ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Με ρωτήσατε, σας απάντησα (ακμή, ραγάδες, μαύρα στίγματα)

12 Φεβ 2010 2/12/2010
αποτρίχωση
Ερ: Είμαι κοπέλα 26 χρονών και έχω μικτό δέρμα, είχα επί 12 χρόνια ακμή και μου πέρασε με φάρμακα. Παρόλο όμως που εδώ και τρία χρόνια δεν έχω πλέον σπυράκια έχω μαύρα στίγματα ιδιαίτερα στη μύτη. Πως θα τα ξεφορτωθώ?
 
Απ: Να απαλλαγείς οριστικά από τα μαύρα στίγματα δεν μπορείς αλλά ένας βαθύς καθαρισμός θα  βοηθούσε στο να καθαρίσει η περιοχή για αρκετό διάστημα.
Μετά όμως θα ξαναβγούν .Ο καθαρισμός μπορεί να γίνεται κάθε 1-3 μήνες ανάλογα με την ανάγκη του κάθε δέρματος.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις βοηθητικά είναι να πάρεις κάποια κρεμούλα που εμποδίζει την εμφάνιση στιγμάτων. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο όπως επίσης και στα φαρμακεία. Βέβαια ούτε αυτές εξαλείφουν το πρόβλημα.

Να μην νιώθεις άσχημα όμως γιατί σχεδόν όλοι μας έχουμε μαύρα στίγματα και κυρίως στην περιοχή την μύτης. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν θεωρείται πρόβλημα.

Ερ: Υπάρχει άραγε κάποια αποτελεσματική κρέμα για τις ραγάδες; Εκτός από laser τι άλλη θεραπεία υπάρχει;
 
Απ: Υπάρχει θεραπεία κ εκτός από το laser.  Αυτή γίνεται από αισθητικό κ χρειάζονται 3 συνεδρίες την εβδομάδα. Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Ηρεμιστικό μασάζ στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα.
2. Απολέπιση(peeling με κόκκους).
3. Αφαίρεση με τρίχινο γάντι με κυκλικές ανοδικές κινήσεις.
4. Υψίσυχνα με στυλό.
5. Αμπούλα στην περιοχή με κισσό (είτε με ιονισμό είτε με τα δάκτυλα).
6. Κρέμα σύσφιξης με φύκια.Τα αφαιρούμε με σφουγγάρι κ χλιαρό νερό.
7. Ξαναπερνάμε την αμπούλα κ την κρέμα σύσφιξης.

Ερ: Τι εννοούμε όταν λέμε βιολογική αποτρίχωση; Είναι καλύτερη από την αποτρίχωση με ζεστό κερί (για το πρόσωπο εννοώ);
 
Απ: Η βιολογική και ενζυματική αποτρίχωση είναι πιο εξελιγμένη από αυτήν του κεριού. Γίνεται με ένζυμα τα οποία βοηθούνται με εξωτερικά μέσα (μηχανικά) να διεισδύσουν και να φθάσουν στον βολβό της τρίχας. Αυτά τα ένζυμα επιβραδύνουν την επανέκφυση των τριχών. Οι τρίχες βγαίνουν μαλακές και μερικές φορές εντυπωσιακά εξασθενημένες...

Αυτού του είδους η αποτρίχωση είναι προσωρινή λύση με χαμηλό κόστος...

Ερ: Μόλις πάτησα τα τριάντα και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μεγάλοι πόροι στο πρόσωπό μου. Τι θα μπορούσα να κάνω για να διορθώσω την κατάσταση?
 
Απ: Ο καλύτερος τρόπος για να μην είναι οι πόροι τόσο εμφανείς είναι να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό και απαλό. Έτσι θα ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση των μεγάλων πόρων. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς μία υδατική κρέμα χωρίς λάδι όπως και μία βάση χωρίς λάδι. Ή μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις μία ματ υδατική που λειαίνει και γεμίζει τους μεγάλους πόρους.

Επίσης, στυπτικά προϊόντα όπως στυπτικές λοσιόν τονώνουν και συσφίγγουν το δέρμα και συνεπώς προκαλούν σύσφιξη και στους ανοιχτούς πόρους.Θα πρέπει,όμως,να αποφεύγεις την παρατεταμένη χρήση τους καθώς και την χρήση τους γύρω από τα μάτια.

Μάσκες και scrub (peeling) επιτρέπονται αλλά όχι πολύ συχνά.
4 σχόλια:
  1. Ανώνυμος8/01/2010

    Γεια σας...Ξεκίνισα πριν 2 χρόνια να κάνω αποτρίχωση στο μουστάκι..Αρχικά έκανα με βιολογικο κερί.. στην συνέχεια με κρέμα.. στην συνέχεια με ταινία και τώρα με.... τσιμπιδάκι.. ναι με τσιμπιδάκι (εδώ και 3 μήνες) με ταινία τώρα πια το μουστάκι δεν βγαίνει ο΄υτε με κρέμα παρά μόνο με τσιμπιδάκι.. είναι πολλές οι τρίχεσ και δεν μπορώ να τις βγάζω με αυτόν τον τρόπο.. τι να κάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ, το λάθος που έκανες ήταν που χρησιμοποίησες την αποτριχωτική κρέμα. Οι κρέμες τέτοιου τύπου λειτουργούν σαν το ξυραφάκι...
    Δύο είναι οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ.
    Η 1η είναι η αποτρίχωση με κερί και η 2η και πλεόν αποτελεσματική και μόνιμη μέθοδος είναι η ριζική αποτρίχωση με βελόνα.

    Δες το παρακάτω link:
    http://tiny.cc/az5z7

    Μπορείς να βρεις πληροφορίες σχετικά με την ριζική αποτρίχωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/22/2012

    γεια σας,εγω εχω προβλημα ακμης αλλα εχω εμφανισει σπυρακια στην περιοχη των γλουτων και θα ηθελα να μου προτεινεται μια γρηγορη λυση(χρησιμοποιω σφουγγαρια και κανω απολεπιση στο σημειο αυτο και επισης βαζω ενυδατικη κρεμα,αλλα δεν εχουν κανει δουλεια εδω και καιρο),ευχαριστω! :h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/20/2012

    DEN ADEXOOO!!!!!! bgazo to moustaki mou me zesto keri k vgazo spiraki meta dokimasa me krio keri ta idia pali! me tsibidaki? ektos oti o ponos ine anipoforos...mou vgenoun PALI spirakia! krema mou ipan na min xrisimopiiso gt dn kani doulia! MA TI ALLONA KANO!!!!! apofasisa na ta 3an8ino me mia idiki krema......k ama dn kani pali doulia...dn 3eo ti 8a kano! episis otan leo oti vgazo spirakia enoo pos vgenoun mono sto ano xilos pragma to opio fenete xalia gt olo to prosopo mou ine ka8aro eno eki exi ena soro spirakia!!! ax! voi8isteme....:b

    ΑπάντησηΔιαγραφή