ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Βιταμίνες για τα μαλλιά - Αντιμετώπιση ταλαιπωρημένων μαλλιών

22 Απρ 2013 4/22/2013
βιταμίνες για μαλλιά
Είναι τα μαλλιά σου ξηρά με κατεστραμμένες άκρες και ψαλίδα; Αν ναι, τότε τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ταλαιπωρημένα και χρειάζονται έξτρα φροντίδα. Το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος , οι χημικές βαφές μαλλιών ακόμα και μια λάθος βούρτσα μπορεί να καταστρέψουν την υγεία των μαλλιών μας.


Τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό; Μια λύση είναι να κουρευτείς αλλά αν είσαι σαν εμένα και δεν μπορείς τα κομμωτήρια, τότε η παρακάτω μέθοδος θα αποδειχθεί πολύτιμη για τα μαλλιά σου.

  1. Παρε ένα αυγό και πλύνε με αυτό τα μαλλιά σου. Μην το σπάσεις στο κεφάλι σου, χαχα :P
    Kάνε μασάζ στις ρίζες αλλά και στο μήκος των μαλλιών.  Στην συνέχεια μπορείς να λουστείς με το κανονικό σου σαμπουάν και στο τέλος να βάλεις κοντίσιονερ.
    Το μυστικό αυτής της μεθόδου βρίσκεται στα συστατικά του αυγού (περιέχει πρωτεϊνες και βιταμίνες). Τα μαλλιά σου θα απορροφήσουν αυτά τα πολύτιμα συστατικά που τους λείπουν όταν πχ. βάφεις τα μαλλιά σου ή τα στεγνώνεις με το πιστολάκι.
  2. Κοντίσιονερ με μαγιονέζα
    Βάλε μαγιονέζα στα μαλλιά σου και χτένισε τα με μια χτένα ή μαλακιά βούρτσα. Τύλιξε τα με μια πετσέτα που θα έχεις πριν βρέξει με ζεστό νερό ή μια πλαστική σακούλα. Άφησε τα έτσι όλο το βράδυ και το πρωί λούσου κανονικά.
Τις θεραπείες αυτές μπορείς να τις κάνει 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μικρά μυστικά που θα συμβάλλουν σε πιο υγιή μαλλιά:

➦ Τα μαλλιά σου πρέπει να τα λούζεις κάθε 2-3 μέρες και ποτέ καθημερινά.

➦ Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου βάλε την θερμοκρασία στην χαμηλή ένδειξη. Απόφυγε όσο μπορείς τον καυτό αέρα. Θα "κάψει" τα μαλλιά σου και θα τα αφυδατώσει.

➦ Αν τα μαλλιά σου είναι "βαριά" χωρίς όγκο, προσπάθησε να λούζεσαι πιο αραιά.

➦ Σκούπισε τις ρίζες των μαλλιών σου καλά. Οι ρίζες χρειάζονται πολλή περισσότερη ώρα για να στεγνώσουν απ'ότι το μήκος των μαλλιών.

➦ Στέγνωσέ τα με κρύο αέρα ή άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.
5 σχόλια:
  1. Ανώνυμος4/29/2013

    με μιά ισορροπημένη διατροφή αλλά και το σωστό συμπληρωμα ακόμα και τα μαλλιά δυναμώνουν αισθητά. Εγώ προτείνω τις immuvit! πράγματικά θαυματουργές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά ευχαριστούμε για την πληροφορία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/09/2013

    Polu xrhsimes sumboules euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριαννα μου πολυ καλο το μπλοκ σου και πολυ χρησημες οι συμβουλες σου 😃Εγω εχω προβλημα με τα μαλια μου εδω και αρκετο καιρο...εχω συδηροπενικη αναιμια και μου πεφτουν πολλες τουφες και εχουν αραιωσει αρκετα τα μαλλια μου,πηγα στον γιατρο και μου εδωσε θεραπια για περιπου 3 μηνες κατι ροζ χαπακια αλλα παρ ολα αυτα εχω παρει και συμπληρωματα διατροφης αυτο το καιρο αλλα δεν βλεπω διαφορα. 😔Τι να κανω?μια μικρη βοηθεια πλζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή