ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Αποσμητικό σώματος με λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια

25 Ιουλ 2014 7/25/2014
αποσμητικό σώματος

Θα αναρωτηθείς... γιατί να φτιάξω δικό μου αποσμητικό σώματος αφού υπάρχουν ένα σωρό έτοιμα εκεί έξω; Τα περισσότερα αποσμητικά του εμπορίου περιέχουν αργίλιο ή αλλιώς αλουμίνιο το οποίο λέγεται πως είναι τοξικό.


Ο Οργανισμός Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών αναφέρει ότι "Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα αλουμινίου μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα". Επίσης, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις όπως έντονο ερεθισμό, κοκκίνισμα της επιδερμίδας κι αίσθημα καύσου.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ύπαρξη αλουμινίου στα αποσμητικά. Συγκεκριμένα λένε πως "Δεν υπάρχουν σοβαρά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το αλουμίνιο αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία".
Με λίγα λόγια ο ένας λέει αυγά ο άλλος λέει πουλιά.... ξέρετε αυτό το σύνηθες φαινόμενο που υπάρχει στο ίντερνετ. Εγώ ποιόν να πιστέψω; Από το ποστ μου και μόνο καταλαβαίνεις προς τα που τείνω χωρίς αυτό να σημαίνει πως ντε και καλά έτσι είναι τα πράγματα.

Εδώ και περίπου 2 χρόνια δεν αγοράζω αποσμητικό. Θα μου πεις και τι κάνεις βρε Μαριάννα για τον ιδρώτα και την μυρωδιά; Ευτυχώς, δεν ιδρώνω πολύ... όσο για την όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά κατά της διάρκειας της μέρας απλά χρησιμοποιώ αποσμητικό που φτιάχνω με τα χεράκια μου. Θα με ρωτήσεις "έχει αποτέλεσμα;". Αν έχει λέει! Το μοναδικό μειονέκτημα του συγκεκριμένου αποσμητικού σώματος είναι ότι δεν έχει αντιιδρωτική δράση αλλά ποιος είπε ότι το να ιδρώνεις είναι κάτι κακό; Απεναντίας μόνο καλό μπορεί να κάνει.


αποσμητικό σώματος

Σπιτικό αποσμητικό σώματος

➦ 2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής (βιολογική)
➦ 2 κουτ. του γλυκού άνθος αραβοσίτου
➦ 3-4 κουτ. του γλυκού έλαιο καρύδας
➦ 1 κουτ. του γλυκού μελισσοκέρι (προαιρετικά)
➦ 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree


Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι την σόδα με το άνθος αραβοσίτου και πρόσθεσε το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά ρίξε τα παραπάνω υλικά προσθέτοντας αυτή τη φορά το μελισσοκέρι. Πάρε μια ξύλινη σπάτουλα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Αφού λιώσει καλά ρίξε το μείγμα σου σε ένα βαζάκι περίμενε λίγο να κρυώσει και ρίξε τα αιθέρια έλαια. Ανακάτεψε ελαφρά και βουαλά το αποσμητικό σου είναι έτοιμο.


αποσμητικό σώματος


Παρατηρήσεις:

  1. Το tea tree έχει πολύ έντονη μυρωδιά και μπορεί να μην σου αρέσει. Μόλις το ρίξεις θα διαπιστώσεις πως μυρίζει περίεργα αλλά την επόμενη μέρα το αποσμητικό σου θα μυρίζει υπέροχα. Ωστόσο αν γενικά δεν αντέχεις την μυρωδιά του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου μπορείς να προσθέσεις εναλλακτικά αιθέριο έλαιο λεβάντα, πορτοκάλι ή λεμόνι. Επειδή τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση καλό θα ήταν πριν τα χρησιμοποιήσεις, να κάνεις ένα τεστ ευαισθησίας.
  2. Το μελισσοκέρι το πρόσθεσα για να διατηρηθεί το αποσμητικό μου σε μια πιο σταθερή κατάσταση, όταν ο καιρός είναι ζεστός. Αν δεν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο κερί μην ανησυχείς, μπορείς να το φτιάξεις και χωρίς αυτό. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστείς ούτε κατσαρολάκι ούτε μπεν μαρί. Απλά ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα και αποθήκευσε το αποσμητικό σε μία γυάλινη συσκευασία.
  3. Για περίπου 1 εβδομάδα μπορεί να νιώσεις πως το αποσμητικό σου δεν "δουλεύει" όπως θα ήθελες.  Υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτει εντελώς την μυρωδιά. Μην απογοητευτείς... απλά το σώμα σου  θα περάσει πρώτα από ένα στάδιο προσαρμογής.
5 σχόλια:
  1. Εδω κ πολυ καιρο θελω αποσμητικο που να ειναι πιο φιλικο για την επιδερμιδα καθως χρησιμοποιω κ ανανεώνω τουλαχιστον 3 φορές μεσα σε ενα 24ωρο κ αυτο προηλθε απο το οτι χρησιμοποιουσα ενα αποσμητικο σε σπρει και μετα το ντουζ πλενοντας φυσικα με αφρολουτρο κ τις μασχαλες, οι μασχαλες να ειναι ποτισμενες ακομη με το άρωμα του αποσμητικου κ αυτο συνεχιστηκε γ οσο χρησιμοποιουσα το συγκεκριμενο αποσμητικο.Στη συνταγη σου τωρα, με τρομαζει το λαδι καρυδας.Δεν αισθανεσαι εστω κ λιγη λαδιλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη αρχή το ένιωθα κάπως. Με τον καιρό όμως το συνηθισα κ το καλο ειναι οτι ποτε δεν μου λεκιασε τα ρουχα. Αν σε απασχολεί η αίσθηση λαδιλας μπορείς να προσθέσεις περισσότερη σόδα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Bρηκα και τη σελιδα σου στο face :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικο Site!! εχω και εγω ενα blog ου αφορα της ομορφιες της Μεσσηνιας ! θα χαρω πολυ να μπειτε και γιατι οχι να σχολιασετε κιολας! http://www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν λετε ανθος αραβοσιτου εννοουμε το κορν φλαουρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή