ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Περιποίηση δέρματος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

6 Φεβ 2010 2/06/2010
τύπος δέρματος
Για να δείχνει το δέρμα μας υγιές και λαμπερό χρειάζεται καθημερινή περιποίηση.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καθαρίζετε το δέρμα σας στο σπίτι.

Συστηματική περιποίηση κανονικού/μεικτού τύπου δέρματος:

Κάθε πρωί καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με νερό ή αφρίζον προϊόν καθαρισμού με ουδέτερο pH και ξεπλένουμε προσεκτικά. Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα που προορίζεται για κανονικά/μεικτά δέρματα. Προτιμήστε ενυδατικές που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα.
Το βράδυ καθαρίζουμε με γαλάκτωμα προσώπου και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Κάθε 15 μέρες πίλινγκ για βαθύ καθαρισμό και για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.
Μπορείτε να κάνετε μάσκα 1 φορά την εβδομάδα. Η μάσκα που θα διαλέξετε θα είναι είτε ενυδατική είτε καθαριστική.

Συστηματική περιποίηση λιπαρού τύπου δέρματος:

Κάθε πρωί πλένουμε το πρόσωπό μας με αφρίζον προϊόν καθαρισμού ειδικό για λιπαρά δέρματα ή σαπούνι κατά της ακμής και εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα για λιπαρά δέρματα.
Το βράδυ καθαρίζουμε με γαλάκτωμα προσώπου και λοσιόν χωρίς αλκοόλη. Αν προτιμήσετε λοσιόν με αλκοόλη, προσέχετε τις περιοχές γύρω από τα μάτια και γύρω από το στόμα!
Μία φορά την εβδομάδα κάνουμε πίλινγκ με χοντρούς κόκκους. Αν έχετε σπυράκια ή ακμή καλό θα ήτανε να παραλείψετε το πίλινγκ.
Κάθε 10 μέρες εφαρμόζουμε μάσκα με άργιλο για να καθαρίσει βαθιά το δέρμα.

Συστηματική περιποίηση ξηρού τύπου δέρματος:

Το πρωί καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με σκέτο νερό ή με προϊόντα καθαρισμού με βάση το λάδι. Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας με λιπαρή υφή.
Το βράδυ εφαρμόζουμε γαλάκτωμα και απλά ξεπλένουμε με σκέτο νερό. Το ξηρό δέρμα έχει περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση γι'αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η εφαρμογή κρέμας νυκτός. Αν αισθάνεστε την κρέμα βαριά μπορείτε να την εφαρμόσετε για 10' και μετά να ξεπλύνετε με σκέτο νερό.
Απαγορεύονται τα κερατολυτικά (πίλινγκ). 1φορα την εβδομάδα εφαρμογή ενυδατικής μάσκας που προορίζεται για ξηρά δέρματα.

Συστηματική περιποίηση ευαίσθητου τύπου δέρματος:

Πρωί και βράδυ καθαρίζουμε με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητα δέρματα ή ειδικό ιαματικό νερό.
Αποφύγετε καλλυντικά που περιέχουν αρώματα και προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα.
Αποφύγετε να κάνετε πίλινγκ και χρησιμοποιήστε μάσκες ενυδατικές ή καταπραϋντικές.

Σε όλους τους τύπους δέρματος είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε κρέμες που περιέχουν ειδικά αντηλιακά φίλτρα ακόμα και τον χειμώνα!
Καλό θα ήτανε να κάνετε βαθύ καθαρισμό σε ινστιτούτο αισθητικής κάθε 6 μήνες εάν έχετε κανονικό/μεικτό δέρμα και κάθε 1-2 μήνες εάν έχετε λιπαρό δέρμα.
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο μπορείτε να παραλείψετε τον καθαρισμό και να προτιμήσετε θεραπείες ενυδάτωσης όπως είναι η ιοντοφόρεση.
1 σχόλιο:
  1. Ανώνυμος4/28/2010

    egw pou exw liparo T (koutelo, myti, pigouni) xrisimopoiw mono to gel katharismou pure zone tis l'oreal kai pragmati meta niwthw toso kathari. i epidermida mou einai leia k den glistraei kai oi poroi mou einai katharoi (kai oxi pia mavroi.. ase travaga megalo zori me ayto..). Kanw panta katharismo prwta me to gel kai meta kamia fora vazw kai tin krema deep control gia ateleies, pali tis idias seiras kai proswpika exw dei poly megali diafora. http://bit.ly/azM8Rj

    ΑπάντησηΔιαγραφή