tag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post4738034807132780049..comments2023-06-21T16:13:06.439+03:00Comments on Do it Yourself Καλλυντικά!: Μάθε να φτιάχνεις μόνη σου χαλάουα στο σπίτιMariannahttp://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comBlogger125125tag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-89357266283207956172016-01-11T08:22:03.074+02:002016-01-11T08:22:03.074+02:00Ρε παιδιά μην αγχώνεστε... Αν δεν σας πετύχει, φάτ...Ρε παιδιά μην αγχώνεστε... Αν δεν σας πετύχει, φάτε το :Ρ Μικρή ενήλικη.https://www.blogger.com/profile/01957384197141310257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-20720362186484326812015-03-11T10:05:47.554+02:002015-03-11T10:05:47.554+02:00EGW ENW TA KATAFERNW MOY GINETE PETRA KATHWS TO PL...EGW ENW TA KATAFERNW MOY GINETE PETRA KATHWS TO PLA8W...TI KANW LATHOS ?? KAI SKLIRAINEI ???Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15125928763422295760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-40032510612764227222015-03-11T10:04:55.780+02:002015-03-11T10:04:55.780+02:00????Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15125928763422295760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-61393600771958701402014-10-10T23:48:25.173+03:002014-10-10T23:48:25.173+03:00Καλησπέρα. Δεν μου πετυχαίνει στο πλάσιμο...με το ...Καλησπέρα. Δεν μου πετυχαίνει στο πλάσιμο...με το πού φτάνει σε θεμροκρασία που δεν θα πάθω εγκαύματα α΄βαθμού, σε λίγα δευτερόλεπτα και παρόλο που το πλάθω, πετρώνει...πώς το πλάθετε εσείς κορίτσια??...Ναταλίαhttps://www.blogger.com/profile/02065090522171212281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-74603631712036239182013-11-07T18:49:56.638+02:002013-11-07T18:49:56.638+02:00Δεν μας πειράζει τόσο το χρώμα όσο το να μπορεί να...Δεν μας πειράζει τόσο το χρώμα όσο το να μπορεί να δουλευτεί με ευκολία.Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-7822186073755904472013-11-07T15:58:42.587+02:002013-11-07T15:58:42.587+02:00an bgei apoxrosi toy xromatos diladi ligo pio anoi...an bgei apoxrosi toy xromatos diladi ligo pio anoixto einai kalo????????????<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03685084793489960473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-25582457666478692942013-10-13T12:13:11.918+03:002013-10-13T12:13:11.918+03:00Χμμ, πολύ ενδιαφέρον. Όσο ζεις μαθαίνεις που λένε,...Χμμ, πολύ ενδιαφέρον. Όσο ζεις μαθαίνεις που λένε, χαχα. Περιμένω νέα σου και εντυπώσεις!Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-61791530386611654832013-10-13T12:05:03.814+03:002013-10-13T12:05:03.814+03:00Θα βαλω κλιματιστικο και θα το δοκιμασω σημερα στο...Θα βαλω κλιματιστικο και θα το δοκιμασω σημερα στο χερι.<br />http://www.youtube.com/watch?v=HZLNzteRwGQ&list=PLOQreAHjKEGS5g7VcUa9zLwvKIomrm3nN&index=23Chubbyhttps://www.blogger.com/profile/18127000155960492356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-44480049369433199542013-10-13T11:50:49.845+03:002013-10-13T11:50:49.845+03:00Είναι θέμα αυτό με την θερμοκρασία, δυστυχώς...
Ε...Είναι θέμα αυτό με την θερμοκρασία, δυστυχώς...<br /><br />Ειλικρινά Chubby αυτό σχετικά με την φορά της τρίχας δεν το έχω ξανακούσει ούτε το έχω δει πουθενά. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό με χαλάουα, με κερί πάντως δεν πιάνει 100%. <br /><br />Μου φαίνεται λίγο περίεργος ο τρόπος, τον έχεις δοκιμάσει; Αν όχι μπορείς να το τεστάρεις σε μια μικρή περιοχή και να δεις μόνη σου το αποτέλεσμα, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι οι τρίχες θα βγουν όπως πρέπει. Από την άλλη αν το προσπαθήσεις θα χαιρόμουν να μας πεις αν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα το δοκιμάσω κι εγώ όταν έχω χρόνο, μου έβαλες ιδέα, χαχαMariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-23124720709209663732013-10-13T00:43:53.411+03:002013-10-13T00:43:53.411+03:00Παιζει ρολο με ποια φορα την απλωνεις και την τραβ...Παιζει ρολο με ποια φορα την απλωνεις και την τραβας?<br />Chubbyhttps://www.blogger.com/profile/18127000155960492356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-86872419530841962792013-10-13T00:42:59.562+03:002013-10-13T00:42:59.562+03:00Μια ερωτηση. Πριν πολλα χρονια εκανα χαλαουα στη γ...Μια ερωτηση. Πριν πολλα χρονια εκανα χαλαουα στη γιαγια μιας φιλης μου, η οποια ειχε γεννηθει και μεγαλωσει στην Αιγυπτο. Θυμαμαι χαρακτηριστικα που ελεγε οτι πρεπει να απλωνεις τη χαλαουα αντιθετα απο τη φορα της τριχας και να την τραβασ κατα τη φορα της τριχας.Chubbyhttps://www.blogger.com/profile/18127000155960492356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-2464358574188375412013-10-13T00:39:05.422+03:002013-10-13T00:39:05.422+03:00κι εμενα τα χερια μου ειναι φορητο καλοριφερ αλλα ...κι εμενα τα χερια μου ειναι φορητο καλοριφερ αλλα τα καταφερα με νερο απο το ψυγειο, δυο παγοθηκες και πολυ ιδρωτα...το χειμωνα απλα θα βγαινω στο μπαλκονι να τη φτιαχνω...το μεγαλο προβλημα θα ειναι στην εφαρμογη γιατι καθε μισο λεπτο θα λιωνει πολυChubbyhttps://www.blogger.com/profile/18127000155960492356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-8569960709317843932013-06-22T18:10:25.352+03:002013-06-22T18:10:25.352+03:00Με κάνεις κ κοκκινίζω b-) :pΜε κάνεις κ κοκκινίζω b-) :pMariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-31548453047897653242013-06-22T14:22:45.023+03:002013-06-22T14:22:45.023+03:00Se φχαριστώ πολύ είσαι θεά!Se φχαριστώ πολύ είσαι θεά!Αφηγήτριαhttps://www.blogger.com/profile/07335428468865745127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-20205380039710373702013-06-18T17:50:08.903+03:002013-06-18T17:50:08.903+03:00Έχω γράψει μια συνταγή για ζεστό κερί. Νομίζω πως ...Έχω γράψει μια συνταγή για ζεστό κερί. Νομίζω πως αυτή η μέθοδος σου ταιριάζει καλύτερα.Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-85164472451610189252013-06-18T17:48:02.560+03:002013-06-18T17:48:02.560+03:00Γεια σου Μάιρα.
Η χαλάουα για να πάρει την τελική...Γεια σου Μάιρα.<br /><br />Η χαλάουα για να πάρει την τελική της μορφή θέλει χέρι! Αν δεν την δουλέψεις στα χέρια δεν πρόκειται να πήξει γι' αυτό κ πιο πάνω λέω "αν τα χέρια σου έχουν την τάση να ιδρώνουν, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να την δουλέψεις, ακόμα και αν τα πουδράρεις πρώτα".<br /><br />:))<br />Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-19994111002719810532013-06-14T12:04:22.796+03:002013-06-14T12:04:22.796+03:00α ξέχασα ΠΙΘΑΝΟΝ δεν πήζει σε εσάς τις υπόλοιπες ε...α ξέχασα ΠΙΘΑΝΟΝ δεν πήζει σε εσάς τις υπόλοιπες επειδή δεν πρέπει η ζάχαρη να διαλυθεί στο νερό πρέπει να σιγοβράσει για να καραμελώσει. Αυτά.η μάιρα πάλιΑφηγήτριαhttps://www.blogger.com/profile/07335428468865745127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-30295793753386331212013-06-14T11:59:35.674+03:002013-06-14T11:59:35.674+03:00Γεια σου μαριάννα είμαι η μάιρα. Λοιπόν κοίτα δοκί...Γεια σου μαριάννα είμαι η μάιρα. Λοιπόν κοίτα δοκίμασα την συνταγή, ναι ρόδισε, την έχυσα στην μεταλλική επιφάνεια και ναι έπηξε. Ξεκίνησα να την δουλεύω πήρε ένα ροδακινή χρυσαφί χρώμα, όμως δεν έπηζε. Α το δούλεμα δεν το έκανα με τα χέρια μετέφερα την χαλάουα σε ένα πλαστικό μπολάκι και την δούλευα με την σπάτουλα με παρόμοιο τρόπο -επειδη τα χέρια μου είναι κινούμενο σώμα καλοριφέρ και άμα ιδρώσουν στάζουν-. Δεν λέω έπηξε λίγο άλλα δεν έγινε πλαστελίνη. Σκευτηκα ότι θα ευθύνεται ο καύσωνας. Την έβαλα για λίγο στο ψυγείο (κατάψυξη) να κρυώσει μετά από "10 ξεκίνησα να την δουλεύω, την ξανα έβαλα μέσα και πάλι από την αρχή κάτω απο το κλιματιστικό φαντάσου. 2 ώρες έφαγα και η ρουφιάνα δεν έπηξε. Τι ποια στράβωσε είναι η έκτη προσπάθεια. πληζ χελπΑφηγήτριαhttps://www.blogger.com/profile/07335428468865745127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-24523749223723787532013-05-28T12:18:34.371+03:002013-05-28T12:18:34.371+03:00χαχα Μαράκι! Σε βρίσκω πολύ σωστή!
Φαντάζομαι είσα...χαχα Μαράκι! Σε βρίσκω πολύ σωστή!<br />Φαντάζομαι είσαι από εκείνες που ψάχνουν, ψάχνουν και στο τέλος πάντα βρίσκουν την λύση :))<br /><br />Οτιδήποτε καλό ή κακό βρεις στις συνταγές, να μου το πεις! Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που ασχολείσαι και μπαίνεις στον κόπο να μοιραστείς μαζί μας την δική σου εμπειρία. Ειλικρινά σ'ευχαριστώ και αν έχεις απορίες, πάντα να ρωτάς :))<br /><br />Φιλάκια!<br />Επίσης, έξυπνη η ιδέα σου με το αλουμινόχαρτο αντί για μάρμαρο! Είναι αυτό που λέμε δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο :PMariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-33904278794449573682013-05-23T14:56:37.119+03:002013-05-23T14:56:37.119+03:00Καλησπέρα Μαριάννα!!! Μαρία πάλι (αυτή τη φορά δεν...Καλησπέρα Μαριάννα!!! Μαρία πάλι (αυτή τη φορά δεν εχω το Outlook ανοιχτό αν και δεν ελπίζω να εμφανιστεί κανονικά το όνομά μου παρόλο που στις ρυθμίσεις είναι οκ).Δεν έχω κάτι νεότερο απλά θέλω να επαναλάβω για τις φίλες αναγνώστριες ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι κάτι το δύσκολο!!! Απλά οι κουταλίες ήταν όσο το δυνατό ίδιες ( σε όγκο) και στα 3 υλικά ( πχ τα υγρα μεχρι το χείλος του κουταλιου και η ζάχαρη στο περίπου). Ειλικρινά πριν "μπω στον κόπο" να σχολιάσω κάπου διαβάζω όλα τα προηγουμενα σχόλια και αυτή τη φορά δε μπορώ να καταλάβω τι λάθος έκαναν οι φίλες που παραπονέθηκαν. Χρησιμοποίησα την ηλεκτρική μου κουζίνα, ενα απλό ανοξειδωτο, μεγάλο ( για να μπορώ να βλέπω την αλλαγή του χρώματος)μπρίκι και επειδή οι μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι μου είναι σε πατωματα και δεν ήθελα να ρίξω το ρευστό έτσι πανω στην επιφάνεια εφτιαξα ένα "ταψακι" απο αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο ξεκόλλησε στο μεγαλύτερο ποσοστό εύκολα αφου κρύωσε η χαλάουα και σε ενα σημείο που δεν ξεκολλουσε το αφαίρεσα με ενα μαχαίρι και το πέταξα (σιγά τη ζημιά).<br />Παρακολούθησα κάποια βίντεο στο youtube και άκουσα κάποιες αισθητικούς να απαξιώνουν τη σπιτική χαλάουα λέγοντας ότι είναι πολύ πολύ δύσκολη στην παρασκευή της, και εφιστουσαν την προσοχή των απειρων ώστε να μη βάλουμε καμια φωτιά στην κουζίνα.. Ομολογώ με τρομοκράτησε αυτό αλλά δεν το εβαλα κάτω.. Όχι αγχος, Όχι βιασύνη, Ναι στην υπομονή, Ναι στην προσοχή και θα πετύχει!!!<br />Αυτά την Κυριακή.. <br />Τη Δευτέρα πήγα και αγόρασα κεριέρα και ρολέτες ώστε να κάνω τις μεγαλύτερες επιφάνειες ενώ τη χαλάουα θα την εφαρμόσω σε περιοχές που φοβάμαι με το κερί κ τις ταινίες ( πχ μπικίνι)<br /><br />Πάω να χαζέψω το υπόλοιπο μπλογκ σου και θα δεις ξανά σχόλιό μου σύντομα.. <br /><br />Φιλιαααααααά!!!!Maria Karmahttps://www.blogger.com/profile/15014978523875778905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-75273621088987391682013-05-21T10:45:05.541+03:002013-05-21T10:45:05.541+03:00Καλημέρα Μαράκι!
Mάλλον κάπου στις ρυθμίσεις του λ...Καλημέρα Μαράκι!<br />Mάλλον κάπου στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου έχεις βάλει για όνομα το Εγώ :P<br /><br />Χαίρομαι πάρα πολύ που σου πέτυχε! Είσαι από τις ελάχιστες που τα κατάφεραν :)) Έτσι, ακριβώς, όπως το είπες... θέλει δούλεμα μέχρι η χαλάουα να γίνει σαν τσίχλα. Αν δεν φτάσει σε αυτό το σημείο τότε κάτι έχει γίνει λάθος. <br /><br />Μην σε τρομάζει η τεχνική. Δοκίμασε να αποτριχώσεις μικρές επιφάνειες και θα δεις ότι σιγά σιγά θα τα καταφέρεις., εδώ κατάφερες να πετύχεις την χαλάουα :p<br /><br />Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να μας γράψεις την εμπειρία σου, σημαίνει πολλά, τουλάχιστον, για μένα.<br />Σε φιλώ <br />Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-74667107239668108762013-05-19T18:49:20.160+03:002013-05-19T18:49:20.160+03:00Δεν ξέρω πως εμφανίζεται το όνομά μου ( σε 3 brows...Δεν ξέρω πως εμφανίζεται το όνομά μου ( σε 3 browser που κοιταξα βλέπω "Εγώ"). Η χαλάουα βγήκε τέλεια. Δεν ξέρω οι αναγνώστριες που λένε πως δεν του πέτυχε τι έκαναν λάθος.. Δεν κοίταξα χρόνο.. Ανακάτευα διαρκώς (μαλλον περιττό), εξατμίστηκε λόγω του βρασμού το νερό και ποσότητα λεμονιού.. Η υφή ήταν στην αρχή σκληρή αλλά με το δούλεμα έγινε "τσιχλώδης". Δεν εχω την υπομονή να ασχοληθώ πολύ αυτή τη στιγμή ( αφού στην τεχνική υστερώ απίστευτα ) αλλά σε κάποια σημεία που δοκίμασα κάνει δουλίτσα!!! ( btw οι αναλογίες που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα ότι τις αυξησα ήταν 4 κ.σ από το κάθε συστατικό. Αλλά δε χρειαζόταν.. Η ποσότητα βγήκε αρκετά μεγάλη)<br /><br />Φιλικά, Μαρία Maria Karmahttps://www.blogger.com/profile/15014978523875778905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-62190148862994795672013-05-19T17:59:22.439+03:002013-05-19T17:59:22.439+03:00Γειά σου Μαριάννα!!! Μέχρι τώρα η αποτρίχωσή μου γ...Γειά σου Μαριάννα!!! Μέχρι τώρα η αποτρίχωσή μου γινόταν με ξυράφι, σε αισθητικό με κερί και με μηχανή. Κάποιες φίλες μου κάνουν μόνες τους με κερί και έτσι αποφάσισα να αγοράσω τα απαραίτητα και να ξεκινήσω. Σήμερα όμως έπεσα στο μπλογκ σου και ομολογώ έχω διαβάσει απίστευτα πράγματα.Εφτιαξα λοιπόν τη χαλάουα (μονο που αποφάσισα να μεγαλώσω λίγο τη δοσολογία). Καυτή έτρεχε στο κουτάλι σαν μέλι (όχι πολύ πηχτό).Εριξα νερό στο μπρίκι ώστε να το καθαρίσω και πάγωνοντας πήρε την υφή που αναφέρεις..Τώρα είναι στο μάρμαρο και κρυώνει αλλά έχω την πεποίθηση ότι πέτυχε.. Να δούμε λοιπόν και τις ικανότητές μου στη "μαγειρική" αλλά και τα υπόλοιπα... Maria Karmahttps://www.blogger.com/profile/15014978523875778905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-3853859637502125272013-04-21T20:35:22.620+03:002013-04-21T20:35:22.620+03:00Να είσαι καλά και καλή επιτυχία!Να είσαι καλά και καλή επιτυχία!Mariannahttps://www.blogger.com/profile/09234075141632505753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3415952935570055766.post-91764649205927353692013-04-21T15:15:55.898+03:002013-04-21T15:15:55.898+03:00euxaristw gia thn sumvoulh!elpizw na ta kataferw!euxaristw gia thn sumvoulh!elpizw na ta kataferw!Anonymousnoreply@blogger.com