ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Αποτρίχωση και θυλακίτιδα. (Μέρος 2ο)

25 Απρ 2013 4/25/2013
θυλακίτιδα
Όπως έχω ξαναπεί η θυλακίτιδα είναι η κατάσταση κατά την οποία οι τρίχες εγκλωβίζονται μέσα στο δέρμα. Συνήθως, οι τρίχες εγκλωβίζονται όταν έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια μέθοδο αποτρίχωσης όπως ξυραφάκι, κερί ή αποτριχωτική μηχανή.
Μπορεί να εμφανιστεί στα πόδια, το πρόσωπο, το μπικίνι και τα χέρια  αλλά και στην περιοχή της πλάτης. Σε μερικές περιπώσεις, μπορεί να συνοδεύεται με έντονο πόνο.

Εάν χρησιμοποιείς ξυραφάκι μπορείς να κάνεις τα εξής:

➦ Μάθε να ξυρίζεις τα πόδια σου σύμφωνα με την φορά των τριχών και όχι κόντρα.  Μπορεί να σου πάρει περισσότερο χρόνο αλλά θα αποφύγεις το πρόβλημα της θυλακίτιδας.

➦ Απέφυγε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες. Κάθε χρόνο βγάζουν από ένα καινούργιο προϊον με όλο και περισσότερες λεπίδες. Μπορεί αυτά τα ξυραφάκια να μειώνουν τον χρόνο που ξυρίζεσαι αλλά δεν σου λένε ότι με αυτή την μέθοδο την θυλακίτιδα την έχεις στο τσεπάκι σου.

➦ Ξύρισε τα πόδια σου με αφρό ξυρίσματος. Βρες κάποιο προϊόν που θα ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα σου.


θυλακίτιδα - αποτρίχωση

Τι να κάνεις για να αποφύγεις την θυλακίτιδα:

➦ Πριν από κάθε αποτρίχωση θα πρέπει να μουσκεύεις το δέρμα σου με ζεστό και όχι κρύο νερό.
Αν δεν κάνεις μπλουμ στην μπανιέρα emoticon πάρε μια πετσέτα μπάνιου, βούτηξέ την σε ζεστό νερό και τρίψε το δέρμα σου με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις αποτρίχωση αλλά και στην περίπτωση που θέλεις να αφαιρέσεις τις εγκλωβισμένες τρίχες. Με αυτή τη διαδικασία βοηθάς τις τρίχες να μεγαλώσουν φυσιολογικά.

➦ Μπορείς επίσης, να χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι λούφας σε καθημερινή βάση. Πρόσεξε μην το παρακάνεις και πληγώσεις το δέρμα σου.

➦ 1 φορά την εβδομάδα κάνε πίλινγκ για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.


Τι μπορείς να κάνεις για τις ήδη εγκλωβισμένες τρίχες:

  1. Εάν οι "γυρισμένες" τρίχες είναι ορατές μπορείς να τις τραβήξεις με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Πρόσεξε μόνο... μην τις βγάλεις από την ρίζα, απλά απεγκλώβισε το ορατό στέλεχος της τρίχας και βάλε αμέσως οινόπνευμα, κρέμα fucidin ή κάποια κρέμα κατά της ακμής για να αποφύγεις την μόλυνση. Σε περίπτωση που η τρίχα δεν βγαίνει και βρίσκεται στις βαθύτερες στοιβάδες την επιδερμίδας μην προσπαθήσεις να την βγάλεις. Άστην όπως είναι.
  2. Φτιάξε λοσιόν με ασπιρίνη και οινόπνευμα. Βρες κάποιο μπουκαλάκι σε μορφή σπρέυ και ρίξε μέσα 4 ταμπλέτες ασπιρίνης και οινόπνευμα 70 βαθμών . Το διάλυμα αυτό θα το ψεκάζεις στις πάσχουσες περιοχές 2 φορές την ημέρα.
  3. Φτιάξε διάλυμα με tea tree oil. Σε ένα μπουκαλάκι ρίξε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και γέμισε το υπόλοιπο μέρος με νερό. Ψέκασε τις προβληματικές περιοχές 3-4 φορές την μέρα
186 σχόλια:
  1. γεια σας.Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.είχα σοβαρό πρόβλημα με τη θυλακίτιδα και ό,τι και να δοκίμασα (ξυράφι,κερί κλπ)δεν υπήρχε καμία βελτίωση.εδώ και κάποιο καιρό κάνω laser και μπορώ να πω πως η υφή του δέρματος έχει βελτιωθεί πολύ .ωστόσο δεν μπορω να ξεφορτωθώ τα σημάδια και τις καφέ κηλίδες.τι θα μπορούσα να κάνω παραπάνω;(παρεπιπτόντως εδω και κάποιο καιρο χρησιμοποιώ σπαθόχορτο ακούω ότι βοηθάει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lia, θα μπορούσες να δοκιμάσεις σόδα μαγειρική με λεμόνι. 1 κουταλάκι σόδα και λίγες σταγόνες λεμόνι. Την πάστα που θα φτιάξεις θα την απλώνεις το βράδυ στα σημεία που έχουν σημάδια για 15' το πολύ. Στην συνέχεια θα την απομακρύνεις με σκέτο νερό. Θέλει χρόνο να ξέρεις... Μην το κάνεις για 1 εβδομάδα και μετά τα παρατήσεις.

    Το σπαθόχορτο δεν σε βοήθησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σπαθόχορτο με βοήθησε αρκετά μπορώ να πω κυρίως όμως για τα σημάδια :)
    θα δοκιμάσω και τη μέθοδο με το λεμόνι πάντως! όσο για το χρόνο έχω αρκετή υπομονή μιας και το πρόβλημα το έχω πολύ καιρό.ΤΙ θα μπορούσα παρεπιπτόντως να χρησιμοποιήσω για να τα καλύψω,όταν βγαίνω έξω ας πούμε? ευχαριστώ.

    Υ.Γ. Τα άρθρα σου είναι φανταστικά και πολύ χρήσιμα!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/14/2013

    ean kanw apotrixwsh me mhxanh pws mporw na apofygw tis gyrismenes trixes?? k ti einai kalutero ? keri h mhxanh apotrixwshs ?? parepiptwntos exw kanei me keri k pali gyrnane trixes ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Lia, Μπράβο για την υπομονή σου! Είναι το κλειδί για όλες τις θεραπείες με φυτικά συστατικά :))
    Η σόδα και το λεμόνι που έχουν λευκαντικές ιδιότητες θα σε βοηθήσουν, κυρίως, με τις καφές κηλίδες. Εφόσον βλέπεις βελτίωση με το σπαθόχορτο να το συνεχίσεις.

    Τώρα σχετικά με την κάλυψή τους. Μπορείς να βάλεις μέικ απ. Θα σου πρότεινα προϊόντα φαρμακείου, όπως μέικ απ της Avene και της Coverderm. Είναι και τα 2 ιδιαίτερα καλυπτικά και ιδανικά για επιδερμίδες με τάση ακμής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την κοπέλα από πάνω... Τις ίδιες συμβουλές μπορείς να ακολουθήσεις και στην μία και στην άλλη περίπτωση. Απλά η αποτριχωτική μηχανή δημιουργεί ακόμα πιο έντονη θυλακίτιδα απο το κερί.

