ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Τριχοφυία στο πρόσωπό; Υπάρχει μόνιμη λύση;

12 Μαρ 2010 3/12/2010
ριζική αποτρίχωση
Η τριχοφυία στο πρόσωπο των γυναικών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εμμηνόπαυση, σε φυλετικά χαρακτηριστικά πχ. οι μελαμψές γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αυξημένη τριχοφυία αλλά και σε χρήση ορισμένων φαρμάκων.


Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείς την ανεπιθύμητη τριχοφυία στο πρόσωπο είναι η ριζική αποτρίχωση με βελόνα. Η μέθοδος αυτή είναι μόνιμη και αν γίνει από έμπειρο αισθητικό , το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Βέβαια, είναι μία μέθοδος λίγο επώδυνη — χρησιμοποιείται βελόνα, η οποία εισχωρεί στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας τα αναγγενητικά κύτταρα της τρίχας με την βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος — αλλά αν η/ο αισθητικός ξέρει καλά την δουλειά του θα πονέσεις ελάχιστα.

Μειονέκτημα της ριζικής αποτρίχωσης είναι ότι μπορεί να αργήσεις μέχρι να δεις αποτελέσματα και κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες που παρατηρείται έντονη τριχοφυία και όχι απλά 1-2 τριχούλες στο σαγόνι ή στην περιοχή του άνω χείλους. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι η δημιουργία εγκαύματος που μπορεί να συμβεί από λανθασμένους χειρισμούς του ατόμου που χειρίζεται το μηχάνημα της ριζικής αποτρίχωσης.

αποτρίχωση

Καλό θα είναι, αν αποφασίσεις ότι σου ταιριάζει αυτή η μέθοδος και αν θες να πεις αντίο στην ανεπιθύμητη τριχοφυία μια για πάντα, να μην πας έτσι στα τυφλά σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής. Ρώτησε φίλους και γνωστούς και αν κάποιος είχε καλά αποτελέσματα, προτίμησε να πας σε αυτόν που σου συστήσανε.

Κάτι που πρέπει να αναφέρω: Αν η τριχοφυία σου σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές ή κάποια άλλη πάθηση, δεν πρόκειται να δεις αποτέλεσμα με καμία μέθοδο αποτρίχωσης. Γι'αυτό καλό θα ήτανε να κάνεις ενδοκρινολογικές εξετάσεις για να δεις τα επίπεδα των ορμονών σου. Αν η εξέταση δείξει πως κάτι δεν πάει καλά, τότε θα πρέπει πρώτα να θεραπεύσεις το ορμονικό πρόβλημα — πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού σου — και μετά να προβείς σε οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης.

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα θεωρείται η πιο έμπιστη και μόνιμη λύση όσον αφορά την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Αν έχεις υπομονή και χρήμα – είναι λίγο ακριβούτσικη μέθοδος — δοκίμασέ την και θα απαλλαχτείς οριστικά από την ενοχλητική τριχοφυία.

Αντενδείξεις:
- Άνθρωποι με διαβήτη
- Επιληψία
- Άτομα που φέρουν βηματοδότη απαγορεύεται να κάνουν τέτοιου είδους θεραπείες.
69 σχόλια:
  1. egw exw polukustikes kai truxofuia sto proswpo

    dld na mhn exw elpides oti 8a teleiwsei to marturio

    kanw me velona kai sto anw xeilos exoun fugei

    pes mou se parakalw

    a kai kati akoma
    esu asxoleisai me velona?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Άννα:)
    Καταρχήν μην χάνεις την πίστη σου:P

    Στις περισσότερες περιπτώσεις οι τρίχες επανεμφανίζονται (μιλάω για τις γυναίκες που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών). Υπάρχει όμως η περίπτωση η τριχοφυία που εμφανίζεις, να μην σχετίζεται με το ορμονικό πρόβλημα που έχεις οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    Η αισθητικός δεν σου πήρε ιστορικό πριν προβεί στην συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης? Πόσο καιρό κάνεις αποτρίχωση με βελόνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α και μια ερώτηση ακόμα. Για τις πολυκυστικές ακολουθείς κάποια θεραπεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. geia sas egw exw polu xnoudi stis favorites kai sta magoula eimai kastanh kai me enoxlei polu...phgaina se mia aisthitiko h opoia mou ekane rizikh me tn belona kai eixa dei apotelesma an kai kata kairous mou ebgainan pali kapoies prosfata omws dokimasa na paw se mia allh kai mou eipe oti den me analamvanei gt h rizikh kanei megalh zhmia sto proswpo sth sunexeia...dld...mou eipe oti sta 30 mou tha exw spasmeno derma kai tha to exw katastrepsei gt i rizikh to kaiei kai mou eipe na xrhsimopoihsw mono keri alla to fovamai gia na mn gemisw xeirotera meta...esas poia einai h gnwmh sas gia ola auta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ, να σε ρωτήσω πρώτα γιατί άλλαξες αισθητικό από την στιγμή που είχες καλά αποτελέσματα με την πρώτη?
    Ζημιά στο πρόσωπο μπορεί να γίνει μόνο από αισθητικούς που δεν ξέρουν να δουλεύουν την βελόνα -- πιθανά εγκαύματα μπορεί να αφήσουν σημάδια. Όσο για το γηρασμένο πρόσωπο δεν ισχύει. Μάλλον η κυρία δεν ξέρει να κάνει ριζική και χρησιμοποιεί διάφορες δικαιολογίες:o
    Αν είχες καλά αποτελέσματα με την ριζική να την συνεχίσεις. Μην βάλεις κερί γιατί το χνούδι θα γίνει τρίχα:b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/01/2011

    γεια!!! σκέφτομαι να κάνω αποτρίχωση με βελόνα γιατί αν και ξανθιά, έχω κάποια τριχοφυία από την οποία θέλω να απαλλαγώ οριστικά. έχω βρει ένα ινστιτούτο που πιστεύω ότι θα είναι καλό (αν και δεν μου το έχει συστήσει κανείς).. απλά απ'ό,τι είδα δίνουν μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα και την υγιεινή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. έχω ακούσει ωστόσο για περιπτώσεις όπου η αποτρίχωση με βελόνα δεν έγινε καλά και το πρόβλημα τριχοφυίας επιδεινώθηκε ή δημιουργήθηκαν προβλήματα στο δέρμα. Πώς μπορώ να βεβαιωθώ για τα αποτελέσματα του ινστιτούτου που σκέφτομαι να πάω??? μήπως μπορείς να μου προτείνεις εσύ κάποιο που θεωρείς καλό για την αποτρίχωση με βελόνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!
    Η τριχοφυία μπορεί να επιδεινωθεί μόνο σε περιπτώσεις που "χτυπηθεί" και το χνούδι. Αν η αισθητικός δεν σου πειράξει αυτό, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    Για τα αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις αρκετές θεραπείες μέχρι να βεβαιωθείς ότι όντως η δουλειά που γίνεται είναι σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/25/2011

    eim 15 kai exw trixes sto sagoni kai kanw rizikh apotrixwsh...t teleutaio kairo parathrw oti to xnoudi sto sagoni m ginetai olo k pio sko0ro kai san mo0si...na kanw k ekei rizikh apotrixwsh i na tis afisw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/15/2011

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
    -ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ.
    -ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 1 ΒΑΘΜΟ ΗΤΑΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ?
    -ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ 5 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΕΡΣΙ ΕΚΑΝΑ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΟ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ. ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΡΑ ΚΑΠΟΥ 11 ΦΟΡΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΤΡΙΧΕΣ.
    - ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΧΝΟΥΔΙ?
    -ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ?
    -ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΑΝ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 Η 3 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ριζική με βελόνα στις παριές, γιατί, σε κάποιο ινστιτούτο laser που πήγα, μου είπαν ότι επειδή οι τρίχες δεν είναι χοντρές, ανα κάνω laser θα δυναμώσουν κι ότι η καλύτερη λύση είναι η βελόνα. θα μπορούσες να μου συστήσεις κάποιον επαγγελματία γι' αυτό; ευχαριστώ,
    Ρόδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. επίσης, έχω ελαφριά ακμή αλλά επειδή γνωρίζω ότι η θεραπεία είναι πολύ βαριά και χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός πριν μείνω έγγυος, αποφάσισα να μην την κάνω. γνωρίζεις άλλους τρόπους, πέρα από μάσκες, που να βοηθούν; π.χ. ο καθαρισμός βοηθάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος 7:43 μ.μ.,
    1. Ανάλογα την τριχοφυία και την αισθητικό.
    2. Προβήματα στον θυρεοειδή πολλές φορές σχετίζονται με αυξημένη τριχοφυία.
    3. Προβήματα βάρους, χμμ. Δεν πιστεύω το "πρόβλημα" σου να οφείλεται σε κάποια παραπανίσια κιλά.
    4. Ναι, αν χτυπήσεις χνούδι με το laser, αυτό θα γίνει τρίχα, δυστυχώς :b
    5. Μην σε ανησυχεί το γεγονός ότι η δερματολόγος σου χρησιμοποιεί μία βελόνα ειδικά για εσένα. Έτσι κάνουν όλοι και δεν παίζει μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
    6. Όσο να ναι η ριζική αποτρίχωση γίνεται με βελόνα και ρεύμα. Είναι λογικό να εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός. Από την στιγμή που οι ερεθισμοί, μέσα σε λίγες μέρες, υοποχωρούν δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Rollin' Foxes,
    Δυστυχώς δεν μπορώ να σου συστήσω κάποιον. Φαντάζομαι μένουμε σε διαφορετικές πόλεις, οπότε... καταλαβαίνεις :a

    @Ο καθαρισμός αν γίνει σωστά, εννοείται πως θα σε βοηθήσει καθώς επίσης, και οι μάσκες προσώπου. Γενικά, να θυμάσαι να μην τα πειράζεις γιατί το "πρόβλημα" μπορεί να επιδεινωθεί έτσι. Να φροντίζεις πάντα να έχεις το πρόσωπό σου καθαρό και να μην κοιμάσαι ποτέ με make up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/08/2012

    Γεια σας. Έχω πολύ έντονη τριχοφυία γενικως σε όλο μου το κορμί αλλά ειδικά στο πρόσωπο. Εδώ και χρόνια έκανα αποτρίχωση με κερί στο άνω χείλος αλλά εδώ και ένα χρόνο οι τρίχες μου στο σαγόνι και στις φαβορίτες έγιναν πιο έντονες. Πήγα και ρώτησα σε αισθητικό για αποτρίχωση με βελόνα και μου είπε πως δεν με συμφέρει γιατί κοστίζει κάπου 3 Ευρώ το λεπτό μέσα στο οποίο μπορεί να βγει μόνο μία τρίχα.. Για αυτό άρχισα να κάνω αποτρίχωση με κερί σε αισθητικό αλλά και μόνη μου.. Φυσικά βγαίνουν πολύ έντονες και πρέπει να τις αποτριχώνω κάθε 10 μέρες περίπου..Είναι πολύ κουραστικό... Μου είπαν πως η λύση είναι σε δερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο για ριζική... Μήπως ξέρετε περίπου πόσο κοστίζει..Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/07/2012

    koritsia ego pigeno apo simera k kano riziki apotrixosi me velona 15 eyro ta 5 lepta.den me ponese oyte mou kokkinise idiedera k ayti mou eggiite oti to apotelesma ta ine ekpliktiko,,gia na doume :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/07/2012

    A ME LENE MARIA K TA SAS ENIMEROSO SYNTOMA TO AN AKSIZI GIA NA MIN TALIPOROUMASTE KORITSIA KATALAVENO TO PROVLIMA SAS K TA IME ILIKRINIS MAZI SAS!TA KSANAGRAFSO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/20/2012

    βρε κορίτσια το παλμικο φως ακόμα δεν το έχετε ανακαλύψει; τι βελόνες και αηδίες.. εκτος του ο,τι πονάνε, κοστίζουν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι παλμικο φως...για να ειμαστε κατανοητοι το παλμικο φως ειναι η φωτολυση και φωτολυση συνεπαγεται καταστροφη του προσωπου διοτι μολις σταματησεις μετα σαν γοριλας γινεσαι και με μακριες τριχες. Η ριζικη ειναι η πρωτη μεθοδος στον κοσμο!!!!!

      Διαγραφή
    2. τι παλμικο φως...για να ειμαστε κατανοητοι το παλμικο φως ειναι η φωτολυση και φωτολυση συνεπαγεται καταστροφη του προσωπου διοτι μολις σταματησεις μετα σαν γοριλας γινεσαι και με μακριες τριχες. Η ριζικη ειναι η πρωτη μεθοδος στον κοσμο!!!!!

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος7/01/2012

    Εχω κανει λειζερ στο λαιμο για 5 τριχες και τωρα γεμισα .ξεκινησα ριζικη αλλα μετα απο 3μερες κ εχω σαν γρατζουνιες απο τη βελονα.και κοριτσια ποναει πολυ .δε ξερω ποια θα ειναι τα αποτςλεσματα...μακαρι να κρατησει.παντως φαινονται ασχημα οι γρατζουνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/01/2012

    εγω κανω ριζικη στο πιγουνι-λαιμο 3-4 μηνες αφου ειχα δοκιμασει κερι,και εχω καποια σημαδια που μενουν.η αισθητικος λεει οτι αν παραμεινουν αφου φυγουν οι τριχες θα πρεπει να κανω χημικο η βιολογικο peeling,αι οτι ισως το δερμα μου δεν προαγει την επουλωση.Ισχυει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/21/2012

    15 ευρώ το 5λεπτο και 3 ευρώ το λεπτό!!!!! Παιδιά τι γίνεται σας κλέβουν! 50 την ώρα πληρώνω! Πολύ καλά αποτελέσματα κ ούτε πόνος, ούτε ερεθισμοί, τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/30/2012

    γεια σας εχω και εγω προβλημα τριχοφυιας εκανα 3 χρονια βελονα και τιποτα τωρα εχω αλλαξει αισθητικο και κανω βελονα απο τον μαρτιο και εχω καλα αποτελεσματα στον λαιμο και φωτολυση (λειζερ)στο στηθος με καλα αποτελεσματα σε 1 χρονο περιπου. ποτε θα ξεμπερδεψω ουτε ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/21/2012

    egw exw entonh trixwfyia st phgouni m kanw velona peripoy 4 mhnes kai dn exw dei polu apotelesma lete na dokimasw ma laser h oxi thelw vohtheia t laser einai kalytero?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/20/2012

    Γεια σας ! Ειμαι 29 ετών και πριν λίγο καιρο παρουσίασα ΣΕΛ.παιρνω κορτιζονη η οποία μου δημιούργησε έντονη τριχοφυια στο πρόσωπο.ειμαι μελαχρινη και παντα είχα έντονες φαβοριτες ,τωρα με τα χάπια έχει γεμίσει το πρόσωπο μου τρίχες..τι μου προτείνετε για αποτριχωση ώστε να εχω αποτέλεσμα και φυσικα να μην γίνω χειρότερα..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/28/2012

    Καλησπερα κοριτσια, με λενε Αννα και ειμαι 31 χρονων. κανω λειζερ Αλεξανδριτη σε γιατρο, το οποιο θεωρειται εξαισιο στο χωρο των λειζερ (εχω δει τρομερα αποτελεσματα απο τις πρωτες κιολας 4 συνεδριες σε μασχαλη, μπικινι και μουστακι)το προβλημα μου ειναι στο προσωπο γιατι ενω δεν ειχα θεμα τρυχοφυιας.Ο γιατρος με χτυπησε με λειζερ στις παρειες και φορα στη φορα οι τριχες μου αυξανονταν στην περιοχη του μαγουλου. η αληθεια ειναι οτι τρομαξα και συμβουλευτικα και τον γυναικολογο μου. εκανα ορμονολογικες εξετασεις και τα αποτελεσματα δεν μπορουσαν να ειναι καλυτερα. Λογω πολυκυστικων παιρνω αντισυλλυπτικα. Μιλησα με αισθητικο στην οποια κανω ριζικη στο στηθος που εχω 5 τριχες και εχω δει αποτελεσματα (ηθελα να δοκιμασω και αυτη τη μεθοδο για αυτο αποφασισα το στηθος να μην το κανω λειζερ αλλα ριζικη). δεν ξερω πως να αντιμετωπισω το προβλημα του προσωπου μου, ειμαι σε διλημμα. η βελονα θα μου κανει σημαδια (τα οποια βεβαια θα φυγουν αλλα οσο να ναι ειναι στο προσωπο, και δεν ειναι 5,10,20 τριχες μονο, ειναι εντονο πλεον μαυρο χνουδι σε ολο μου το μαγουλο και απο τις δυο πλευρες) το λειζερ απο την αλλη φοβαμαι οτι ειναι αυτο που μου αυξησε την τρυχοφυια σε ολο το προσωπο, αισθανομαι ασχημα γιατι παρουσιαστηκε προβλημα ενω δεν ειχα. εαν εχετε ακουσει παρομοια ιστορια παρακαλω θα χρειαστω τη συμβουλη σας !!! ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος10/02/2012

    γεια σας! εγω κανω εδω και αρκετα χρονια αποτριχωση στο προσωπο με κερι και τωρα λογω σπουδων μονη μου. αλλα εχω παρατηρησει σημαδια στο προσωπο μου και συγκεκριμενα στο μουστακι. η αισθητικος μου μου ειπε απο πολυ πριν τις σπουδες πως πρεπει να περιμενω καποιες μερες προτου ξανα κανω αποτριχωση στο προσωπο και ετσι και εκανα αλλα τα σημαδια εμφανιστηκανε ετσι κι αλλιως. υπαρχει καμια λυση ή μια ζωη καταδικασμενη?? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/03/2012

    καλησπερα πριν 2 χρονια ειχα κανει εξετασεισ με ειχε στειλει ο ενδοκρινολογος επειδη ειχα τριχες κατω απο το σαγονι προς τα μεσα στο λαιμο και δεν ειχα τιποτα φυσιολογικα νουμερα μου βγηκαν... τωρα τι να κανω? τις εβγαζα με τσιμπιδακι αλλα βγαινουν πιο μεγαλες.. τι να κανω? δεν θελω να μπλεξω με βελονες κλπ γινεται τιποτα αλλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος3/15/2013

    Ατιμες τριχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άτιμες δεν λες τίποτα.:o
    Τυχερές οι κοπέλες με μειωμένη τριχοφυία.
    Συγνώμη, σε όσους δεν έχω απαντήσει. Μερικά σχόλια είναι παλιά οπότε δεν ξέρω αν μια απάντηση τώρα θα βοηθούσε σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος4/29/2013

    Καλησπερα κ απο μενα, εχω προβλημα τρυχοφυιιας και γω στο προσωπο και στο στηθος..χνουδι κυριως αλλα επειδη ειμαι κατασπρη σαν γαλα και το χνουδι μαυρο χτυπαει πολυ ασχημο.Εχω πολυκυστικες και ανεβασμενη προλακτινη και ασχημη οικονομικη κατασταση για την ωρα.. Εχεις κατι να προτεινεις καλη μου? :) Αυτο που βλεπω και με ανησυχει ειναι οτι το χνουδι απλωνεται.. Δηλαδη ξεκινησε απ το πιγουνι κ τον λαιμο και εχει φτασει μεσα σε ενα χρονο μεχρι τα ματια διπλα.. :( :( :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα:))
    Δύσκολη η περίπτωσή σου λόγω των πολυκυστικών. Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ κερί ή χαλάουα στο πρόσωπο και ειδικά στο χνούδι. Αν το κάνεις θα γεμίσεις τρίχες κανονικές :(

    Ότι και να σου πω, καλό αποτέλεσμα δεν θα έχει. Αν δεν θεραπεύσεις τις πολυκυστικές, όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν επιλέξεις, θα επιδεινώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

    Αν ήμουν στην θέση σου, θα προσπαθούσα απλά να κρύψω το χνούδι με μέικ απ. Χωρίς πούδρα ή κάτι άλλο, μόνο με κρέμα καλυπτική. Θα διάλεγα μια καλή ενυδατική κρέμα με χρώμα και θα την άπλωνα σύμφωνα με την φορά που έχει το χνούδι και όχι αντίθετα.

    Από την άλλη, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αποτριχωτικό γάντι. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι είναι. Πρόκειται για ένα γαντάκι που το τρίβεις με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και υποτίθεται ότι εξαφανίζει το χνούδι. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Αυτό που γνωρίζω είναι πως σε μερικούς λειτουργεί, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζουν ερεθισμούς από το τρίψιμο.

    Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου όμως. Όπως είπα παραπάνω, εγώ θα προτιμούσα το μέικ απ, τουλάχιστον μέχρι να μαζέψω κανά φράγκο (λέμε τώρα) και να κάνω ριζική ή laser :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσ θεου οχι γαντι στο προσωπο...οι κυκλικεσ κινησεισ κανουν τιν τρυχα να καιγετε..σε δθο μερεσ η τριχα μεγαλωνει και το χνουδι σταδιακα γινετε τριχα κανονικη

      Διαγραφή
  31. Να σημειώσω... εκεί που λέω ότι θα γεμίσεις τρίχες κανονικές...
    Εννοείται πως δεν θα βγάλεις γενειάδα ε! Απλά με το πέρασμα του χρόνου κάποιες τρίχες θα βγουν πιο σκληρές και ίσως λίγο πιο μακριές, όπως συμβαίνει πχ. στις γυναίκες που αποτριχώνουν την περιοχή του άνω χείλους (μουστάκι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα παιδάκια.. Κάνω εδω και καιρό αποτρίχωση με laser σε διάδορες περιοχές του σώματος και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ετσι κάπως αποφάσισα να κάνω και στο ανω χείλος παρόλο που ειχα λίγες τρίχες, απλά για να μην ασχολούμαι με κεριά και τέτοια...
    πήρα ενα deal που αφορούσε ριζική αποτρίχωση με βελόνα σε οικονομική τιμή.. τι το ήθελα...
    καταρχήν πόνεσα αλλά οκ δεν είχα θέμα με αυτό.. την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά μου. Το άνω χείλος μου είχε πρηστεί και ειχαν δημιουργηθεί κάτι τρύπες σαν κρατήρες.. η κολλητή μου τρόμαξε.
    Πήρα τηλ στο κέντρο αισθητικής και μου είπαν οτι πιθανότατα το δέρμα μου είναι πολύ ευαίσθητο και οκ θα υποχωρήσουν όλα. Μου συνέστησαν και μια κρεμα με αντιβίωση.Ένα μήνα μετά τα σημάδια δεν έχουν υποχςρήσει. επισκεύτηκα δερματολόγο η οποία μου είπε οτι κατα πάσα πιθανότητα θα μείνουν σημάδια και να ξεκινήσω άμεσα χρήση kelosoft και elicina.. Νομίζω οτι θα πάθω κατάθλιψη.. έχω 7 σημάδια απο τη μια μερια και γύρω στα 10 απο την άλλη.. δεν ξέρω τι να κάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. geia sas.. eimai para polu stenaxwrhmenh exw ksantho pros kastano xnoudi sto laimo sto sagoni kai genika se olo to meros mexri tis favorites.... otan vazw make up einai xalia..... t prwina den vgainw gt olos o hlios tis apokaluptei... na parw apofash pote de th mporwsw na valw make up?? ola t xnoudia tonizontai k einai polu polu xalia.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου!
    Να σε ρωτήσω, πως απλώνεις το make up; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να το απλώσεις σύμφωνα με την φορά των τριχών; Επίσης, χρησιμοποιείς πούδρα στο τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!πληκτρολογησα στο ιντερνετ τριχες στο πιγουνι και με πεταξε εδω..

    Παρηγορηθηκα λιγο που διαβασα παρομοιες καταστασεις με την δικη μου γιατι νομιζα οτι ειμαι απο τις ελαχιστες που ταλαιπωρουμαι..αλλα ρε κοριτσια ειναι βασανο..δεν εχει σημασια τοσο αν συμβαινει σε μενα ή σε ολες..οπως και να το κανεις ειναι βασανο..δνε αντεχετε να τα περναμε ολα αυτα..

    Να σας πω λοιπον και εγω τα δικα μου..ειμαι 24 χρονων..ξεκινησα να πανω αποτριχωση με κερι στην πρωτη γυμνασιου με αισθητικο καθως ειμαι ανοιχτοχρωμη στην επιδερμιδα και σκουρα στην τριχα..οποτε για να μην χρησιμοποιησω ξυραφακιι και μεγαλωσω το προβλημα ξενκινησαα αποτριχωση με κερι φρυδια,μουστακι,μασχαλες,ποδια..αυτα ειχα τοτε..αργοτερα αρχισα να κανω μπικινι και ολα καλα..αλλα το προβλημα αρχισε οταν αρχισα για κακη μου τυχη και πειραζα μονη μου απο την εμμονη μου με τις τριχες και αλλες που δεν επρεπε..εκανα λοιπον ξανθιστικο στα χερια,τραβηξα 2 τριχουλες με τσιμπιδακι απο το πιγουνι μου και πειραξα και καποιες στην μυτη μου..δεν εχω ορμονικο προβλημα..αλλα μετα την μια εβδομαδα το μουστακι αρχιζει και βγαινει..οι 2 τριχουλες στο πιγουνι εγιναν 10 το ξανθιστικο στα χερια μου τις εκανε πιο μαυρες και πυκνες..και τωρα κανω και εκει αποτριχωση..με σκοπο καθε μηνα δινω 40 ευρω για αποτριχωση με κερι σε ολα αυτα τα σημεια..μουστακι,πιγουνι,φρυδια,χερια,ποδια μπικινι..εχω βαρεθει...εχω κουραστει..ειδικα οι τριχες στο μουστακι πιγουνι χερια ειναι εκνεριστικες..δεν μπορεις ν τις κρυψεις..εχω κουραστει να κρυβομαι..και να χαλαω λεφτα..επικοινωνησα με γνωστο και καλο γιατρο σε κλινικη που ασχολουντε με λειζερ αποτριχωσεις με τελευταιες τεχνολογιες αλεξανδριτη μπας και ξεμπερδεψω τουλαχιστον με το μουστακι πιγουνι και θελουν 50 ευρω την επισκεψη για αυτα τα δυο και φιλικη τιμη μαλιστα γιατι ειμαι ανεργη..και μου ειπαν οτι θα χρειαστω γυρω στις 10 επισκεψεις..δν το τολμω ακομα γιατι δεν εχω τα χρηματα αλλα δεν ξερω τι προβλημα μπορει να μου βγαλει μετα..εχω φοβηθει..δνε μου φτανουν οι τριχες που τις πειραξα κ απο δικο μου λαθος εγιναν χειροτερα..δεν με περνει για αλλο χειροτερο λαθος..ετσι λοιπον απλα πρεπει να συμβιβαστω οτι θα κανω καθε μηνα αποτριχωση για την υπολοιπη ζωη μου με κερι σπαταλοντας χρημα,χρονο και συν 2 ΑΚΟΜΑ επισκεψεις το μηνα για μουστακι και πιγουνι...εχω απογοητευτει τοσο πολυ που πια δεν αγγιζω τριχα μονη μου..βριζω τον εαυτο μου που δεν ειχα προβλημα και απεκτησα και συστιχως δεν μπορω να κανω τπτ πια..το νοημα λοιπον πια ειναι?μην πειραζετε τπτ που δεν ειναι σοβαρο και δεν κανει πολυ μπαπ γιατι οσο τις πειραζεις σε πειραζουν..και για τα υπολοιπα μονο ζεστο κερι απο ειδικο..η διαφορα φαινεται αμεσως..και οσες εχουν χρηματα λειζερ αποτριχωση(προσωπικη αποψη..αν λεω βλακιες διορθωστε με) επισης το προβλημα με τις τριχες ειναι οτι δεν σε αφηνουν να αισθανθεις ομορφα και να βαλεις οτι σου αρεσει...καταπιεζεσαι...και ζοριζεσαι..εγω βαφομαι και ντυνομαι ομορφα μονο τις πρωτες δυο εβδομαδες της αποτριχωσης..μετα δεν αισθανομαι ομορφα..δν με ενδιαφερει πως να ντυθω,να βγω..και τετοια..τις καλοκαιρινες μου διακοπες τις φροντιζω παντα να συμπεσουν με την αποτριχωση και γενικα η ζωη μου παει καπως ετσι..ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ..............σιχαμενες τριχες......δεν καταλαβαινω που αποσκοπουν σε εμας τις γυναικες..... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άννα μου οι τρίχες υπάρχουν για να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος και για να μας προστατεύουν.
    Αν ήμουν στην θέση σου θα μάζευα σιγά σιγά χρήματα για να κάνω ριζική, τουλάχιστον στην περιοχή του προσώπου.
    Σε καταλαβαίνω πάντως, είναι πολύ κουραστικό να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στην αισθητικό για όλα αυτά που προανέφερες. Το παρήγορο είναι ότι δεν είσαι μόνη σου! Όλες μας λίγο πολύ ταλαιπωρούμαστε από ανεπιθύμητη τριχοφυία :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ριζικη εννοεις το λειζερ???και εγω το εχω σκεφτει να το κανω ...απλα οπως σου ειπα φοβαμαι για παρεενργιες(εχω διαβασει απο πολλες οτι εκαναν στο μουστακι και εβγαλαν και γυρω γυρω τριχουλες στα μαγουλα στις παριες..αυτο μου ελειπε λεω να παω να ησυχασω και αν βγαλω και αλλες φανταζεσαι??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όχι Άννα μου λέγοντας ριζική εννοώ αποτρίχωση με βελόνα, όπως περιγράφεται στο άρθρο. Δεν έχει παρενέργειες τέτοιου τύπου. Απλά θα πρέπει να βρεις κάποιον καλό αισθητικό γι' αυτή την μέθοδο.

    Γενικά προτιμώ τις παραδοσιακές μεθόδους γιατί εκτός από αποτελεσματικές είναι και πιο αξιόπιστες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. οκ...σε ευχαριστω!!! :-) θα το ψαξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σας και απο εμενα. εδω και εναμιση μηνα , κανω βελονα σε αισθητικο στην περιοχη του προσωπου (πηγουνι). Δεν ποναω, δεν εχω σημαδια, αλλα εξακολουθω να πηγαινω καθε εβδομαδα. (δλδ δεν εχουν ακομα εξασθενισει).
    ειναι φυσιολογικο αυτο? απο την εμπειρια σας, ποτε θα πρεπει λογικα να αραιωνουν οι επισκεψεις, ωστε να καταλαβω οτι η ριζικη λειτουργει αποτελεσματικα σε μενα. (δεν εχω καποιο ορμονικο, απο οσο γνωριζω).
    επισης εχω ακουσει για την ενζυμικη αποτριχωση. κανεις κερι και μετα σου εφαρμοζει η αισθητικος μια ειδικη κρεμα ενζυμων και σιγα σιγα εξασθενουν. την προτεινετε για το προσωπο? προκαλει εγκαυματα, κοκκινιλες και τετοια?κερι εχω κανει στο παρελθον μονη μου της carnaby και δεν ειχα προβλημα.ευχαριστω , /Μιχα Ευη, Ιεραπετρα Κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα Evi,
    Έχεις έντονη τριχοφυία στην συγκεκριμένη περιοχή; Και κάτι άλλο, κάθε πότε έχεις ραντεβού για ριζική;

    Συνήθως οι συνεδρίες κυμαίνονται από 15-30. Ένα από τα μειονεκτήματα της μεθόδου είναι ο χρόνος που απαιτείται για να έχεις αποτέλεσμα.
    Αν οι τρίχες βρίσκονται βαθιά στο δέρμα χρειάζονται αρκετές θεραπείες μέχρι να εξαλειφθούν.

    Η ενζυμική αποτρίχωση είναι τελείως ανώδυνη και καταστρέφει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας με την βοήθεια ενζύμων αναστέλοντας την ανάπτυξη των τριχών. Καλό θα είναι να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της έμμηνου ρύσης.

    Αν ήμουν στην θέση σου θα συνέχιζα την ριζική αποτρίχωση. Αλήθεια η αισθητικός σου τι σου λέει;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. σε ευχαριστω καλη μου για την αμεση απαντηση,
    εχω περιπου 30 τριχες σε ολο το πηγουνι, λαιμο,, αλλα σκουρες. κανουμε την μια Δευτερα το πρωι και την Παρασκευη εχουν βγε οι πρωτεςι (σε 5 ημερες δλδ) την Δευτερα εχουν βγει ολες. ετσι εδω και εναμιση μηνα κανουμε καθε 7 ημερες. Με το κερι που της εβγαζα πριν (carnaby) μονη μου στο σπιτι εκαναν καθε 15 μερες να εμφανιστουν πολλες φορες τον χειμωνα ειδικα και 20ημερες.
    πηγα στην αισθητικο για οριστικη αντιμετωπιση και εχω απογοητευτει. καθε δευτερα 20 ευρω, αλλα το χειροτερο δεν προλαβαινω να χαρω το καθαρο δερματακι μου!!!! μονο 5 ημερες.
    η αισθητικος λεει οτι αφου εχουμε κανει ηδη 5 συνεδριες θα αρχισει τωρα να αραιωνει αλλα καναμε τη Δευτερα, κυριακη σημερα και εχουν βγει ολες, απλα πιο μαλακες.Να πω την αληθεια, ενω μου αρεσει η δουλεια της, ηθελα να βεβαιωθω οτι μου λεει αληθεια ή θελει να πηγαινω εκει καθε εβδομαδα χωρις αποτελεσμα. ηθελα μια δευτερη γνωμη.
    πιστευεις οτι αν μετα απο δυο μηνες συνεχιζω στον ιδιο ρυθμο καθε 7 ημερες, κατι δεν παει καλα????δεν με νοιαζει η οριστικη εξαλειψη να τραβηξει και 1-2 χρονια αλλα τουλαχιστον να πηγαινω καθε 15 μερες η 20 οχι σε 5 μερες να γεμιζω!!!!! ευχαριστω θερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. :))
    Μην ανησυχείς Εύη μου, είναι λογικό μερικές τρίχες να ξαναβγαίνουν... έχει να κάνει με τον αναγεννητικό κύκλο της τρίχας.

    Η αισθητικός σου δεν σου λέει κάτι παράλογο. Δυστυχώς, η ηλεκτρόλυση δλδ η ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι μέθοδος με αργά αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι την αποφεύγουν, δεν έχουν υπομονή!

    Είτε κάνεις συχνές συνεδρίες είτε όχι, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο κάθε φορά, όπως είπα παραπάνω έχει να κάνει με τον ρυθμό που μεγαλώνει κάθε τρίχα.

    Μην απογοητεύεσαι και μόνο το γεγονός ότι οι τρίχες βγαίνουν πιο μαλακές θα έπρεπε να σε ενθαρρύνει! Υπομονή, υπομονή, υπομονή και κάποια στιγμή να είσαι σίγουρη πως θα ξεμπερδέψεις με την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα.

    Και κάτι άλλο. Να μιλάς με την αισθητικό σου, ότι απορία κι αν έχεις να την ρωτάς.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος11/22/2013

    Γεια σας κοριτσια!Ταλαιπωρουμαι κ εγω απο το προβλημα της τρυχοφυιας του προσωπου!Κανω τα τελευταια 4 χρονια καθε μηνα λειζερ σε πλαστικο,και δεν εχω δει καμια μα καμια διαφορα.Εννοω οτι για 30 μερες αφοτου κανω το λειζερ ειμαι πεντακαθαρη απο τριχες,αλλα μετα ξαναεμφανιζονται ολες και αναγκαζομαι να ξανακανω λειζερ.Εχω κανει ολες τις εξετασεις (ορμονολογικες,πολυκυστικες) και ειναι ολα φυσιολογικα..Σκεφτομαι να κανω ηλεκτρικη αποτριχωση,αλλα φοβαμαι μην μεινουν σημαδια κτλ.Σας παρακαλω,αν καποια κοπελα μενει Αθηνα και ξερει καποια καλη αισθητικο,ινστιτουτο αισθητικης κτλ.ας μου προτεινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. γεια σου. η σελιδα σου ειναι πολυ καλη και μας δινει χρησιμες συμβουλες. Διαβαζοντας τη φαινεται καθαρα η αγαπη σου για τη δουλεια σου. Να ρωτησω και εγω κατι με τη σειρα μου.
    Η αισθητικος μου προτεινε βιολογικη αποτριχωση προσωπου σε μια σχετικα καλη τιμη. Αρχικα ειπε εφαρμοζουμε κερι και μετα αμπουλες παπαγιας με ιονισμο.
    Ψαχνοντας στο διαδικτυο, ειδα οτι μεγαλες εταιριες, πουλυον λιανικη τετοιες αμπουλες και μαλιστα λενε οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν και χωρις συσκ. ιονισμου. Η τιμη των 10 αμπουλων ισουται με τη μια φορα αποτριχωση σε αισθητικο.
    Σκεφτηκα: να κανω αποτριχωση με κερι μονη μου και να εφαρμοζω την αμπουλα καθε φορα. πια η γνωμη σου? υπαρχει περιπτωση να κανω κατι στραβο? Βλεπεις οι εποχες ειναι δυσκολες και το να γλιτωσω εστω και ενα ευρω με βοηθαει πολυ, καθοτι ανεργη.
    2. Η αισθ. ειπε οτι αν μεινω εγκυος πρεπει να διακοψω την βιολ. αποτριχωση και να συνεχισω με σκετο κερι. Γιατι? αφου τη λενε βιολογικη και η αμπουλα ειναι παπαγιας, θεωρησα οτι ειναι κατι φυτικο. Κανω λαθος?
    3. Ποια η γνωμη σου για τις κρεμες που κυκλοφορουν και υποσχονται καθυστερηση στην επανεμφανιση της τριχας? δλδ μειωνουν τις επισκεψεις . κανουν δουλεια ή οχι?
    ευχαριστω θερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα Κάτια και σ' ευχαριστώ πολύ!

    1. Για να σε "φωτίσω" λίγο. Η ιοντοφόρεση στην αισθητική είναι ένα από τα καλύτερα "όπλα" μας. Με το ειδικό μηχάνημα ιοντοφορούμε σέρουμ, αμπούλες, βιταμίνες κλπ. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για ένα και μόνο λόγο.
    Η συσκευή αυτή βοηθά την αισθητικό να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας πολύτιμες και θρεπτικές ουσίες. Αν δεν χρησιμοποιήσεις ιονισμό, η αμπούλα δεν πρόκειται να απορροφηθεί και να φτάσει μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας δλδ εκεί όπου βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας.
    Σίγουρα μπορείς να τις αγοράσεις, ναι σου λένε πως δεν είναι απαραίτητος ο ιονισμός αλλά χωρίς ιοντοφόρεση τα αποτελέσματα θα είναι από φτωχά έως μηδαμινά.


    2. Σχετικά με τις αμπούλες παπάγιας. Από όσο γνωρίζω τα ένζυμα της παπάγιας γενικά είναι ασφαλή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αν και υπάρχει πάντα η περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης. Γενικά να ξέρεις πως όταν μια γυναίκα είναι έγκυος οι αισθητικοί αποφεύγουν θεραπείες τέτοιου είδους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Άλλο ο γιατρός άλλο ο αισθητικός, καταλαβαίνεις :p
    Επίσης, οτιδήποτε είναι φυτικό δεν σημαίνει πως δεν έχει αντενδείξεις. Υπάρχουν ορισμένες φυτικές ουσίες που απαγορεύονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πχ. τα αιθέρια έλαια κ.ά

    3. Σχετικά με τις κρέμες, ναι κάνουν δουλειά αρκεί να βρεις την κατάλληλη. Βλέπεις υπάρχουν ένα σωρό κρέμες εκεί έξω, όλες υπόσχονται θαύματα και στην ουσία αυτές που όντως έχουν αποτέλεσμα είναι ελάχιστες.
    Αν μου ζητούσες να σου προτείνω κάποια αυτή θα ήταν η κρέμα Vaniqa που συνταγογραφείται από γιατρό. Έχει πολύ καλές κριτικές και δεν τάζει μόνιμη αποτρίχωση. Απλά ισχυρίζεται ότι καθυστερεί την ανεπιθύμητη τριχοφυία και μειώνει την ανάπτυξη των τριχών. Στοιχίζει περίπου 80 ευρώ :-o

    Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω μπορείς άνετα να με ρωτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα.
    Να κι ένας άντρας στην παρέα.
    Λοιπόν εγώ έχω δυο προβλήματα:
    1) Έχω κάποιες τριχούλες στην μύτη μου, οι οποίες ξεκίνησαν λίγες και μετά την παρέμβαση της συζύγου, τις βλέπω συχνά συχνά να αυξάνονται και
    2) Έχω τρίχες στο... μόριό μου. Εννοώ στο στέλεχος.
    Θα ήθελα να απαλλαχθώ και από τα δυο και για αυτό παρήγγειλα ένα "μηχανηματάκι" για φωτοαποτρίχωση στο σπίτι. Δεν γνωρίζω εάν επιτρέπεται να γράψω τον σύνδεσμο. Εάν επιτρέπεται, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.
    Το παλικάρι που σήκωσε το τηλέφωνο με ρώτησε εάν εγώ θα ήμουν ο χρήστης του μηχανήματος και για ποια περιοχή το ήθελα. Όταν του είπα ότι το ήθελα για την μύτη, με ενημέρωσε ότι δεν "κάνει" για την συγκεκριμένη περιοχή. Μου είπε βέβαια πως μάλλον δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αλλά ο κατασκευαστής δεν αναγράφει την συγκεκριμένη περιοχή.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν... Τί πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στην μύτη μου η φωτοαποτρίχωση; Υπάρχει περίπτωση να βγάλω περισσότερες τρίχες ή θα πρέπει να φοβάμαι για εγκαύματα, ευρυαγγείες και άλλα δυσάρεστα;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την σκέψη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα!
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις το link να το δω πρώτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μαριαννα εσυ εργαζεσαι καπου??ρωταω για να μαθω αν εσυ κανεις ριζικη...επειδη το εψαξα το θεμα και εχω μεινει ικανοποιημενη θελω να κανω ριζικη...αλλα πως θα βρω καποιον καλο και ειδικο ωστε να μην μου κανει ζημια??δεν μπορω να το ξερω αυτο απο την αρχη σωστα??το θεμα επισης ειναι οτι πρεπει να βρουμε και εναν οικονομικο..εψαξα και ρωτησα καποιους..και μου ειπαν(γιατροι) 50 ευρω το 20λεπτο..και αναρωτιεμαι τωρα..ειναι με τα καλα τους??και σε αυτα τα 20 λεπτα τι θα εχει προλαβει να κανει(εγω θελω πιγουνι και ανω χειλος) θα τα προλαβει ή θα πρεπει να κατσω και να πληρωσω εξτρα??και αν θελω καθε εβδομαδα να πηγαινω δεν μπορω να δινω 50 ευρω..εχουν καταλαβει σε τι εποχη ζουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Όχι Άννα μου...
    Θα πρέπει να ρωτήσεις κόσμο για να βρεις κάποιον καλό ειδικό. Καλύτερα να το ψάξεις παρά να πας έτσι ντουκου στον πρώτο που θα τύχει.

    Άστα να πάνε, είναι ακριβή η μέθοδος ακόμα. Φαντάσου πιο παλιά χρεώνανε με το λεπτό! Εκεί να δεις λεφτά! Για να είναι επιτυχημένη η ριζική με βελόνα θα σου πάρει πολύ καιρό. Με μια φορά δεν ξενοιάζεις, θα χρειαστούν μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. μα πιο ακριβη κ απο το λειζερ?δεν το περιμενα....αυτο με προβληματιζει πως θα βρω καποιον καλο...οταν θα εχω νεα θα σας οω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γεια σας και απο μενα!!!εκανα κ εγω λειζερ στο προσωπο και δυστυχως μου χτυπησαν το χνουδι στο λαιμο και βγηκαν μαυρες τριχουλες λεπτες. Δεν ξερω τι να κανω.. να συνεχισω με το λειζερ ή να κανω ριζική με βελόνα;;;εσυ Μαριαννα τι θα μου προτεινες;;πιστευεις η ριζικη με βελονα θα εχει αποτελεσμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α! επισης ξεχασα να πω πως κανω λειζερ Αλεξανδριτη σχεδον 2 χρονια. Η μονη διαφορα που ειδα ειναι στο μουστακι(εχουν αραιωσει πολυ) αλλα σε παρειες και λαιμο το αποτελεσμα ηταν χειροτερο. Γι αυτο κοριτσια να προσεχετε πολυ με το λειζερ και το χνουδι. Αν και δεν εχω κανει ισως ειναι καλυτερη η ριζικη με βελονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση... έμπλεξα!
    Ωχ, μλκια σου έκαναν αλλά... δυστυχώς συμβαίνει συχνά. Φυσικά και θα σου πρότεινα την ριζική με βελόνα είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος. Το θέμα είναι όμως ότι θα πρέπει να βρεις κάποια καλή αισθητικό για να μην καταλήξεις με εγκαύματα και ουλές. Ελπίζω να έχεις κάποιον ή κάποια υπόψιν σου και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που μου απάντησες!!Πήγα για ριζική τελικά αλλά ήθελα να ρωτήσω κάτι..Έκανα δυο φορές(την πρώτη σε μια αισθητικό που δεν μου άφησε σημαδάκια αλλά που σε 4-5 τρίχες κατάλαβα σαν να μην είχαν καεί κ απλά τις τράβηξε με το τσιμπιδάκι αλλά λόγω τιμής πήγα σε μια άλλη αισθητικό για την δεύτερη φορά που ενώ έχουν περάσει 4 μέρες έχω σαν μικρά κακάδια στο πρόσωπο σε αρκετά σημεία,να πω πως ήμουν πάρα πολύ κόκκινη όταν έφυγα απο εκεί,αλλά δεν κατάλαβα ούτε μια τρίχα να την τραβάει με το τσιμπιδάκι, όλες έβγαιναν ανώδυνα. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν η δεύτερη μου έκανε καλή δουλειά ή μήπως αυτά τα κακάδια είναι καψίματα και μου μείνουν σημάδια. Πάντως αν κάποιος ξέρει κάποια αισθητικό στο κέντρο της Αθήνας που να ξέρει να κάνει καλή ριζική ας μου προτείνει pleaseeeee!!

      Διαγραφή
    2. Το ότι βγήκαν ανώδυνα είναι καλό. Συνήθως μετά από μια ριζική με βελόνα υπάρχει ερεθισμός του δέρματος. Το καπαλό που λες, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι κάτι ανησυχητικό απλά θέλει φροντίδα για να μην μολυνθεί.

      Αν μπορείς αγόρασε αλόη βέρα τζελ. Άπλωσε το τζελ σε καθαρό δέρμα και θα είσαι μια χαρά :)

      Πως είναι σήμερα τα σημαδάκια, Καλύτερα;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα!!Είναι πολύ καλύτερα αλλά σκέψου πως έχουν περάσει και μέρες από την ριζική. Καλό αυτό με το τζέλ της αλόης. Θα το δοκιμάσω. Αν και η αισθητικός μου είπε να βάζω madecasol. To θέμα είναι πως δεν ξέρω σε ποια από τις 2 αισθητικούς να συνεχίσω..εσύ τι θα έκανες;Εσύ ξέρεις κάποια που να είναι πραγματικά καλή για ριζική;;αν ξέρεις θα μπορούσα να σου στείλω και το μείλ για να μου πεις..Πάντως σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα! :) Είναι δύσκολο να σου απαντήσω...
      Το πρώτο πράγμα που θα κοίταγα είναι οι κανόνες υγιεινής του ινστιτούτου. Η κοπέλα φορούσε γάντια; Χρησιμοποιήσε βελόνα καινούργια αποκλειστικά και μόνο για σένα; Ήταν το ινστιτούτο καθαρό;

      Επίσης, στην συζήτηση που είχατε ποιά σου ενέπνευσε περισσότερη εμπιστοσύνη; Ποιά απάντησε στις ερωτήσεις σου με περισσότερη προθυμια; Όσον αφορά την δουλειά της μίας και της άλλης δεν μπορώ να πω πολλά, μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις αυτό.

      Δυστυχώς, λείπω πολλά χρόνια από τον χώρο, άλλαξα και τόπο διαμονής και δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν ξέρω μήπως μπορείς να βρεις κάποιο φόρουμ με κοπέλες που έκαναν ριζική με βελόνα. Ίσως εκεί μπορούν να σε βοηθήσουν ως προς την επιλογή αισθητικού.

      Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο... :/

      Διαγραφή
  55. Γεια σας και καλη χρονια!!Ειχα ξαναγραψει και περυσι σχετικα με αυτο το θεμα που μας απασχολει ολες μας.Εγω πηγαινα καθε μηνα για αποτριχωση σε αισθητικο και εκανα κερι παντου σε ολο το σωμα.και εδινα 40 με 50 ευρω.ενδιαμεσα ξαναπηγαινα για φρυδι,μουστακι,πιγουνι.αλλα 10 ευρω.πολλα λεφτα.τα σταματησα ολα και αρχιζα να μαζευω λεφτα μιας και εργαζομαι πλεον και ειχα παρει αποφαση οτι θα κανω προσωπο ριζικη με βελονα και σωμα αποτριχωση.

    Απο τον σεπτεμβρη αρχισα ριζικη με βολονα σε μια αισθητικο στην περιοχη μου - δυσκολευτικα να βρω καποιον να κανει βελονα ολες ηταν πολυ μακρυα μου(μενω δυτικα προαστικα στην αθηνα.
    Πηγαινω λοιπον καθε 15 μερες κια μου χτυπαει τις μαυρες και εντονες τριχουλες σε μουστακι και πιγουνι καμοια 15 αρια πρεπει να ειναι ολες.και τις υπολοιπες επειδη λεει οτι ειναι πολυ λεπτες και δεν μπορει να τις χτυπησει τις περνει με κερι.πληρωνω 20 ευρω.
    μου δινει και μια αμπουλα να την βαζω για 7 ημερες πρωι βραδυ που καθστερει να μεγαλωση την τριχα λεει.
    προς το παρον βλεπω οτι οι τριχες ειναι πιο μαλακες και λιγοτερος σκουροχρομες..αλλα στις 7 μερες περιπου αρχιζουν και βγαινουν κατι που με κουθραζει γιατι δεν μπορω να τις πειραξω και περιμω αλλες λιγες μερες για να ξαναπαω.

    θα δουμε....

    επισης πριν δυο μηνες αγορασω μια προσφορα που βρηκα σε ενα αισθητικο-δερματολογικο κεντρο με λειζερ(αλεξανδριτη μου ειπαν,αλλα αρχιζω να αμφιβαλλω δεν πρεπει να ειναι καθαρο αλεξανδριτη αλλα διοδικο και κατι αλλο,εχω μπερδευτει και εγω.νομιζα οτι ενας τυπος αλεξανδριτη υπαρχει οχι 100 μαρκες και αλλα..)

    τεσπα.αγορασα μια προσφρορα για 6 συνεδριες μπικινι ολο και μασχαλες 280 ευρω.εχω κανει τις 2 μεχρι τωρα.πηγαινω καθε 4 εβδομαδες.ποναει λιγο αλλα κανω υπομονη.δεν εχω ουτε κοκινιλες ουτε καποιο θεμα μεχρι στιγμης.απλα προβληματιζομαι γιατι ψαχνοντας στο ιντερνετ ο καθε ενας δερματολογος και κεντρο αισθητικης λενε τα δικα τους..
    αλλοι λενε οτι οι τριχες οταν χτυπηθουν με λειζερ καλο δεν ξαναβγαινουν μεχρι την επομενη συνεδρια..αλλοι οτι οι τριχες περφτουν μετα απο 10 ημερες που τις χτυπας και τετοια..

    το λειζερ που κανω εγω λεγεται soprano ice..τεσπα.εφοσσον εχω πηρωσει θα κανω και τις 4 συνεδριες που μου απομενουν και αν δεν δω αποτελεσμα θα σταματησω και θα συνεχισω αλλου.η αληθεια ειναι οτι μου βγαινουν λιγοτερες και πιο αργα..

    προσφατα ανακαλυψα και ενα λειζερ ιδανικο λεει για προωσωπο γιατι δεν ενεργοποιει το χνουδι.και λεγεται : Nd yag laser..(το ξερει κανεις?)

    τι να πω δεν ξερω...εγω μπερδευτει και εγω με ολα...απλα δοκιμαζω και κρινω το αποτελεσματα δνε μου μενει κατι αλλο.γιατι βαρεθηκα πια να περναει η ζωη μου να ασχολουμαι με τριχες...

    θα τα ξαναπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ευχαριστούμε Άννα για τον κόπο να μας γράψεις! Πως πας με το λέιζερ? Η αλήθεια είναι πως η μόνιμη αποτρίχωση θέλει υπομονή, χρόνο και χρήμα για να έχει αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εχω πραγματοποιησει μεχρι τωρα 3 συνεδριες λειζερ σε μασχαλη και μπικινι..εχω αλλες 3 και μετα θα δω τι θα μου πουν και τι θα κανω..μεχρι τωρα παει καλα..ειμαι ευχαριστημενη καθως οι τριχες που βγαινουν ειναι καμενες και μολις τις ξυρισω φευγουν και το δερμα μου ειναι απαλο και χωρις μαυρακια που κανουν τα ξυραφακια..περιμενω να δω πως θα εξελιχθουν τα πραγματα...και θα σας ενημερωσω...την ριζικη την συνεχιζω κανονικα καθε 15 μερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπερα σας
    Πολυ χρησιμο το blog σας.
    Εγω εκανα προχτες ριζικη στην φαβοριτα και με πεθανε στον πονο ,χτυπησε κατευθειαν ο πονος στ αυτια μου και ποναω ακομη .βασικα νιωθω σαν αρρωστη απο τοτε με πονο στ αυτια και γενικα εναν ελαφρυ πονοκεφαλο και μια αποχαυνωση... βασικα εχω τρομοκρατηθει! Ξερω οτι ποναω ευκολα και ειμαι ευαισθητη αλλα αυτο δεν το περιμενα! Φοβαμαι μη μου εκανε καμια ζημια. Please help

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μαριάννα καλημέρα
    Μην φοβάσαι, είναι πολύ λογικό να έχεις πόνο σε αυτή την περιοχή επειδή βρίσκεται κοντά στα αυτιά. Είπες πως είσαι ευαίσθητη στον πόνο κ αυτό σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να σου χώνουν μια βελόνα στο δέρμα και ειδικά στην περιοχή του προσώπου. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι συνήθως η 1η φορά πονάει περισσότερο οπότε την επόμενη φορά που θα πας λογικά δεν πονάς το ίδιο.

    Να σε ρωτήσω, σου έβαλε καθόλου αναισθητικό? Αν πονάς πολύ μπορείς να πάρεις κάποιο παυσίπονο για να χαλαρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια σας. Εχω κανω λειζερ εδω και τουλαχιστον 1 χρονο (αλεξανδριτη κανω αλλα εχω δοκιμασει και δυοδικο και κερι και ολες αυτες τις ....)
    Ξεκινησε απο 1 τριχα στο πηγουνι και με το λειζερ εξαπλωθηκε γιατι προφανως δεν χτυπαει στοχευμενα σε μια τριχα,αλλα τότε δεν το ηξερα!!! Χεχεχεχε
    Ειναι τραγικη η τριχοφυια. Παντως δε θα σταματησω το λειζερ, γιατι το κερι ειναι χειροτερο. Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. προφανως και υπαρχει λυση στις τριχες! εγω πηγαινω μονο εδω www.christies-adc.gr και ειμαι φουλ ευχαριστημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή