ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Φυσική θεραπεία για την ανδρογενή αλωπεκία των γυναικών

6 Μαΐ 2014 5/06/2014
τριχόπτωση
Πρόσφατα πήρα ένα e-mail από μια κοπέλα που με ρωτούσε τι μπορεί να κάνεις κάποιος για την ανδρογενή αλωπεκία. Τα καλά νέα είναι πως στις γυναίκες η ανδρογενής αλωπεκία σπάνια οδηγεί σε ολική απώλεια όλων των τριχών της κεφαλής. ☻

Τι είναι η ανδρογενής αλωπεκία;

Με πολύ απλά λόγια πρόκειται για μια πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που κάνει τους θύλακες της τρίχας ευαίσθητους στις ορμόνες ή τα ανδρογόνα που ήδη υπάρχουν μέσα στο σώμα μας. Για να σου δώσω να καταλάβεις... Μέσα στους θύλακες των τριχών υπάρχουν υποδοχείς ανδρογόνων. Τα ανδρογόνα δλδ. οι ορμόνες "λένε" στους υποδοχείς  των ανδρογόνων να παράγουν λιγότερες τρίχες. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο αναγεννητικός κύκλος της τρίχας, τα μαλλιά λεπταίνουν και πέφτουν. Εμφανίζεται με τριχόπτωση κι αραίωση κυρίως, στην κορυφή της κεφαλής και στο σημείο της χωρίστρας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει απώλεια μαλλιών στην μετωπιαία γραμμή του κεφαλιού. Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αλωπεκία είναι γενετικοί και ορμονικοί.


Πως προκαλείται;

Η απάντηση βρίσκεται σε μια ορμόνη την τεστοστερόνη η οποία μετατρέπεται σε διυδροτεστοστερόνη (DHT) με τη βοήθεια του ενζύμου 5-άλφα-αναγωγάση που προσκολλάται στους υποδοχείς που υπάρχουν στους θύλακες των τριχών συρρικνώνοντας τους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σου. Απλά, οι θύλακες των τριχών είναι περισσότερο ευαίσθητοι στην διυδροτεστοστερόνη. 

Αλλά ας μην σε μπλέξω με ιατρικούς όρους. Άλλωστε υπάρχουν διάφορες ιατρικές ιστοσελίδες που αναλύουν το θέμα με μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια από εμένα και σίγουρα μπορείς να αντλήσεις περισσότερες πληροφορίες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις αν υποψιαστείς ότι έχεις αλωπεκία — οποιασδήποτε μορφής — είναι μια επίσκεψη στον γιατρό ο οποίος θα σου γράψει με την σειρά του εξετάσεις αίματος για να δει τι συμβαίνει. Αυτό θα πρέπει να είναι και το πρώτο σου μέλημα. Το πιθανότερο είναι ο γιατρός να σου συστήσει αγωγή με μινοξιδίλη (minoxidil). Αν παρατηρήσεις ξαφνική μεγάλη απώλεια μαλλιών ή σημεία στο κεφάλι που μοιάζουν με μπαλώματα, θα πρέπει σύντομα να αναζητήσεις την βοήθεια γιατρού.


ανδρογενής αλωπεκία

Τρόποι αντιμετώπισης ανδρογενούς αλωπεκίας

  1. Διατροφή
    Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η διατροφή σου. Αν δεν τρέφεσαι σωστά, οτιδήποτε πολύτιμο και θρεπτικό για τους θύλακες των τριχών και τα μαλλιά σου  δεν πρόκειται να φτάσει στο σημείο που θέλουμε να βοηθήσουμε. Γι' αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβεις στο διατροφολόγιό σου τις παρακάτω τροφές:

    ➥Σολομός
    - περιέχει Ωμέγα 3, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Οι ουσίες που περιέχει ο σολομός συμβάλλουν στην καλή υγεία των τριχών.

    ➥Σκούρα πράσινα λαχανικά
    - περιέχουν βιταμίνη Α και C, σίδηρο κι ασβέστιο. Καιρός για σπανάκι και μπρόκολο.

    ➥Φασόλια
    - περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Μιας και είπα βιοτίνη, υπάρχει ένα συμπλήρωμα που απ' ότι διαβάζω παίρνουν πολλοί για να δυναμώσουν τα μαλλιά τους. Μπορείς να το δεις εδώ. Προσοχή όμως, επειδή διαβάζω για παρενέργειες που παρουσιάζουν μερικοί άνθρωποι θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό.

    ➥Καρύδια
    - περιέχουν σελήνιο και είναι σημαντικά για την υγεία του τριχωτού. Προσοχή αν είσαι αλλεργικός/η.

    Ακόμα όμως κι αν τρέφεσαι σωστά το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστείς συμπληρώματα διατροφής. Πάντως εγκυκλοπαιδικά οι ουσίες που είναι πολύτιμες για την απώλεια μαλλιών είναι η βιταμίνη Α, Β6 και Ε, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το μαγνήσιο και το φολικο οξύ.
  2. Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής
    Το μασάζ πέρα από την χαλάρωση που θα σου προσφέρει, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Ανέμιξε αιθέρια έλαια δενδρολίβανου, λεβάντας, φασκόμηλου και θυμαριού και κάνε μασάζ σε όλο το κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σου. Τα έλαια θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος.
  3. Πράσινο τσάι
    Έρευνες έχουν δείξει πως το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να αναστείλει τις ανδρικές ορμόνες οι οποίες θεωρείται πως είναι η αιτία της ανδρογενούς αλωπεκίας. Επίσης, σαμπουάν με πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το τριχωτό της κεφαλής.
  4. Λάδι Emu (emu oil)
    Μελέτες έχουν δείξει πως το συγκεκριμένο λάδι αναστέλλει την δράση των ανδρογόνων στον οργανισμό. Η τοπική εφαρμογή συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών και διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων γύρω από το θύλακα της τρίχας.
  5. Λούσιμο
    3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Πριν λουστείς πέρασε τα μαλλιά σου με αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας και άφησέ τα να δράσουν για 30' - 1 ώρα.  Καλό θα ήταν να αποφεύγεις σαμπουάν με πολλά χημικά, το νερό με χλώριο όπως επίσης και το θαλασσινό νερό.
19 σχόλια:
  1. ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ ΤΟΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΝΤΟΥΤΑΣΤΕΡΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ ΖΗΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευαγγελία δλδ έχεις χάσει μεγάλος μέρος των μαλλιών σου ε; Η θεραπεία που κάνεις δεν σε βοηθάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΟΚΛΑΔΑ ΕΠΕΣΑΝ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ

      Διαγραφή
    2. Ευαγγελία μου έσβησα το τηλέφωνό σου για ευνόητους λόγους. Πρώτα απ'όλα να σου πω ότι λυπάμαι πολύ που αντιμετωπίζεις τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που γνωρίζω είναι πως η πάθησή σου είναι αυτοάνοση και πολλές φορές συνδέεται με το άγχος. Αυτό το "δεν αντέχω άλλο" που λες φαντάζομαι πως επηρεάζει το πρόβλημά σου αρνητικά. Πρώτα θα πρέπει να χαλαρώσεις, ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά με το να νιώθεις χάλια δεν βοηθάς τον εαυτό σου.

      Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να κάνεις καθημερινά μασάζ στο κεφάλι σου πχ. με κάποιο λάδι όπως έλαιο καρύδας ή καστορέλαιο για 10-15'. Όταν λούζεσαι να χρησιμοποιείς μόνο κρύο νερό και ποτέ ζεστό. Το μασάζ θα σε χαλαρώσει, θα αυξήσει την ροή του αίματος και είναι πολύ πιθανό να βγάλεις νέες τρίχες.

      Επίσης, έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις την καθημερινή διατροφή σου; Έχω διαβάσει επιτυχία 100% σε προβλήματα σαν το δικό αλλάζοντας απλά και μόνο τις διατροφικές συνήθειες. Βέβαια, θα χρειαστείς την βοήθεια γιατρού. Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω το τεστ που σου κάνουν βρίσκει ακριβώς ποιές τροφές σε πειράζουν. Με αυτό τον τρόπο βρίσκουν με ακρίβεια τι σου κάνει καλό και τι όχι. Αλλάζοντας λοιπόν την διατροφή σου μπορείς να δεις τρομερά αποτελέσματα στο πρόβλημά σου και όχι μόνο. Έχω την εντύπωση ότι λέγεται τεστ τροφικής δυσανεξίας .

      Σχετικά με το φάρμακο που λαμβάνεις. Χρησιμοποιέιται για την υπερπλασία του προστάτη αλλά έχει βρεθεί να έχει καλό αποτέλεσμα και σε περιπτώσεις καθολικής αλωπεκίας. Συνήθως τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 1-2 μήνες αν και σε μερικούς μπορείς να πάρει 3.

      Και κάτι παρήγορο... ξέρεις όπως σου έπεσαν τα μαλλιά έτσι μπορούν ξαφνικά να ξαναβγούν. Πρέπει όμως να βρεις τι είναι αυτό που δημιουργεί όλη αυτή την ανισορροπία στον οργανισμό σου. Έχεις κάνει εξετάσεις για βιταμίνες να δεις αν έχεις έλλειψη σε κάποια; Ο σιδηρός σου σε τι επίπεδα βρίσκεται;

      Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω παραπάνω...

      Διαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΕΙΖΕΡ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΑΛΩΠΕΚΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΤΖΕΡΜΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και να μιλάμε! Κοίταξα την σελίδα του κ. Τζερμιά και απ' ότι φαίνεται πρόκειται για καλό και έμπειρο γιατρό. Εφόσον τον εμπιστεύεσαι να πας στο γραφείο του, το συντομότερο δυνατό, να συζητήσεις μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Νομίζω ένας καλός γιατρός είναι αυτό που χρειάζεσαι.

      Θα πρέπει όμως κι εσύ με την σειρά σου να είσαι τυπική. Αν αρχίσεις κάτι και το παρατήσεις πως θα διαπιστώσεις αν έχει αποτέλεσμα; Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Το λέιζερ μπορεί να σε βοηθήσει μπορεί και όχι, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αλλά καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Εκείνος μπορεί να σε συμβουλέψει πολύ καλύτερα από εμένα, έτσι δεν είναι; Πάντως απ' ότι διαβάζω στο ίντερνετ, υπάρχουν άνθρωποι που άρχισαν να βγάζουν μαλλιά με την βοήθεια του λέιζερ και επιπλέον ήταν η μοναδική θεραπεία που τους βοήθησε πραγματικά.

      Μπορείς να κάνεις λέιζερ όλο το χρόνο απλά το καλοκαίρι θέλει περισσότερο προσοχή αν και τα λέιζερ νέας γενιάς είναι πολύ πιο ασφαλή από αυτά του παρελθόντος.

      Να σου ρίξω μια ιδέα; Αντί για το μαντήλι γιατί δεν παίρνεις μία καλή περούκα; Το έχεις δοκιμάσει;

      Διαγραφή
  5. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΙΟΥΝΙΟ ΄'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΩ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΕ ΒΙΟΨΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΠΑΝΩ ΒΑΔΙΖΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΚΑ ΕΧΩ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΦΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΤΑ 27 ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ

      Διαγραφή
  6. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ευαγγελία με τα υπέροχα νέα! Πολύ χαίρομαι που το πήρες απόφαση! Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσεις μέχρι το τέλος, γιατί να μην το κάνεις άλλωστε; Είναι για το καλό σου και μόνο. Κάνε ακριβώς ότι σου πει ο γιατρός και πιστεύω θα τα πας μια χαρά. Επίσης, προσπαθησε να έχεις καλή ψυχολογία. Θετικές σκέψεις οκ; :))

      Διαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΗΓΑ ΑΘΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΝΕΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΩ ΤΟ ΦΥΛΛΙΣΙΝ ΓΙΑ 3ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΦΙΛΙΑ















    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα είμαι αγαπημένη! Επιτέλους, μπορώ και αθλούμαι πάλι γιατί 2 βδομάδες λόγω της αναιμίας τα είχα παρατήσει. Μπράβο βρε θηριό! Έτσι μην το βάλεις ποτέ κάτω κι ας πονάς λίγο, άλλωστε είναι όλα για το καλό σου. Φαίνεται έχεις πέσει σε καλό γιατρό. Έχεις βγάλει καθόλου νέα μαλλιά;

      Διαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΕΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΛΛΙΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΔΕΝ ΠΟΝΑΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχα καλά σου έκανε :ppp
    Πολύ αισιόδοξο το μήνυμα σου. Έβγαλες νέα μαλλιά κι αυτό είναι πολύ παρήγορο. Είδες τελικά μια απόφαση ήταν! Έτσι... όλα θα πάνε καλά αρκεί να το πιστέψεις κι απ' ότι βλέπω έχεις καλή ψυχολογία και σίιγουρα σε αυτό συνέβαλε κι ο γιατρός σου.

    Μην μου λες ευχαριστώ. Εγώ δεν έκανα τίποτα, εσύ τα έκανες όλα! Χαίρομαι ιδιαίτερα που με ενημερώνεις για την εξέλιξη σου, μου δίνει χαρά να σε ακούω καλά. Φιλιά καλή μου Ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΠΤΗΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΘΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ














    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευαγγελία! Χάθηκαμε αλλά κι εγώ είχα τα δικά μου, δεν μου "μπήκε" καλά ο Σεπτέμβρης. Η μία μλκια μετά την άλλη... Πως είναι η ζωή σου στα Χανιά; Σε ζηλεύω! Βλέπω κάνεις ριζικές αλλαγές στην ζωή σου! Τέλεια! Πως είσαι γενικά; Όσο για την φολοξενία... σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Μουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυρία Στάμου έχετε καλά νέα από τη κα Μαραγκουδάκη καιπώς μπορώ να μάθω για τη θεραπεία που έκανε γιατί αντιμετωπίζω με συγγενικό μου πρόσωπο το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ
    Με εκτίμηση
    Δέσποινα Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή