ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Ακμή στην πλάτη; Ξεφορτώσου την με ασπιρίνη και μηλόξυδο

21 Φεβ 2013 2/21/2013
ακμή πλάτης
Η ακμή στην πλάτη, δυστυχώς,  δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές και άντε τώρα να βρεις άκρη! Μπορεί να φταίει η διατροφή σου, η κακή υγιεινή, το  στρες, περιβαλλοντικοί πράγοντες και ένα σωρό άλλα.

Σήμερα, σας έχω ένα προϊόν κάτα της ακμής με ασπιρίνη και μηλόξυδο (το βρίσκεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ καθώς επίσης και στα καταστήματα με οργανικά προϊόντα). Αυτό το προϊόν λειτουργεί σαν πήλινγκ και έχει την ιδιότητα να ξηραίνει τα μικρά και επιφανειακά σπυράκια. Αν η ακμή σου είναι κυστική (δηλ. τα σπυράκια βρίσκονται κάτω από το δέρμα) τότε θα μειώσει το μέγεθός τους και δεν θα φαίνονται τόσο κόκκινα όσο πριν.

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, ενώ το ξύδι περιέχει ΑΗΑ, τα γνωστά alpha-hydroxy acids. Δεν σου συστήνω αυτή την θεραπεία αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ποτέ μην κάνεις μάσκα, πίλινγκ ή τοπική θεραπεία με ασπιρίνη αν είσαι αλλεργικός σε αυτή.


ακμή πλάτης


Υλικά που θα χρειαστείς:

➦ 1 ασπιρίνη λιωμένη
➦ ένα καπάκι μηλόξυδο
➦ ένα καπάκι νερό

Προσωπικά χρησιμοποίησα το καπάκι από το ξύδι σαν μονάδα μέτρησης . Αν η περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα έχει μεγάλη έκταση, διπλασίασε ή τριπλασίασε την δόση.

Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και με μία μπατονέτα ή ενα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο στην λοσιόν που μόλις έφτιαξες, άπλωσε το στην πάσχουσα περιοχή. Άφησέ το προϊόν πάνω στην επιδερμίδα σου για 20-30' και στην συνέχεια πλύνε την περιοχή με σκέτο νερό ή σκουπίσε την με μία καθαρή πετσέτα.

Εύκολο έτσι; Και με αποτέλεσμα!
109 σχόλια:
  1. θα το δοκιμάσω. Μακάρι να έχει αποτέλεσμα γιατί η πλάτη μου είναι χάλια και το καλοκαίρι δεν μπορώ να κυκλοφορήσω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασα να ρωτήσω. Πόσες φορές την εβδομάδα μπορώ να κάνω αυτή την θεραπεία??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Niki, αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, μπορείς να κάνεις την θεραπεία μέρα παρά μέρα ή ακόμα και σε καθημερινή βάση. Αν δεν είναι σοβαρή η κατάσταση 3 φορές την εβδομάδα είναι οκ. :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα μου με έσωσες!!!!!!!! Δουλεύει απίστευτα αυτή η συνταγή. Τα σπυράκια μου έχουν μειωθεί πολύ, σε ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία νέα..!
    Απλά, να συνεχίσεις να κάνεις την θεραπεία μέχρι να σου φύγουν τελείως οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/07/2013

    Geia sas,eimai 19 xronwn, k exo k ego thema me tin akmi stin plati. Apo to pouthena emfanistikan mikra mikra spirakia, kai siga siga eginan perissotera.
    Exo spasei merika kai tora emeinan simadia. :b Tha dokimaso auti tin sintagi gia ta spirakia pou den exo piraksei. Ti ginetai omos me ta simadia pou dimiourgithikan? Pos mporw na ta eksafanisw? Euxaristw! :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου:)
    Είναι πολύ πιθανό με αυτή την συνταγή να σου φύγουν και τα σημάδια.
    Δοκίμασε το και στα σημάδια και αν δεν δεις καμία βελτίωση, ξαναγράψε μου σε 1-2 εβδομάδες να σου πω τι να κάνεις. Εντάξει?

    Να σε ρωτήσω... Όταν λες σημάδια, εννοείς τις κοκκινίλες-καφέ κηλίδες που αφήνουν πίσω τα σπυράκια ή τις ουλές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/09/2013

    endaksi tote tha to dokimasw, euxaristw poly:)
    gia tis kafe kilides lew:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/09/2013

    ΓΕΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ! ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ.. ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις την παραπάνω θεραπεία :))
    Δοκίμασέ την κι αν δεν δεις διαφορά, εδώ θα είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/19/2013

    eimai stin pempth mera therapeias kai Marianna mou exw hdh apotelesma. Se latrevw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο! Συνέχισέ την θεραπεία μέχρι να σου φύγουν τελείως τα σπυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/21/2013

    Καλησπερα!επειδη εχω ακμη μπορω να χρησιμοποιησω την μεθοδο αυτη στο προσωπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου!
    Χμ, θα μπορούσες να την δοκιμάσεις σε ένα σπυράκι αρχικά για να δεις πως θα αντιδράσει το δέρμα σου. Αν δεις πως δεν έχεις κανένα πρόβλημα, όπως έντονο κοκκίνισμα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε παραξενέψει, τότε φυσικά και θα μπορούσες να την εφαρμόσεις σε όλες τις περιοχές που έχεις σπυράκια.

    Στο λέω αυτό, επειδή η περιοχή του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη και λεπτή από εκείνη της πλάτης, οπότε ένα τεστ ευαισθησίας πρώτα, θα ήταν καλό:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/22/2013

    Γεια σου Μαριάννα! Ελπίζω να είσαι καλά! Σου είχα στείλει πριν 2 εβδομάδες περίπου και έχω δοκιμάσει τη φόρμουλα σου. Είδα απίστευτη διαφορά =) Όμως έχω θέμα με τις καφέ κηλίδες που άφησαν πίσω τους τα σπυράκια.. Δεν λένε να φύγουν. Τα σπυράκια μου δημιουργήθηκαν από μια φόρμουλα που βάζω στα μαλλιά μου της Εlvive η οποία είναι φτιαγμένη από 6 εκχυλίσματα λουλουδιών συμπεριλαμβανομένου το ελαιόλαδο και τέλος πάντων τα μαλλιά έρχονται σε άμεση επαφή με την πλάτη, εξίσου και τα σπυράκια..! Τι να κάνω? πως θα φύγουν οι κηλίδες? :(( Ευχαριστώ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς την!
    Καταρχήν πολύ χαίρομαι που είδες αποτέλεσμα:))
    Έχεις δίκιο. Τα μαλλιά μας, πολλές φορές, είναι υπαίτια για την δημιουργία ακμής και κυρίως στην περιοχή την πλάτης. Το λέω από πείρα...

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τον τρόπο που λούζεσαι. Θα σου πω τι κάνω εγώ γι΄αυτό το πρόβλημα. Όταν αποφασίσεις να λούσεις τα μαλλιά σου, θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να τα πλένεις με φορά προς τα κάτω. Δλδ το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι σκυμμένο προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Το ίδιο ισχύει και για το κοντίσιονερ αλλά και για οποιαδήποτε μάσκα. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις κάθε επαφή του σαμπουάν-κοντίσιονερ με το δέρμα σου. Αυτό έχει αποτέλεσμα πραγματικό, θα το διαπιστώσεις και μόνη σου.

    Τώρα σχετικά με τις καφέ κηλίδες. Μέχρι στιγμής, η καλύτερη μέθοδος που ξέρω είναι το λεμόνι και η σόδα. Μια κουταλιά σόδα μαγειρικής και λίγες σταγόνες λεμόνι. Θα παρατηρήσεις ότι το μείγμα αφρίζει καθώς προσθέτεις το λεμόνι. Μην σε τρομάξει, είναι φυσιολογικό.
    Την πάστα που θα δημιουργηθεί θα την απλώνεις πάνω στις κηλίδες (μόνο πάνω σε αυτές) κάθε πρωί και βράδυ και θα την αφήνεις για 10-15'.
    Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις και τις 2 μεθόδους (δλδ ασπιρίνη + μηλόξυδο και σόδα + λεμόνι) στο ίδιο σημείο. Οκ?

    Ακολούθησε αυτή την μέθοδο για 1-2 εβδομάδες στα σημάδια και αν δεν δεις διαφορά, ξαναγράψε μου.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/23/2013

    Aa τέλεια! Σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα το δοκιμασω και θα σου ξαναγραψω!! χχχχχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορώ να χρησιμοποιήσω panadol αντί για ασπιρίνη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι!
    Την ασπιρίνη την χρησιμοποιούμε σε αυτή την θεραπεία, λόγω του σαλικυλικού οξέος (χρησιμοποιείται ευρέως στην καταπολέμηση της ακμής). Το panadol από την άλλη, περέχει καφεϊνη και κάποιες άλλες ουσίες οπότε, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οκ, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπορει να εφαρμοστει και για την ακμη στους γλουτους ευχαριστω πλ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς την!
    Φυσικά και μπορεί να εφαρμοστεί w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ααααα πλ ωραια σε ευχαριστω πολυ :)) και φανταζομαι θα απομακρινει και τα μαυρα στιγματα b-) .Επισης συγνωμη αν σε ζαλιζω αλλα το προβλημα μου στους γλουτους διακρινεται πλ ευκολα και φαινεται σαν κυτταριτιδα που ευτυχως δεν εχω.Μηπως γνωριζεις και κανενα σχετικο γαλακτωμα η μασκα που μπορω να το φτιαξω μονη μου (η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει να τα φτιαχνω ολα μονη μου και να τους δινω τα αρωματα που μου αρεσουν :)) ) Σε ευχαριστω πλ για ακομα μια φορα b-) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην το συζητάς! Χαρά μου!
    Η ασπιρίνη κάνει και απολέπιση ταυτόχρονα, οπότε λογικά βοηθήσει κα στην απομάκρυνση των στιγμάτων.

    Θέλεις μάσκα για το πρόσωπο ή ειδικά για την περιοχή των γλουτών? Με μπέρδεψες :p

    Αν θέλεις μάσκες για το πρόσωπο μπορείς να κοιτάξεις στην κατηγορία --Πρόσωπο-- στο πάνω μέρος του μπλογκ. Έχω γράψει αρκετές d-)
    Τώρα σχετικά με το γαλάκτωμα... χμ δεν έχω ποστάρει κάποια συνταγή. Πως μου ξέφυγε?? Ευχαριστώ, μου βρήκες θέμα! χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαχαχαχ ναι σορρυ..μασκα για την συγκεκριμενη περιοχη των γλουτων :p Οοο πολυ χαιρομαι που σου εδωσα εμπνευση για το γαλακτωμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. :P Μπορείς να δοκιμάσεις όποια μάσκα θες. Έχω ανεβάσει μερικές που είναι ειδικά για την ακμή. Να κοιτάξεις και στην κατηγορία DIY, εκεί θα τις βρεις! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολυ ωραια σε ευχαριστω...:p Περιμενω και για το γαλακτωμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ουπςςς σορρυ κατι τελευταιο αντι για ασπιρινη μπορω να χρησιμοποιησω ντεπον π εχω ευκαιρο??εχει επισης και εκεινο σαλικυλικό οξύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χαχα θα με τρελάνεις εσύ :P
    Έχει το depon σαλικυλικό οξύ?? Μόλις είδα το σχόλιό σου με κόλλησες. Λέω τι στο καλό δεν θυμάμαι να έχει! Και πάλι καλά είχα το χαρτάκι με τα συστατικά... Πάω που λες το διαβάζω και βλέπω ότι όντως δεν έχει! d-)

    Οπότε τρέξε στο φαρμακείο και πάρε ασπιρίνες!! χιχι
    Επίσης, δεν πιστεύω να είσαι τίποτα αλλεργική στην ασπιρίνη γιατί αν είσαι, πότε μην κάνεις αυτή την θεραπεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπορω να χρησιμοποιω σαπουνι και την θεραπεια αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ωχ καλεεεεε σκαλωσα και εγω :p ακετυλοσαλικυλικό οξύ ενω...καλα ενταξει δικιο εχεις στα 3 ευρω π εχει γ ασπιρινη θα κολλησουμε εδω μια κρεμα παιρνεις και δινεις 15 ευρω στην καλυτερη αχαχαχα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. και επισης σε εχω ζαλισει φριχτα ανασα δεν σε εχω αφησει να παρεις..αλλα υπαρχει ενα αλλα :p μου αρεσουν πλ οι συμβουλες σου και χαιρομαι που υπαρχουν επαγγελματιες σαν και εσενα και τοσο απλα και ευκολα μας λυνουν καθημερινες αποριες που εχουμε ολες μας..για αυτο θα σε ζαλισω λιγοοοοο παραπανω :p :-o λογω του οτι εχω πλ ευαισθητο δερμα μετα το ξυρισμα μου εμφανιζονται αναμεσα στα μπουτια να στο πω και ετσι μικρα μικρα κοκκινα σπυρακια.Εχω δοκιμασει μεχρι και αφρο ξυρισματος να βαλω να κανω ριχνω χλιαρο νερο πριν να ανοιξουν οι ποροι ελαιολαδο κοντισιονερ για τον ιδιο λογο..για να γλιστραει τα παντα μα τα παντα..Οι αποτριχωτικες κρεμες δεν μ κανουν καμια δουλεια και οι μηχανες αποτριχωσεις ειναι ενας εφιαλτης γιατι μετα κοκκινιζει ολο το ποδι για 2-3 μερες οπως και αν παω σε αισθητικο για χαλαουα η κερι..Μηπως μπορεις να με βοηθησεις δεν υπαρχει καμια μεθοδος που να με καλυπτει και οικονομικη δυνατοτητα για λειζερ δεν εχω μιας και σπουδαζω εκτος αθηνων οποτε φανταζεσαι τα εξοδα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ανναα Τ. εννοείς να πλυθείς με σαπούνι αφού εφαρμόσεις την πάστα? Αν ναι, καλύτερα είναι να πλύνεις την περιοχή με σαπούνι ή αφρόλουτρο πρωτού ακολουθήσεις την θεραπεία αυτή. Θέλει καθαρή επιδερμίδα, αν και το μηλόξυδο έχει από μόνο του καθαριστικές ιδιότητες.

    @Vasiliki, θα σου απαντήσω το βραδάκυ γιατί δεν έχω πολύ χρόνο τώρα. Εντάξει? :p Και μην ανησυχείς, μου αρέσουν οι απορίες σου! Κάνε μου όσες ερωτήσεις θες, d-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι, αυτό εννοώ! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ενταξει Μαριαννα σε ευχαριστω πλ b-) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βασιλική δεν σου έχω γράψει ακόμα, δεν σε ξέχασα απλά κάτι έχει πάθει ο υπολογιστής σπίτι... γκρρρ θα σου γράψω μόλις το πρόβλημα λυθεί :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολυ ευχαριστως Μαριαννα ενταξει..Δεν υπαρχει κανενα προβλημα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άργησα αλλά ο υπολογιστής μου παραλίγο να τα τινάξει για πάντα! Πάλι καλά σώθηκε, χαχα.

    Λοιπόν, Βασιλική μου... δυστυχώς, θα σε απογοητεύσω:((
    Εκτός από το laser δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια λύση που να αντέχει η τσέπη σου. Κωλοζωή λέμε, ούτε λεφτά για laser δεν έχουμε πια :P

    Να ρωτήσω, τα σπυρακια έχουν και πύον? Στο εσωτερικό μέρος των ποδιών έχεις πολλές τρίχες? Το ρωτάω αυτό επειδή εγώ δεν έχω, οπότε παραλείπω την αποτρίχωση στην συγκεκριμένη περιοχή. Ίσως να μπορούσες να κάνεις κι εσύ το ίδιο!

    Μια άλλη πολύ οικονομική λύση είναι οι ξανθιστικές κρέμες. Θα μπορούσες να ξανθύνεις τις τρίχες στο εσωτερικό μέρος, τουλάχιστον, για να μην έχεις αυτό τον ερεθισμό που λες... Δεν ξέρω αν είναι καλή λύση για την περίπτωσή σου, απλά να την έχεις υπόψην!

    Το ελαιόλαδο δεν σε βοήθησε καθόλου ε? Γκρρρ... Βάζεις bepanthol στο τέλος για να καταπραϋνεις την περιοχή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βασιλική, ξέχασα να σου πω... το άρθρο για το γαλάκτωμα που μου ζήτησες είναι σχεδόν έτοιμο! Για να μην λες πως σε ξέχασα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαχαχαχαχ να σαι καλα Μαριαννα ... :p Ναι δυστυχως εχω αρκετες..:( Aλλα βρηκα κατι αλλο που και δεν με ερεθιζει και αφηνει το δερμα απαλο..Αραβοσιτελαιο το γνωστο καλαμποκελαιο..ειναι πιο πηχτο αρκετα απο το ελαιολαδο και το ξυραφακι γλιστραει καλυτερα...το συνηστω σε ολες σας αρκει μετα να το ξεβγαλετε καλα γιατι σταυρωποδι θα γλιστρατε :p Χαχαχαχα Μαριαννα ανυπομονω για το γαλακτωμα οσο για το laser που θα παει θα το παρω το πτυχιο και θα μαζεψω να παω να τελειωνει το μαρτυριο της αποτριχωσεις..φριχτο δεν αντεχεται..Ααα και μην το ξεχασω οχι δεν εχουν πιον ειναι ερεθισμου σπυρακια κοκκινα πλ πλ πλ μικρα π στην θαλασσα με το αλατι γινονται ας το καλυτερα βαζω πεπανθολ γαλακτωμα αρκτετο μπαααας και αλλα ειμαι υπερολικα εαισθητη που οτι και να κανω δεν...Ελπιζω να βγει συντομα το δικο σου το γαλακτωμα να το δοκιμασω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ααα δεν το έχω δοκιμάσει αυτό Βασιλική! Συνήθως, χρησιμοποιώ ελαιόλαδο. Δλδ με το λάδι αυτό δεν βγάζεις καθόλου σπυράκια? :-O

    Σε καταλαβαίνω φίλη... και το δικό μου δέρμα, μετά τα 30, έγινε απίστευτα ευαίσθητο :(( Όλο κοκκινίλες βγάζω, τρώγομαι συνέχεια και με τον ήλιο πρήζεται η μούρη μου! χαχαχα όχι πάντα αλλά μερικές φορές γίνομαι σαν μπαλόνι, τι στο καλό γμτ.

    Α! Μετά το λάδι, αν θέλεις, ρίξε στα πόδια σου λίγη πούδρα από αυτή που βάζουν στα μωράκια. Θα μπορείς να κάτσεις σταυροπόδι :P κι επίσης θα καταπραϋνει την επιδερμίδα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαχαχαχχαχαχ εχεις πλ δικιο ειναι αρκετα λιπαρο το λαδι για αυτο μετα κανεις ξερεις ενα ντουζακι κανονικα να φυγει η πλ λαδιλα γιατι οντως γλιστραει εδω το body lotion γλιστραει και ημουν σε ενα κλαμπ με φορεμα και δεν μπορουσα να κατσω στο σκαμπο χαχαχαχαχ :p κοιτα εχω και πλ ανοιχτη επιδερμιδα και εχω κ λιγες φακιδες στην πλατη ξερεις ειμαι πλ ανοιχτοχρωμη ξανθια το ανοιχτο σαντρε με μπλε ματια και πανλευκο δερμα ουτε ενα μαυρισμα το καλοκαιρι δεν μπορω να κανω θα γινω αστακος χαχαχαχαχ ναι το καλαμποκελαιο σ λεω πλ καλο να το δοκιμασεις και να μ πεις..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σας!

    Δυστυχως αντιμετωπιζω και εγω τετοιους ειδους προβλημα :(
    Σημερα δοκιμασα αυτη την θεραπεια και ευχομαι να βοηθησει γιατι σε μια βδομαδα θελω να παω και στην θαλασσα..και σιγουρα αν παω με τετοια πλατη δεν θα ειναι και το καλυτερο θεαμα :p
    Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να εφαρμοζω καθημερινα αυτη την θεραπεια?
    και αν παω στην παραλια και κανω ηλιοθεραπεια στην πλατη μηπως φυγουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σου Άννα!

    Μπορείς να κάνεις την θεραπεία καθημερινά. Σε μερικούς η θάλασσα και το αλάτι βελτιώνει την ακμή, ενώ σε άλλους την χειροτερεύει, οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν θα σε βοηθήσει ή όχι. Παρακολούθησε τι θα συμβεί σε σένα. Αν το πρόβλημα επιδεινωθεί μην κάθεσαι στον ήλιο πολύ, ούτως ή άλλως καλό είναι να αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

    Καλή επιτυχία! Ελπίζω να έχεις καλό αποτέλεσμα και μην τα παρατήσεις μετά την 1η εβδομάδα! w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος6/23/2013

    Kati gia ragades xerete ? :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σου Μαριάννα..εγώ έχω πρόβλημα κυρίως στους ώμους..! και τα σπυράκια μου έχουν αφήσει άσπρα σημάδια λόγω έλλειψης στο συγκεκριμένο σημείο μελανίνης! Μήπως γνωρίζεις κάτι για την περίπτωση μου;; Ευχαριστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα Μαίρη!

    Αλήθεια πόσο καιρό έχεις τα σημάδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα έχω χρόνια..αλλά φέτος επιδεινώθηκε η κατάσταση δίοτι μαύρισα πολύ και ακόμη δεν έχει αποχωρήσει όλο το μαύρισμα και τα έκανε να φαίνονται ακόμη πιο έντονα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να περάσουν με την πάροδο του χρόνου.
    Τρεις λύσεις μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή:

    1. 'Απλωσε λάδι καρύδας στα σημεία που υπάρχουν άσπρες κηλίδες. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις καθημερινά για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

    2. Μια άλλη λύση είναι να απλώσεις μέλι στα σημεία για 30 '- 1 ώρα.

    3 .Επίσης, θα μπορούσες να ανακατέψεις 1κουτ. της σούπας κουρκουμά με 50ml λάδι μουστάρδας και να απλώσεις την πάστα στην περιοχή για 10-15'.

    Όλα τα παραπάνω dιεγείρουν με φυσιολογικό τρόπο τα μελανοκύτταρα και παράγουν μελανίνη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος1/03/2014

    Γεια σου Μαριαννα εγω εχω προβλημα με την ακμη στην πλατη εδω και 3 χρονια και πριν 2 μηνες αρχισα αυτην την θεραπεια χωρισ δυστιχως κανενα αποτελεσμα εχεις να προτεινεις κατι αλλο?κατι πιο δυνατο?
    ισως να εκανα εγω λαθος αυτο που εκανα επειδη κιολλας η περιοχη ειναι μεγαλη εβαλα σε ενα βαζακι νερο-μηλοξυδο-ασπιρινες και το ειχα για λιγο καιρο...δηλαδη δεν το εφτιαχνα εκεινη την ωρα....το αλοιφα στην πλατη πρςη και βραδυ ομως δεν την ξεπλυνα την περιοχη...υπαρχει προβλημα με αυτο?θα ηθελε πολυ ωρα αλλωστε το αποροφαει το δερμα.... πες μου αν εκανα κατι λαθος η αν εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο πλζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σου Γιάννη. Όχι δεν έκανες κάτι λάθος απλά απ' 'οτι φαίνεται αυτή η θεραπεία δεν λειτούργησε θετικά σε σένα. Βέβαια καλό είναι να μην μένει η ασπιρίνη πολύ πάνω στην επιδερμίδα γιατί μπορεί να ερεθιστεί. Τώρα που το σκέφτομαι τήρησες τις αναλογίες; Ή έβαλες μέσα στο βάζο ποσότητες διαφορετικές;

    Μια πολύ καλή συνταγή είναι το μέλι με την κανέλα αλλά για περιοχές όπως η πλάτη είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί οπότε θα πρέπει να μου δώσεις λίγο χρόνο να σκεφτώ κάτι αλλο.

    Πόσο ετών είσαι και πότε πρωτοεμφανίσθηκε η ακμή; Επίσης, όταν λέμε για ακμή μιλάμε για κυστική ακμή ή απλά μικρά σπυράκια με πύον; Αν μπορείς πες μου σε παρακαλώ τι αφρόλουτρο χρησιμοποιείς και αν φοράς βαμβακερά ή συνθετικά ρούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος1/05/2014

    γεια σου Μαριαννα στο βαζακι εβαλα 6-7 ασπιρινες με 100-150μλ ξυδι και 100-150μλ νερο...
    αυτο με το μελι και την κανελα δεν με βολευει καθολου λογο οτι ειναι στην πλατη αν μπορεις σκεψου κατι αλλο που θ βοηθουσε...
    ειμαι 17 εμφανιστηκε πριν 3-4 χρονια και ειναι και απο τα δυο....χρησιμοποιω axe και απο ρουχα δεν ξερω απο τι ειναι ειναι η αληθεια λογικα και απο τα δυο θα εχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΠΥΡΑΚΙΑ, ΣΤΟ ΘΩΡΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φυσικά και μπορείς Γωγώ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. γεια σου μαριαννα μου! λοιπον θα ηθελα να σε ρωτησω τι μπορω να κανω γιατι μου εχουν εμφανιστει σπυρακια στην περιοχη αναμεσα στο στηθος. λογω του οτι παιζω μπασκετ φοραω αθλητικο σουτιεν και τελος παντων το σημειο εκει ειναι για τρεις τεσσερις ωρες συμπιεσμενο και υδρωνω επισης, δεν ξερω αν ο υδρωτας προκαλει σπυρακια. χρησιμοποιω τσαγιολαδο καθως εχω ακουσει για τη δραση του αλλα δεν λενε να φυγουν, προκειται για σπυρακια σα μικρες κοκκινιλες. δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω ισως να μπορεις να με βοηθησεις θα το εκτιμουσα πολυ!!!
    κατερινα xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γεια σου πριγκιπέσσα!

    Απ΄ότι καταλαβαίνω μάλλον εμφανίζεις σπυράκια από τον ιδρώτα. Οι γνωστές "ιδρωτσίλες" που λέμε... Το καλύτερο θα ήταν η αποφυγή του σουτιέν αλλά λίγο δύσκολο το κόβω ε? χεχε.

    Το πρώτο μέλλημα σου είναι να πλένεις την περιοχή με νερό και ένα ήπιο αφρόλουτρο για να διατηρείται καθαρή. Μόλις πλύνεις την ερεθισμένη περιοχή μπορείς να απλώσεις βρεφική πούδρα. Θα κατευνάσει τον ερεθισμό και θα νιώσεις κι εσύ η ίδια καλύτερα.

    Επίσης, επειδή αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια που γυμνάζεσαι μπορείς να βάλεις πούδρα και λίγο πριν την προπόνηση. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα απλά άπλωσε λίγη πούδρα και πέρασε απαλά τα σημεία που έρχονται σε επαφή με το σουτιέν.

    Αν έχεις χρόνο κάθε βράδυ και πριν απλώσεις την πούδρα πέρασε τα σπυράκια με χαμομήλι.

    Ελπίζω να σε βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. gia s!!! exw kai egw polla simadia stin plati apo akmi ala eksakolou8w na vgazw spiria (megala ti na kanw)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. t ennoeis akribws eusiasthito derma..milaw g plati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ευαίσθητο δέρμα είναι εκείνο που κοκκινίζει εύκολα , που μπορεί να "τραβάει", που δεν δέχεται εύκολα καλλυντικές κρέμες και προϊόντα. Αυτές οι επιδερμίδες θέλουν ειδική φροντίδα. Δες παραπάνω εδώ Ευαίσθητη επιδερμίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα Μαριάννα.

    'Εχω και εγώ πρόβλημα με τις καφέ κηλίδες από σπυράκια γιατί τα πείραζα (βλακεία μου, το ξέρω...) και θα ξεκινήσω τη θεραπεία που προτείνεις με σόδα και λεμόνι. Μήπως ξέρεις σε πόσο καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα? Είναι κάποιες εβδομάδες ή μήνες? Επίσης ένα κουτάλι της σούπας ή του γλυκού και πόσες σταγόνες λεμόνι? Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλώς την! :)
    Αποτέλεσμα μπορεί να έχεις από την 1η κιόλας εβδομάδα αλλά καμιά φορά μπορεί να πάρει και μήνα. Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό οπότε σε άλλους μπορεί να πάρει περισσότερο.

    Οι αναλογίες είναι ανάλογα την έκταση του προβλήματος. Αν έχεις πολλά σημάδια 1 κουταλιά της σούπας σόδα. Αν όχι βάλε μία κουταλιά του γλυκού. Λεμόνι θέλει ελάχιστο, λίγες σταγόνες είναι αρκετές. Θα δεις πως μόλις το ρίξεις μέσα στην σόδα το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Μόλις αφρίσει σταμάτα να ρίχνεις λεμόνι. Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει με πάστα και να μην είναι πολύ υγρό. Αν πάλι σου μοιάζει πολύ πηχτό ρίξε λίγο λεμόνι ακόμα.

    Άπλωσε το στα σημεία για 10-15' και στο τέλος τρίψε απαλά με τα χέρια σου ότι έχει απομείνει πάνω στο δέρμα σου, σαν να κάνεις πήλινγκ. Στο τέλος, ξέπλυνε με νεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, είσαι φοβερή!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χαρά μου Christy μου b-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ξέχασα να ρωτήσω πριν, εάν κάνω τη θεραπεία με τη σόδα και το λεμόνι μετά από πόσο καιρό μπορώ να κάνω αυτή με το μηλόξυδο και την ασπιρίνη? 'Η αρκεί να είναι καθαρή η περιοχή? Το λέω επειδή σε ένα σημείο ήθελα να δοκιμάσω το δεύτερο και μπερδεύτηκα XD
    Eλπίζω να μην σε ζαλίζω πολύ! Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μμμ κοίτα αν έχεις και σημάδια αλλά και σπυράκια μπορείς να ακολουθήσεις και τις 2 μεθόδους. Η ασπιρίνη με το μηλόξυδο πάνω στα σπυράκια και το λεμόνι με την σόδα στα σημάδια - καφέ κηλίδες.

    Αν πάλι δεν θέλεις να τα συνδιάσεις, εγώ θα ξεκινούσα από τα σπυράκια και ύστερα θα προσπαθούσα να θεραπεύσω τα σημάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου Μαριάννα εγώ είμαι πάλι:P
    Ξεκίνησα τη θεραπεία με το μυλόξυδο αλλά έχω μια τελευταία ερώτηση....'Οταν λες λιωμένη ασπιρίνη τι εννοείς? Εγώ την θρυμμάτισα και έγινε σκόνη όμως όταν την έριξα μέσα στο μυλόξυδο μετά από λίγη ώρα "κάθισε" στον πάτο του βάζου... Κάνω κάτι λάθος?
    Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Βάλε την ασπιρίνη σε ένα κουτάλι και ρίξε λίγο νερό. Με το δαχτυλό σου πίεσε την ασπιρίνη για να λιώσει και μετά ρίξε το μίγμα στο βαζάκι. Αν τoαφήσεις ώρα είναι λογικό να "καθήσει" στον πάτο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουνήσεις το βαζάκι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά!
    Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως για τα σπυράκια στην πλάτη εκτός από τα μαλακτικά για τα μαλλιά που χρησιμοποιώ και την εφίδρωση, φταίει και το αφρόλουτρο που φτιάχνω μόνη μου από φυσικό πράσινο σαπούνι με σταγόνες αιθέριου έλαιου λεβάντας που προσθέτω???
    Ίσως δεν κάνει για ευαίσθητα δέρματα που γενικά έχω και πρέπει να το σταματήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γειά σου Μαριάννα είμαι καινούρια στη παρέα και εχω πάρει από χθες το βράδυ το blog σου και διαβάζω ένα ενα όλα σου τα αρθρα. Μου αρέσει που είναι τοσο απλά και κατανοητα. Ειμαι 34 και έχω το ίδιο προβλημα με σπυράκια στη πλάτη και στους μοιρους συνεπως κάποια απο αυτα έχουν γινει καφέ σημάδια. Λέω να δοκιμάσω και τη μάσκα για την ακμή αλλά και τη συμβουλή ασπιρίνη και μυλόξυδο ή οινόπνευμα. Ποιο κατα τη γνωμη σου να προτιμήσω το οινόπνευμα ή το μυλόξυδο?
    Μέσα σε όλα βέβαια μου έτυχε και αυτό: για πρώτη φορά έκανα αποτρίχωση στα χέρια και όχι αμμεσως αλλά όταν ξεκίνησαν να βγαίνουν οι τρίχες γέμισα κόκκινα σπυράκια με τρομερή φαγούρα? τι λες να εφαρμόσω εκεί?
    Πάντα ψάχνω φυσικές λύσεις αντιμετώπισεις. και αυτό που θα ήθελα ακόμα αν μπορείς να μου πείς είναι άν αντι να κάνω αποτρίχωση στα χέρια που δεν παιζει να το ξαναδοκιμάσω νιώθω απαισια τί αλλό μπορώ να κάνω γιατί εχω αρκετες μαυρες τρίχες στα χέρια. μηπως να τις ξανθένω με κάποιο τρόπο, φυσικό πάντα? έχεις κάτι κατα νου?
    Ευχαριστώ πολυ για το χρονο σου
    Συνεχίζω με αμειωτο ενδιαφέρον την αναγνωση των αρθρων σου κρατώντας και σημειώσεις. Η καλύτερα μαθήτρια χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. γεια σου θα μπορουσα να χρησιμοποιησω κανονικο 3υδι ... για την θεραπεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. μπορω να χρησιμοποιησω αυτην την συνταγη με κανονικο ξυδι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κορίτσια μου συγνώμη που άργησα να απαντησω αλλά είχαμε γεννητούρια κ καταλαβαινετε...

    @Catherine, χρόνια πολλά με υγεία! Δεν νομίζω πως το σαπούνι σου σε συνδιασμό με το αιθέριο έλαιο μπορεί να δημιουργήσει ή να χειροτερέψει την ακμή. Ίσα ίσα που κατά την γνώμη μου πάντα... κάνεις πολύ καλά που πλένεσαι με κάτι τόσο φυσικό.

    Παρόλ αυτά τα σαμπουάν και κοντίσιονερ μαλλιών μπορεί να δημιουργήσουν ή επιδεινώσουν την ακμή. Γι' αυτο θα σου πρότεινα να λούζεσαι με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά. Είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου, τα συστατικά του σαμπουάν ή του κοντίσιονερ. Επιπλέον όλη η βρωμιά που υπάρχει στα μαλλιά δεν θα έρχεται σε επαφή με την πλάτη σου ή γενικά το σώμα σου. :))

    @Κωνσταντίνα, θα σου πρότεινα να μείνεις στο μηλόξυδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @Γιώτα μου καλώς ήρθες! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να με διαβάσεις! b-)

    Ανάμεσα στο μηλόξυδο και το οινόπνευμα θα προτιμούσα το πρώτο. Είναι πιο φιλικό προς την επιδερμίδα και είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ακμής.

    Σχετικά με την αποτρίχωση στα χέρια... την έχω πατήσει κι εγώ. Ενώ όλα πήγαιναν καλά για περίπου 2 χρόνια, ξαφνικά άρχισα να παθαίνω θυλακίτιδα. Φυσικά δεν έκανα πάλι αποτρίχωση στα χεράκια μου :((

    Δύο φυσικές λύσεις μπορώ να σκεφτώ:

    - Να τις κόψεις με ψαλίδι. Εγώ αυτό κάνω χαχα, είναι λίγο βαρετό αλλά από το να τις βλέπω έτσι σκουρόχρωμες.... καταλαβαίνεις :P Εντάξει το αποτέλεσμα δεν είναι σαν της αποτρίχωσης αλλά είναι κι αυτό μια λύση, χαχα.

    - Να τις ξανθύνεις με λεμόνι. Πως; Απλά πάρε ένα μπουκαλάκι σπρέυ και γεμισέ το με μισή κούπα νερό και μισή κούπα χυμό λεμόνι. Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματικότερη αν βάλεις τα χέρια σου κάτω από το ήλιο για περίπου 15-20'. Βέβαια, πριν ρίξεις το διάλυμα στα χέρια σου θα πρέπει να φοράς αντιηλιακό. Μπορείς να το κάνεις αυτό 1 φορά την εβδομάδα αλλά να ξέρεις πως το αποτέλεσμα δεν είναι αμέσο, οπότε θέλει υπομονή :P Φυσικά, αφού περάσουν τα 20' θα πρέπει να πλύνεις τα χέρια σου με νερό.

    Υπάρχουν και ξανθυντικές κρέμες του εμπορίου αλλά δεν θα σου τις πρότεινα. Μπορεί να έχουν άμεσο αποτέλεσμα αλλά πέρα από τα χημικά που περιέχουν, δημιουργούν και πανάδες σε πολλές περιπτώσεις, οπότε μακρυά.

    Για τα σπυράκια και τις κοκκινίλες που έχεις τώρα, πάρε μια bepanthol και άπλωσέ την στα χέρια 2-3 φορές την μέρα. Σε καμία περιπτωση μην πειράξεις τα σπυράκια γιατί θα γίνουν χειρότερα. Αν θέλεις κάνε και πήλινγκ 1 φορά την εβδομάδα για να μην γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα.

    Αν τα σπυράκια δεν λένε να φύγουν ρίξε μια ματιά εδώ Αποτρίχωση και θυλακίτιδα

    Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Ότι απορία έχεις ξέρεις που θα με βρεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. μαριαννα μου γεια σου.
    ειμαικ εγω μια απο αυτες με το ιδιο προβλημα,δηλαδη σπυρακια στην πλατη .εμαι 38 ετων κ το προβλημα ειναι χρονιο,οτι κ αν εχω κανει κραταει μονο για λιγο κ μετα παλι τα ιδια .αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι οτι επειδη αυτην την εποχη ειμαι εγκυος επιτρεπετε αυτο να το κανω η' νομιζεις οτι θα επειρεασει καπου το μωρο μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, με το καλό και μ' ένα πόνο!

      Σε καταλαβαίνω. Η ακμή στην πλάτη και γενικά στο σώμα δεν υποχωρεί εύκολα. Συνήθως, βρίσκουμε κάτι που μας ανακουφίζει και μετά πάλι τα ίδια...
      Στο ερώτημά σου η απάντηση είναι πως απαγορεύται η χρήση ασπιρίνης έστω και τοπικά. Μερικοί λένε πως μια λοσιόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ δεν είναι ικανή να βλάψει το μωρό αλλά εγώ δεν θα το ρίσκαρα. Μπορείς όμως άφοβα να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Η ασπιρίνη απλά ενισχύει την δράση της συγκεκριμένης λοσιόν.

      Προσωπικά χρησιμοποιώ το μηλόξυδο σκέτο χωρίς ασπιρίνη για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μου οπότε, μπορείς κι εσύ να κάνεις το ίδιο :)

      Και κάτι άλλο... Πολλές φορές μπερδεύουμε την ακμή και κυρίως στο σώμα με την θυλακίτιδα. Όχι την γνωστή που ξέρουμε όλοι (ξέρεις αυτή που εμφανίζεται μετά το ξύρισμα, την αποτρίχωση κλπ) αλλά την θυλακίτιδα που εμφανίζεται και σε άλλα μέρη του σώματος όπως στους γλουτούς, το στήθος, το κεφάλι και την πλάτη.
      Δεν ξέρω τι έχεις εσύ αλλά σου το λέω να το έχεις κατά νου μήπως και κάποιος γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει. Συνήθως, δεν υποχωρεί, κάνει κύκλους και όταν περάσει αφήνει πίσω μωβ σημάδια. Βέβαια, ακόμα κι αυτό να έχεις δύσκολα αντιμετωπίζεται. Δίνουν αντιβιοτικά, περνάνε για λίγο και μετά πάλι τα ίδια όπως και με την ακμή. Και σε αυτή την περίπτωση έχει βρεθεί ότι το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει. Δοκίμασέ το κι εδώ θα είμαστε να τα λέμε όποτε θέλεις :))

      Διαγραφή
  75. Γεια σου Μαριάννα μου,παρακολουθώ αρκετό καιρό το blog σου και τώρα αποφάσισα να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή για μερικά σπυράκια και σημάδια που έχω στην πλάτη. Έλιωσα κανονικά την ασπιρίνη σε νερό και την έριξα στο μηλόξυδο. Η ασπιρίνη λιωμένη είναι σαν κόκκοι σωστά?Άπλωσα το μείγμα στην περιοχή με το πρόβλημα και το άφησα. Περίπου στα 20 με 25 λεπτά είδα ότι μου δημιούργησε σε μερικά σημεία κοκκινίλες. Φοβήθηκα και το ξέβγαλα. Νόμιζα ότι οι κοκκινίλες θα μείνουν και πανικοβλήθηκα όμως σε λιγότερο από μια ώρα είχαν εξαφανιστεί. (σε εκείνα τα σημεία άπλωσα και λίγο κεραλοιφή για ερεθισμό του δέρματος) Αυτό σημαίνει ότι είμαι ευαίσθητη στην ασπιρίνη? Μπορώ να πω πως σε μερικά μέρη τα σπυράκια σαν να μειώθηκαν από την πρώτη κιόλας χρήση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Πολύ σωστά Ελεάνα μου. Η ασπιρίνη ακόμα κι αν την λιώσεις κάθεται στον πάτο και παίρνει την μορφή κόκκων. Μην φοβάσαι! Γενικά η ασπιρίνη αλλά και το μηλόξυδο είναι ερεθιστικά για το δέρμα. Επειδή μάλλον είσαι λίγο περισσότερο ευαίσθητη μπορείς να μειώσεις τον χρόνο παραμονής πάνω στο δέρμα σου. Άφησέ το πχ. για 15-20'.

    Δεν μπορώ να ξέρω ποιό από τα δύο σου δημιούργησε ερεθισμό. Μπορείς αν θέλεις να τα δοκιμάσεις ξεχωριστά για να διαπιστώσεις μόνη σου ποιό είναι αυτό που σου προκάλεσε κοκκινίλα. Πάντως αυτό λύνεται μειώνοντας όπως είπα παραπάνω τον χρόνο.

    Είδες; Έχει αποτέλεσμα στην περισσότερες περιπτώσεις. Ευχαριστώ που το ανέφερες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. καλησπερα κ απο μενα..θα ηθελα να ρωτησω..αν τριπλασιασουμε τη δοση στο μηλοξυδο κ το νερο θα πρεπει να τριπλασιασουμε κ τη δοση της ασπιρινης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπέρα, ναι θα πρέπει να τριπλασιάσεις και την ασπιρίνη. Αν ωστόσο το βρεις ιδιαίτερα ερεθιστικό για την επιδερμίδα σου μπορείς να μειώσεις την δόση της ασπιρίνης πχ. αντί για 3 ασπιρίνες βάλε 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. μαριαννα μου αυτο το μειγμα με το μυλοξηδο ασπιρινη μπορω να το βαζω για οσο καιρο θελω? η ασπιρινη μπορει να προκαλεσει καποια παρενεργεια να την χρησιμοποιησω πολυ καιρο στο δερμα...πανω απο 1 χρονο εννοω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτα μου μπορείς να το κάνεις για όσο καιρό θέλεις. Από την άλλη δεν νομίζω να κάνεις θεραπεία για 1 χρόνο συνεχόμενα. Αν στους 3 μήνες δεν δεις διαφορά στο πρόβλημά σου θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποια άλλη λύση.
      Σόρρυ που άργησα να απαντήσω. Είχα πάει ένα σύντομο ταξιδάκι και δεν είχα υπολογιστή :p

      Διαγραφή
  80. Αααα ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!!! Θα το ξαναδοκιμασω με λιγοτερο χρονο αυτη τη φορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος6/21/2014

    Γεια σου Μαριάννα όπως καταλαβαίνεις έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα,ακμή στην πλάτη! (Αλλά και στο πρόσωπο δυστυχώς) Τρία χρόνια πραγματικά παλεύω με κάθε θεραπεία που μου δίνετε με κανένα όμως αποτέλεσμα έχω αλλάξει πολλούς γιατρούς, πολλές σπιτικές μάσκες αλλά όπως καταλαβαίνεις τίποτα... Είμαι 18 χρονών και νιώθω ειλικρινά πολύ άσχημα... Ποτέ δεν μου άρεσε να "παστώνομαι" και τελικά δεν πάω ούτε για τα σκουπίδια χωρίς μακιγιάζ και όταν έρχεται το καλοκαίρι με τα φανελάκια αναγκάζομαι να βάζω κρέμα και στην πλάτη με χρώμα. Όπως καταλαβαίνεις έχω αποκτήσει τρομερό κόμπλεξ... Εύχομαι το μηλόξυδο να κάνει το θαύμα του... Λοιπόν συγνώμη αν σε κούρασα με όλα αυτά, θα ήθελα να μάθω, αν μπορείς φυσικά να απαντήσεις στην απορία μου, σε πόσο καιρό περίπου θα φύγουν αν την κάνω κάθε μέρα... Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάνα σε καταλαβαίνω τα έχω περάσει κι εγώ. Να σε ρωτήσω... έχεις κοιτάξει καθόλου τα επίπεδα των ορμονών σου; Συνήθως όταν η ακμή είναι επίμονη κάτι κρύβεται από πίσω. Ίσως γι' αυτό να μην έχεις αποτέλεσμα με καμία θεραπεία. Την θεραπεία αυτή μπορείς να την κάνεις για όσο καιρό θέλεις. Ωστόσο αν δεν δεις βελτίωση μετά από 1 μήνα θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

      Υπάρχουν άτομα που βλέπουν τρομερή διαφορά μέσα σε 1 εβδομάδα αλλά αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα και τον οργανισμό του καθενός.

      Διαγραφή
  82. Καλησπέρα Μαριάννα, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και νιώθω τρομερό κόμπλεξ. Η αληθεια είναι οτι δεν εχω πάει σε κάποιο γιατρό αλλά ο λόγος είναι οτι τα πειράζω πολύ. Έχω πολλά σημάδια και αγχώνομαι πάρα πολύ οτι δεν θα φύγουν και θα μείνω έτσι. Η πλάτη μου είναι σχεδον γεμάτη με καφέ κηλίδες. Ποια θεραπεία θα μου πρότεινες να χρησιμοποιήσω? εκείνη με το μηλόξυδο και την ασπιρίνη ή εκείνη με τη σόδα και το λεμόνι? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χαρά. Θα σου πρότεινα την σόδα με το λεμόνι. Επίσης, θα σου έλεγα να είσαι προσεκτική με το λεμόνι αν κάνεις ηλιοθεραπεία τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί μπορεί να γεμίσεις κηλίδες. Αν κάνεις την θεραπεία τώρα το καλοκαίρι να φοράς πάντα αντηλιακό σε περίπτωση έκθεσης στον ήλιο. :))

      Διαγραφή
  83. Ευχαριστώ πολύ !! Καθε πότε πρέπει να κάνω τη θεραπεία? Πιστεύεις πως θα έχει αποτέλεσμα έτσι ώστε να φύγουν οι καφέ κηλίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Να σαι καλά Χαρά! Όπως γράφω και στα σχόλια παραπάνω, μπορείς να την κάνεις καθημερινά πρωί και βράδυ για πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Φυσικά και πιστεύω πως θα έχει αλλά όπως λέω πάντα, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Αν δεν δοκιμάσεις όμως πως θα ξέρεις; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Για να ειμαι ειλικρινης εχω ξεκινησει τη θεραπεια με το μηλοξυδο και την εχω εφαρμοσει 5 φορες καθημερινα ή μερα παρα μέρα αναλόγος με τις δουλιες μου. Η αληθεια ειναι πως όντος εχω δει αποτελεσμα σε σχεση με πριν. ελπιζω να φυγουν συντομα τα σημαδια και τα σπυρακια απο την πλατη μου.. μαρτυριο. Να σε ρωτησω και κατι άλλο και συγνώμη που σε ζαλίζω κιόλας, μήπως μπορω να εφαρμοζω και τις δυο θεραπειες? Δηλ. την Δευτερα να κανω αυτην με το μηλοξυδο, την Tριτη με το λεμονι και τη σοδα και παει λέγοντας.. ή ακομα να κανω το μεσημέρι την μια και την άλλη το βράδυ. Τι προτείνεις? Καλά που είσαι και εσύ και μας βοηθάς! :P :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τέλεια Χαρά!

    Μπορείς αρκεί να το κάνεις όπως είπες... την μία μέρα την ασπιρίνη και το μηλόξυδο και την επόμενη την σόδα και το λεμόνι. Δεν θα σου πρότεινα να τα κάνεις και τα δύο την ίδια μέρα επειδή και οι δύο μέθοδοι είναι αρκετά ερεθιστικές για την επιδερμίδα. Επίσης, να μην ξεχνάς το αντηλιακό ε! Λεμόνι + ήλιος= κηλίδες...

    Ουφ... τελευταία πέταξα κι εγω κάτι σπυράκια στους ώμους και αμέσως τους έβαλα μηλόξυδο. Μέσα σε 3 μέρες τα σπυράκια ξεκοκκίνησαν και γενικά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τι να πω ρε Χαρά έλεος με αυτά τα σπυράκια.... εκεί που λες α καθάρισα κι όλα τέλεια, ξαφνικά εμφανίζονται και πάλι από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Άστα να πάνε..μακάρι να τα καταφέρω και εγώ να απαλλαγώ από αυτά γιατί είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικά και αντιαισθητικά.. Όταν λες να βάζω αντηλιακό εννοείς γενικά άμα χρησιμοποιώ την θεραπεία με το λεμόνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Χαρά, αν πχ. βάλεις λεμόνι σε σημεία που εκτίθονται στον ήλιο πχ ώμους ή χέρια (αν έχεις σημάδια εκεί φυσικά) θα πρέπει να βάλεις αντηλιακό σε περίπτωση που βγεις έξω ή πας για μπανάκι στην θάλασσα. Αν τα σημεία είναι καλυμμένα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

      Διαγραφή
    2. Ωχ! Τότε έχω κάνει χοντρή χαζομάρα. Πέρσι όταν πήγαινα στη θάλασσα έπαιρνα μαζί μου λεμόνι το οποίο έβαζα στην πλάτη μου και καθόμουν στον ήλιο νομίζοντας ότι έτσι ο ήλιος θα με βοηθήσει μαζί με το λεμόνι για να φύγουν τα σπυράκια. Όταν έβαζα το λεμόνι καθόμουν και έκανα ηλιοθεραπεία :/ μήπως γιαυτό έχω τόσες καφέ κηλίδες?

      Διαγραφή
    3. Άουτς! Μην το ξανακάνεις, ο ήλιος σε συνδιασμό με το λεμόνι μπορεί να ξανοίγει τα μαλλιά αλλά είναι κακός συνδυασμός για το δέρμα. Σίγουρα αυτό έχει παίξει κάποιο ρόλο! Οπότε να θυμάσαι πάντα αντηλιακό. Το λεμόνι είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείς το βράδυ :)

      Διαγραφή
    4. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα βρε Μαριάννα μου, τις τελευταίες 2 βδομάδες ξεκίνησα δουλειά, και επειδή συμπεριλαμβάνετε και καπέλο στη στολή που φοράω και όπως καταλαβαίνεις με αυτή τη ζέστη κιόλας ιδρώνω. Ίσως φταίει και το καπέλο.. Τέλος πάντων.. έχω παρατηρήσει ότι έχω βγάλει σπυράκια λίγα στο μέτωπο και λίγα στα μάγουλα.. τι θα μου πρότεινες να κάνω?

      Διαγραφή
  88. καλησπερα Μαριαννα ειμαι ο δημητρης 35 ετων και εχω και εγω ακμη στην πλατη. την τελευταια εβδομαδα κανω μια θεραπεια με ασπιρινη νερο και μελη και εχω δει καποια βελτειωσει στα σπυρακια αλλα και στι δερμα.πιστευεις οτι αν αντικαταστεισω το μελη με το μηλοξυδο θα εχω ακομα καλητερα αποτελεσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Γεια σου Δημήτρη! Εφόσον έχεις βελτίωση θα σου έλεγα να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Αν ωστόσο περάσει κάποιο εύλογο διάστημα χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα τότε μπορείς να δοκιμάσεις και το μηλόξυδο. Γενικά είμαι της άποψης πως ότι μας βοηθάει θα πρέπει να το συνεχίσουμε για κάποιο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. geia sou marianna einai i deuteri fora pou kanw tin 8erapeia me to muloksido tin aspirini kai to nero,to aplwsa se oloi tin plati akwma kai ekei pou den exw spurakia me apotelesma na kokkinisi ekeino to simeio. einai sovaro i 8a fugei i kokkinila;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Θα φύγει μην ανησυχείς Κώστα. Φρόντισε να αποφεύγεις τα σημεία που είναι καθαρά για να αποφύγεις τον ερεθισμό. Να ξεβγάζεις τα σημεία με νερό μετά από 20-30' γιατί αν αφήσεις το μίγμα στην επιδερμίδα χωρίς να το ξεβγάλεις τον ερεθισμό δεν τον γλιτώνεις. Όπως έχω ξαναπεί η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αρκετά δυνατή και θέλει λίγο προσοχή :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Σ ευχαριστώ πολύ Μαριάννα, μου έφυγε όντως η κοκκινίλα πολύ γρήγορα. πολύ καλή η θεραπεία σου μπράβο, βλέπω είδη βελτίωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Να είσαι καλά Κώστα μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. εαν δεν θέλω το ξύδι με τι μπορω να το αντικαταστήσω? Εβγαλα σπυράκια και κοκκινίλες στην πλάτη μετά από αποτρίχωση με καιρί strips by veet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αν παραλείψεις το μηλόξυδο συνδύασε απλά το νερό με την ασπιρίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. GIA SOU IMe 19 K TO 2011 IXA POIIA spiria phra kati xapia 1 xrono k efhgan aIIa emhnan shmadia arketa se oIh thn pIath ke kokinhIes k dn fevgun ews tr ti na kanw :"(?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Καλησπερα καταρχην μπραβο σου γτ ειναι τοσο χρησιμα πραγματικα ολα ...ειχα στιγματα και τα εβγαλα και μ εχουν μεινει σημαδια μπορω να κανω κατι για να τα ψιλοεξαφανισω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. αυτη η συνταγη κανει κι για ακμη στο προσωπο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μαριάννα μου καλησπέρα ! Έχω καφέ κηλίδες στην πλατη μου και είμαι μελαμψη. ..με εκνευρίζει αυτό και χάνω την αυτοπεποίθηση μου! Δεν θέλω κ κυκλοφορώ με κοντομανικα Γιατί ντρέπομαι ..τι να κάνω για να έχω άμεσο αποτέλεσμα πριν πιάσουν οι πολλές ζεστές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή