ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Ξηρή επιδερμίδα κατα τους χειμερινούς μήνες

29 Ιαν 2013 1/29/2013
ξηρή επιδερμίδα
Κατά την διάρκεια του χειμώνα πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σώμα και κυρίως στο πρόσωπο. Η επιδερμίδα γίνεται ξηρή, σε μερικές περιπτώσεις ξεφλουδίζει και μπορεί να τη νιώθεις να τραβάει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι η διατροφή σου. Να τρως φρούτα και λαχανικά, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, και αυγά. Επίσης, να πίνεις 2 λίτρα νερό καθημερινά για να κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Παρακάτω. θα σου δείξω πως να μπορείς να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία με φυσικούς τρόπους. Η θεραπεία περιλαμβάνει πίλινγκ, μάσκα και ζεστό ελαιόλαδο για μασάζ.


Για το scrub θα χρειαστείς: 

➦ 4 κουτ. του γλυκού σκόνη λιναρόσπορου
➦ 4 κουτ. του γλυκού καστανή ζάχαρη
➦ Γάλα

Ρίξε τον λιναρόσπορο και την ζάχαρη σε ένα μπολ και σιγά σιγά πρόσθεσε το γάλα μέχρι το μείγμα σου να γίνει μια λεπτή πάστα.

λιναρόσπορος

Για την μάσκα θα χρειαστείς:

➦ 4 κουτ. του γλυκού γιαούρτι
➦ 6 κουτ. του γλυκού αλεσμένα αμύγδαλα

Εφαρμογή: 
Σε ένα μπρίκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο. Προσοχή! Πριν το απλώσεις στο πρόσωπό σου έλεγξε την θερμοκρασία του στο εσωτερικό μέρος του καρπού σου. Το λάδι δεν θα πρέπει να καίει απλά να είναι ζεστό.
Άπλωσε το ελαιόλαδο στο πρόσωπό σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησε το απορροφηθεί για 5'.
Στην συνέχεια πάρε λίγη ποσότητα από το scrub που έφτιαξες παραπάνω και τρίψε το πρόσωπο με απαλές κινήσεις για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Για να το αφαιρέσεις πλύνε το δέρμα σου με ζεστό νερό.
Ώρα για την μάσκα. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα μάσκας και άφησέ τη για 20'. Απομάκρυνε την μάσκα με σκέτο νεράκι.

Είσαι έτοιμη!

Τip: Την παραπάνω θεραπεία μπορείς να την εφαρμόσεις και στο σώμα σου, απλά θα πρέπει να αυξήσεις τις αναλογίες .

Το άσχετο της ημέρας: Χάθηκα για πολύ καιρό.. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μηνύματα σας , τα e-mail σας και για το ενδιαφέρον σας όλο αυτό τον καιρό.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!