ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Δες πως μπορείς να καλύψεις τους μαύρους κύκλους

30 Απρ 2010 4/30/2010
κονσίλερ
Αχ αυτοί οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα ματάκια μας. Εγώ η ίδια έχω μαύρους κύκλους από μικρή κιόλας ηλικία και δεν λένε να φύγουν με τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να τους εξαφανίσεις μιας και τα αίτια, συνήθως, είναι κληρονομικά. Παρ’ολα αυτά μπορείς να διορθώσεις κάπως την κατάσταση πίνοντας πολύ νερό, αποφεύγοντας τα ξενύχτια και φυσικά χρησιμοποιώντας καλυπτικές κρέμες γνωστές ως concealers.


Είναι λάθος να πιστεύουμε πως ένα πολύ ανοιχτό concealer μπορεί να καλύψει τους μαύρους κυκλους. Η απόχρωση που θα διαλέξεις θα πρέπει να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτή από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Ένα concealer σε λευκό χρώμα θα γκριζάρει τους μαύρους κύκλους και δεν θα τους καλύψει. Το concealer που θα διαλέξεις, θα πρέπει να έχει κίτρινη ή ροδακινί απόχρωση, μιας και αυτά τα χρώματα έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν το μαύρο-γκρι χρώμα των κύκλων.


μαύροι-κύκλοι


Όταν απλώνεις την καλυπτική κρέμα, δώσε έμφαση στην εσωτερική γωνία του ματιού και εφάρμοσε την κρέμα ταμποναριστά – οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι απαλές. Αν οι μαύροι κύκλοι έχουν πολύ σκούρο χρώμα και το concealer δεν τους καλύπτει, μπορείς να τονίσεις το πάνω βλέφαρο με έντονο μακιγιάζ για να τραβήξεις μακριά την προσοχή.
Πρέπει, επίσης, να αναφέρω πως αν το concealer που χρησιμοποιείς είναι σε μορφή compact θα το απλώσεις πριν το μέικ απ ενώ αν είναι σε μορφή κρέμας μετά το μέικ απ.

Ο βασικός κανόνας για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ είναι να δίνεις έμφαση στα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, αποφεύγοντας να τονίζεις χαρακτηριστικά που θεωρείς κάπως περίεργα ή άσχημα.

Προσεχώς, θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάχνετε περισσότερα καλλυντικά για τους μαύρους κύκλους και γενικά για την περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας των ματιών.

Νομίζω πως η γιαγιά μου με κόλλησε ίωση – άσχετο αλλά ξύπνησα με πονόλαιμο σνιφ.
8 σχόλια:
  1. :( Ωχ, περαστικά σου! Είναι τώρα η εποχή των ιώσεων ρε γαμώτο...

    Να ένα καλό προιόν για κάλυψη μαύρων κύκλων:
    http://thisismespotted.blogspot.com/2009/12/blog-post_3243.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώb-(
    Όντως, το συγκεκριμένο το χρησιμοποιώ και εγώ και γενικά μου αρέσουν τα προϊόντα της Maybelline. Έχουν πολύ καλή υφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμπτωματικά, χρησιμοποιώ κι εγώ το ίδιο κονσίλερ αυτή τη περίοδο. Πολύ ευχαριστημένη είχαμείνει και από το κονσίλερ της Stila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To idio provlima k egw, oses wres kai an koimhthw den fevgoun me tipota!Perimenw to post me ta fysika kallyntika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε κοπέλες με ένα σχεδόν άσπρο μισοφέγγαρο κάτω απ'τα μάτια τους? εγώ προσωπικά το βρίσκω τρομακτικό!! σταματήστε πια να χρησιμοποιείτε κονσίλερ 800 τόνους πιο ανοιχτό απ'το δέρμα σας, you scare the people around you!! 8-}

    ψήθηκα για το κονσίλερ της maybelline!! όταν μου τελειώσει αυτό που έχω θα το τσιμπήσω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοριτσια εγώ δοκίμασα το concealer mineral της loreal και έμεινα πολύ ευχαριστημένη καθώς καλύπτει τέλεια και το πινελάκι βοηθάει πολύ για να απλωθεί ομοιόμορφα! http://www.lorealparis.gr/makigiaz/prosopo/mineral/n20-naturel.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. geia!eimai 16 xronwn kai exw maurous kuklous...poy borei na ofeilontai??;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε κοπέλες με ένα σχεδόν άσπρο μισοφέγγαρο κάτω απ'τα μάτια τους? εγώ προσωπικά το βρίσκω τρομακτικό!! σταματήστε πια να χρησιμοποιείτε κονσίλερ 800 τόνους πιο ανοιχτό απ'το δέρμα σας, you scare the people around you!! 8-}

    ψήθηκα για το κονσίλερ της maybelline!! όταν μου τελειώσει αυτό που έχω θα το τσιμπήσω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή