχεχεχεχε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. As einai kala to youtube Marianna mou! ;) apla exe ypopsin sou oti kaiei h lotion, dld eidika tis protes fores pou 8a tin xrisimopoihseis k tha peraseis to vamvaki me tin lotion panw se anoixto (zouligmeno) spyraki tha se tsouksei ! vevaia afto einai kalo giati apolymainetai to spyraki! h lotion exei mesa oinopneuma (logika afto prokalei to kapsimo) k salikyliko oksy pu einai o,ti prepei gia ta spyrakia! :)

    to apolepistiko me lemoni k zaxarh einai teleio, apolepizw k ta xeilh mu m'afto k nio8o les k pinw lemonada! miam! =)) k einai k pamf8ino! ;)

    fucidin ή fucicort... poia ap'tis 2 proteineis? ti diafores exoun? den exw ksanaxrisimopoihsei tetoia krema, alla psinomai na parw, giati afto to spyraki sto metopo me pethane, opote tin epomeni fora 8elw na eimai proetoimasmeni!!

    @Asteri... se misw!!!! :-o :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Αsteri, γκρρρρ. Αυτό είναι άδικο... τυχερούλα:(( χαχαχα

    @Stavroula, όπως τα λες. Το σαλικυλικό οξύ είναι εξαιρετικό αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ακμής. Λολ το πίλινγκ με λεμόνι πρέπει να έχει γεύση λεμονίτας:))
    Εγώ προτιμώ την fucidin γιατί δεν περιέχει κορτιζόνη. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτή - είναι τοπικό αντιβιοτικό - ενώ η fucicort περιέχει κορτιζόνη. Έχε πάντα μία στο σπίτι σου, δεν είναι ακριβή και θα σε σώσει, κυρίως σε περιπτώσεις εσωτερικών σπυρακίων:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Marianna teleio sou lew, me to pou aplono to peeling panw sta xeilh kseroglyfomai!!! :)) fucidin loipon avrio ap'to farmakeio! :) s'euxaristw poly! ;) de ftanei pou sou xalane tin emfanisi ta k*lospyra, ponane kiolas!!! grrrr!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/15/2010

    εγώ έχω ένα φαρμακευτικό προϊον Delacin λέγεται και είναι απολυμαντικό, αλλά το βάζω μόνο σε καθαρό πρόσωπο και κυρίως το βράδυ, συνήθως καλύπτω με μεϊκαπ αν είναι να πάω κάπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/15/2010

    Πολύ χρήσιμα, εγώ τα αφήνω ή προσπαθώ γιατί με κυνηγάνε για να μου τα σπάσουν όταν βγάζω...

    ΥΓ: Σκεφτόμουν να το διαβάσω ή όχι το συγκεκριμένο άρθρο γιατί είμαι πολύ φοβιτσιάρα, αλλά τελικά το διάβασα όλο ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό με το σκόρδο θα το έχω υπόψιν! Αν και προφανώς θα βρωμάω μετά! Τις δύσκολες μέρες του μήνα είναι που κάνουν την επίσκεψή τους τα σπυράκια ακόμα και τώρα!Έλεος!Πόσο ακόμα?? Αφού αναφέρατε για την Avene θα την ξαναδοκιμάσω..δεν θυμάμαι γιατί αλλά είχα σταματήσει να τις παίρνω και είχα δοκιμάσει Vichy k Apivita...δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και πολύ..ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό με το σκόρδο και το λεμόνι δεν το ήξερα. Καλή φάση.

    Καλό είναι ότι περιέχει σακυλικό οξύ, για μένα τα καλύτερα σε τέτοια θέματα είναι τα προϊόντα της Avene.

    Εμένα μου είχε γράψει ο δερματολόγος μου αλοιφή - υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Είναι απο τα πιο αποτελεσματικά γιατί έχει έντονη αντιβακτηριδιακή προστασία και αναπλαστική γιατί έχει μέσα ρετινόλη Α, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί έχει την τάση να ξηραίνει και είναι δυνατή λόγο της ρετινόλης και μπορεί να προκαλέσει σημαντικό ερεθισμό, οπότε προτείνεται μόνο το βράδυ πριν τον ύπνο που αναπλάθεται το δέρμα, σε καθαρό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και η σοκολάτα κάνει την ζημιά. Λένε πως μπορεί να μην ισχύει αλλά σε μένα ισχύει. Αν το παρακάνω, το σπυράκι μου θα το πετάξω, δεν την γλυτώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκόρδο? Μπλιαξξξξξξ...προτιμώ να το αφήσω εκεί παρά ν' απλώσω σκόρδο. Εγώ να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια τα σπάω γι' αυτό και ορισμένα μου έχουν αφήσει μικρά σημαδάκια :( Άλλη γρήγορη θεραπεία είναι το ταλκ, αυτό το παιδικό για τα συγκάματα. Αν απλώσεις μικρή ποσότητα, μαραίνονται γρήγορα. Το έχω δοκιμάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ μου άρεσε η συμβουλή σου με το σκόρδο. Παρόλο που δε μου αρέσει πολύ, για τα σπυράκια σίγουρα θα το δοκιμάσω…
    ;)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βάχω τον γαλέο
    βάζεις τη σκορδαλιά;;;
    Χα χα χα χα
    Καλησπέρεςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και έχω βγάλει ένα θεόρατο στο αριστερό μου μάγουλο μια ομορφιά είμαι πάλι!!!φέρτε τα σκόρδα!!!!χιχιχιχιχι!!!!Καλό απόγευμα να έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα σπυράκια έχουν πάψει προ πολλού να με επισκέπτονται.... Μη γελάς, νέα είμαι ακόμα!!!
    Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές ομορφιάς!!! Η ομορφιά μας δίνει αισιοδοξία....
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @All, ευχαριστώ για τα σχόλια και τις πληροφορίες!
    Πάταγο έκανε το σκόρδο:)) δεν το περίμενα:P
    Το θέμα είναι να μην το φάτε. Λυπηθείτε τον διπλανό σας:P
    Άσχετο αλλά το σκόρδο κάνει καλό και στην καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αχα!ακομα ενα εξαιρετικα ενδιαφερον Post!!
    νομιζω αυτο με το σκορδο θα το προτιμησω στο επομενο σπυρακι γαιτι μου φαινεται το ποιο αποτελεσματικο!
    +σα συνεχεια αυτων που λεει η Μαρια Ζ +εμενα μαρεσουν πολυ τα πτοινοντα της Avene +στο πολυ πολυ λιπαρο προσωπο μου δε νιωθω να βαραινει η να το επιβαρυνουν!
    πολυ σκορδοσυζητηση ακολουθησε αυτο το Post!!χαχχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος7/01/2010

    polu xrisimes sumvoules tha tis dokimasw... eimai edw k 3 xronia pou paideuomai me ta vrwmospurakia,molis perasa sti sxoli k allaksa poli arxisa na vgazw spurakia.. mou eipan oti isws ftaiei i allagi klimatos.. exw dokimasei apeires kremes pou mou exoun dwsei kata kairous diaforoi dermatologoi alla apotelesma den vlepw... vevaia isws to provlima na einai k ormonologiko epeidi exw k trixofuia sto proswpo... den kserw ti na kanw giati vgazw kathe mera polla spurakia me puon eswterika k ponane para polu.. dokimasa k fucidin alla den mou ekane kati,to mono pou mou ekane itan akoma pio lipari tin epidermida mou ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ανώνυμη χμμμ, μπορείς να μου πεις την ηλικία σου;
    Έχει σημασία αλλιώς δεν θα στο ζητούσα. Πρώτα απ'όλα μην απελπίζεσαι, για όλα υπάρχει λύση! Ας προσπαθήσουμε μαζί να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος7/01/2010

    eimai 22 xronwn dimitra me lene!k s'euxaristw polu gia to endiaferon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να είσαι καλά κούκλα μου. Ξέρω ότι υποφέρεις και θα κάνω ότι μπορώ για να βρούμε λύση στο πρόβλημά σου.
    Λοιπόν, θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν έχεις χρόνο μου απαντάς (αν θέλεις φυσικά).

    1. Σε γυναικολόγο έχεις πάει; Αν ναι, πως ήταν οι εξετάσεις σου;

    2. Υπάρχει περίπτωση να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες?

    3. Είχε κανείς από το στενό οικογενειακό σου περιβάλλον, πρόβλημα ακμής;

    4. Τρως πολλά λιπαρά φαγητά; Γενικά, πως είναι οι διατροφικές σου συνήθειες;

    5. Τα σπυράκια όταν "σπάνε" σου αφήνουν σημάδια;

    6. Μήπως έχεις την συνήθεια να τα ζουλάς, στην προσπάθειά σου να τα ξεφορτωθείς;

    Πολλά ρωτάω ε?;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος7/01/2010

    den rwtas polla.. :) kserw oti paizoun ola auta rolo...sugnwmi kiolas pou se kourazw tetoia wra me tin akmi mou... sxetika me auta pou me rwtises:
    1.exw paei k se gunaikologo k se endokrinologo k exw kanei arketes ormonologikes eksetaseis.i endokrinologos me vazei na tis kanw sxedon kathe 4 mino giati den einai sigouri gia tis times ,tis fainontai kapws anevasmenes (kuriws stin eleutheri testosteroni k sta androgona) k mou eipe oti mallon epeidi tis kanw mesw ika vgainoun toso anevasmenes :-/ k na tis kanw se kapoion idiwti... (den exw eukairisei akoma k mou eipan k oti kostizoun arketa :( )
    2.exw polukustikes :(
    3.ap'oso mou exoun pei oxi..den eixe kaneis..
    4. i alitheia einai oti trww lipara fagita diladi kuriws to mesimeriano mou sunithws apoteleitai apo zumarika me saltses (foititria vlepeis ;;) ),mikra snak ,i kapoio proxeiro fagito px.tost... alla tiganita den trww katholou k otan trww kreas i patates ta kanw psita i vrasta..k oso gia frouta k laxanika trww m'aresoun para polu!!
    5. otan spane ta spurakia mou afinoun apla kokkiniles oi opoies argoun polu na fugoun,alla meta den menei simadi..
    6.ta zoulaw giati vgazw polla k me ponane para polu..uparxoun meres pou den mporw na aggiksw katholou ta magoula mou...
    skeftika na kanw kapoia therapeia gia tis polukustikes k meta laser gia tin trixofuia,mipws k me auton ton tropo fugoun k ta spurakia giati me tis kremes den ginetai tipota... :(
    sugnwmi pou sou egrapsa olokliri ekthesi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καταρχήν μην μου ζητάς συγνώμη b-(
    Θα σου μιλήσω πρώτα γενικά. Τα ανεβασμένα ανδρογόνα που έχεις, σχετίζονται με την τριχοφυία στο πρόσωπο και το στήθος. Οι πολυκυστικές, επίσης, είναι υπεύθυνες για την τριχοφυία και για την ακμή! Μην ψάχνεις να βρεις άλλες αιτίες. Ειμαι 99% σίγουρη πως φταίει η ορμονική ανισορροπία που έχεις.

    Πολύ καλά έκανες και σκέφτηκες να κάνεις θεραπεία για τις πολυκυστικές. Είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις για την περίπτωσή σου. Θα είμαι ειλικρινής. Όσες κρέμες και αν δοκιμάσεις, ότι θεραπεία και αν κάνεις για την ακμή, το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί αν δεν ελέγξεις πρώτα τις ορμόνες σου. Ακόμα και laser να έκανες για την τριχοφυία, θα έδινες τσάμπα τα λεφτά σου και αποτελέσματα δεν θα έβλεπες.

    Μα καλά να σε ρωτήσω κάτι? Η γυναικολόγος σου δεν σου έχει συστήσει θεραπεία για τις πολυκυστικές, με αντισυλληπτικά? Το ξέρεις ότι αν καταφέρεις να ελέγξεις τις πολυκυστικές, εκτός από την ακμή που θα φύγει, θα σου μειωθεί και η τριχοφυία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος7/01/2010

    oxi den mou exei pei kati... apla kanoume tis vasikes gunaikologikes eksetaseis kathe fora k gia tis polukustikes mou leei sunexeia "na paw tin epomeni fora k tha doume"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις γυναικολόγο?
    Τι σημαίνει "έλα την επόμενη φορά και θα δούμε? Είναι σοβαρή απάντηση από γιατρό αυτή?
    Συμβουλή μου να βρεις ένα καλό γιατρό και να του μιλήσεις και για το πρόβλημα τριχοφυίας-ακμής. Κορίτσι μου πρέπει οπωσδήποτε να λύσεις το πρόβλημα των πολυκυστικών. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να σε βοηθήσει προς το παρόν, όσο απογοητευτικό και αν ακούγεται.
    Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προτείνω να δοκιμάσεις τις φυσικές συνταγές που υπάρχουν στο blog για τα προβλήματα ακμής και εννοείται ότι τα σπυράκια δεν τα πειράζουμε ποτέ και πόσο μάλλον όταν είναι εσωτερικά. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις χειρότερα.
    Ενώ υπάρχει λύση, ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο 3 χρόνια τώρα. Δεν είναι άδικο?
    Είναι σαν να σε πονάει το κεφάλιι σου και εσύ να μην παίρνεις παυσίπονο, με αποτέλεσμα να έχεις συνέχεια πονοκέφαλο. Πως το βλέπεις? Είναι λογικό?
    Να σημειώσω πως σε καμία περίπτωση δεν είμαι γιατρός απλά έχω κάποιες γενικές ιατρικές γνώσεις. Σίγουρα ο γιατρός είναι εκείνος που αθ σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία και όχι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος7/01/2010

    exeis dikio se ola auta pou mou les... arxizw apo simera kiolas to psaksimo gia enan kalo gunaikologo k tha tou zitisw na mou dwsei therapeia gia tis polukustikes...k makari na exw apotelesmata... s' euxaristw para polu gia tis sumvoules sou k sugxaritiria k gia to blog ;) tha se enimerwsw suntoma molis exw nea.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος8/22/2010

    Εγω δεν εχω και πολλα σπυρακια ευτηχως χαρις στο πρασινο σαπουνι !!!Χρησιμοπηειστε 2 φορες την ημερα πρασινο σαπουνι...Δηλαδη το πρωι οταν πλενετε τα ματια πληντε ολο το προσωπο με πρασινο σαπουνι καντε το ιδιο και το βραδυ Και σε μια εβδομαδα τα σπυρακια θα εχουν ξεραθει και θα εχετε ενα τελιο πρωσοπο (αμα θελετε το κανετε σε οπιο μερος του σωματος εχετε σπυρακια)Μετα απο το πλυσιμο βαλτε κρεμα ΝΙVEA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος8/24/2010

    geia sas koritsia!!!!proti fora mpeno se auto to site kai einai katapliktiko!!!sinxaritiria!!!:)ayti i sintagi me to skordo mou fainetai katapliktiki ,an kai bromaei tha tin dokimaso dioti kai ego distixos exo pola spirakia pou me taleporoun edo kai 3 xronia.an kai 3ero mia spitiki sintagi pou einai apotelesmatiki alla oxi gia mena giati mou prokali fagoura.loipon : ylika: 1 lemoni kai 1 koutalia reysto meli dld mexri na ginei san aloifi kai epoita to topothetite sto prosopo gia 15-20 lepta .prosoxiiii!!!!! apofigetai tin perioxi ton mation giati tha tsou3ei.kai please ama exetai kai kamoia alli sintagi [spitiki]bebea gia ta enoxlitika spirakiapou me basanizoun!!!!eyxaristo kai signomi gia tin polilogia mou:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος8/24/2010

    ä kai signomi pou 3exasa na anafero to onoma moupou einai stela kai pali signomi .sa parakalo prosathiste na me boithisetai einai epigon!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω συμβουλές από τους αναγνώστες του blog! Να είστε καλά:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος9/29/2010

    koritsia voh9eia...to proswpo m exei gemisei me spurakia ti na kanw ti na valw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος10/29/2010

    Τελειο το blog! Ήθελα να μάθω αν όλα αυτά, ισχύουν και για σπυράκια που δεν βρίσκονται στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα το σπυράκι που έχω βρίσκεται στην γραμμή του bikini (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ) και ήδη το έχω σπάσει 2-3 φορές και γεμίζει με αίμα :( Δεν ξέρω τι να κάνω.. Θυμάμαι ότι είχα ξανά κάτι τέτοιο και πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε αντιβίωση και μου είπε να βάζω fucidin. Τώρα είπα να βάλω από μόνη μου fucidin. Όμως θα περάσει; Δεν θέλω να ξαναπάω πάλι δερματολόγο...(Είναι και η περιοχή κάπως δύσκολη και με το που βάζω την κρέμα πρέπει να μείνω εκεί αρκετή ώρα μέχρι να την απορροφήσει). Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν με βοηθούσατε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ty Ανώνυμη:a
    Φυσικά και ισχύουν για όλο το σώμα.
    Λοιπόν, πρόσεξε τι θα κάνεις. Για 7 μέρες βάλε πάνω στο σπυράκι και στην περιοχή γύρω από αυτό fucidin και ΜΗΝ το πειράξεις καθόλου!
    Αν δεν περάσει, τότε το πιθανότερο είναι να έχει εγκλωβιστεί η τρίχα μέσα στο δέρμα κ αυτός είναι ο λόγος που σου δημιουργεί την φλεγμονή. Δεν είσαι μόνη σου, σχεδόν όλες οι γυναίκες εμφανίζουν σπυράκια στην περιοχή αυτή και το χειρότερο είναι ότι συνήθως πονάνε τα βλαμένα:f
    Αν μετά τις 7 μέρες, δεν περάσει προσπάθησε -- με μια πολύ λεπτή και αποστειρωμένη βελονίτσα -- να βγάλεις την τρίχα έξω από το δέρμα. Με πολύ προσοχή πάντα!! Αν πάλι δεν τα καταφέρεις τότε θα σε απογοητεύσω γιατί ίσως χρειαστείς την βοήθεια κάποιου ειδικού.
    Μπορείς να δοκιμάσεις κι όλα τα παραπάνω αλλά εγώ έτσι όπως το καταλαβαίνω μάλλον πρόκιεται για τρίχα, όπως είπα παραπάνω, οπότε δεν θα σε βοηθήσουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος10/29/2010

    Ειλικρινά σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ!! Να' σαι καλά για όλα όσα μου έγραψες και για τον χρόνο που αφιερωσες!
    Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος10/31/2010

    Ε παρα πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα!!Πραγματικα πηρα μια γευση για το τι εστι σπυρι και πως το ξεφωρτονομαστε...αλλα εγω εχω μια απορια...τα δικα μου σπυρακια ειναι παρα πολυ μικρα και συγκεντωνονται συνηθως στο κουτελο...δεν εχω παει σε γιατρο γιατι δεν νομιζω να ειναι σοβαρο....ΑΛΛΑ μου σπανε τα νευρα!!!!!!Ειναι μικρουλικα αλλα παρα πολυ σπαστικα!!!!θα δοκιμασω το λεμονι με τη ζαχαρη αλλα για πειτε μου υπαρχουν συγκεκριμενες ποσοτητες που πρεπει να χρησιμοποιησω??? Με συμβουλευετε να παρω το Dalacin ???(Μου φαινεται καλο)
    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!:))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Ανώνυμη 7:47 μ.μ.
    Μην το συζητάς καλή μου! Εγώ σ' ευχαριστώ που με διαβαζεις! Φιλάκια

    @Ανώνυμη 1:28 π.μ.
    Χμμμ, ξέρω τι εννοείς. Λοιπόν δοκίμασε αυτό με το λεμόνι. Όχι η ποσότητα δεν παίζει ρόλο, απλά φρόντισε να το απλώσεις μόνο στην περιοχή που εμφανίζει σπυράκια.
    Το Dalacin λένε πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει για την ακμή. Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις. Να είσαι καλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος11/09/2010

    kalhspera se oles!! exw arxisrei k xrisimopoiw to sapouni k thn krema proswpou ths lanesse (apo gala gaidouras) tha ithela na mou peite an gnwrizete kati.. k kata poso einai kalh .. fovamai oti einai arketa enydatikh k exw arxisei na vgazw spirakia sto metopo k sto pigouni :( episeis phga se mia aisthitiko k mou eimai oti ayton ton kairo logo ygrasias to derma mas einai polu euesthito k vgazoume spirakia mono me thn afh !!! alitheyei ;;;; ti ftaiei ;; giati xafnika sta 27 vgazw spurakia ;;eyxaristw polu ek twn proterwn ..!!! Magda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη κρέμα γι'αυτό δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλή ή όχι. Να ρωτήσω, από πότε παρατήρησες να εμφανίζονται σπυράκια? Αν πιστεύεις πως είναι από την κρέμα, τότε σταμάτησε την και άλλαξέ την!

    Η αισθητικός σου έχει δίκιο. Οι κλιματικές αλλαγές και οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές αλλάζουν το δέρμα μας και έτσι μπορεί να το κάνουν ευαίσθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος11/18/2010

    re koritsia egw vgazw spurakia ston popo ..ti na kanw;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος11/18/2010

    na plenesai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος12/08/2010

    ekana mia megalh vlakeia kai thelw na m peite ti na kanw.. exw ena TERASTIO eswteriko spyri edw k kati meres kai stis arxes to piesa pros ta mesa giati den to mporousa katholou pou petage toso k meta apo 4 meres akoma na fugei k smra pou to ksanazoulhksa evgale ena ugro ustera ekana mpanio, plythika me ena sapouni ths lancome kai evala dalacin! tha mou perasei grhgora? na efarmosw mhpws kapoia aptis parapanw texnikes? :/ voitheia.. (ekana vlakeia dystyxws, kai molis twra ematha gia ta eswterika spyria!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μμμμ, μάλλον όχι:b
    Μην το ξαναπειράξεις! Από την στιγμή που είναι εσωτερικό δεν το πειράζουμε γιατί θα γίνει χειρότερο. Πήγαινε στο φαρμακείο πάρε μία κρεμούλα fucidin (είναι φθηνή) και άπλωσε τη πάνω στο σπυράκια 2 φορές την ημέρα για περίπου 5 ημέρες (όχι παραπάνω).
    Αν δεν το πειράξεις, το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί μέσα σε 2-3 μερούλες:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος1/05/2011

    koritsia kalispera kai kali xronia!!!!!!! :a

    Mpainw kateutheian sto thema giati eimai sti douleia..

    eimai 25 xronon kai enw stin efivia den eixa katholou spirakia twra ksafnika exw arsisei na emfanizw kati polu mikra eswterika, to ena dipla sto allo kurios konta sto pigouni (deksia- aristera), kapoies alles meres vgazw kai 2-3 kanonika spirakia me pion.

    eixa paei ston dermatologo kai mou eixe dwse mia suntagi mias losion pou tha mou tin eftiaxne o farmakopoios kai apo tote nomizw oti xeiroterepse i katastasi.
    Lew na ksana paw se dermatologo .. allon fusika.. alla kai pali den exw kai polu empistosini, parolo pou einai filis moy kai exw dei apotelesmata.

    Eida tuxea to blog kai eipa oti isos mporei kapoios na me voithisei??????

    please!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος1/16/2011

    koritsia ena exw n sas pw gia t spurakia:bepanthol!! einai t kalutero!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @Ανώνυμη 3:42 μ.μ,
    οι λόγοι που εμφανίζουμε σπυράκια είναι πολλοί. Η συμβουλή μου είναι να εμπιστευτείς τον δερματολόγο σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του πιστά. Μερικές φορές μια συγκεκριμένη θεραπεία, ίσως, να είναι λάθος για εμάς και αντί για βελτίωση είναι πολύ πιθανό να δούμε την κατάσταση να χειροτερεύει. Αυτός είναι κι ο λόγος που θα πρέπει να έχεις συνεχή επαφή κι επικοινωνία με τον γιατρό σου.
    Μπορείw να δοκιμάσεις τις διάφορες "θεραπείες" που υπάρχουν στο blog κι αν δεν δεις αποτελέσματα, βουρ στον γιατρό σου. Η θεραπεία της ακμής θέλει υπομονή και επiμονή. Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από την μία μέρα στην άλλη:b

    @Aνώνυμη 12:09 μ.μ,
    χαίρομαι που δουλεύει η bepanthol για σένα. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ βελτίωση της ακμής με bepanthol, μόνο σε σπυράκια που ματώνουν και κάνουν "κρούστα" έχω δει, επειδή η συγκεκριμένη κρέμα λειτουργεί επουλωτικά:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. geia!eg otan vgazw ena spuri kai t spaw meta vazw bentadine,mia filh m vazei oinopneuma..poio einai t kltr k gt?..episeis 8 h8ela n rwthsw an valeis antiliakh krema k meta make up h prostasia th antiliakhs kremas moionetai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρα Ντίνα,
    και τα δύο είναι σωστά γιατί δρουν αντισηπτικά. Όσον αφορά το οινόπνευμα θέλει λίγο προσοχή (να το χρησιμοποιείς μόνο τοπικά και να αποφεύγεις ΠΑΝΤΑ την περιοχή γύρω από το στόμα και γύρω από τα μάτια). Το οινόπνευμα προκαλεί ρυτίδες όταν χρησιμοποιείται συχνά στις παραπάνω περιοχές.
    Σχετικά με την 2η ερώτησή σου. Όχι, δεν μειώνεται, αλλά αν θέλεις την γνώμη μου είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς make-up με δείκτη προστασίας SPF.:d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ωραια!ευχαριστω πολυ για τα φωτα σου!!:i :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. kalispera agoria kai koritsia despinis kai kirioi :P hahah astiebome... thelo na rotiso kati.... eimai 16 xronon bgazo spirakia oxi sto koutelo alla oute kai to pigouni... alla sto magoulo... ksirizome kai erethizonte tis perisoteres fores.....thelo na bgalo telios ta spirakia kai xrisimopoio Dalacin c kani doulia se emena... emmm sto magoulo exo se kapia simia pou itan to spiraki kati san kokinila.. (epidi ta espaga).. kai auto den feugi... ti prepi na balo/na kano.. gia na gini to magoulo mou kanoniko opos ola ta alla pedia xoris spirakia ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλώς τον Σπύρο:c
    Χμμμ, καταρχήν θα δεις πως με τα χρόνια το δέρμα σου θα αλλάξει. Το γεγονός ότι τώρα έχεις σημάδια και κοκκινίλες από τα σπυράκια, δεν σημαίνει πως θα τα έχεις μια ζωή. Το δέρμα μας έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέα κύτταρα και να αναπλάθεται.

    Αυτά που έχεις να κάνει είναι τα εξής:

    1. ΜΗΝ πειράζεις τα σπυράκια γιατί θα δημιουργηθούν κι άλλα σημάδια.
    2. Εφόσον το Dalacin σε βοηθάει, να το συνεχίσεις και να φροντίζεις το δέρμα σου να είναι πάντα καθαρό.
    3. Στις περιοχές που έχεις σημάδια να κάνεις peeling. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο. Προτίμησε εκείνα που προορίζονται για δέρματα ακμεϊκά, αποφεύγοντας να τρίψεις τις περιοχές με σπυράκια που πονούν και έχουν πύον.
    4. Στα φαρμακεία υπάρχει μία κρέμα με την ονομασία Kelosoft που ενδείκνυται για τα δέρματα με ουλές και σημάδια. Αν θέλεις μπορείς να την δοκιμάσεις (δεν είναι ακριβή).
    5. Μην αισθάνεσαι άσχημα για την ακμή που τώρα εμφανίζεις. Το πιθανότερο μέχρι τα 18-20 σου χρόνια να έχει εξαφανιστεί. Αν θέλεις να τα φορτώσεις κάπου, κατηγόρησε τις ορμόνες και την εφηβεία:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ntina, χαρά μου κούκλα:i:t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. axxx euxaristwwww kai kati allo... katharizo to prosopo mou me mpoliko nero kai me sapouni kai meta to katharizo me to mple oinopneuma... kai meta bazo tin alifi.. i mana m m ipe oti den kani na bazo oinopneuma... alitheubi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να είσαι καλά:d
    Αχ, θα σε μαλώσω. Πρώτον να μην κάνεις το λάθος και πλένεσαι συνέχεια γιατί με αυτό τον τρόπο αντί να καθαρίζεις το δέρμα σου το αφυδατώνεις. Να μην χρησιμοποιείς σαπούνι, προτίμησε τα αφρώδη καθαριστικά προσώπου. Και πάντα να προσέχεις το προϊόν να έχει ουδέτερο pH.

    Όσο για το οινόπνευμα άμα σε είχα μπροστά μου θα σου έβαζα τις φωνές! Να την ακούς την μάνα σου, κάτι ξέρει παραπάνω:i

    Όταν λες μπλε οινόπνευμα εννοείς το φωτιστικό???????! Αν ναι, ΜΗΝ το ξαναβάλεις ΠΟΤΕ στο δέρμα σου. Θεωρείται καρκινογόνο, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω. Αν από την άλλη εννοείς το άλλο των 90 βαθμών θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Αντί γι'αυτό μπορείς να πάρεις ένα οινόπνευμα 70 βαθμών (είναι αντισηπτικό) και να το χρησιμοποιείς μόνο ΤΟΠΙΚΑ στα σημεία που έχεις σπυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. fotistiko 93 bathmon ine...alla meta bazo enidatiki krema ... kathe mera to katharizo... proi bradi... gia na skotosi ta baktiria..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Oκ. Συνέχισε λοιπόν να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ και αν μπορείς ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές:d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://www.otc.gr/product_info.php?cPath=56_58_101&products_id=685 palmetin cream einai kali ? ti les ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ενδιαφέρον φαίνεται και χωρίς παραβένες που είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό.
    Δεν έχει να χάσεις κάτι, αν το δοκιμάσεις. Που ξέρεις, μπορεί να σε βοηθήσει:d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. KATARXAS SYXARHTHRIA GIA THN SELIDA SAS EINAI APISTEYTH...EXV ENA MEGALO PROBLHMA TO OPOIO DYSKOLEYOMAI POLH NA TO PW ALLA 8A TO PW....EXW BGALEI MIKARA SPYRAKIA MHN GELASETE STO PWPOYLH DEN KSERV TI NA KANV EXV DOKIMASEI TA PANTA ME SYSTHMATIKO PLYSIMO AIROL,BREVOXIL KAI ALLES TOSES KREMES ALLA DEN GINETE TIPOTA...DEN KSERV TI ALLO NA KANW BOH8EISTE ME PLEASEEEEEEEE....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σ' ευχαριστώ πολύ Adrianna:c
    Δεν θα γελάσω γιατί είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά. Βλέπω ότι έχεις δοκιμάσει πολλές κρέμες για την ακμή και παρόλα αυτά δεν έχεις αποτέλεσμα.
    Skinoren έχεις δοκιμάσει? Η συγκεκριμένη κρέμα περιέχει αζελαϊκό οξύ και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ακμής. Νομίζω κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ και την βρίσκεις σε όλα τα φαρμακεία.
    Αν την δοκιμάσεις, θα σε παρακαλούσα πριν την χρησιμοποιήσεις στα σημεία που εμφανίζεται το πρόβλήμα να κάνεις ένα τεστ ευαισθησίας επειδή, είναι αρκετά δυνατή και σε ευαίσθητα δέρματα μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό.
    Βάλε μια μικρή ποσότητα της κρέμας στο εσωτερικό του καρπού σου κι άφησε την κρέμα να δράσει για 24 ώρες. Αν δεν παρατηρήσεις ερεθισμό ή κάτι άλλο ανησυχητικό, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άφοβα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία.
    Δερματολόγο έχεις επισκεφθεί? Ή δοκιμάζεις τις κρέμες από μόνη σου?:i
    Βασικά δεν μου αρέσει να συστήνω φαρμακευτικές κρέμες μιας και δεν είμαι γιατρός αλλά εγώ είχα πολύ καλά αποτελέσματα με την skinoren όταν είχα ακμή στο πρόσωπο από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούσαμε στην σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. exw episkey8ei dermatologo opou kanw ka8arismo kai 8erapeia gia to proswpo alla h alh8eia einai oti den exv syzhthsei giayto to 8ema dioti opvs katalabaineis einai ligo periploko na syzhthsv giayto me enan antra...8a kanv to test alergikotikas apo ayto poy m eipes kai an den me enoxlei 8a to dokimasv den nomizv oti exv kati na xasw....exv kollhsei me thn selida pragmatika pollla bravo exeis kanei kataplhktikh doyleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καταλαβαίνω απόλυτα... αλλά η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να του μιλήσεις (να είσαι σίγουρη πως δεν θα του κάνει έκπληξη, μιας και είναι ένα πρόβλημα συχνό). Μπορείς να του το πεις όπως, ακριβώς, το είπες σε εμένα:a
    Χαίρομαι που σου αρέσει το blog:c
    Α! Επίσης, βασική προϋπόθεση για κάθε θεραπεία ακμής είναι να μην πειράζεις τα σπυράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. kalimera sas! egw exw ena thema me ypervoliki trixofyia sto kormi. exw trixes k sti mesi, k stous gloutous k fysika kanw apotrixwsi me keri edw k xronia. meta tis apotrixwsi omws gemizw me spyria se oli tin perioxi, kokkina me pyon ta opoia feygoun siga siga mona tous, mexri omws na fygoun exoun xanavgei oi trixes k prepei na xanakanw apotrixwsi. einai toso kourastiko... exw allaxei polla keria k to apotelesma einai to idio. ti prepei na kanw??? thanks... :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. mariannaa geia su :) su eixa steilei sto e mail su kai twra kai edw :n .ebala se ena spuraki skordo omws exei kokkinisei kai pifa meta na spasw to spuraki kai ekana se pligi ka9ws efuge to derma ap panw :b ti na kanw gia na min fainetai ?
    euxaristwwww :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @litsa γεια σου:c
    Ωχ, γιατί το πείραξες? Κανονικά δεν έπρεπε:i
    Αυτό που πρέπει τώρα να κάνεις είναι να MHN το πειράξεις καθόλου, να απλώσεις από πάνω λίγη bepanthol (αρκετές φορές την μέρα) εφόσον μιλάμε για πληγή και σε περίπτωση που πρέπει να βγεις έξω να το καλύψεις με concealer. Πάρε λίγο από το concealer που χρησιμοποιείς και ταμποναριστά άπλωσέ το πάνω στο σπυράκι. Στην συνέχεια βάλε από πάνω λίγη πούδρα για να σταθεροποιηθεί το concealer.
    Παρακαλώ γλυκιά μου:o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @litsa_stav, σε καταλαβαίνω μιας κι εγώ το παθαίνω αυτό με την αποτρίχωση στα πόδια. Ακόμα δεν έχω ανακαλύψει τι φταίει. Ίσως να οφείλεται στην θερμοκρασία του κεριού, ίσως στην τριβή ανάμεσα στο δέρμα και στα ρούχα που φοράμε, ίσως σε τριχούλες που γυρίζουν προς τα μέσα κλπ.
    Μπορώ να σου πω 1000 λόγους αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουρια τι ακριβώς φταίει.
    Αν θέλεις διάβασε αυτό το άρθρο, ίσως σε βοηθήσει Αποτρίχωση... Οδηγίες και λύσεις για τυχόν προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. geia!eimai ma8htria ths 1hs lukeiou kai st ma8hma ths texnologias exw parei 8ema gia mia ergasia"h e3eli3h twn kalluntikwn edw kai 100 xronia"alla den borw n vrw kati st google.mhpws es gnwrizeis kapoio site pou 8 borouse na m voh8hsei?evxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα Ντίνα:a
    1η Λυκείου και σου έβαλαν τέτοια εργασία? Ούτε θέμα για πτυχιακή να έγραφες. Τέλος πάντων:i

    Ελάχιστες πληροφορίες στα ελληνικά υπάρχουν εδώ:
    Ιστορία Καλλυντικών 1
    Ιστορία Καλλυντικών 2
    Ιστορία Καλλυντικών 3

    Πληροφορίες γραμμένες στα Αγγλικά:
    Ιστορία Καλλυντικών 4
    Ιστορία Καλλυντικών 5

    Ιστορία Καλλυντικών 6

    Επίσης, μπορείς να πας σε κάποια δημόσια βηβλιοθήκη και να ζητήσεις να σου δέιξουν βιβλία με θέμα τα καλλυντικά και την ιστορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ναι ειδεσ?χα! dax mwe εμενα μ αρεσει ν ασχολουμε μ τετοια!αλλα επειδη την εργασια την κανω μαζι με μια αλλη κοπελα ..μην την παρω στον λαιμο μ!!θ δουμε!παντωσ σε ευχαριστω πολυ!!:g :s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. exw skouro derma kai otan spaw ta spyria mou panta mou afinoun ena mavro simadi to opoio vgazw kai to kalokairi apto ksysimo twn tsimpimatwn apta kounoupia kai argoun para poly na fygoune.. sto swma kanoun pollous mines enw sto proswpo ligoterous.. ti mporw na kanw kai gia tis 2 aftes periptwseis? :'/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Όχι πολλά. Να κάνεις συχνά peeling ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να βάζεις πάντα επουλωτική κρέμα.
    Για σημάδια και ουλές μπορείς να δοκιμάσεις την κρέμα Kelosoft:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος4/04/2011

    Καλησπερα κοριτσια!! Ειχα ενα εσωτερικο σπυρι και εβαλα πολυ οινοπνευμα και τωρα μου δημιουργηθηκε εγκαυμα και θελω να φυγει οσο πιο συντομα γινεται γιατι φευγω για 4ημερη σε 4 μερεσ και δεν θελω να εχω αυτο το εγκαυμα ειναι πολυ εμφανες.. τι να κανω?? πηγα σε ενα φαρμακειο και μου εδωσε την Fucicort Lipid αλλα διαβασα μεσα οτι στα εγκαυματα εμποδιζει την επουλωση. Τι μου προτεινετε να κανω για να φυγει οσο το δυνατο πιο γρηγορα??? Α!! δεν θελω να αφησει σημαδι.. απαντηστε οσο πιο γρηγορα γινεται please!! xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος4/04/2011

    Εψαξα στο διαδικτυο για τα εγκαυματα και βρηκα οτι η Bepanthol ειναι πολυ καλη και δεν αφηνει σημαδια!! Εσεις τι λετε? Αν και θα θελα να μαθω σε ποσο καιρο θα φυγει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλημέρα,
    Να βάλεις ή Bepanthol ή Aquasol. Αν πρόκειται για ελαφρύ έγκαυμα προτίμησε την Aquasol. Άπλωσέ την στο σημείο που υπάρχει πρόβλημα, 3 φορές την μέρα.
    Λογικά αν αρχίσεις από σήμερα και δεν το πειράξεις καθόλου σε 3 μέρες θα είναι οκ:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος4/05/2011

    Ευχαριστω πολυ!
    Χμμ αρχιζα να βαζω Bepanthol και λεω να χρησημοποιησω αυτη γιατι δεν εχω αλλα λεφτα προς το παρον για να παρω αλλη κρεμα! Αυτο τωρα εχει γινει σαν "κακαδακι" αλλα δεν παυει να ειναι αδιακριτο και σκουρο(μπλιαχ, το εχω πανω στο μετωπο κιολας!).. Εχω κι αλλες ερωτησεις η πρηχτρα :Ρ
    -Επηρρεαζει καθολου στην αναρωση που βαζω make up και concealer για να το καλυπτω?
    -Να συνεχιζω να πλενω το προσωπο μου κανονικα και να βαζω και πανω σε αυτο σαπουνι? (Εχω το πρασινο της Avene)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος4/06/2011

    Θεε μου νιωθω τοσο ηλιθια που ξαναγραφω αλλα εχω ανησυχησει γιατι το κακαδακι αυτο την ωρα που εκανα μπανιο εφυγε και τωρα εχει μεινει κατι σαν ροζ!! Δεν ειναι σαν πληγη ομως.. Αυτο θα πει οτι θα μου μεινει σημαδι??? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Όχι δεν πειράζει το make-up ή το concealer, εκτός κι αν η πληγή είναι πολύ βαθιά.
    Την δεύτερη ερώτηση δεν την κατάλαβα καλά. Πλένεις το πρόσωπό σου με κάποιο καθαριστικό και μετά βάζεις και σαπούνι? Ή χρησιμοποιείς μόνο το σαπούνι της Avene?

    Η κρούστα είναι λογικό να φύγει με το μπάνιο ή γενικά όταν το σημείο που επουλώνεται έρθει σε επαφή με το νερό. Και όχι δεν σημαίνει πως θα σου μείνει σημάδι. Συνέχισε να βάζεις bepanthol και σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος4/08/2011

    Ευχαριστω!!χρησημοποιω μονο το σαπουνι της Avene και ρωτησα αν μπορω να βαζω πανω στο σημειο σαπουνι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Όχι δεν πειράζει το make-up ή το concealer, εκτός κι αν η πληγή είναι πολύ βαθιά.
    Την δεύτερη ερώτηση δεν την κατάλαβα καλά. Πλένεις το πρόσωπό σου με κάποιο καθαριστικό και μετά βάζεις και σαπούνι? Ή χρησιμοποιείς μόνο το σαπούνι της Avene?

    Η κρούστα είναι λογικό να φύγει με το μπάνιο ή γενικά όταν το σημείο που επουλώνεται έρθει σε επαφή με το νερό. Και όχι δεν σημαίνει πως θα σου μείνει σημάδι. Συνέχισε να βάζεις bepanthol και σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Να είσαι καλά:d
    Αχ, θα σε μαλώσω. Πρώτον να μην κάνεις το λάθος και πλένεσαι συνέχεια γιατί με αυτό τον τρόπο αντί να καθαρίζεις το δέρμα σου το αφυδατώνεις. Να μην χρησιμοποιείς σαπούνι, προτίμησε τα αφρώδη καθαριστικά προσώπου. Και πάντα να προσέχεις το προϊόν να έχει ουδέτερο pH.

    Όσο για το οινόπνευμα άμα σε είχα μπροστά μου θα σου έβαζα τις φωνές! Να την ακούς την μάνα σου, κάτι ξέρει παραπάνω:i

    Όταν λες μπλε οινόπνευμα εννοείς το φωτιστικό???????! Αν ναι, ΜΗΝ το ξαναβάλεις ΠΟΤΕ στο δέρμα σου. Θεωρείται καρκινογόνο, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω. Αν από την άλλη εννοείς το άλλο των 90 βαθμών θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Αντί γι'αυτό μπορείς να πάρεις ένα οινόπνευμα 70 βαθμών (είναι αντισηπτικό) και να το χρησιμοποιείς μόνο ΤΟΠΙΚΑ στα σημεία που έχεις σπυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλώς τον Σπύρο:c
    Χμμμ, καταρχήν θα δεις πως με τα χρόνια το δέρμα σου θα αλλάξει. Το γεγονός ότι τώρα έχεις σημάδια και κοκκινίλες από τα σπυράκια, δεν σημαίνει πως θα τα έχεις μια ζωή. Το δέρμα μας έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέα κύτταρα και να αναπλάθεται.

    Αυτά που έχεις να κάνει είναι τα εξής:

    1. ΜΗΝ πειράζεις τα σπυράκια γιατί θα δημιουργηθούν κι άλλα σημάδια.
    2. Εφόσον το Dalacin σε βοηθάει, να το συνεχίσεις και να φροντίζεις το δέρμα σου να είναι πάντα καθαρό.
    3. Στις περιοχές που έχεις σημάδια να κάνεις peeling. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο. Προτίμησε εκείνα που προορίζονται για δέρματα ακμεϊκά, αποφεύγοντας να τρίψεις τις περιοχές με σπυράκια που πονούν και έχουν πύον.
    4. Στα φαρμακεία υπάρχει μία κρέμα με την ονομασία Kelosoft που ενδείκνυται για τα δέρματα με ουλές και σημάδια. Αν θέλεις μπορείς να την δοκιμάσεις (δεν είναι ακριβή).
    5. Μην αισθάνεσαι άσχημα για την ακμή που τώρα εμφανίζεις. Το πιθανότερο μέχρι τα 18-20 σου χρόνια να έχει εξαφανιστεί. Αν θέλεις να τα φορτώσεις κάπου, κατηγόρησε τις ορμόνες και την εφηβεία:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Μμμμ, μάλλον όχι:b
    Μην το ξαναπειράξεις! Από την στιγμή που είναι εσωτερικό δεν το πειράζουμε γιατί θα γίνει χειρότερο. Πήγαινε στο φαρμακείο πάρε μία κρεμούλα fucidin (είναι φθηνή) και άπλωσε τη πάνω στο σπυράκια 2 φορές την ημέρα για περίπου 5 ημέρες (όχι παραπάνω).
    Αν δεν το πειράξεις, το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί μέσα σε 2-3 μερούλες:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη κρέμα γι'αυτό δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλή ή όχι. Να ρωτήσω, από πότε παρατήρησες να εμφανίζονται σπυράκια? Αν πιστεύεις πως είναι από την κρέμα, τότε σταμάτησε την και άλλαξέ την!

    Η αισθητικός σου έχει δίκιο. Οι κλιματικές αλλαγές και οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές αλλάζουν το δέρμα μας και έτσι μπορεί να το κάνουν ευαίσθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ty Ανώνυμη:a
    Φυσικά και ισχύουν για όλο το σώμα.
    Λοιπόν, πρόσεξε τι θα κάνεις. Για 7 μέρες βάλε πάνω στο σπυράκι και στην περιοχή γύρω από αυτό fucidin και ΜΗΝ το πειράξεις καθόλου!
    Αν δεν περάσει, τότε το πιθανότερο είναι να έχει εγκλωβιστεί η τρίχα μέσα στο δέρμα κ αυτός είναι ο λόγος που σου δημιουργεί την φλεγμονή. Δεν είσαι μόνη σου, σχεδόν όλες οι γυναίκες εμφανίζουν σπυράκια στην περιοχή αυτή και το χειρότερο είναι ότι συνήθως πονάνε τα βλαμένα:f
    Αν μετά τις 7 μέρες, δεν περάσει προσπάθησε -- με μια πολύ λεπτή και αποστειρωμένη βελονίτσα -- να βγάλεις την τρίχα έξω από το δέρμα. Με πολύ προσοχή πάντα!! Αν πάλι δεν τα καταφέρεις τότε θα σε απογοητεύσω γιατί ίσως χρειαστείς την βοήθεια κάποιου ειδικού.
    Μπορείς να δοκιμάσεις κι όλα τα παραπάνω αλλά εγώ έτσι όπως το καταλαβαίνω μάλλον πρόκιεται για τρίχα, όπως είπα παραπάνω, οπότε δεν θα σε βοηθήσουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Anonymous4/14/2011

    Τελειο το blog! Ήθελα να μάθω αν όλα αυτά, ισχύουν και για σπυράκια που δεν βρίσκονται στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα το σπυράκι που έχω βρίσκεται στην γραμμή του bikini (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ) και ήδη το έχω σπάσει 2-3 φορές και γεμίζει με αίμα :( Δεν ξέρω τι να κάνω.. Θυμάμαι ότι είχα ξανά κάτι τέτοιο και πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε αντιβίωση και μου είπε να βάζω fucidin. Τώρα είπα να βάλω από μόνη μου fucidin. Όμως θα περάσει; Δεν θέλω να ξαναπάω πάλι δερματολόγο...(Είναι και η περιοχή κάπως δύσκολη και με το που βάζω την κρέμα πρέπει να μείνω εκεί αρκετή ώρα μέχρι να την απορροφήσει). Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν με βοηθούσατε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις γυναικολόγο?
    Τι σημαίνει "έλα την επόμενη φορά και θα δούμε? Είναι σοβαρή απάντηση από γιατρό αυτή?
    Συμβουλή μου να βρεις ένα καλό γιατρό και να του μιλήσεις και για το πρόβλημα τριχοφυίας-ακμής. Κορίτσι μου πρέπει οπωσδήποτε να λύσεις το πρόβλημα των πολυκυστικών. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να σε βοηθήσει προς το παρόν, όσο απογοητευτικό και αν ακούγεται.
    Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προτείνω να δοκιμάσεις τις φυσικές συνταγές που υπάρχουν στο blog για τα προβλήματα ακμής και εννοείται ότι τα σπυράκια δεν τα πειράζουμε ποτέ και πόσο μάλλον όταν είναι εσωτερικά. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις χειρότερα.
    Ενώ υπάρχει λύση, ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο 3 χρόνια τώρα. Δεν είναι άδικο?
    Είναι σαν να σε πονάει το κεφάλιι σου και εσύ να μην παίρνεις παυσίπονο, με αποτέλεσμα να έχεις συνέχεια πονοκέφαλο. Πως το βλέπεις? Είναι λογικό?
    Να σημειώσω πως σε καμία περίπτωση δεν είμαι γιατρός απλά έχω κάποιες γενικές ιατρικές γνώσεις. Σίγουρα ο γιατρός είναι εκείνος που αθ σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία και όχι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Να είσαι καλά κούκλα μου. Ξέρω ότι υποφέρεις και θα κάνω ότι μπορώ για να βρούμε λύση στο πρόβλημά σου.
    Λοιπόν, θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν έχεις χρόνο μου απαντάς (αν θέλεις φυσικά).

    1. Σε γυναικολόγο έχεις πάει; Αν ναι, πως ήταν οι εξετάσεις σου;

    2. Υπάρχει περίπτωση να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες?

    3. Είχε κανείς από το στενό οικογενειακό σου περιβάλλον, πρόβλημα ακμής;

    4. Τρως πολλά λιπαρά φαγητά; Γενικά, πως είναι οι διατροφικές σου συνήθειες;

    5. Τα σπυράκια όταν "σπάνε" σου αφήνουν σημάδια;

    6. Μήπως έχεις την συνήθεια να τα ζουλάς, στην προσπάθειά σου να τα ξεφορτωθείς;

    Πολλά ρωτάω ε?;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Σκόρδο? Μπλιαξξξξξξ...προτιμώ να το αφήσω εκεί παρά ν' απλώσω σκόρδο. Εγώ να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια τα σπάω γι' αυτό και ορισμένα μου έχουν αφήσει μικρά σημαδάκια :( Άλλη γρήγορη θεραπεία είναι το ταλκ, αυτό το παιδικό για τα συγκάματα. Αν απλώσεις μικρή ποσότητα, μαραίνονται γρήγορα. Το έχω δοκιμάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτό με το σκόρδο θα το έχω υπόψιν! Αν και προφανώς θα βρωμάω μετά! Τις δύσκολες μέρες του μήνα είναι που κάνουν την επίσκεψή τους τα σπυράκια ακόμα και τώρα!Έλεος!Πόσο ακόμα?? Αφού αναφέρατε για την Avene θα την ξαναδοκιμάσω..δεν θυμάμαι γιατί αλλά είχα σταματήσει να τις παίρνω και είχα δοκιμάσει Vichy k Apivita...δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και πολύ..ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. @Αsteri, γκρρρρ. Αυτό είναι άδικο... τυχερούλα:(( χαχαχα

    @Stavroula, όπως τα λες. Το σαλικυλικό οξύ είναι εξαιρετικό αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ακμής. Λολ το πίλινγκ με λεμόνι πρέπει να έχει γεύση λεμονίτας:))
    Εγώ προτιμώ την fucidin γιατί δεν περιέχει κορτιζόνη. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτή - είναι τοπικό αντιβιοτικό - ενώ η fucicort περιέχει κορτιζόνη. Έχε πάντα μία στο σπίτι σου, δεν είναι ακριβή και θα σε σώσει, κυρίως σε περιπτώσεις εσωτερικών σπυρακίων:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Σε βρίσκω τέλεια ενημερωμένη Σταυρούλα μου! Μπράβο!:D
    Δεν την έχω δοκιμάσει την λοσιόν, θα την έχω στα υπόψην μου:) Είδες μερικές φορές οι αυτοσχέδιες φυσικές λύσεις τι ωραία αποτελέσματα δίνουν!

    @MariaZ, ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών είναι πάντοτε αναγκαίο, πόσο μάλλον αν έχεις κουτσούβελα:)) Να τα δοκιμάσεις και αν δεις αποτέλεσμα που να κάνει τη διαφορά να μας ενημερώσεις. Ματς:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. @ath.teri, καλά κάνεις, είναι και αυτή μία λύση:))
    Τα προϊόντα της Avene είναι εκπληκτικά σε περιπτώσεις λιπαρών και ακμεϊκών δερμάτων. Τα χρησιμοποιούσα όταν σπούδαζα -- γέμιζα συνέχεια σπυριά από τα κοινόχρηστα καλλυντικά πτφφφ.:((

    @Kelly, ναι βρωμοκοπάει χιχι αλλά αν το απλώνεις το βραδάκι και μετά το ξεπλένεις με νερό δεν θα έχεις πρόβλημα:P
    Όταν λες Dalacin εννοείς την λοσιόν που απλώνεις τοπικά ε? Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά έχω ακούσει από πολλούς πως τους έχει σώσει!
    Ωχ ωχ, reoccutane... θεραπεία στούκας όπως λέμε. Την έκανε ο φίλος μου πριν κανά 2 χρόνια και πάλι καλά βγάζει ένα σπυράκι μία στο τόσο.
    Η διατροφή παίζει ένα μικρό ρόλο. Τα περισσότερα σπυράκια, και κυρίως σε άτομα που έχουν κάνει θεραπεία με reoccutane, είναι ορμονικής φύσεως. Μην σε προβληματίζει ένα σπυράκι που και που. Είναι φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με την θεραπεία που ακολούθησες στο παρελθόν:)
    :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. marianna kai pedia geia sas! eimai 21 kai ksafnika apektisa akmi,ipia alla me eswterika spyrakia pou einai kai xeirotera nomizw.. distixws polla ta peirazw kai exoun agisei kai simadakia.. ksereis marianna se poso kairo tha mou figoun? kana xrono? episis ekana kai ximiko piling kai katharismo. kala ekana? telos epidi exw paei k se 2 dermatologous ena farmako gia topiki therapia me exei voithisei to indoxyl. dokimaste to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά Μαράκι το πότε θα φύγουν. Η επιδερμίδα του καθενός αναπλάθεται διαφορετικά. Σε άλλους γρηγορότερα και σε άλλους πιο αργά.
    Το ότι έκανες χημικό peeling και καθαρισμό είναι πολύ καλό. Στην παρούσα φάση θα σε βοηθήσει πολύ με τις ουλές που αφήνει η ακμή!
    Και φυσικά, ευχαρίστούμε για το tip!
    :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ok efxaristw! poli wrea i selida sou episis! elpizw na ta ksefortwthoume sidoma oloi ta paliospira!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ανώνυμος5/03/2011

    για οσες και οσους δεν το ξερουν ακομα ξανακυκλοφορησε το φαρμακο (ilon) η θαυματουργη αλοιφη για ολων των ειδων τα σπυρακια την λενε η abzess ilon αλοιφη θα την βρειτε μονο στα φαρμακεια και ειναι καθαρα φυτικη χωρις καμια παρενεργεια και το κυριοτερο δεν αφηνει κανενα σημαδι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ανώνυμος5/03/2011

    koritcia..egw exw akmh..kai epd niw9w xalia..vazw ka9hmerina make-up..ka9arizw t proswpo m ka9e vradi kai prin na valw t make-up ka9arizw t proswpo m me tzel kai meta me losion..kai meta vazw thn enidatikh krema ..meta thn vash tou make-up kai meta t make-up..alla t vradi p 3eplenwmai vazw thn krema ths akmhs..pustevete oti 9a arghsei pl na fugei i akmh apo t proswpo m?:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμος5/09/2011

    h dalacin einai poly kali k vgainei se 3 morfes k fthnh.exei dokimasei kaneis ta proionta tis akof?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Καλησπέρα και ty for the info.
    Προσωπικά, δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Με πιάνεις αδιάβαστη :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. kali ine i dalacin kai ftini kai apotelesmatiki ....distixos den exo dokimasi tin akof..Tin abzess ilon apo oti ida sto internet fenete na ine kali.. ti lete esis ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ανώνυμος5/18/2011

    kalhspera !!mpravo gia to site kai gia tis symvoules!!
    exw kai egw ena provlhma!exw paei se 3 dermatologous alla den leei na fugei!!kathe kalokairi edw kai 3 xronia mou vgainei ena kokkino shmadi katw apo to mati sto magoulo ti einai den xerw..kai fetos vghke kai sto allo ti an kanw??genika me ta spurakia den eixa provlhma mono kata thn diarkeia ths periodou...exw apelpistei oti krema anaferetai thn exw valei den fevgei me tpt!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. @Spyros, δεν την έχω ακούσει :f

    @Ανώνυμος 1:46 π.μ., Γιατί δεν πας σε δερματολόγο να σου πει ακριβώς τι είναι? Δεν μπορώ να κάνω διάγνωση από εδώ.
    Μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα και αν δεν το δω δεν μπορώ να καταλάβω περί τείνος πρόκειται:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. To παραπάνω μήνυμα είναι άκυρο, μου ξέφυγε το σημείο που ανέφερες ότι έχεις πάει σε δερματολόγο:o
    Να σε ρωτήσω, ο γιατρός τι σου είπε ότι είναι και τι θεραπεία σου έδωσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Ανώνυμος5/22/2011

    Geia sas koritsia...
    exw kai egw provimataki me ta spirakia..... vgazw spirakia sini8ws stn idia perioxi..... dld spaw ena feugei k meta vgainei apo dipla ena allo..... episis exw dokimasei apira.... lemoni me zaxari (douleuei) , liwmeni aspirini , oro gia ta matia (voi8aei na feugei i kokkinada xwris kortizoni na nai omws) , clearasil sapouni , kremes ts avene , kenacomb , aquasol , fucikort kai polla alla pou dn m erxontai tr....parola auta meiwnontai alla meta apo ligo enw sinexizw tn 8erapia tsoup pai ta idia.....
    OSO ANAFORA TO OINOPNEUMA!!! mn vazete st proswpo sas oinopneuma POTE kai gia kanena logo...tn exw patisei nomiza oti epeidi kaiei ta spirakia m kanei kalo...to mono p kanei einai na kaiei ta kutara ts perioxis kai logw oti dn anaptizontai nea kitara afinei simadia....!
    8a i8ela loipon kapoies gnwmes gia to ti 8a mporousa na kanw kai egw :D
    euxaristw gia to xrono sas:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Καταρχήν σε ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες:c

    Σε δερματολόγο έχεις πάει? Από την στιγμή που βλέπεις ότι με φυσικές μεθόδους δεν φεύγουν, ίσως θα ήταν καλό να επισκεφθείς έναν γιατρό.

    Το είπες και μόνη σου, πως έχεις δοκιμάσει πολλά και διάφορα αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο δερματολόγος μπορεί να σου δώσει κάποια κρεμούλα που να μην έχεις δοκιμάσει και το "πρόβλημα" σου να λυθεί μπαμ μπαμ:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. paidia an mporousate ba me bohthisete...ebaza gia 1 xrono meikap kathimerina...den eixa spiria...me to meikap ebgala arketa sto metopo kai sta mmagoula...stamatisa na bazw edw kai 1 mina..apo tote plenw to proswpo mou kathe bradu kai bazw thiouxo sapouni den kserw an to gnwrizete..ebaza dalacin pio prin alla den mou ekane apolitos tipota...gia ena diastima figan ta spiria ,emeinan mono apotipomatakia ..omws twra ksanabghkan...mhpws exete na mou protinetai enan tropo gia na fugoun edelws?? :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. *na prosthesw oti simera ekana ta eksis: sikothika to proi ebala oinopnevma sto prosopo ,meta pagaki(mou exoun pei oti dioxnei ta spiria),meta sapouni,meta lemoni me zaxari...tipota.....espasa ena spiri sto magoulo meta ebala oinopnevma gia na minn molinthei ...min me kraksete:PPaplws an mporite pite kati na kanw giati exw apelpistei kai klaiw................:f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. an mpresete sas parakalw dwste mou apadhsei..den kserw ti na kanw,na ksanarxisw na bazw meikap gia na min fenodai,na afisw to derma mou xwris apla na bazw tpt??? peite m sas parakalw.......:F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Μμμμμ, καταρχήν μην κλαις:i
    Τι ηλικία έχεις? έχει σημασία...

    Λοιπόν, σταμάτα να πειράζεις τα σπυράκια γιατί μπορεί να μολύνεις και τις γύρω περιοχές και να γίνεις χειρότερα.
    Χρησιμοποιείς πάρα πολλά πράγματα σχεδόν τευτόχρονα -- στην προσπάθειά σου να τα ξεφορτωθείς -- κι αυτό δεν είναι ούτε αποτελεσματικό, ούτε καλό.

    Οι λόγοι που εμφάνισες ακμή ας το πούμε, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Μπορεί η αιτία να είναι ορμονική, μπορεί να μολύνθηκες από κακή χρήση καλλυντικών, μπορεί... μπορεί.

    Συνέχισε να φοράς makeup, απλά διάλεξε ένα φαρμακευτικό προς το παρόν, όπως εκείνο της Avene. Κάθε πρωί και βράδυ να πλένεις το πρόσωπό σου με καθαριστικό με ουδέτερο PH (άφησε στην άκρη το σαπούνι προς το παρόν). Αφού τελειώσεις με τον καθαρισμό του προσώπου, άπλωσε στυπτική λοσιόν (περιέχει αλκοόλη) αλλά ΠΡΟΣΕΞΕ μόνο στα σημεία που υπάρχουν σπυράκια και όχι σε όλο το πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. χαιρετω την μαριαννα με τις πολυ ωραιες απαντησεις !ειλικρινα με εκανες να αισθανθω καλυτερα ψαχνω απο τις 12 μια απαντηση για τα 5-6 καρουμπαλα!!!!!που εχω βγαλει την τελευταια εβδομαδα..εχω πολυκυστικες ειμαι 27 χρ και ρυθμιζω τις ορμονες μου με gynofen εδω και 2 μηνες αυτο το πραμα ομως πααααλιιιι ειναι ανυποφορο...δωσε μου μια αισιοδοξη λυση σε ευχαριστω ,μαρινελλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Χαιρετώ κι εγώ με την σειρά μου τo Μαρινέλλακι:i:c

    Για όλο αυτό που περνάς, όπως κι εσύ γνωρίζεις, φταίει το ορμονικό πρόβλημα που έχεις. Το γεγονός ότι κάνεις θεραπεία είναι ενθαρρυντικό και καλό για την υγεία σου.

    Να σε ρωτήσω δυο πραγματάκια...

    1. Πόσο καιρό κάνεις την θεραπεία?
    2. Είναι το μοναδικό αντισυλληπτικό που έχεις δοκιμάσει?
    3. Έχεις παρατηρήσει έξαρση της ακμής πριν την περίοδο ή τα σπυράκια εμφανίζονται όποτε να ναι?
    4. Σε ποιά περιοχή του προσώπου εμφανίζεται το πρόβλημα?
    5. Από άγχος αυτή την περίοδο πως τα πάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. λοιπον κατ'αρχην να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον σου...oi απαντησεις τωρα....
    1)ειμαι στον τριτο μηνα θεραπειας.
    2)ναι το ειχα ξαναπαρει και περσυ για 3 μηνες και ειδα εκπληκτικα αποτελεσματα και μετα το σταματησα..
    3)ναι τωρα ειχα περιοδο και μου εμφανιστηκαν πολλα..
    4)στα μαγουλα και κυριως γυρω απο το στομα αφηνουν και σημαδια και ειναι αστα να πανε..
    5)απο αγχος οχι τιποτα ιδιαιτερο οπως ημουν ειμαι. μηπως παιζει ρολο οτι αλλαξα πολη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ανώνυμος6/06/2011

    ελεος με αυτα τα σπυρακια...!!!!!!!!!!! καθε φορα που περιμενω να αδιαθετησω βγαζω κανα δτο που κανουν για 100!!!!! κοκκινα και καποια εσωτερικα....εχω ακουσει πως τελικα το betatin δεν κανει καλο τελικα...λεμονι και παλι λεμονι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. μαριαννα σε ευχαριστωω παρα πολυυ...ειμαι 15 χρονων...:) :a 9α κανωω αυτα που μου ειπες και μακαρι να βγουν σε κατιι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. @Marina, να σαι καλά κούκλα μου.
    Το σταμάτησες επειδή σου είπε ο γιατρός ή από μόνη σου? Έχω την εντύπωση ότι η θεραπεία με αντισυλληπτικά διαρκεί περισσότερο. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, τα βλαμμένα τα σπυράκια θα υποτροπιάζουν. Θα έρχονται, θα φεύγουν κ.ο.κ

    Σίγουρα το γεγονός ότι άλλαξες πόλη παίζει κάποιο ρόλο (εδώ αλλάζουμε μέρος και δεν μπορούμε να πάμε τουαλέτα:i).
    Θα μπορούσες παράλληλα με τον γυναικολόγο να επισκεφθείς και κάποιον δερματολόγο. Θα πρέπει να του πεις ότι κάνεις θεραπεία για σύνδρομο πολυκυστικών έτσι ώστε να σου δώσει ανάλογη θεραπεία. Αν πάλι δεν θέλεις να μπλέκεις με δερμοτολόγους μπορείς να πας μια βόλτα από το φαρμακείο και να προμηθευτείς φαρμακευτικά προϊόντα όπως είναι αυτά της Avene.
    Είναι από τα καλύτερα προϊόντα για δέρματα με ακμή και σε προσιτές τιμές :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. @Ανώνυμη 10:55 μ.μ.,
    Έλεος δεν λες τίποτα! Και ναι όντως, το λεμόνι βοηθάει πολύ τα ακμεϊκά δέρματα:d

    @Niki,
    εγώ σε ευχαριστώ καλό μου! Ελπίζω να σε βοηθήσουν και μην ξεχνάς... ότι είσαι ακόμα έφηβη. Είναι λογικό να έχεις ακμή ή διάσπαρτα σπυράκια από δω κι από κει λόγω ορμονών χιχι.
    :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Νικη6/16/2011

    Αχ Μαριαννα μου με βοη9ησες πολυ και εισαι πολυ γλυκια!!! :a καιι τα σπυρακια αρχιζουν να φευγουνν..Να σε καλα και ευχαριστωωωω πλ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Ανώνυμος6/21/2011

    καλησπερα σας!ειμαι 14 χρονων και εχω σπυρακια απο τα 11!!!!εχω παει σε δερματολογο αλλα στην αρχη ειδα μια μικρη βελτιωση μετα απο λιγο καιρο επεστρεφα στα ιδια...
    τα σπυρακια μ ειναι κυριως κοκκινα με ποιον βγαζω μνο στις δυσκολες μερες!εχω φοβερο κομπλεξ ....θα δοκιμασω αφτες τις λυσεις με το λεμονι και το σκορδοο..αλλα μηπως εχετε καμια αλλη υποψη σας?ευχαριστω πολυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ανώνυμος6/22/2011

    για σας ειμαι 13 χρονων και εχω σπυρακια στα μαγουλα και στο μετοπο μπορειτε να μου πειτε καποιον τροπο για να φυγουν.ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ειμαι αγορι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Και στα 2 παιδιά παραπάνω...

    Μην ξεχνάτε πως είναι η ηλικία τέτοια και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Τα σπυράκια θα έρχονται και θα φεύγουν μέχρις ότου ενηλικιωθείτε. Το ξέρω δεν είναι παρήγορο αλλά οι ορμόνες σε αυτή την ηλικία είναι "τρελαμένες".
    Πέρα από τον δερματολόγο (αν κ κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να κάνει πολλά σε αυτή την ηλικία) μπορείτε να δοκιμάσετε τις παραπάνω λύσεις που σας προτείνω και ίσως, δείτε μια βελτίωση στην ακμή.

    Επίσης, ρίξτε και μια ματιά εδώ Ακμή καθώς επίσης, κ εδώ Μάσκα για την ακμή

    Σε περίπτωση που δοκιμάσετε το σκόρδο, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, να το βάζετε κατευθείαν πάνω στο σπυράκι και ΠΟΤΕ στο γύρω δέρμα. Θα σας δημιουργήσει έγκαυμα!! Και φυσικά, όπως λέω παραπάνω, μέχρι 15' και ποτέ περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. MARIANNA MOU Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΕΔΩ ,ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΕ 2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ PROIONTA THS AVENE ΟΠΩς ΠΟΛΥ ΣΩΩΩΩΣΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΚΟΡΡΕ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΙ SCRUB....OUPS!!!ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ Ε???ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩς ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΟΥΠς ΜΑΛΛΟΝ ΞΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ...ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Καλημέρα Μαρίνα μου,
    Όσα είπες είναι πολύ σωστά. Το scrub, σε περιπτώσεις ακμής, είναι απαγορευτικό - βασικά μπορείς να κάνεις μόνο στις περιοχές που δεν υπάρχουν σπυράκια ή γενικά να προσέχεις το scrub να έχει πολύ λεπτούς κόκκους.

    Το γεγονός ότι σταμάτησες την θεραπεία ήταν -- όπως είπες κ εσύ -- λάθος κίνηση γιατί δεν έδωσες την ευκαιρία στον οργανισμό σου να συνηθίσει την νέα κατάσταση αλλά ούτε κ να βελτιώσεις το ήδη υπάρχον πρόβλημα με τις πολυκυστικές!

    Γι'αυτό σε συμβουλεύω να γυρίσεις στον γυναικολόγο σου και να συνεχίσεις την θεραπεία. Αυτή την φορά μην την παρατήσεις, σε παρακαλώ!
    :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ανώνυμος6/27/2011

    Geia k apo mena! vriskw polu endiaferonta ola auta pou egrapses..loipon egw eimai 20 k den eixa pote idiaitero provlima akmis. parola auta exw kapoia simadia apo palia...apla tis teleutaies meres exoun arxisei na vgainoun arketa spurakia k exw psilofrikarei..paizei rolo o kairos dld zesti k entoni ugrasia? pira to dalacin alla den vlepw k kamia diafora...lew na dokimasw pantws auto me to skordo an k me aidiazei..euxaristw ek ton proterwn :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Mαρία6/28/2011

    Μαριαννα μου,κατ'αρχας συγχαρητηρια για την σελιδα σου ,γιατι απ'ο,τι καταλαβαινω βοη9ας πολυ κοσμο..Ειμαι 16 χρονων και εχω καποια σπυρακια στα μαγουλα.Συνη9ως για 1 βγομαδα μπορει να εχω κα9αρο προσωπο,και την επομενη βδομαδα να βγαλω καποιο μεγαλο εσωτερικο συνη9ως σπυρι,ειναι πραγματικα εκνευριστικο,φοραω μεικ απ της avene(οπως με συμβουλεψε η φαρμακοποιος) για ακνεικα δερματα.Αυτο που 9α η9ελα να σε ρωτησω ειναι αν ειναι καλο να βαζω οινοπνευμα και επισης αν γνωριζεις καποια κρεμα που 9α με βοη9ησει..Ευχαριστω.. :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Καλησπέρα Μαριάννα. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, επέτρεψέ μου όμως μία παρατήρηση που θα σου κάνω, με καλή πρόθεση πάντα. Η συμβουλή σου για το λιωμένο σκόρδο θα έπρεπε να προειδοποιεί για τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαυμάτων. Το εφάρμοσα σε ένα σπυράκι για 10-12 περίπου λεπτα και μου προκάλεσε έντονη κοκκινίλα και φουσκάλες συνοδευόμενα από πολύ πόνο. Και βασανίζομαι τώρα με την επούλωση του εγκαύματος τελικά. Λίγο περισσότερο προσοχή λοιπόν όταν προτείνουμε πιο "δραστικές" μεθόδους...με κάθε φιλική διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Καλησπέρα John.

    Πολύ σωστή η παρατήρησή σου και καλά έκανες και το ανέφερες.

    Αν διάβαζες τα σχόλια θα έβλεπες ότι έχω αναφέρει τα εξής: "Σε περίπτωση που δοκιμάσετε το σκόρδο, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, να το βάζετε κατευθείαν πάνω στο σπυράκι και ΠΟΤΕ στο γύρω δέρμα. Θα σας δημιουργήσει έγκαυμα!! Και φυσικά, όπως λέω παραπάνω, μέχρι 15' και ποτέ περισσότερο!"

    Τώρα, ίσως θα πρέπει να διορθώσω το άρθρο σε αυτό το σημείο όταν βρω χρόνο. Το δικό σου δέρμα, ίσως αντέδρασε υπερβολικά στο σκόρδο κ αντί για καλό να έκανε κακό. Ειλικρινά λυπάμαι γι' αυτό που σου συνέβη και σε ευχαριστώ για την φιλική παρατήρηση και διάθεση.

    Επίσης, σε περίπτωση εγκαύματος πάρε μια aquasol από το φαρμακείο και απλωσέ την στο σημείο που έχει προκληθεί έγκαυμα, αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Θα επουλωθεί γρήγορα και αν δεν το ξύσεις δεν θα σου αφήσει σημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ανώνυμος7/09/2011

    paidia ta accuran ta xapia einai i kaliteri lisi eixa para polla spirakia k twra i epidermida mou einai lia ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ανώνυμος7/11/2011

    καλημερα συνονοματη,η παναδοχτυπημενη ειμαι ..θυμασε?θελω την πολυτιμη συμβουλη σου παλι αφου το block σου πλεον ειναι μερος της ζωης μου για οτι αφορα τις συμβουλες κ οχι μονο.στο θεμα μου λοιπον!!εχει ενα μηνα περιπου που βγαζω σπυρακια εσωτερικα που δεν εχουν τπτ στην αρχη κ πονανε,φυσικα τα παταω(τωρα διαβασα πως πρεπει)η φαρμακοποιος μου εδωσε φουσικορτ βαζω κ μπεταντιν το βραδυ(λεμονι βαζω με το που γυρναω καθημερινα στο προσωπο για τις παναδες)ομως εκτος του οτι δεν φευγουν κ φαινετε να εχουν σμηγμα(παταω παταω κ τπτ)ΒΓΑΙΝΟΥΝ συνεχεια κ αλλα.ουτε στην εφηβια μου τοσο σπυρι healp please!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. @Ανώνυμος 5:41 π.μ., οι περιβαλλοντικές συνθήκες σίγουρα επηρεάζουν το δέρμα μας. Στην δική σου περίπτωση δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν έχω πολλά στοιχεία.
    Να τονίσω πάλι ότι με το σκόρδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί!
    "ΠΡΟΣΕΞΤΕ, να το βάζετε κατευθείαν πάνω στο σπυράκι και ΠΟΤΕ στο γύρω δέρμα. Θα σας δημιουργήσει έγκαυμα!! Και φυσικά, όπως λέω παραπάνω, μέχρι 15' και ποτέ περισσότερο!"
    :d

    @Maria μου σε ευχαριστώ πολύ:g
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα 75 βαθμών, αυτό που είναι σαν λοσιόν, αλλά ΠΡΟΣΕΞΕ να το απλώνεις μόνο πάνω στα σπυράκια αποφεύγοντας πάντα την περιοχή γύρω από το στόμα και τα χείλη!
    Χμ, κρέμα που μπορεί να σε βοηθήσει. Εφόσον τα σπυράκια που βγάζεις είναι λίγα και εσωτερικά μπορείς αν θέλεις να πάρεις από το φαρμακείο μία κρέμα που ονομάζεται fucidin. Να την απλώνεις στα σπυράκια 2 φορές την μέρα και όχι για παραπάνω από 7 ημέρες! Και φυσικά, να μην τα πειράζεις!!!! Αυτό είναι το Α και το Ω στην θεραπεία της ακμης :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @Ανώνυμος 11:39 π.μ.
    Καλώς την συνονόματή μου :c Φυσικά και σε θυμάμαι χεχε.
    Μμμμμμ αν θυμάμαι καλά η ηλικία σου είναι γύρω στα 38 ε?
    Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.
    1.Σε ποιές περιοχές εντοπίζεται το πρόβλημα?
    2.Έχεις αλλάξει κάτι στις διατροφικές σου συνήθειες?
    3.Είναι κόκκινα στο χρώμα?
    4.Τα σπυράκια μοιάζουν καθόλου με αυτά στην φωτογραφία εδώ?
    5.Έχες κάνεις σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου πχ. μετακόμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ανώνυμος7/14/2011

    μαριαννα ας απαντησω
    1.λιγο ποιο μεσα απο τα ζυγωματικα μου πριν την βαση της μυτης μου αλλα στα πλαγια!τα 1α δυο που βγηκαν εχουν ακομα περνοντας τα δαχτυλα μου βουναλακια και βγαζουν με το ζορι ενα ελαχιστο ασπρο σμηγμα οταν τα παταω πολυ.
    2.οχι καμια διαφορα θα λεγα εκοψα τα καφτερα κ πικαντικα γτ με πειραζουν στο εντερο
    3.ναι ειναι
    4.οχι δεν ειναι τοσα πολλα
    5.καμια αλλαγη εκτος απο πολυ περισσοτερο ανχος κ στεναχωρια γτ εκανε η μαμα μου πριν 2 μηνες ολικη μαστεκτομη γτ διεγνωστη καρκινος....ρε συ μαριαννα λες να ναι απο αυτο?ψυχολογικο δηλ.?περιμενω απαντηση σου κ παλι σε ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. εχω βγαλει ενα σπυρι... βουνο. ευτυχως το ζουληξα οταν ηταν εντελως ασπρο, κι ειχε ξεραθει και λιγο κιολας. του εβαλα μπεντατιν για να μην μολυνθει, ελπιζω να παει γιατι ανησυχω μην τυχον μου μεινει κανενα σημαδι, αν και βγαζω πολυ λιγα σπυρακια και δεν εχω τη μανια να τα σπαω και να τα πειραζω. παντως οι συμβουλες σου ειναι πολυ χρησιμες, θα τις δοκιμασω στο επομενο σπυρι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ανώνυμος8/07/2011

    γεια σας.με λενε ελενα και εχω και γω το κλασσικο προβλημα με τα σπυρακια..η αληθεια ειναι οτι δεν βγαζω πολλα..συνηθως μονο οταν εχω περιοδο καποια εσωτερικα τα οποια πονανε πολυ..και το σαπουνι που εχω για το προσωπο δεν κανει και μεγαλη δουλεια στην συγκεκριμενη περιπτωση,τι προτεινετε;Α επισης θα ηθελα καποια συμβουλη αν γινεται για τα μαυρα στιγματα τα οποια σιχαινομαι >.< Ευχαριστω εκ των προτερων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ανώνυμος8/09/2011

    kalispera. egw tha ithela na mathw ti kanoume se periptwsi pou exoume peiraxei toso poly ena spyraki wste na exei ginei pligi! opoios gnwrizei kati sas parakalw na mou apantisei oso to dynaton pio grigora. euxaristw poly!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ανώνυμος8/10/2011

    χρειαζομαι κ εγω τη βοηθεια σου μαριαννα εχω δυο κοκκινα σημαδια μικρα αλλα φαινονται.το ενα πανω στη μυτη κ το αλλο κατω απο το ματι.πως μπορω να τα ξεφορτωθω???ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ανώνυμος8/10/2011

    geia sas eimai o antreas..eimai 17 etwn exw spirakia oxi polla alla exw.....evaza mia krema apo tn etairia evon k meta ena allo farmako p t ekege...k meta phga se ena farmakeio g na parw ena farmako kai o farmakopoios mou prwtine tn krema ths neutrogena visibly clear...k ena allo praxmataki pou t vazw topika rapid clear treatment....einai kl.....
    a kai ena allo exw eixa ka9arisei apo t spirakia evgaza liga kai sta aristera k de3ia t pigouniou m eixa maura stigmata k t evgala alla apo tn dhnamh p evala m egeine plhgh k meta kakodo k meta kokkinila...k apo auth tn wra k meta vgazw shnexeia spurgia ekei......mporeitai n m prwtinetai mia allh krema an dn einai kl auth ths neutrogena....efxarictw pl pl pl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ανώνυμος8/14/2011

    geia sou antrea exw kai egw polla spurakia kai liparh epidermida sou proteinw na pareis mia krema ths clearasil http://www.amazon.com/Clearasil-Action-Treatment-Vanishing-1-Ounce/dp/B001U0OQL8 sou kaiei ta spurakia kai se mia bdomada tha sou exoun fugei;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ανώνυμος8/16/2011

    poy mporw na tn vrw?k poso kanei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ανώνυμος8/24/2011

    geia sas k apo emena!!!sunxarhthria gia thn selida auth!apopse pou sas grafw einai vradu triths k aurio exw 1 shmantiko rantevou..k apo to anxos gemisa spirakia sto phgouni k sta magoula sun to oti exw polukistikes owthikes hrthe k apogine...k enw epsaxna apegnwsmenh gia kamia lush sto provlhma mou epesa panw sthn [fantastikg]selida sas k eida gia to skordo....paidia mia einai h lush...TO SKORDOOOO... to ekana prin mia wra ta eksafanise ameswwwws...kaiei kapws ase pou vrwmaei kiolas[mou rthe anagoula apo thn skordila..xaxaxa]alla exei apotelesmataaaa!!!!1000 euxaristw....na'ste panta kala!!!filia apo farsala...poph!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ανώνυμος8/24/2011

    geiaaa...edw k ena xrono arxisa na vgazw polla spirakia, piga s dermatologo omos den ekane douleia..meta apo ligous mines parigila apo tn TV kati proionta alla k auta tpta dn kanan! me t pou mpike siga siga t summer efigan entelws! alla twra autes tis meres evgala 3afnika kokkina arketa spirakia xwris pion omos..plenomoun m ena fitiko sapounaki me vasiliko k levanta gt exw liparo derma..twra 3anapira ena sapounaki ts freezyderm. prwi vradi plenomai m auto. episis vazw k mia enidatiki(EFFACLAR M)k vazw k gw t DALACIN C ontws kanei douleia..k otan vgenei piwdes spiraki vazw k oinopneuma k meta bedantin olo t vradi..proteineis kati kalitero? den feugoun:/ k exw kleistei spiti..episis olo t kalokeri dn exw paei katholou thalassa 4 fores mono..fteei i diatrofi ?? ta xw kopsei ola! help:$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ανώνυμος8/24/2011

    ξερει καμια αν τα σημαδια φευγουν ( ξερετε τα κοκκινα - οχι λακουβεσ απλα ερεθισμενα σημαδια ) ??
    επισησ μπορω να τα καλυπτω με make-up η δεν κανει για το δερμα ? εχει καμια να προτεινει κανενα δοκιμασμενο oil-free make-up καταλληλο για ακμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Ανώνυμος8/25/2011

    Έχω να προτείνω το oil free make up της σειράς Lee Hatton, θα το βρείτε στα Hondos Center. Το χρησιμοποιώ ενάμιση χρόνο, είναι ιδανικό για ευαίσθητο δέρμα και ακμή. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, ωστόσο δεν είναι πολύ καλυπτικό, γιαυτό χρησιμοποιώ και τη πούδρα της ίδιας σειράς, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Έχει λέει και βιταμίνες και αντηλιακή προστασία και μπλααα μπλαα :d Είναι φτηνό και βγαίνει σε mat και satine(πιο ρευστή-λαμπερή) υφή..

    Οδηγήθηκα σε αυτή τη σελίδα κι εγώ γιατί ψάχνω λύση για τα κόκκινα σημάδια που άφησαν πίσω μεγάλα σπυράκια. Διάβασα για τη Kelosoft και θα τη δοκιμάσω :t Προς το παρόν κάνω συχνά peeling απλά προσθέτωντας λεπτό αλάτι στο καθαριστικό για το πρόσωπο, πολύ καλό. Επίσης πολύ καλό έως ιδανικό είναι το peeling με ελαιόλαδο και λεπτή ζάχαρη και αλάτι, το ελαιόλαδο δίνει πραγματικά υγεία στο δέρμα, δοκιμάστε το για βαθιά ενδάτωση! Στα σπυράκια τοποθετηστε πάνω ή σκόρδο, ή λεμόνι ή αλατόνερο, θα απολυμάνει φυσικά την περιοχή και ο οργανισμός θα την επουλώσει μια χαρά. Προσοχή μόνο, όταν ένα σπυράκι έχει σπάσει και είναι ανοιχτή πληγή, αν εφαρμώσετε πάνω λεμόνι η σκόρδο μπορεί να καεί πολύ η επιδερμίδα απο τα οξέα, το σπύρί θα φύγει μεν και τρέχοντας, αλλά μετά θα παλεύετε με την επούλωση της πληγής. Οπότε προσεχτικά, αν μόλις το εφαρμόσετε νιώσετε μικρό κάψιμο είναι φυσιολογικό καθώς απολυμαίνεται, αν πονέσει πολύ απλά βρέξτε με νεράκι και αφήστε το.

    Πέρα απο την εξωτερική φροντίδα μη ξεχνάτε την εσωτερική θρέψη. Ψάξτε και ρωτήστε για βιταμίνες! Εγώ παίρνω τη βιταμίνη Ε Eviol, που βοηθά πολύ στην επούλωση και αναδόμηση του δέρματος. Ψάξτε επίσης και για τις βιταμίνες Β (πολυ σημαντικές για το δέρμα) και Α.

    Η ακμή μου είναι αποτέλεσμα συνδρόμου πολυκυστικών και διαταραχής του θυρεοειδούς. Οπότε φαντάζεστε πως ότι και να βάλω στη μούρη, το πρόβλημα αναβλύζει απο μέσα..

    Τέλος, είναι φυσιολογικό στην αρχή μιας ορμονική θεραπείας να εμφανιστεί ακμή, γιατί αλλάζουν οι ορμονικές ισορροπίες. Με μια επίσκεψη στο δερματολόγο και μια σύντομη εξωτερική θεραπεία για την ακμή, όλα επανέρχονται.

    Τα αντισυλληπτικά δε τα συνιστώ, δεν υπάρχει θεραπεία για τις πολυκυστικές, η εικόνα που δημιουργούν τα αντισυλληπτικά είναι ένα προσωρινό κουκούλωμα της ορμονικής ανισορροπίας, και το γυναικίο σώμα συνήθως ταλαιπωρείται πολύ, ειδικά μετά το σταμάτημα του χαπιού.
    Αγαπήστε το σώμα σας, φροντίστε το απο μέσα, με γυμναστική και διατροφή με φυσικά καθαρά προιόντα, γιατί μόνο έτσι βρίσκει κανείς υγεία μακροπρόθεσμα.

    Γεια σας!!
    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ανώνυμος8/28/2011

    kalispera!!eimai 23 kai ksafnika gemisa spurakia..arxika sti mia pleura..sti sunexeia sto pigouni k stin alli pleura..piga ston dermatologo mou edwse to bioclin gia na plenomai,ta xapia ROXIVINOL gia 7meres kai mia losion pou eftiakse o farmakopoios me elocon kai dalacin..tis prwtes 2 meres pou epairna ta xapia eixan iremisei arketa..2 meres omws afotou teleiwsa ta xapia kai fountwsan pali xeirotera apo pote...gnwrizei kapoios tpt gia auta ta farmaka;;einai sketi apogoiteusi auta ta paliospurakia k eidika otan dn eixes pote sou se rixoun polu psuxologika!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ανώνυμος9/03/2011

    Καλημέρα σε όλες! Είχα παλιά πρόβλημα με σκυτάλης λόγω λιπαρής επιδερμίδας.. Δοκίμασα και την avene και Vichy και όλα τα φαρμακευτικά.. Κοίταξα όμως και δοκίμασα και το three step της clinique.. Σαπούνι, λοσιόν και ενυδατική. Αν το δοκιμάσετε για το είδος της επιδερμίδας σας πρωί βράδυ δεν πρόκειται να ξαναδείτε σπυράκι ΠΟΤΕ. Ρωτήστε στα καταστήματα καλλυντικών ποιο πρέπει να πάρετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Ανώνυμος9/14/2011

    Καλησπέρα.Με λένε Λίνα κ είμαι 20 χρονών.Εχω κ γω ένα θέμα με την ακμή.Έκανα το λάθος κ χρησιμοποιούσα καλλυντικά με λάδι κ το δέρμα μου είναι λιπαρο.Κ είχα γεμίσει σε όλο το πρόσωπο.Τώρα χρησιμοποιώ συγκεκριμένα καλλυντικά κ εχω καθαρίσει αρκετά.αλλά βγάζω ακόμη κάνα δυο.Επιχείρησα να βάλω οινόπνευμα ,λεμόνι ,σκόρδο ,bepanthol,(όχι ολα μαζι) κ αποδείχθηκα αλλεργικιά σε ολα αυτά.Πήγα σε δερματολόγο κ μου έδωσε άλλα νταλων φάρμακα για θεραπεία.Έγινα χειρότερα.Πρώτον απορρίπτω το δερματολόγο όταν μου πουν να πάω,σταμάτησα να τρώω ότι έχει να κάνει με σοκολάτα ,έκοψα τους καφέδες (προκαλούν ακμή για όσους είναι φίλοι του καφέ να το ξέρουν),κ επίσης κ το αυγό προκαλεί σπυρακια.Ξέρετε τι με έχει σώσει πραγματικα?Το clean and clear!Το χρησιμοποιώ συστηματικά πρωί βραδυ μόνο κ μου τα μαλακώνει τα σπυρακια κ την επόμενη μέρα εχουν μαραθεί αρκετά.Καθαρίζει τους πόρους κ μειώνει τη έντονη κοκκινιλα.μου εξαφάνισε κ σημάδια που είχα.Κάνω τη δουλειά μου μόνο με 5 ευρώ που κοστίζει το σαπούνι αυτο κ περνάω ένα μήνα με αυτο.Πάντως δεν είναι μόνο το πως κ πότε περιποιηστε το πρόσωπο σας,το μυστικο είναι στη ψυχολογία σας.Κ κατι τελευταίο,όσες έχετε καθαρό πρόσωπο,ούτε δείγμα σπυρακια,να αποφεύγεται το έντονο βαψιμο με πούδρες και μέικ απ γιατί αργότερα θα βγάλετε απο κει που δε το περιμένατε. Υπομονή.Κ γω αυτο κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους που προτείνετε λύσεις για τους αναγνώστες.

    @Ανώνυμος 5:57 μ.μ. και Ανώνυμος 10:40 μ.μ.
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Ουφ, μου λύνετε τα χέρια:g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Ανώνυμος9/25/2011

    Εστειλα τον άντρα μου στο φαρμακείο να μου φέρει την fucicort και μου έφερε την fucicort lipid (την μεγάλη συσκευασία)...Ξέρεις κανείς αν υπάρχει διαφορά. Και ποιά είναι η πιο αποτελεσματικη για τοπική χρήση πάνω στα σπυράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. marsie9/29/2011

    Γεια σας παιδια !Η σελιδα ειναι πολυ καλη! Ειμαι 18 χρονων και εχω προβλημα με τα σπυρακια απο τα 11 δεν το αντεχω αλλο αυτο !Δεν εχω τρελο προβλημα αλλα συνεχεια βγαζω σπυρακια και μαυρα στιγματα ,πλενω οποτε ξυπναω και οποτε παω για υπνο το προσωπο μου με clearasil και παλι τιποτα!Να σημειωσω οτι ξεβαφομαι παντα πριν ξαπλωσω και μετα περναω με βαμβακι ολο το προσωπο με ενυδατικη λοσιον!Πηγα και σε δερματολογο και μου δωσε κατι χαπια αλλα δεν τα χρεισημοποιησα γιατι γραφουν οτι μπορει να προκαλεσουν καταθλιψη και εχω ηδι ιστορικο καταθλιψης οποτε το αφησα στην ακρη!Τι μου προτινετε να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ανώνυμος10/13/2011

    μαριαννα καλημερα και συγχαρητηρια για οσα μας προσφερεις!!!!!!θα ηθελα κι εγω να σου πω το προβλημα μου.....ειμαι 25 χρονων και ειχα ακμη.οχι πολυ εντονη αλλα ειχα!το κακο ειναι οτι τα πειραζα τα σπυρακια με αποτελεσμα να μου αφησουν καποια σημαδια και καποιες μικρες ουλες στα μαγουλα σαν ανοιχτους πορους!!!!αυτο που μενοχλει επισης ειναι οτι το προσωπο μου δ φαινεται πολυ λευκο.τι μπορω να κανω???ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ανώνυμος10/20/2011

    episis polu kali douleia gia lipara kuriws dermata einai kai i aspirini..... 2-3 xapia ta thrimatizeis (san skoni peripou) kai vazeis polu ligo ladi i meli i giaourti kai to topotheteis sto proswpo gia 10-15'.....meta to afereis me mikres kuklikes kiniseis kai etsi kaneis kai peeling............... :) einai poluuu kaloooooo..... alla egw exw ena allo provlima exw 2 eswterika spirakia pou den ta peiraksa katholou alla exei perasei 1.5 mhnas kai dn leei na fhgoun....dn me ponane pleon katholou alla me enoxloun ... ti mporw na kanw ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ανώνυμος10/22/2011

    εχω πολλα μπιμπικια κοκκινα κ δν κανει να τα σπαω ειμαι 14 κ δν 3ερω τι να κανω βοη8ειααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ανώνυμος10/31/2011

    γεια σας.. ειδα τυχαια το συγκεκριμενο κειμενο γιατι εψαχνα στο ιντερνετ τροπους για να αποφυγουμε τα σπυρακια. εγω ειμαι 20 χρονων. εχω πολυκυστικες ωοθηκες για τις οποιες παιρνω αντισυλληπτικα. το θεμα ειναι οτι ενω αρχικα οταν επαιρνα τα αντισυλληπτικα δ ειχα ουτε ενα σπυρακι (μ τα εξαφανισαν ολα μετα απο ενα μηνα χρησης) , ξαφνικα μετα απο 1 χρονο χρησης τους αρχισα να βγαζω παλι σπυρακια.. οχι τοσο εντονα οσο παλιοτερα, αλλα και παλι δεν καταλαβαινω το λογο.. εφοσον τα αντισυλληπτικα ρυθμιζουν το ορμονικο μου θεμα γιατι βγαζω παλι σπυρακια?? μηπως φταιει η εποχη?? ή μηπως παιζει καποιο αλλο θεμα με τις ορμονες μου?? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ανώνυμος11/01/2011

    na rwthsw t lemoni exei oksuthta sigoura dn yparxei provlhma na t valw se spuraki???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ανώνυμος11/07/2011

    μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να φτιαξω εγω μια μασκα για να φυγουν τα σπυρακια?
    αν ναι ποια ειναι αυτη ?
    ποια ειναι τα βηματα και τα υλικα που χρειαζονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ανώνυμος11/09/2011

    Γειά σας!

    Είμαι 28 χρονών, λίγο μεγάλη πια για να έχω προβλήματα με σπυράκια κι όμως έχω! Στην εφηβεία μου δεν πέρασα ακμή και μάλλον με θυμήθηκε τώρα! Αν και μέχρι τα 24 μου είχα πάντα πεντακάθαρο πρόσωπο, τα τελευταία χρόνια λίγο πριν μου έρθει περίοδος, πετάω πάντα μεγάλα, κόκκινα σπυριά που πονάνε, κυρίως στα μάγουλα. Αυτά δεν κρατάνε πολύ και μετά την περίοδο πάντα υποχωρούν όχι όμως και τα αντιαισθητικά κόκκινα σημάδια που αφήνουν πίσω τους!

    Πάνω που το πρόσωπο ηρεμεί, έρχεται η επόμενη περίοδος και τα σπυράκια επανεμφανίζονται σχεδόν πάντα στα ίδια σημεία με αποτέλεσμα τα κόκκινα σημάδια να μην φεύγουν ποτέ!

    Πρόβλημα πολυκυστικών δεν έχω αφού κάνω κάθε χρόνο προληπτικό έλεγχο στον γυναικολόγο μου και δεν μού έχει πει κάτι, έχω όμως πρόβλημα θυρεοειδή και ακολουθώ αγωγή εδώ και 5 χρόνια.

    Σε δερματολόγους πήγα οι οποία μου έδωσαν τις κλασσικές κρεμούλες με τις οποίες είδα διαφορά αλλά όχι μεγάλη.

    Πρόσφατα πήρα την TRIACNEAL της AVENE που λένε πως κάνει θαύματα όμως μου έκαψε πολύ τα σπυράκια και την γύρω περιοχή, φοβήθηκα και την σταμάτησα.

    έχετε καμιά συγκεκριμένη πρόταση? έχω κουραστεί πραγματικά πολύ και με έχει ρίξει ψυχολογικά.
    Αυτή τη στιγμή έχω τουλάχιστον 7-8 κόκκινες σημαδάρες απο πρόσφατα σπυριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Ανώνυμος11/11/2011

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 38 ΕΤΩΝΝ. ΕΧΩ ΑΚΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΣΚΟΥΛΑ Η PEELING ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ανώνυμος11/21/2011

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΠΥΡΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΞΕΒΓΑΖΕΙΣ 'Η ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ?
    ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ 'Η ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Ανώνυμος11/23/2011

    geia sas!!!euxaristw gia tis simboules den tis h3era!!otan exeis kusth pws na thn vgaleis???h mhtera mou patise ena spiraki kai exei twra ginei kysth kai einai aidia!!!!HELP!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ανώνυμος11/23/2011

    geia sas eimai 19 xronwn kai den exw bgalei kanena spiraki kai exw polu kalo derma aplos 8elw na mou peite an einai logiko kai fusiologiko auto gt anhsuxo :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ανώνυμος11/24/2011

    ειμαι 42 ετων και βγαζω σπυρια απο 13 ετων τα τελευταια 10 χρονια εχουν περιοριστει στο σαγονι.βγαζω καθε μηνα 2-3 καινουργια.τους τελευταιους μηνες εχω μια εξαρση στην περιοχη.ξερω οτι αν παω στο γιατρο θα μου δωσει αντιβιωση κ δεν θελω.εδω κ ενα χρονο καθαριζα το προσωπο μου με προιοντα sanoflore κ ροδονερο.μηπως το γεγονος οτι δεν ειναι για ακμη αλλα για ολουσ τους τυπουσ δερματος μου προκληθηκε η εξαρση;τωρα βαζω ενα gel της apivita κ μια lotion για λιπαρα δερματα.απο αλοιφες στα σπυρια βαζω dalacin -c k skinoren.αλλα δεν βλεπω διαφορα οταν εχω πραγματικο προβλημα οπως τωρα.επισης ο γιατρος μου εδωσε πρνι απο καιρο την palmetin χωρις αποτελεσμα.τωρα εχω βγαλει δυο σπυρακια μεγαλα κ πονανε.τι να κανω για να αποφυγω την αντιβιωση;το τελευταιο διαστημα εχω βαλει στην περιοχη χαμομηλι,αιθεριο ελαιο λεβαντα, tea tree oil αλλα τιποτα.ευχαριστω κ συγγνωμη για τα πολλα που εγραψα.ΣΗΜ.δεν θελω να βαλω σκληρα καθαριστικα στο προσωπο-εφοσον δεν εχω προβλημα στο υπολοιπο προσωπο-γιατι φοβαμαι τις ρυτιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Ανώνυμος11/24/2011

    geia sas!!!endiaferousa h synomilia mazi sas.8a h8ela na rwthsw,an ena aspro spyraki anoi3ei mono tou,prepei na to piezoume gia na ka8arisei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ανώνυμος12/02/2011

    Abzess ilon αλοιφη
    ειναι ιδανικη για τα σπυρακια και ειναι φυτικη θα την βρεις σε ολα τα φαρμακεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Ανώνυμος12/14/2011

    to ABSZESS ILON exo rotisi se farmakeio kai mou exoun pei pws den to vgazoun pia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ανώνυμος12/16/2011

    xairetai xairetai. eimai 20 xronon kai exo apo ta 14 provliam em ta aspurakia...min gelasete...ston popo mou.piga sto dermatologo kai mou eipe oti einai idradenitida kai an min forao stena rouxa , na einai vamvakera, kai mou edose adiviosi kai mia krema tin propiogenta.to thema einai oti ta spurakia sunexizoun an auparxoun, par'olo pou kano ta panta gia na fugoun.exo pluthei toses fores me betadine pou sto telos tha to vgalo apo to auti.kai vazo tin propiogenta.ta spurakia den feugoun kai menoun ta simadia kai pathenoun eksarsi asxetes xronike speriodous.exo srotisei kai allous dermatologous kai xeirourgous episis kai mou lene oti oti den tha fugoun kai oti einai monimo.ego omos den to pisteuo.sigoura tah uparxei kati.ntrepomai par apolu gia to provliam mou, giati einai se ena teleios ilithio simeio.voiiiitheiaaaaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Ανώνυμος12/17/2011

    γεια σας ! πολυ ωραιο μπλοκ! ηθελα να ρωτησω αν το μπλε οινοπνευμα ειναι καρκινογονο ! και αν μπορειτε να μου πειτε καμια φυσικη μασκα για σπυρακια!

    ευχαριστω πολυ ΣΤελλα!! :C :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Ανώνυμος12/28/2011

    Καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας! Είμαι 29χρονών και από τα 25 παιδεύομαι με μέτρια ακμή. Έχω τσεκαριστεί για ορμονικά θέματα και πολυκυστικές.Οι δερματολόγοι που έχω επισκεφθεί κατά καιρούς μου έδωσαν κρέμες που δεν είχαν αποτελέσματα και επιμένουν να πάρω roacutan. Δεν πρόκειται όμως μιας και δεν είμαι πολύ των φαρμάκων! Για να μην πολυλογώ, το έχω ρίξει στις φυσικές θεραπείες.Πλύσιμο πρωί βράδυ με πράσινο σαπούνι (έχει ρυθμίσει πολύ τη λιπαρότητα)και 2 φορες το μήνα μασκα με λεμόνι, ζάχαρι και μέλι! Έχω δει βελτίωση, αλλά χρειάζομαι μια κρέμα για ενυδάτωση,Ποια μπορώ να βάλω που να μη με γυρίσει στη λιπαρότητα!?
    υ.γ. Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ οδοντόκρεμα πάνω σε σπυράκια. Μπορεί να δείτε άμεσα αποτελέσματα για μια φορά οκ, αλλά σε μεγάλο διάστημα χρήσης καίει το δέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Ανώνυμος12/30/2011

    lpn kai ego exo spirakia efibias balte talk ayti iskoni gia ta mora to exo dokimasi :q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Ανώνυμος1/06/2012

    egw exw bgalh sto pigouni psurakiaaa ki den kserw t na tou kano 8 m boh8ouse ayto t ksordooo ....gt ta espaga ki mouxoune minei ligo shmadakia :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Ανώνυμος1/14/2012

    κοριτσια!!!!!το μονο που λειτουργει ειναι το λεμονι!!!τα εξαφανιζει ολα και λειτουργει και σαν ενυδατικη για το δερμα γιατι περιεχει βιταμινη C.Το δοκιμασα εγω και δουλεψε και μαλιστα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα...απλα απλωνετε λιγο λεμονι (χωρις να τριβετε) 2-3 φορες την εβδομαδα και σε λιγες εβδομαδες θα δειτε τρομερη αλλαγη!αμα εχετε σπυρακια θα σας φαγουριζει λιγο μετα την ωρα της εφαρμογης...μετα απο 5-10 λεπτα πλυνετε το προσωπο σας με χλυαρο νερο και σκουπιστειτε με καθαρη πετσετα...ελπιζω αυτες οι συμβουλες να σας βοηθησουν!!
    καλη επιτυχεια :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Καλησπέρα με λένε Αγγελική.Και θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τα 18 μου είχα πεντακάθαρο πρόσωπο,αλλά μετά από τα 18, κάθε χρόνο κάτι με ταλαιπωρεί με τα σπυράκια. Υπάρχουν περίοδοι που έχω πεντακάθαρο πρόσωπο και άλλες που ταλαιπωρούμαι. Στα 19 είχα στο πλαινά του προσώπου πολλά σπιθούρια. Μετά είχα στο μέτωπο. Από πέρυσι βγαίζω σπυριά στη δεξιά πλευρά του προσώπου μου.Έχω πάει 2 τρεις φορές σε δερματολόγο και αρκετές φορές έχω δοκιμάσει προιόντα με συμβουλές φαρμακοποιού. Εδώ και 2 βδομάδες στο κάτω μέρος της δεξιάς πλευράς και προς το πηγούνι έχω βγάλει αρκετά και έχω εκνευριστεί. Πλένομαι με avene και βάζω κρέμα acnicare. Δε χρησιμοποιώ μέικ απ ούτε πούδρα.Μπορείτε να μου πείτε ποια από όλες τις εύκολες σπιτικές λύσεις μου προτείνετε γιατί δε με παίρνει να χαλάω λεφτά;Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. καλησπέρα με λένε Χριστίνα! και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Είμαι 19 χρονών και πότε μου δεν είχα πρόβλημα με τα σπυράκια σχεδόν (έβγαζα μια φορά το μήνα μόνο όταν ήμουν αδιάθετη) αλλά απο το Σεπτέμβρη και μετά το μέτωπο μου λίγο πιο πάνω απο τα φρύδια εχω γεμίσει και δεν είναι κανονικά σπυράκια αυτά γιατί δεν εμφανίζουν πύον είναι εσωτερικά (εάν δεν κάνω λάθος έτσι λέγονται) είναι συνεχεία εκεί και εμφανίζονται πάντα στα ιδία σημεία είχα πάει δερματολόγο και του είπα το πρόβλημα μου και μου έγραψε μια κρεμά την DALACIN C η οποία δεν μου έκανε καμιά δουλειά μετά πήρα την πρωτοβουλία και πήρα την INDOXYL GEL που ούτε από αυτή τη κρεμά δεν είδα και καμιά αλλαγή πάνω στο πρόσωπο μου! τώρα ως αφρό για το πρόσωπο χρησιμοποιώ της CLINIQUE τη σειρά anti blemish solutions αλλά από ότι μου είπε η κοπέλα από τα hondos ότι μάλλον έκανα μόλυνση σε αυτή τη περιοχή γιατί έχω πολύ καθαρό πρόσωπο χωρίς ακμές αλλά το πρόβλημα είναι πως οπότε εμφανιζόταν ένα σπυρί εγώ τσουπ και το έβγαζα και τώρα έπαθα ότι έπαθα... Δε χρησιμοποιώ μέικ απ μονό πούδρα .Μήπως σου είναι εύκολο από όλα αυτά που σου διηγήθηκα (εάν μπόρεσες να βγάλεις άκρη :i ) να με συμβουλέψεις τι να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Μαριάννα,ποια η γνώμη σου για τα inneov imperfections d-tox???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Sandy, δεν τα έχω δοκιμάσει...
    Γενικά, δεν είμαι υπέρ τέτοιων προϊόντων μιας και αυτά που σου προσφέρουν, μπορείς να τα βρεις μέσω των τροφών!
    Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, κατανάλωση πολύ νερού σε συνδιασμό με άσκηση είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό.
    Παρόλα αυτά, επειδή η ζωή μας είναι αγχωτική, χρόνο ελεύθερο δεν έχουμε (τουλάχιστον, προ κρίσης:p), είναι μια εύκολη λύση... Αν η θεραπεία γίνει μόνο για 2 εβδομάδες δεν νομίζω να πάθεις και κανένα κακό, απλά με τα συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να προσέχουμε και να μην τα χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί όλα περνάνε από το συκώτι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Ανώνυμος11/02/2012

    η καλυτερη κρεμα για ακμη ειναι η airol. ειχα δοκιμασει τα παντα και μονο αυτη με βοηθησε πραγματικα. τωρα πια στα 36 δεν εχω ακμη αλλα συνεχιζω να τη χρησιμοποιω για συντηρηση καθε βραδυ. επισης βοηθαει στη απολεπιση. τη συνιστω.... καλη επιτυχια και υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Ανώνυμος11/12/2012

    Γειά σας. Θα ήθελα την άποψη σας για ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Στα 16 μου πήγα σε δερματολόγο γιατί εξαιτίας σπασίματος στιγμάτων προκάλεσα μόλυνση στο πρόσωπο μου. Με ένα μείγμα αλοιφής το οποίο δε θυμάμαι απο τι αποτελούταν και dalacin C σε υγρή μορφή καθάρισα. Για συντήρηση μου δόθηκε Airol με το dalacin. Επειτα ως φοιτήτρια στις εξεταστικες συνεχισα κατα διαστηματα απο μονη μου να χρησιμοποιώ αυτο το συνδυασμο καθώς λογω ανχους συνεχιζα να σπάω τα λιγοστα σπυρακια δημιουργόντας ετσι κοκκινιλες κ λιπαροτητα στο πρόσωπο μου. ΠΛέον στα 25 μου το πρόσωπο μου είναι ετσι και χωρις make up μερα αδυνατώ να κυκλοφορήσω. Αυτό που κάνω τώρα είναι πλύσιμο με gel avene και κρεμα avene clenance καθως και μασκα πράσινης αργύλου apivita τουλάχιστον για να μην χειροτερεψω.Θα επισκεφτω δερματολογο αλλα απο μια μικρη έρευνα στο ιντερνετ λετε τελικα λύση να είναι πλέον το χημικο peeling?ευχαριστώ για το χρόνο σας και με συνχωρείται αν σας ζάλισα. Θα ήθελα πολύ την άποψη σας, διότι συν τοις αλλοις κατα καιρούς βγαζω εσωτερικα σπυρια που πονάνε. ορμονικα δε το έχω ψάξει ακομα. τριχοφυια δεν έχω σε ποδια και χερια ,είναι αραιη! και σε πρόσωπο καθολου. δε ξέρω αν παιζει ρολο απλως το παραθετω.Αναμενω απαντηση και ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. geia sas...polu wraio blog!!!xrhsimo :) egw talaipwroumai edw kai 2 xronia me ta spurakia....bgazw pou kai pou kai eswtrika k ekswterika...eixa paei prin ena xrono se dermatologo k m eixe pei na ksekinhsw therapeia me antiviwsh...den thn ekana gt m eixan pei pws mporei na ephreasei sukwti klp...(ase pou tha bgoun ola sthn fora k den hthela) ...to kalokairi p mas perase eixan fygei sxedon ola akomh kai shmadia..twra pali ta idia...pleon bgazw mono ekswterika mikra enoxlhtika...OMWS akomh me talaipwroun ta shmadia...ti mou proteinete?exw kourastei me auto to thema .... euxaristw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Kalispera egw antimetwpizw ta xeirotera..ta teleutaia duo xronia vgazw spuraki kata tin diarkeia tis periodo m k feugoun....omos edw k ena xrono emfanizw spuria kai enw dn ta enoxlw prizontai me trone kai menoun k emfanizontai stadiaka k alla.dn xerw ti na kane dn xerw an ftaine oi alufes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. GEIA SAS NA PW K GW TON PONO M EDW K 3 MINES EXW KATI TERASTIA SPIRAKIA STO PROSOPO ME PION P ME PONANE K ME TRONE K M VGENOUN KA8E MERA APO 3 I 4 :( EIMAI 21 XRONON K STA 17 M DEN EIXA TOSA POLLA EXW PAEI SE DERMATOLOGO EXW [PAREI DIAFORES KREMES ALA TO MONO PRAGMA P KANANE EINAI NA M ERITHIZOUN TO DERMA...I ALITHEIA EINAI OTI POTE DEN EVAZA MAKE UP STO PROSOPO MONO ENIDATIKES KREMES GT DEN EIXA SIMADIA TWRA OMOS OUTE STO MPALKONI M DEN THELW NA VGW XWRIS MAKE UP K OLO AUTO M EXEI GINEI MES SE 3 MINES DEN KSERW TI ALO NA KANW EXW ARXISEI NA VALW ALOE MIPOS KANEI KALO GIA TA SIMADEIA TI M PROTINEIS HELPPPP:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Ανώνυμος12/30/2012

    Geia sas to diko moy problhma einai oti eima 14 xronon kai edw kai treia xronia exw akmh den 3erw ti na kanw exw kanei ta panta kai molhs paei na ftia3h to prosopo moy paw kai to phrazw einai to kako shnh8io moy den mporw na stamatisw na ta phrazw.Aythn thn periodo pernw mia krema me antibiotiko alla pali ta idia. Se liges meres anhgoyn ta sxolia kai den 3erw ti na kanw emfanisiaka eimai pio xalia apo pote den 3erw ti na kanw 8elw na paw sto sxoleio kai na eimai wraia.Phte moy kamia idea thn xriazomai oposdipote thn boh8ia sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Ανώνυμος1/17/2013

    Γεια σας! Τι γίνεται με το πρόβλημα που λέγεται οζοκυστικη ακμή; Γνωρίζει κάποιος κάτι; Έχω κ γώ τα ενοχλητικά αυτα σπυρακια κ γώ εδω κ περίπου 1,5 μήνα, μέχρι πριν λίγο καιρο δεν τους έδινα κ πολυ σημασία. Πριν απο περίπου ένα μήνα έκανε την εμφάνιση του ένα περίεργο φουσκωμα στο δεξί μου μάγουλο, σαν τεράστιο σπυρακι, σαν καρουμπαλο! Μου φάνηκε ανησυχητικό κ πήγα σε δερματολογο, μου είπε πως υπάρχουν 2 θεραπείες, η μια είναι διαρκείας 6 μηνών κ μου είπε πως στο διάστημα αυτο θα πρέπει να κάνω αιματολογικες εξετάσεις 2-3 φορές γτ υπάρχει πιθανότητα κάποιου προβλήματος στα νεφρα. Η άλλη θεραπεία ήταν για τρεις μήνες κ μου έδωσε 2 αλοιφές, epiduo και caladerm κ ένα κουτί χάπια minocin. Τα αγόρασα αλλα διαβάζοντας τις παρενέργειες του minocin δεν τα εφάρμοσα. Έχει τύχει σε κάποιον απο εσάς κάτι παρόμοιο; Πως το αντιμετωπίσατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ συγχαρητήρια για αυτο που κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ανώνυμος1/24/2013

    Anwnyme kai egw eixa parei thn sygkekrimenh agwgh...mhn thn fovasai..o giatros moy eixe pei oti oi parenergeies einai spanies... :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Ανώνυμος2/22/2013

    Καλησπέρα :) θα μπω κατευθείαν στο θέμα...έχω σοβαρότατο πρόβλημα...
    είμαι στο τέλος της εβηβείας...μόλις έγινα 18 χρονών..και από την 2α γυμνασίου..είχα μερικά σπυράκια στους ώμους... τα πείραξα...και με τον καιρό... έγιναν περισσότερα..και περισσότερα...
    πλέον μου έχει γίνει συνήθεια.... δεν μπορώ να σταματήσω... είναι κάτι σαν ψυχωτικό..μόλις βλέπω ότι υπάρχει κάτι στο δέρμα μου, το πιέζω και κοκκινίζει... σε σημείο που αφήνω μόνος μ σημάδια.... δεν με πονάει καν... συνηθισα εδώ και τόσα χρόνια τον πόνο και ισα ισα με ανακουφίζει κιόλας..όμως δεν ειναι σωστό..αλλά όταν πονάνε ειναι ανακούφιση να τα πειράζω.... πλεόν θέλω να εξαφανιστούν...προσπάθησα πολλές φορες να σταματήσω και ειχα θεαματικά αποτελέσματα για 3 βδομάδες που δεν τα πείραζα...δεν αφήνουν σημάδια και ειδικά το καλοκαίρι..φεύγουν και τα σημαδια..όμως ειναι σπασμένα...μερικά..κ όλο τα σπασμένα ξαναφουσκώνουν και τα ξαναπιέζω...άλλα είναι μεγάλα άλλα μικρά... εχω σκούρα επιδερμίδα και δεν φαίνεται σχεδον καθόλου η φλεγμονή...σαν ξεφλουδισμένα σπυράκια φαίνονται χωρίς κοκκινισμα...
    τι να κανω...χρόνια τώρα κρύβομαι απ τον ιδιο μου τον εαυτό..δεν πηγαινω θάλασσα... δεν γδύνομαι μπροστά σε κολλητούς μου.. ο δερματολόγος πριν 2 χρονια μ εδωσε μια συνταγή αλλά χωρίς αποτέλεσμα οπότε και την σταμάτησα... όταν δεν τα πειράζω εξασθενούν...υπάρχει όμως κάποια λύση; ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Μμμμ συμπάσχω μαζί σου όσο κανείς άλλος. Έχω περάσει ακριβώς την ίδια κατάσταση με σένα και ακόμα και τώρα υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να αντισταθώ. Μέσα στα χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα, που εσύ ο ίδιος διατύπωσες παραπάνω. Αν τα αφήσω στην ησυχία τους, χωρίς να τα ζουλάω, η κατάσταση βελτιώνεται. Αν τα πειράξω, αρχίζει το μαρτύριο. Άρα το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, έτσι δεν είναι?

    Εφόσον και εσύ ο ίδιος το λες, πρέπει πάση θυσία να σταματήσεις το πείραγμα! Το "ζούληγμα" αφήνει σημάδια, έχεις δεν έχεις σπυράκια.

    Με το να κρύβεσαι δεν βγάζεις κάτι. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να απομονώνεσαι από τους φίλους σου και τις χαρές της ζωής. Ζήτα την βοήθεια κάποιου, αυτός μπορεί να είναι κάποιος από την οικογένεια, ένας φίλος, η κοπέλα σου. Αν σε δουν να τα πειράζεις πες τους να σε σταματήσουν. Αν πάλι είσαι μόνος σου κ έχεις αυτή την επιθυμία να τους αλλάξεις τα "φώτα", φέρε στο μυαλό σου την όμορφη εικόνα της επιδερμίδας χωρίς σπυράκια!

    Ο δερματολόγος δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Εσύ πρέπει να αλλάξεις και τα φάρμακα δεν πρόκειται να σε αλλάξουν.

    Όταν τα σπυράκια είναι σε έξαρση και σε πονούν, μόλις σου έρθει η επιθυμία να τα πειράξεις, τρέχα και κάνε αμέσως ένα μπάνιο. Θα ανακουφιστείς και θα νιώσεις καλύτερα.

    Πρόσφατα έγραψα για ένα προϊόν κατά της ακμής στην περιοχή των ώμων και της πλάτης. Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά και να ακολουθήσεις τις συμβουλές.
    Ακμή στην πλάτη; Ξεφορτώσου την με ασπιρίνη και μηλόξυδο

    Προσπάθησε να επιβληθείς στον ευατό σου και όλα θα πάνε καλά! :t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Καλημερα ονομαζομαι Αννα και ειμαι 24 ετων,μολις ειδα το blog σας(πολυ ωραιο) και θα ηθελα και εγω μια συμβουλη...Απο την εφηβια και μετα το προσωπο μου γεμιζει σπυρακια,εχω εντονη τριχοφιεια και τριχοπτωση...Πηγα σε δερματολογο και εκανα εξετασεις για πολυκυστικές ωοθήκες και μου ειπαν οτι δεν εχω προβλημα αλλα οι ορμωνικες εξετασεις εδειξαν ανεβασμενα ανδρογονα (εαν θυμαμαι καλα) γιατι πανε και κατι χρονια που εκανα τις εξετασεις..Ο δερματολογος μου εδωσε αντισηλιπτικα τα οποια τα επινα για περιπου 3 χρονια,οταν ειδα οτι δεν ειχα αποτελεσματα πηγα σε αλλον δερματολογο η οποια μου ειπε να σταματησω τα φαρμακα και να κανω λειζερ τις τριχες και να βαζω λοσιον στο χεφαλι μου..Λειζερ δεν εκανα αλλα εβαζα καποιες φυτικες κρεμες οι οποιες δεν εκαναν και κατι αλλα οι λοσιον εκαναν δουλεια στο κεφαλι μου μονο οταν τις χρησιμοποιουσα οταν τις σταματουσα παλι επεφταν τα μαλλια μου..Για τα σπυρακια το μονο που εκανα ειναι να κανω μασκες με το Visibly clear 2 in 1 το οποιο με βοηθησε αρκετα αλλα και παλι δεν μπορω να πω οτι εχω ικανοποιητικα αποτελεσματα...Ειμαι σε απογνωσω δεν ξερω τι να κανω...Πριν ενα μηνα πηγα να κανω παλι ορμονικες εξετασεις αλλα ο μικροβιολογος δεν μου το επετρεψε γιατι λεει εχω κανει αρα δεν θα αλλαξε κατι..Τι κρεμες να παρω για τα σπυρακια?Αφου δεν εχω πολυκυστικές ωοθήκες τι προβλημα μπορει να εχω?
    Σας ευχαριστω,Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. @Άννα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι λιγάκι περίπλοκο. Όλα τα προβλήματα που προανάφερες έχουνε άμεση σχέση με τα αυξημένα αδρογόνα, με αποτέλεσμα οι σμηγματογόνοι αδένες να υπερλειτουργούν. Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις ακμή.

    Συνήθως το πρόβλημα λύνεται με αντισυλληπτικά (τα οποία και πήρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς αποτέλεσμα) και κορτικοστεροειδή.

    Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα άτομα που έχουν ακμή, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από τριχόπτωση στο μέλλον.

    Να ρωτήσω κάτι. Το συκώτι σου λειτουργεί σωστά; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά καμία φορά το συκώτι είναι αυτό που κάνει όλη την άτιμη δουλειά και καλό είναι μια στο τόσο να το παρακολουθούμε, ξέρεις μέσω των απλών και γενικών αιματολογικών εξετάσεων.

    Τα επίπεδα σιδήρου πως είναι; Αν έχεις χαμηλές τιμές σιδήρου και από την διατροφή σου απουσιάζουν οι πρωτεϊνες είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσεις τριχόπτωση. Οπότε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή θα τονώσει το οργανισμό σου και θα δυναμώσει τα μαλλιά σου.

    Τις ενδοκρινολογικές εξετάσεις πότε τις έκανες τελευταία φορά; Πως είναι δυνατόν να μην σου επέτρεψε ο μικροβιολογός να ξανακάνεις εξετάσεις; Μου φαίνεται πολύ παράξενο, εκτός και αν είχε μεσολαβήσει λίγο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που έκανες. Και στην τελική αν δεν θέλει να στις κάνεις να πας σε άλλον. Για την υγεία σου πρόκειται.

    Πρέπει όπωσδήποτε να επισκεφθείς κ ένα γυναικολόγο για να δεις τι γίνεται με τις πολυκυστικές. Αυξημένα ανδρογόνα και ειδικά σε αυτή την ηλικία πάνε πακέτο με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οπότε ένα τσεκ απ επιβάλλεται.

    Για τα μαλλιά σου θα σου πρότεινα αμπούλες που δυναμώνουν την τρίχα. Μπορείς να τις βρεις στο φαρμακείο. Μάρκα τώρα δεν μου έρχεται στο μυαλό αλλά υπάρχουν διάφορες για να διαλέξεις. Επίσης, μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις σαμπουάν την Apivita, ειδικά για την τριχόπτωση. Τα σαμπουάν της συγκεκριμένης μάρκας τα χρησιμοποιώ κ εγώ και τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά!

    Τώρα όσον αφορά την ακμή. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες από τις μεθόδους που έχουμε αναφέρει εδώ μέσα. Αν δεν δεις διαφορά θα σου πρότεινα να αρχίσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα της Νeutrogena. Έχει ολόκληρη σειρά για τα ακμεϊκά δέρματα και αν θέλεις κάτι να σου ξεχωρίσω αυτό είναι το Neutrogena Visibly Clear 2 in 1 Wash & Mask.

    Έγραψα πολλά και μπορώ να γράψω άλλα τόσα, αλλά Άννα μου δώσε βάση σε αυτά που είπα παραπάνω περί εξετάσεων και διατροφής. Οι εξετάσεις είναι αυτές που μπορούν με σιγουριά να πουν που εντοπίζεται το πρόβλημα και όχι εγώ, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είμαι γιατρός :i
    Αν όμως μάθεις την αιτία, θα κάνεις και την δική μου την δουλειά πιο εύκολη :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Εκανα εξετασεις για το συκωτι και μου ειπαν οτι ειναι οκ.Επισης τα επιπεδα του σιδηρου μου ειναι ενταξει.Εκανα υπερυχο για τις πολυκυστικές ωοθήκες και μου ειπαν οτι επισης ολα ειναι καλα..Στα μαλλια μου βαζω καποια προιοντα της Nioxin..Αφου το αποτελεσμα δεν αλλαξε οσες εξετασεις και εαν εκανα,οσα προιοντα και εαν χρησιμοποιω τι πρεπει να κανω?Να επαναλαβω τις ορμονικες εξετασεις μου και με τι?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Καλημέρα Άννα,
    Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι τα αυξημένα ανδρογόνα. Θα σου πρότεινα να ξανα κοιτάξεις το συγκεκριμένο θέμα, εφόσον λες πως όλες οι άλλες εξετάσεις είναι φυσιολογικές.

    Επίσης, δοκίμασε τα παραπάνω προϊόντα που σου έγραψα. Αν δεν δεις καμία βελτίωση εδώ είμαι πάλι.


    Είσαι περίπτωση μοναδική μου φαίνεται :c Μην απογοητεύεσαι, θα την βρούμε την λύση. Απλά θέλει υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Ανώνυμος3/17/2013

    Γεια σας,είμαι 16 χρόνων και χτες εμφανίστηκε από το πουθενά ένα τεράστιο εσωτερικό σπυράκι στο πηγούνι. Το θέμα μου είναι πως θέλω να το εξαφανισω αμέσως γιατί το απογευματάκι θα βγω με μια παρέα και θα είναι και το αγόρι που μου αρέσει Ε,κι όσο ναναι δεν θέλω να με δει έτσι. Σας παρακαλώ προτείνετε μου κάτι φυσικό και εύκολο έστω να το ηρεμήσω λίγο και μετά προσθέτω μεικ απ

    ΑπάντησηΔιαγραφή