ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Λάδι καρύδας για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα

11 Οκτ 2013 10/11/2013
λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας γνωστό ως coconut oil, είναι ένα αντιοξειδωτικό με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορεί να έχεις διαβάσει πληθώρα άρθρων που ισχυρίζεται ότι το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε αλλά αυτό είναι εν μέρη αλήθεια. Στην πραγματικότητα περιέχει ελάχιστη ποσότητα βιταμίνης Ε. Θα αναρωτηθείς,  τι είναι αυτό που το το καθιστά τόσο πολύτιμο για το δέρμα μας; Η απάντηση βρίσκεται στην ικανότητά του να "πολεμάει" τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την γήρανση της επιδερμίδας μας.

Μετά από αυτή την μικρή παρένθεση ας επιστρέψουμε στις ιδιότητές του. Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση προσώπου και σώματος και είναι μη αλλεργιογόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή.

Οφέλη του έλαιου καρύδας:

➦ Μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες στο πρόσωπο και το λαιμό και να κάνει τα σημάδια γήρανσης λιγότερο ορατά

➦ Είναι απολεπιστικό

➦ Θεραπεύει τους μύκητες των ποδιών

➦ Μαλακώνει τα ξηρά και σκασμένα χείλη

➦ Μαλακώνει ξηρές περιοχές  όπως, αγκώνες και γόνατα

➦ Θεραπεύει και ανακουφίζει εγκαύματα που προκαλούνται από τον ήλιο


θεραπεία μαλλιών

Λάδι καρύδας και εγκυμοσύνη

Το άρθρο αυτό αποφάσισα να το γράψω λόγω της αδερφούλας μου που είναι έγκυος. Προσπαθούσα να σκεφτώ τι θα ήταν απόλυτα ασφαλές για εκείνη και το μωρό. Μετά από πολύ καιρό μου ήρθε στο μυαλό το λάδι καρύδας!

Ας αρχίσω λοιπόν με τη χρήση του κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω, πως το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την στιγμή που θα συλλάβεις μέχρι τη στιγμή που θα γεννήσεις!

Τι μπορείς να κάνεις με αυτό;

➦ Απαλό μασάζ στις περιοχές που εμφανίζονται ραγάδες πχ. στην κοιλιά και το στήθος. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να τις προλάβεις, ακόμα και να τις κάνεις λιγότερο ορατές σε περίπτωση που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

➦ Μασάζ στις θηλές για να αποφύγεις το σκάσιμο και το πρήξιμο που προκαλείται από τον θηλασμό.

➦ Επίσης, μπορεί ν' ανακουφίσει το μωράκι σε περίπτωση που συγκάματος από την πάνα.

Λάδι καρύδας για την περιποίηση της επιδερμίδας

  1. Για τα μαλλιά:
    Σαν σέρουμ
    Ρίξε λίγες σταγόνες στα μαλλιά σου για να τα ενυδατώσεις και να τα κάνεις πιο λαμπερά.

    Σαν μάσκα...
    Ζέστανε ¼ της κούπας έλαιο καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα.
    Άπλωσέ το κατά μήκος των μαλλιών με ιδιαίτερη έμφαση στις ρίζες των μαλλιών και τις άκρες. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μια ζεστή πετσέτα και άφησέ το να δράσει για περίπου 1 ώρα. Στην συνέχεια λούσε τα μαλλιά σου όπως συνήθως. 1 φορά την εβδομάδα αρκεί για να ενυδατώσει και να διορθώσει τις κατεστραμμένες άκρες χωρίς να κάνει τα μαλλιά σου λιπαρά.
  2. Για το ντεμακιγιάζ:
    Ρίξε λίγες σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι για να αφαιρέσεις το μέικ απ.
  3. Για τα νύχια:
    Κάνε μασάζ στα πετσάκια.
  4. Για τα δόντια:
    Ανακάτεψε λίγες σταγόνες έλαιο καρύδας με σόδα μαγειρικής και πλύνε με αυτό τα δόντια σου.
  5. Για το πρόσωπο:
    Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και το λαιμό κάθε βράδυ και άφησέ το να απορροφηθεί για 45'- 1 ώρα. Αν θέλεις μπορείς να κοιμηθείς με αυτό. Μόλις ξυπνήσεις μπορείς να δεις τα αποτελέσματα. Το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και θα δείχνει πιο ξεκούραστο. Με τον καιρό τα αποτελέσματα θα είναι όλο και καλύτερα.
12 σχόλια:
  1. Καλησπέρα! Πολύ ενδιαφέρον το blog σας! Ήθελα τη βοήθεια σας γιατί έζω ροδόχρου νόσο και βρίσκετα από τονκαλοκαίρι σε έξαρση. Έχω πάει σε δερματολόγους και βρίσκομαι σε μια θεραπεία αλλά χωρίς την αντιβίωση ακόμα γιατί παίρνω συμπληρώματα για τριχόπτωση( και αυτό μαζί). Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να αποφύγω την αντιβίωση αλλά δε βλέπω καμιά ιδιαίτερη βελτίωση με τις αλοιφές. Έχω κοκκινίλα στα μάγουλα και λίγο στο μέτωπο και το σαγόνι αλλά το χειρότερο είναι πως έχω πολλά ψιλά σπιθουράκια σαν φαγέσωρες στα σημεία αυτά. Με την τωρινή αγωγή είδα μια μικρή βελτίωση σε αυτά τα σπιθουράκια και λίγο στις κοκκινίλες. Η γιατρός μου έδωσε την aknof πρωι και το βράδυ εναλλάξ aknof και adaferin. Και το απόγευμα τη robaz. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετα κάτι ναου προτείνετε για να μειώσει αυτά τα σπιθουράκια και αν υπάρχει τρόπος να το καταπολεμήσω με πιο φυσικό τρόπο ή έστω λιγότερο επιβαρυντικό από την αντιβίωση! Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές γράμμα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά!
    Πριν σου πω οτιδήποτε μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την ηλικία σου; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως είμαο 32 χρονών και η μεγάλη έξαρση ξεκίνησε αφού αποθήλασα το γιο μου! Δεν ξέρω αν σχετίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι!
    Οι πληροφορίες σου είναι πολύτιμες, πάλι καλά που μου είπες και για το μωρό. Η ροδόχρους ακμή συνήθως εμφανίζεται σε άτομα που βρίσκονται στην 3η ή 4η δεκαετία της ζωής τους και είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό μετά από εγκυμοσύνη. Δυστυχώς, οι αιτίες είναι άγνωστες...

    Καλό θα ήταν ν'αποφεύγεις τροφές πλούσιες σε ζάχαρη όπως επίσης το ψωμί και τα πολύ ζεστά και πικάντικα φαγητά. Αλκοόλ και κάπνισμα είναι απαγορευτικά. Όσον αφορά την αισθητική περιποίηση του προσώπου... μείνε μακριά από οποιουδήποτε τύπου πίλινγκ και ποτέ μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό για να πλύνεις το πρόσωπό σου.

    Το κακό με τα φάρμακα είναι πως ναι μεν θα βοηθήσουν αλλά μέχρι ένα σημείο. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι η ακμή θα εμφανιστεί πάλι κάποια στιγμή και εσύ θα βρεθείς σε φαύλο κύκλο.

    Υπάρχουν τρόποι να πολεμήσεις την νόσο με φυσικούς τρόπους. Δεν είμαι σε θέση να σου πω να σταματήσεις την θεραπεία σου ή να την συνεχίσεις, αυτό εξαρτάται από εσένα και μόνο.

    Μία λύση είναι το αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου, γνωστό ως tea tree oil. Μπορείς να το αγοράσεις σε φαρμακείο με αιθέρια έλαια. Δυστυχώς, μυρίζει πολύ έντονα αλλά είναι θαυματουργό για δερματικά προβλήματα. Αν επιλέξεις αυτή την μέθοδο αυτό που θα κάνεις είναι να ρίξεις λίγες σταγόνες του ελαίου σε μία μπατονέτα και να περάσεις τα σημεία που έχουν πρόβλημα. Προσοχή γύρω από την περιοχή των ματιών! Αν εργάζεσαι και πρέπει να βγαίνει έξω συχνά, προτίμησε να το εφαρμόζεις μόνο το βράδυ αλλιώς 1 φορά το πρωί και 1 το βράδυ.

    Για την κοκκινίλα μπορείς να κάνεις κομπρέσες με γάλα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις μάσκα γιαουρτιού. Άπλωσε το γιαούρτι στο πρόσωπό σου για 10' και ξέπλυνε με νεράκι.

    Απέφυγε τον ήλιο όσο μπορείς και ποτέ μην ξεχνάς την αντιηλιακή σου. Να προτιμάς ήπια προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου (όπως Cetaphil) και να μην τρίβεις το δέρμα σου. Πρέπει να σου πω πως θα πρέπει να είναι σχολαστική και υπομονετική αν διαλέξεις να καταπολεμήσεις το πρόβλημα με φυσικά προϊόντα.

    Συνήθως, αυτή η μορφή ακμής σχετίζεται με ένα χαμηλό ανοσοποιητικό οπότε ένα συμπλήρωμα μαγνήσιου και βιταμίνης C για κάποιο διάστημα θα βοηθήσει την ενδυνάμωση του.

    Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις απλά δεν θέλω να σε μπλέξω με πολλά. Οποιαδήποτε απορία έχεις, μην διστάσεις να με ρωτήσεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος ( και για την τριχόπτωση) και ορμονικά κλπ είναι όλα καλά αλλά έχω χαμηλή φεριτίνη, ψευδάργυρο και β12, η δερματολόγος μου έδωσε κάποια συμπληρώματα γίαυτά. Επειδή το έψαξα πολύ μέσω internet βρήκα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και μάλιστα προχτες αγόρασα. Το tea tree oil από το φαρμακείο. Τι χρησιμοποίησα τοπικά αλλά επειδή με έτσουξε λιγάκι φιβήθηκα κυρίως για τα μάγουλα μου που είναι οιο ευαίσθητα και το ανακάτεψα με λίγο αμυγδαλέλαιο που με έχει βοηθήσει αρκετά. Αν σταματήσω τις κρέμες της γιατρού τι θα μπορούσα να βάζω; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά πραγματικά επειδή δεν ξέρω πια τι να κάνω γιατί φοβάμαι πως το δέρμα μου δε θα επανέλθει ποτέ!(χάλια η ψυχολογία) σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές για το μωράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία! Οπότε από εξετάσεις είσαι κομπλέ που λέμε και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
    Χαίρομαι που ανακάλυψες το tea tree. Το έλαιο αυτό είναι αρκετά δυνατό, ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες, γι' αυτό αν σε τσούζει όπως είπες καλό θα ήταν να το αναμίξεις με λίγο νερό ή με λαδάκι όπως κι έκανες.

    Μην μου ζητάς συγνώμη για τις απορίες που μπορεί να έχεις, χαρά μου να σε βοηθήσω έστω και λίγο:)

    Πρέπει πάση θυσία να αποβάλλεις το άγχος :( γιατί πυροδοτεί την ασθένεια και εμποδίζει την ίασή. Μην απελπίζεσαι, ακόμα και αν δεν κάνεις κάτι για το πρόβλημα, η νόσος θα κάνει τον κύκλο της και κάποια στιγμή θα υποχωρήσει. Απλά θα πάρει καιρό και πολύ πιθανό να επανεμφανιστεί.

    Για να απαλύνεις την φαγούρα, να ενυδατώσεις κ απολεπίσεις ήπια την επιδερμίδα σου μπορείς να πλένεις το πρόσωπό σου με αλεύρι βρώμης που θα έχεις πρώτα αναμίξει με λίγες σταγόνες λέμονι και 1 κουτ. μέλι.
    Εναλλακτικά, αν βαριέσαι την διαδικασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γαλάκτωμα καθαρισμού της Vichy> για ευαίσθητες επιδερμίδες.

    Για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια κρέμα που να περιέχει πράσινο τσάι και καλέντουλα. Επειδή έχω μια αδυναμία στα προϊόντα της Apivita, θα σου πρότεινα την ενυδατική κρέμα ημέρας Pesonal. Τα συστατικά που περιέχει είναι κυρίως καταπραϋντικά δλδ. αυτό που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Και για το ενδιαφέρον! Θα δοκιμάσω και την απολέπιση με τη βρώμη γιατί χρειάζομαι να καθαρίσω λίγο τα μαύρα στίγματα και το peeling είναι απαγορευτικό! Όσο για το άγχος έχεις δίκιο είναι ότι χειρότερο, αφού πάντα μόλις αγχωθώ ( που συμβαίνει πολύ συχνά) αρχίζω να νιώθω τα μάγουλα μου να ζεσταίνονται! Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά χρόνια που μου εμφανίστηκε αλλά χωρίς τέτοια έξαρση, το είχα υπό έλεγχο με μια κρέμα του mario badescu την control cream. Αλλά το καλοκαίρι τα πράγματα ξέφυγαν. Ευτυχώς η φαγούρα έχει υποχωρήσει και το έντονο κάψιμο. Ελπίζω σιγά σιγά να δω αποτελέσματα. Το tea tree oil θα βοηθήσει για τους φαγέσωρες καθόλου; Κι επειδή είμαι ανυπόμονη, πόσο καιρό μετά θα αρχίσω να βλέπω διαφορά; Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. :))
    Ω ναι! Θα βοηθήσει και στον καθαρισμό από τα μαύρα στίγματα. Νομίζω πως στα Body Shop υπάρχει ολόκληρη σειρά περιποίησης με tea tree.

    Έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η αλλαγή στην ζωή σου με το μωράκι, χειροτέρεψε την ακμή. Είναι λογικό, μην ανησυχείς. Κάθε αλλαγή (καλή ή κακή) στην καθημερινότητά μας συνοδεύεται από άγχος. Είμαι σίγουρη πως όταν συνηθίσεις αυτά τα νέα δεδομένα και το άγχος σου θα καταλαγιάσει αλλά και η ακμή θα υποχωρήσει.

    Με το tea tree είναι πιθανό να δεις αποτέλεσμα μετά από 1 εβδομάδα! Γενικά, θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω για τουλάχιστον 1 μήνα. Νομίζω δεν είναι πολύ σε σχέση με αυτό που περνάς τόσο καιρό. Ε? :)

    Αν δεν δεις βελτίωση σε ένα μήνα, ξαναγράψε μου για να δούμε σε τι φάση βρίσκεσαι και τι μπορούμε να κάνουμε. Επίσης, αν έχεις αποτέλεσμα θα χαιρόμουν να το μοιραστείς μαζί μας. Μπορεί η θεραπεία σου, να βοηθήσει και κάποιον άλλο με παρόμοιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Όσο για το άγχος να σου πω απλώς πως είναι το δεύτερο παιδί μου και είναι ήδη 20 μηνών άρα καταλαβαίνεις πως έχω προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα αλλά το στρες της καθερινότητας και το κυνήγι του μικρού συν το άγχος και η στενοχώρια με το δέρμα μου δε με αφήνουν να ηρεμήσω! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και παράλληλα θα βάζω τις κρέμες που έχω χρυσοπληρώσει ;) θα σε ενημερώσω για τος εξελίξεις! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αααα, τότε να σου ζήσουν και τα δύο ζουζουνάκια σου! Είναι λογικό να έχεις άγχος με δύο μικρά παιδάκια, πολύ τρέξιμο! χαχα. Εύχομαι να δεις σύντομα βελτίωση. Να είσαι καλά κι εσύ και η οικογένειά σου, Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπερα..φτιαχνω κρεμες σωματος και ακομα δεν εχω ανακαλυψει πιο συστατικο υπαρχει που δεν την κανει τοσο λιπαρη ετσι ωστε να μην λερωνουν τα ρουχα κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σοφία. Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα κάποιας κρέμας που έφτιαξες για να καταλάβω τι μπορεί να φταίει; :)

      Διαγραφή