ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Διώξε τα σπυράκια με μέλι και κανέλα

4 Δεκ 2013 12/04/2013
μάσκα για την ακμή

Ακμή… ένα θέμα δίχως τέλος. Πιάσε το αυγό και κούρευτο που λένε! Υπάρχουν άπειρες λύσεις,  φυσικές ή χημικές που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει. Το δύσκολο είναι να βρεις εκείνο που θα έχει πραγματικά αποτέλεσμα για τον δικό σου τύπο ακμής. Μπορεί να σου πάρει χρόνο αλλά στο τέλος θα την βρεις την λύση.


Μερικές φορές θες λόγω υπερβολικών νεύρων, θες λόγω περιόδου δεν τα γλυτώνω τα σπυράκια. Υπόψιν ότι δεν ταλαιπωρούμαι από ακμή απλά βγάζω 2-3 σπυράκια που και που. Υπάρχουν όμως και διαστήματα που τα 3 σπυράκια γίνονται 6 πφφφφ.

Πριν κάνεις την παρακάτω μάσκα κάνε ένα τεστ ευαισθησίας στο εσωτερικό του καρπού σου. Αν είσαι αλλεργική στο μέλι ή την κανέλα, σε καμία περίπτωση ΜΗΝ κάνεις αυτή την μάσκα. Αν νιώσεις "κάψιμο" ή έντονη φαγούρα θα πρέπει να την αφαιρέσεις αμέσως!


ακμή

Μάσκα προσώπου με μέλι και κανέλα για ακμεϊκές επιδερμίδες

➦ 2κουτ. της σούπας αγνό μέλι

➦ ½ κουτ. της σούπας κανέλα

➦ 2 σταγόνες ελαιόλαδο (προαιρετικά)


Ανακάτεψε καλά τα υλικά, καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα ήπιο γαλάκτωμα κι άπλωσε την μάσκα. Άφησέ τη για 10' και πλύνε το πρόσωπο σου με ζεστό νερό. Στο τέλος ρίξε κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και βάλε την ενυδατική σου ως συνήθως.

Μπορεί το πρόσωπό σου ν' αντιδράσει περίεργα και να γίνει κάπως κόκκινο όταν την αφαιρέσεις. Αυτο συνέβη και σε μένα όταν την χρησιμοποίησα σε όλο το πρόσωπο. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, είναι κάτι παροδικό και σε λίγη ώρα η επιδερμίδα σου θα επανέλθει στα φυσιολογικά.

Την μάσκα αυτή μπορείς να την κάνεις κάθε μέρα, αν κι εγώ πιστεύω πως 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Μπορείς επίσης να την χρησιμοποιήσεις τοπικά πάνω στα σπυράκια εκτός κι αν έχεις ακμή σε όλη την περιοχή του προσώπου.

Η κανέλα που έχει αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση θα ξηράνει τα σπυράκια ενώ, το μέλι θα δράσει σαν αντισηπτικό και θα μαλακώσει την επιδερμίδα σου. Ας είναι καλά ο μπαμπάς μου που είναι μελισσοκόμος και με μαθαίνει τα πάντα γύρω από το μέλι.

Όλα αυτά το πιτι πιτι που βλέπεις στο πρόσωπό μου είναι οι κόκκοι της κανέλας. Ενώ έχεις αφαιρέσει το περισσότερο μέλι από το πρόσωπο μπορείς με μικρές κυκλικές και ήπιες κινήσεις να κάνεις και πίλινγκ. Αν έχεις έντονη ακμή, απλά ξέπλυνε το πρόσωπό σου και αγνόησε την απολέπιση.
8 σχόλια:
  1. Καλησπέρα και θερμά συγχαρητήρια για το Blog σου. Με έφεραν εδώ οι συμβουλές για τη θυλακίτιδα (τις οποίες θα δοκιμάσω όλες γιατί υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα) αλλά βρίσκω καταπληκτικό όλο το σάιτ. Επί τη ευκαιρία κι επειδή ψάχνομαι κι εγώ γενικά με τα φυσικά καλλυντικά από τότε που ήμουν έφηβη, θα ήθελα να σου δώσω μία παράρχαια ινδική συνταγή ομορφιάς που διάβασα σε ένα βιβλίο. Προτείνεται για τις επιδερμίδες που έχουν την τάση να εμφανίζουν σπυράκια, είναι καθαριστική. Στο γουδί λιώνεις 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά μαζί με 2 νημάτια κρόκο (σαφράν) και αυτή τη σκόνη την ανακατεύεις με 1 κουταλιά του γλυκού γάλα κρύο ή γιαούρτι (εγώ προτιμώ πρόβειο ή τελοσπάντων παραδοσιακό). Απλώνεις στο πρόσωπο και αφήνεις για 1 ώρα. Αν υπάρχει θέμα με τα σπυράκια, επαναλαμβάνεις καθημερινά. Μετά θα σου αφήσει στο πρόσωπο μία ελαφριά κιτρινίλα η οποία την επόμενη μέρα δε θα υπάρχει. Καλό είναι, βέβαια, να κάνεις αυτή τη μάσκα όταν δεν έχεις σκοπό να βγεις απ'το σπίτι. Δηλαδή μην την κάνεις την ίδια μέρα που έχεις κάποια έξοδο π.χ. γιατί μετά θα με βρίζεις, χιχι. Ο κουρκουμάς, γενικά, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τις Ινδές. Είναι κι αυτός αντισηπτικός όπως και η κανέλα. Καλό βράδυ! Και πάλι σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Θα είμαι stand by για ό, τι γράφεις σχετικό με τα μαλλιά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια Ευφροσύνη! b-)

    Επίσης, πολλά ευχαριστώ και για την συνταγή! Τον κουρκουμά τον χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ συχνά γιατί κάνει το δέρμα μου ιδιαίτερα απαλό και βοηθά και με τυχόν δυσχρωμίες που μπορεί να υπάρχουν στο πρόσωπό μου ανά διαστήματα.

    Κάνεις πολύ καλά που ανέφερες ότι δεν είναι να βγεις την ίδια μέρα έξω από το σπίτι, χαχα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον δοκίμασα όλο το βράδυ το πρόσωπό μου είχε μια κίτρινη απόχρωση και ο φίλος μου είχε σκάσει στα γέλια (τι γαϊδούρι λολ).

    Ότι χρειαστείς εγώ εδώ θα είμαι! Σε φιλώ και ευχαριστώ για όλα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα!αν μας περισσέψει μάσκα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο και αν ναι για πόσο??
    παρεμπιπτόντως έκανα αυτήν τη μάσκα και κοκκίνισε και εμένα το πρόσωπό μου αλλά μέσα σε λίγη ώρα πέρασε και η επιδερμίδα μου ήταν λεία και απαλή!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Αντωνία! :))

    Δεν το έχω κάνει ποτέ για να είμαι ειλικρινής αλλά φαντάζομαι πως μπορείς. Το μέλι χαλάει δύσκολα, η κανέλα το ίδιο... οπότε νομίζω πως άνετα μπορείς να την διατηρήσεις στο ψυγείο. Τώρα σχετικά με τον χρόνο θα σε γελάσω. Συνήθως, τα φυσικά καλλυντικά αποθηκεύονται για 3-4 μέρες το πολύ μια βδομάδα. Νομίζω θα το καταλάβεις από μόνη σου :)

    Φαίνεται σε ερέθισε κι εσένα λίγο η κανέλα! Το ευχάριστο είναι ότι πέρασε γρήγορα οπότε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άφοβα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και καλό μήνα!!! :))
    Ναι ναι,πέρασε γρήγορα.Ίσως να μου έπεσε και λίγο παραπάνω κανέλα,δεν ξέρω... :p
    Ωραία,ευχαριστώ πολύύύ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη συνταγή!Θα τη δοκιμάσω τοπικά για μια βδομάδα γιατί βγάζω κατά τόπους κάποια ενοχλητικά σπυράκια.Θα ήθελα τη συμβουλή σου για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Όποτε ξυρίζομαι ,οι γάμπες μου γεμίζουν κοκκινίλες και ειδικά όταν κάνει ζέστη και ιδρώνω χειροτερεύουν αρκετά και νιώθω και τσούξιμο .Έχω δοκιμάσει τα πάντα,αφρούς,κρέμες απολεπιστικά,ξυραφάκια,μηχανές ταινίες και πάλι δεν φεύγουν εντελώς.Έχεις κάτι να μου προτείνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα.παρακολουθώ συχνά τα άρθρα σου και οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες.έχω ένα θέμα με την ακμή πλέον χρησιμοποιώ μια κρέμα απο τα φυτικά με βαση το tea tree και εχω δει διαφορά.τα σπυρακια εξαφανιζονται τελειως αλλα λ8γω λιπαροτητας εμφανιζονται παλι.ειναι πολυ μικρα σπυρακια με σμηγμα.καποια συμβουλη για να αποτρεψω την λιπαροτητα?ισως καποιο ελαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή