ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Πίλινγκ για την κυτταρίτιδα με καφέ και έλαιο καρύδας

3 Μαΐ 2014 5/03/2014
κυτταρίτιδα
Αλήθεια υπάρχει καμιά γυναίκα εκεί έξω χωρίς κυτταρίτιδα; Εεεεεεεε; Αν είναι να μας το πεις να ζηλεύουμε :p Όπως έχω αναφέρει είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από αυτή οριστικά. Σε αυτό το σημείο μπορείς άνετα να τα βάλεις με τις ορμόνες σου πφφφφ.  Αλλά οκ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την βελτιώσεις. Τι μπορείς να κάνεις; Απολέπιση και φυσικά νερό, πολύ νερό!

Φαντάζομαι όλες έχετε δει προϊόντα με καφέ στα ράφια των καταστημάτων — κρέμες, λοσιόν, μάσκες, πίλινγκ — που προορίζονται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πραγματικά, ο καφές βοηθάει στην μείωση της, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και συντελώντας στην καλύτερη λειτουργία της λέμφου. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα πιεις καφεδάκι (όχι ντεκαφεινέ) φρόντισε να μην πετάξεις τα κατακάθια αλλά φύλαξε τα γιατί θα τα χρειαστείς.


Μην με ρωτήσετε αν έχω κυτταρίτιδα ή όχι. Θα σας το πω μόνη μου. Φυσικά κι έχω! Όταν όμως φιλοτιμηθώ και κάνω το παρακάτω πίλινγκ για κανά μήνα βλέπω σημαντική μείωση στο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές είτε το ξεχνάω, είτε βαριέμαι και δεν το συνεχίζω. Τι να πρωτοκάνω κι εγώ; Μία τα μαλλιά, μία το πρόσωπο ε δεν αντέχω!


πίλινγκ κυτταρίτιδας με καφέ


Για το πίλινγκ θα χρειαστείς:
 

3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο
¼ κούπα κατακάθια καφέ (μπορεί να είναι από ελληνικό ή καφέ φίλτρου)


Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσεις έλαιο καρύδας θα πρέπει πρώτα να το ζεστάνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύσεις σε ένα γυάλινο βάζο, σε δροσερό και σκιερό μέρος. Επίσης, κάθε φορά που πίνεις το καφεδάκι σου μπορείς να βάλεις τα κατακάθια στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Άπλωσε το προϊόν στα σημεία με κυτταρίτιδα και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου 2'. Στην συνέχεια ξέβγαλε με νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: 2-3 φορές την εβδομάδα

Tip: Αν θέλεις να ενισχύσεις την δράση του αντί για τα χέρια σου χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι λούφας. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου. Το λεμονόχορτο ενισχύει τον μεταβολισμό και μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
3 σχόλια:
  1. Μαριάννα καλησπέρα! Ερώτηση: αν δεν έχουμε κατακάθι ελληνικού καφέ ή φίλτρου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε π.χ. τον καφέ φίλτρου όπως είναι ή και στιγμιαίο καφέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Αμέ μπορείς να το κάνεις κι έτσι :))

      Διαγραφή