ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Καθαρισμός προσώπου με μάσκα αργίλου και μέλι

1 Δεκ 2013 12/01/2013
μάσκα αργίλου
Η άργιλος έχει αντισηπτική, αντιβακτηριακή και απορροφητική δράση. Αν το δέρμα σου παρουσιάζει ακμή με μαύρα στίγματα και σπυράκια, αυτή η μάσκα θα σε βοηθήσει πολύ. Την μάσκα αργίλου την χρησιμοποιώ 1 φορά τον μήνα για να καθαρίσω σε βάθος την επιδερμίδα μου.
Μπορείς να την βρεις στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα σε μεγάλη ποικιλία - υπάρχει η πράσινη, η ροζ, η κόκκινη, η μωβ κι η άσπρη άργιλος.

Εγώ χρησιμοποίησα πράσινη άργιλο για την μάσκα μου. Στην συγκεκριμένη συνταγή πρόσθεσα μέλι για να αποφύγω το "τράβηγμα" που προκαλεί η άργιλος στην επιδερμίδα όταν την διαλύεις μόνο με νερό. Έχε υπόψιν πως η συγκεκριμένη μάσκα δεν πρόκειται να στεγνώσει τελείως. Επίσης, αν το δέρμα σου είναι ξηρό καλό θα ήταν να αποφύγεις την συγκεκριμένη μέθοδο καθαρισμού.

Θα χρειαστείς:

➦ 1 κουτ. του γλυκού πράσινη άργιλο
➦ 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
➦ ½ κουτ. του γλυκού μέλι
➦ ½ κουτ. του γλυκού νερό


μάσκα αργίλου

Ρίξε στο πρόσωπο σου χλιαρό προς ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε την μάσκα στο πρόσωπο σου με ένα πινέλο ή σπάτουλα. Άφησε την μάσκα στο πρόσωπο για 20-25' κι απομάκρυνε τη με χλιαρό νερό. Στο τέλος, ρίξε στο πρόσωπο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι. Σου υπόσχομαι πως μόλις την αφαιρέσεις θα νιώσεις την επιδερμίδα σου σκέτη φρεσκαδούρα!
16 σχόλια:
  1. Τις μάσκες με άργιλο τις λατρεύω!! <3 Για το λεμόνι που λες δεν είμαι σίγουρη, νομίζω πως παραείναι όξινο και ερεθιστικό για το δέρμα, οπότε εγώ προσωπικά δε θα το χρησιμοποιούσα! Το μέλι είναι πολύ καλό, οπότε όταν αγοράσω άργιλο σε σκόνη σίγουρα θα βάλω και μέλι στη μάσκα μου ;) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμ, αν το δέρμα σου είναι λιπαρό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το λεμόνι, ίσα ίσα που κάνει καλό. Το μέλι είναι μαλακτικό και δεν θα αφήσει το λεμόνι να ερεθίσει το δέρμα σου. Βέβαια, μπορείς και να το παραλείψεις αν νώθεις ότι θα σου κάνει την μούρη κάπως :P :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8a i8ela na rwthsw an i argilos diaferei analoga me to xrwma ths sthn xrhsh????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και διαφέρει πχ. η κόκκινη χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει δέρματα που παρουσιάζουν φλεγμονές, η ροζ είναι κατάλληλη για ευαίσθητες και κουρασμένες επιδερμίδες, η μωβ χρησιμοποιείται περισσότερο σε ξηρα και ευαίσθητα δέρματα κ.ο.κ.

    Κοινό τους σημείο είναι η καθαριστική δράση που προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πρασινη κ η ασπρη για τι τυπου δερματα ειναι ?

      Διαγραφή
    2. Η πράσινη είναι κυρίως για λιπαρά δέρματα ενώ η λευκή αν και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, είναι εξαιρετική για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

      Διαγραφή
  5. se euxaristw polu.....:) k sugxaritiria gia thn istoselida sou einai para polu xrisimh k e3ipiretikh!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είσαι καλά Βάσω μου! Σε ευχαριστώ πολύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάννα μου γλυκιά εσύ που όλες μας φωτίζεις με την γνώση σου χαχα πες μου που θα πάω να πάρω άργυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχα Πηγούλα μου :P d-)
    Σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, σε ορισμένα φαρμακεία και σε καταστήματα με πρώτες ύλες για καλλυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την σκόνη του αργίλου απο που μπορούμε να τη βρούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε το μήνυμα ακριβώς πάνω από το δικό σου ή την πρώτη παράγραφο του άρθρου Μαρία.

      Διαγραφή
  10. Αα τώρα μου τα άνοιξε... Σε ευχαριστώ πολύ, υπέροχο post :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είσαι καλά κουκλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. exw ferei twra to kalokairi apo to nisi
    pws mporw na ton diatirisw ?prepei na stegnosi gia na to tripso (einai stin arxiki eou morfi ena kommati san mia megali petra giro sta duomisi kila)oti kai na mou peis tha itan xrisimo se eyxaristw!eimai make up artist kai thelw na protinw se pelatises na to dokimasoun !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση.
    Λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλό... Σε πρώτη φάση θα πάρεις τον άργιλο και θα τον σπάσεις σε μικρά κομμάτια. Θα τον βάλεις στο φούρνο στους 120 βαθμούς για να σκοτώσει οτιδήποτε υπάρχει εκεί μέσα όπως μικρόβια, κοριούς κλπ και στην συνέχεια θα κοπανήσεις τα κομματια με ένα γουδί ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή