ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Αμυγδαλέλαιο για δυνατά και λαμπερά μαλλιά

30 Απρ 2014 4/30/2014
αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά
Τα μαλλιά μας παράγουν σμήγμα το οποίο με την σειρά του λιπαίνει την τρίχα. Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις όπου οι σμηγματογόνοι αδένες σταματούν να παράγουν αρκετό σμήγμα με αποτέλεσμα μαλλιά ξηρά και άτονα.

Κάτι τέτοιο παθαίνει κι η δική μου η κεφάλα πφφ. Για κάποιο διάστημα χρησιμοποίησα λάδι καρύδας και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Επειδή όμως θέλω να τα δοκιμάζω όλα για να έχω γνώμη άφησα για λίγο στην άκρη την καρύδα και έπιασα το αμυγδαλέλαιο. Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει περισσότερο γιατί είναι πιο εύκολο στην εφαρμογή μιας και το έλαιο καρύδας μοιάζει με βούτυρο και άμα το βάλεις στο ψυγείο γίνεται σαν πέτρα.

Να και το αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιώ:


βιολογικό αμυγδαλέλαιο

Ας δούμε λοιπόν γιατί είναι καλό το αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά μας.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, Ε, B1, B2, B6, απορροφάται εύκολα από το τριχωτό της κεφαλής ενισχύοντας έτσι το θύλακα της τρίχας.  Νομίζω σε σχέση με τα μαλλιά σημασία έχουν οι τρεις πρώτες βιταμίνες αλλά δεν παίρνω και όρκο. Βάζοντας λοιπόν το έλαιο στα μαλλιά μας αυτά αποκτούν λάμψη και δείχνουν πιο υγιή. Επίσης, είναι ιδανικό για τις γυναίκες μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Περιορίζει την τριχόπτωση και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην δοκιμάσεις το αμυγδαλέλαιο αν είσαι αλλεργικός/η στα αμύγδαλα. Αν είσαι αλλεργικός στην τροφή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις αλλεργία και στο λάδι, οπότε μείνε μακριά!

Θα πρέπει να σκεφτείς το αμυγδαλέλαιο αν:

➦ Παρουσιάζεις εποχιακή ή όχι τριχόπτωση
➦ Θέλεις μακριά, δυνατά και πυκνά μαλλιά χωρίς ψαλίδα.
➦ Έχεις πιτυρίδα ή ξηροδερμία.
➦ Έχεις φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής
➦ Έχεις κάνει ντεκαπάζ και τα μαλλιά σου έχουν καταστραφεί από τις πολλές βαφές.

Εκτός από τα μαλλιά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις βλεφαρίδες και στα φρύδια για να πυκνώσουν. Απλά πέρασε τα με λίγο αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ. Μην ανησυχείς μην πάθουν κάτι τα μάτια σου. Δεν πρόκειται ούτε να σε τσούξει, ούτε να τα ερεθίσει. Δοκιμασμένο 100%.

Φυσικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο και το σώμα αλλά θα μιλήσω γι' αυτό κάποια άλλη στιγμή.

Πως να περιποιηθείς τα μαλλιά σου με αμυγδαλέλαιο

  1. Για την πιτυρίδα και την ξηροδερμία ρίξε στην παλάμη σου λίγες σταγόνες από το έλαιο και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, Άφησέ το να δράσει για περίπου 45' και λούσε τα μαλλιά σου όπως λούζεσαι συνήθως.
  2. Για να μακρύνουν και να δυναμώσουν βρέξε τα μαλλιά σου και ζέστανε 1-2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και άφησέ το να δράσει για 1 ώρα. Για καλύτερα αποτελέσματα τύλιξε τα με μια ζεστή πετσέτα ή με μια πλαστική σακούλα.
  3. Χρησιμοποίησε το μετά το λούσιμο για να τα προστατέψεις από το πιστολάκι. 1 σταγόνα στις άκρες των μαλλιών είναι αρκετή. Μην βάλεις παραπάνω γιατί τα μαλλιά θα λαδώσουν.
5 σχόλια:
  1. Το αμυγδαλέλαιο αφήνει πολύ απαλά τα μαλλιά, το αγαπώ εξίσου με το λάδι καρύδας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δλδ μπορω να το χρησιμοποιω και για προστασια κατα της θερμοτητας?ειναι καλυτερο απο ενα προιον του εμποριου κατα της θερμοτητας?? επισης εγω που εχω τριχοπτωση λογω ελλειψης σιδηρου κ αδεια φεριτινη, το χρησιμοποιω κ πριν το λουσιμο ε ?σε ολο το κεφαλι κ τα μαλλια η μονο στο κεφαλι?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Εύα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από ένα ειδικό προϊόν του εμπορίου αλλά εγώ πριν το πιστολάκι βάζω ή αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba. Εσύ που έχεις αναιμία σαν και μένα (τι πρόβλημα κι αυτό γμτ) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στις ρίζες. Στις άκρες βοηθάει κυρίως τα φθαρμένα μαλλιά. Αν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα βάλε το μόνο στις ρίζες για να δυναμώσουν τα μαλλιά.

    :p :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμυγδαλέλαιο βάζω εδώ και δύο μήνες στις βλεφαρίδες και έχουν γίνει πυκνές και μακριές!!!τώρα βάζω και στις ρίζες των μαλλιών για να πυκνώσουν!!!Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι καλά Ελένη μου, χαίρομαι που έχεις αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή