Αποτρίχωση και θυλακίτιδα. Τελικά υπάρχει λύση;

20 Φεβ 2010

Γράφει η: Marianna Stamou Αθήνα blogger ομορφιάς https://lh4.googleusercontent.com/-VoH-6PC_h38/UiBR9AIbjqI/AAAAAAAACY4/8GJGvRd-jbo/w700-h702-no/DSCF6240.png
Τελευταία ενημέρωση: 13:36 Εκτύπωση
θυλακίτιδα
Αν και είμαι υπέρ της αποτρίχωσης με κερί ή χαλάουα οφείλω να ομολογήσω ότι μερικές φορές μπορεί να προκύψουν ορισμένα προβληματάκια. Ένα από αυτό είναι και η θυλακίτιδα, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία η τρίχα που μεγαλώνει δεν μπορεί να τρυπήσει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται μέσα στο δέρμα και να δημιουργεί φλεγμονή

Σε γυναίκες με έντονη θυλακίτιδα συνιστούμε την επίσκεψη σε δερματολόγο ώστε να μην επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τώρα όσες από εσάς αντιμετωπίζουν θυλακίτιδα ελαφριάς μορφής, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καλυτερέψετε την κατάσταση:

  • Φροντίστε να κάνετε πίλινγκ στο δέρμα σας 1-2 φορές τον μήνα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

  • Μία φορά την μέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά κρέμα fucicort. Προσοχή μην χρησιμοποιείτε την κρέμα περισσότερο από 7 ημέρες, περιέχει κορτιζόνη.

  • Πριν την αποτρίχωση να απολυμαίνετε την περιοχή με οινόπνευμα και να θυμάστε να τραβάτε την ταινία με αντίθετη φορά από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Για να αποφύγετε το σπάσιμο των τριχών θα πρέπει να αυτές να έχουν μήκος όχι μεγαλύτερο από 0.3 - 0.4 χιλ. Αν πάλι είναι πιο κοντές δεν θα μπορεί να τις πιάσει το κερί.

  • Απλώστε το ειδικό λαδάκι για να φύγουν τα υπολείμματα του κεριού και στην συνέχεια απλώστε κρέμα καταπραϋντική τύπου bepanthol. Το πρώτο 24ωρο μετά την αποτρίχωση καλό θα ήτανε να μην βρέξετε την αποτριχωμένη περιοχή και να μην εκθέσετε το δέρμα σας στον ήλιο για να αποφύγετε πιθανόν μολύνσεις και ερεθισμούς.

UPDATE: Αποτρίχωση και θυλακίτιδα  (Μέρος 2ο)

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!