    Προσωπικά, επειδή έκανα χρόνια αποτρίχωση με κερί, απόκτησα κι εγώ θυλακίτιδα. Πως έλυσα το πρόβλημα? Ακολουθώντας όλα αυτά που έχω γράψει παραπάνω. Βέβαια, ακόμα παθαίνω θυλακίτιδα αλλά δεν είναι τόσο έντονη ώστε να με ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω το ίδιο πρόβλημα με τη δεύτερη κοπέλα που χρησιμοποιεί αποτριχωτική μηχανή. Το θέμα είναι ότι εγώ συνεχώς ζουλάω τις τρίχες με αποτέλεσμα τα πόδια μου να φαίνονται ακόμη πιο άσχημα. Το λεμόνι και τη σόδα πώς να τα χρησιμοποιούμε; Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Ως λύση θα πρότεινες να ξαναγυρίσουμε στην κλασίκή μέθοδου του ξυραφιού; Προσωπικά δεν αντέχω άλλο το θέμα με τις τρίχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sotiria το ζούληγμα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Μπορείς αν θέλεις, πριν επιστρέψεις στο ξυραφάκι, να δοκιμάσεις αυτά που γράφω.
    Αν δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα... δυστυχώς, το ξυραφάκι δεν μπορείς να το αποφύγεις. Τα ίδια έπαθα κι εγώ.
    Βέβαια, με βοήθησε πολύ το tea tree και η συνταγή με τις ασπιρίνες αλλά που και που βάζω ξυραφάκι.

    Σχετικά με την σόδα και το λεμόνι. Διάβασε πιο πάνω, γράφω ακριβώς τι να κάνεις. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ! Ξεκίνησα κιόλας με τη σόδα και το λεμόνι. Έχω ακόμη δύο ερωτήσεις:
    1. Σχετικά με το μέικ απ που πρότεινες στην άλλη κοπέλα, δεν είναι λίγο επίφοβο ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού, να αρχίσει να τρέχει ή να αφήνεις υπολείμματα όπου ακουμπάς; και
    2. Διάβασα το σχετικό κείμενο για την αποτρίχωση με ξυραφάκι και ελαιόλαδο. Επειδή σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι ξυραφάκι και μου φάνηκε καλή ιδέα. Μπορώ να το συνδυάσω με αφρό ξυρίσματος ή βάζουμε μόνο το ελαιόλαδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. :))
    Ωραία, να ξέρεις ότι η σόδα και το λεμόνι είναι για τα σημάδια που αφήνει η θυλακίτιδα. Δεν την θεραπεύουν αλλά μπορεί να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση.

    Το συγκεκριμένο μέικ απ είναι αδιάβροχο, τουλάχιστον της Coverderm, οπότε μην σε ανησυχεί. Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα!

    Για το ξύρισμα με ελαιόλαδο. Θα χρησιμοποιήσεις μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Στην συνέχεια θα πλυθείς κανονινικά με αφρόλουτρό ή σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kalhspera Marianna kai sugxarhthria gia to blog sou!:)
    Tous teleytaous mhnes emfanisa kai egw thulakitida..m xe pei h dermatologos na vazw thn fucicort..alla apotelesmata den eida..etsi ekana leizer prin apo liges meres,1h sunedria alla m pe na ksanapaw apo oktwvrio gt twra to kalokairi den ginontai leizer...To thema m einai oti m exoun meinei shmadia kai vgainun trixules polu kodes...tha dokimasw th soda me to lemoni kai to oinopneuma me thn aspirinh..alla ti borw na kanw me tis kodes trixules...einai kalo pisteueis afou apolumanw ena tsibidaki frudiwn na tis travhksw(sthn grammh tou bikini) ??? Se euxaristw ek twn proterwn!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Ηλέκτρα! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!

    Τα είπες όλα για μένα, χαχα :P Μέχρι να πας πάλι για laser, τις μικρές τριχούλες μπορείς άνετα να τις τραβήξεις με το τσιμπιδάκι. Απλά μόλις τελειώσεις βάλε λίγη bepanthol ή cetavlon και όλα θα είναι οκ. Φαντάσου πως εγώ το κάνω αυτό στα πόδια μου όταν αρχίζουν και βγαίνουν τριχούλες από δω κι από κει.

    Τυχερούλα! Πολύ καλή η αποφασή σου να ξεμπερδέψεις με τις τρίχες γιατί δεν παλεύονται! d-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω κάνει laser στην ευαίσθητη περιοχή και απέκτησα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα!μετα από περίπου 6 συνεδρίες διαπίστωσα ότι οι τρίχες σχεδόν εξαφανίστηκαν αλλά άλλαξε το χρώμα της επιδερμίδας μου!Έγινε πιο σκούρο σαν να έπαθε μικρό έγκαυμα!σωζεται?Βοήθεια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kalli, πότε τελειώνεις με την όλη θεραπεία? Η αισθητικός-δερματολόγος που έκανες το laser τι σου είπε για το συγκεκριμένο πρόβλημα? Πέρα από το χρώμα πονάς στο συγκεκριμένο σημείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις της το επεσήμανα μου είπε ότι δεν ευθύνεται το laser! Ειμαι όμως σίγουρη οτι αυτό φταίει αφού πριν το χρώμα ήταν φυσιολογικό! Γι αυτό αποφάσισα να μην ξαναπάω στο συγκεκριμένο ινστιτούτο. Πάντως δεν πονάω καθόλου... διορθώνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΩΝ ΦΡΥΔΙΩΝ ΜΟΥ!!ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΥΟΝ!ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ?..ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα, εγώ σύμφωνα με την άποψη του δερματολόγου έχω θυλακίτιδα γλουτών δηλαδή πολλά κόκκινα σπυράκια με πύον που καλύπτουν μεγάλη περιοχή αλλά εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Συνήθως εμφανίζονται καλοκαίρι με την υγρασία της θάλασσας αλλά και όταν φοράω στενά ρούχα ιδιαιτέρως τζην ύφασμα. Ένας πλαστικός χειρουργός μου είπε να βάζω μείγμα από οινόπνευμα και ασπιρίνη και όντως είδα βελτίωση αλλά δεν έχω απαλλαγεί από το πρόβλημα. Πως γίνεται να έχω θυλακίτιδα στους γλουτούς αφού δεν ξυρίζομαι σ αυτήν την περιοχή? Μοιάζει με ακμή εμφανισιακά ενώ σε αναζήτηση στο GOOGLE για θυλακίτιδα γλουτών οι εικόνες που εμφανίζονται είναι τρομακτικές με καφέ μεγάλα σημάδια καμία σχέση με αυτό που έχω εγώ. Ήθελα να ρωτήσω αν το μείγμα με το μηλόξυδο και την ασπιρίνη θα βοηθήσει περισσότερο ή να συνεχίσω το μείγμα με το οινόπνευμα? Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το αφρόλουτρο για το πρόβλημα? Πώς να καθαρίζω την περιοχή όταν κάνω μπάνιο υπάρχει κάποια άλλη ιδέα για καθαριστικό? Το πήλινγκ θα βοηθούσε και αν ναι με τι υλικά?

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίνα Καλημέρα!
    Όλο αυτό τον καιρό έλειπα γι'αυτό δεν σου απάντησα.

    Η θυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και δεν έχει να κάνει μόνο με το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Έχει να κάνει με τις τρίχες γενικά, ακόμα κ αν πρόκειται για χνούδι. Σε όλο μας το σώμα (εκτός από τις παλάμες και τις πατούσες), έχουμε χνούδι. Έτσι και με τους γλουτούς.

    Οι φωτογραφίες που είδες μπορεί να είναι σοκαριστικές αλλά πέρα για πέρα αληθινές. Βέβαια, πρόκειται για σοβαρής μορφής θυλακίτιδας κάτι που εσύ δεν έχεις! :))

    Η γνώμη μου είναι πως η ασπιρίνη σε συνδιασμό με το μηλόξυδο, ίσως, να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς αν θέλεις να το δοκιμάσεις για ένα διάστημα 2 εβδομάδων για να δεις και μόνη σου τι μπορεί να κάνει. Αν δεν δεις καμία σημαντική αλλαγή, τότε μπορείς να επιλέξεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.

    Το αφρόλουτρο είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται γι'αυτό αν ήμουν στην θέση σου θα προτιμούσα ένα καθαριστικό σώματος φυτικό ή εστω από το φαρμακείο με ουδέτερο pH. Μάρκες που προτείνω είναι: Avene, Korres, Apivita, La Roche Posay και Vichy.

    Το πήλινγκ επιβάλλεται, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ Φτιάξε πίλινγκ σώματος

    Ελπίζω να σε βοήθησα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Μαριάννα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την δοσολογία αν βάλω ένα ποτηράκι σφηνάκι μηλόξυδο και ένα ποτηράκι νερό πόσες ασπιρίνες να διαλύσω στο μίγμα? Το μίγμα διατηρείται εκτός ψυγείου και εάν ναι για πόσο καιρό? Επίσης ποιο πίλινγκ σώματος να επιλέξω για τους γλουτούς?

    Ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λίνα μου καλημέρα!
    Επειδή μπερδεύτηκα λίγο... μάλλον έγραψες σε λάθος άρθρο την ερώτηση... :p
    Αυτό που θες να μάθεις αφορά την ακμή ή την θυλακίτιδα? b-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ααα άκυρο τα παραπάνω μήνυμα. Δικό μου το λάθος d-)

    Λοιπόν, Λίνα η δοσολογία έχει ως εξής:

    - 1 ασπιρίνη λιωμένη
    - ένα καπάκι μηλόξυδο
    - ένα καπάκι νερό

    Προσωπικά, χρησιμοποίησα το καπάκι από το ξύδι σαν μονάδα μέτρησης . Αν η περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, έχει μεγάλη έκταση, διπλασίασε ή τριπλασίασε την δόση.

    Και ναι το μίγμα μπορείς να το αποθηκεύσεις εκτός ψυγείου. Πίστεψέ με, το μίγμα θα τελειώσει πρωτού αλλοιωθεί!

    Τώρα σχετικά με το πίλινγκ. Θα προτιμούσα με ζάχαρη κ λεμόνι. Απλά ρίξε τα υλικά σε ένα μπολάκι και είναι έτοιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι έχω πάθει σήμερα κ δεν διαβάζω σωστά :-?
    Λίνα εφόσον η μονάδα μέτρησης είναι ένα σφηνάκι θα προσθέσεις 2 ασπιρίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα! Η ερώτηση αφορά την θυλακίτιδα γλουτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ Μαριάννα μου για την απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να είσαι καλά Λίνα! Εύχομαι να έχεις αποτέλεσμα κ αν όχι εδώ θα είμαστε πάλι w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα Μαριάννα, συγνώμη που σε κουράζω με τις ερωτήσεις μου, ήθελα να μάθω για το πήλινγκ με τη ζάχαρη και το λεμόνι το βάζω σε στεγνό δέρμα σωστά? Σε τι αναλογία ζάχαρη-λεμόνι?
    Επίσης όσον αφορά το μείγμα με το μηλόξυδο, το νερό γιατί το βάζουμε? Ρωτάω γιατί η ασπιρίνη δεν λιώνει καλά και κάθεται στον πάτο του δοχείου, (σε γυάλινο δοχείο το έβαλα το μείγμα) και αναρωτιέμαι μήπως φταίει το νερό. Ρωτάω γιατί με το οινόπνευμα και την ασπιρίνη, η ασπιρίνη έλιωνε τελείως. Επίσης είναι απαραίτητο να το ξεβγάλω μετά τα 25 λεπτά? Στη δική μου περίπτωση η υγρασία μου επιδεινώνει το πρόβλημα. Αν όχι αν το σκουπίσω όπως αναφέρεις με μια καθαρή πετσέτα, αυτή να είναι βρεγμένη?
    Και μια τελευταία ερώτηση, εκτός από τις εταιρίες που μου ανέφερες παραπάνω για αφρόλουτρο με ουδέτερο P.H., μπορώ να χρησιμοποιώ το Προδέρμ που είναι για μωρά? Υποθέτω ότι είναι με ουδέτερο P.H. και ό,τι πιο αθώο.

    Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα Λίνα μου. Μην το ξαναπεις, δεν με ενοχλείς καθόλου!

    Σχετικά με το πήλινγκ... Αν θέλεις ας πούμε να κάνεις πήλινγκ σε όλο το σώμα, χρησιμοποιήσε 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη και ρίξε λεμόνι τόσο ώστε να γίνει η πάστα ούτε πολύ υγρή αλλά ούτε πολύ σφιχτή. Θα το δεις κ από μόνη σου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πήλινγκ να μπορεί να δουλευτεί με ευκολία. Και παραπάνω λεμόνι να ρίξεις δεν μας πειράζει. Μην σε ανησυχούν οι αναλογίες στην συγκεκριμένη περίπτωση!

    Το νερό το προσθέτουμε για να προλάβουμε τυχόν ερεθισμούς είτε από την ασπιρίνη, είτε από το μηλόξυδο. Μπορείς αν θέλεις να παραλείψεις το νερό, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ. Απλά να είσαι προσεκτική... αν νιώσεις αίσθημα καύσου ή οτιδήποτε άλλο να πλυθείς αμέσως με νερό. Οκ?

    Τις ασπιρίνες θα τις βάλεις πρώτα σε ένα κουτάλι με λίγο νερό. Με την βοήθεια του δείκτη σου λιώσε τις ασπιρίνες και στην συνέχεια ρίξε τις μέσα στο μπουκαλάκι. Πριν την εφαρμογή καλό θα είναι να κουνάς το μπουκαλάκι για να αναμειχθούν όλα τα υλικά .Αν προτιμήσεις την πετσέτα θα πρέπει να είναι βρεγμένη .

    Όσον αφορά το αφρόλουτρο. Οτιδήποτε προορίζεται για μωρά δεν είναι πάντα αθώο. Ανά καιρούς βγαινουν διάφορα στην φόρα ακόμα και για προϊόντα που προορίζονται για μωράκια... Λυπηρό μεν πραγματικότητα δε :(

    Ωστόσο μπορείς να το δοκιμάσεις. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είναι καλό ή όχι...

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλησπερα! συγχαρητηρια για το μπλογκ σου μαριαννα!
    ηθελα κι εγω να ρωτησω κατι! εχω κι εγω αυτο που γυρνανε οι τριχες! μου συμβαινει στα ποδια συνεχεια, ευτυχως ποτε στο μπικινι! εκανα αποτριχωση με μηχανη για ενα χρονο και βαλε. εχω κανει κερι για πολυ καιρο επισης, αλλα το αποτελεσμα με τις τριχες που γυρνανε ειναι αντιαισθητικο και γυρισα στο ξυραφι. δυστυχως, γιατι τωρα πρεπει να ξυριζω τα ποδια μου καθε μερα. πραγμα που σημαινει οτι ματωνουν, οτι βγαζω σπυρακια, αλλα σιγουρα κατα 50 τοις εκατο μειωθηκε το προβλημα, ομως παραμενει. το προβλημα μου ειναι πως προσπαθω να το φτιαξω και να βγαλω ολες τις γυρισμενες τριχες με τσιμπιδακι. ομως σχεδον πουθενα δεν υπαρχει τριχα. απλα σημαδακια και σπυρακια :( αρα αυτο ειναι σημαδι που δεν αντιμετωπιζεται ε.? αφου δεν υπαρχει τριχα για να βγει και για να λυθει ε? τι τραβαμε κι εμεις οι γυναικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και κατι ακομα, τι γνωμη εχεις για την αποτριχωση με λειζερ? θελω να αρχισω αλλα ακουω πολλα, οτι ειμαστε η πρωτη γενια δοκιμης κλπ και δεν ξερουμε καλα τις επιπτωσεις. κι οτι ειναι ακτινοβολια κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χριστίνα καλημέρα και σ' ευχαριστώ πολύ!

    Είδες τι κάνει η άτιμη η αποτριχωτική μηχανή? :( Τελικά όλες λίγο πολύ καταλήγουμε πάλι στο ξυραφάκι πφφφ... Να σε ρωτήσω, πόσο καιρό έχεις που χρησιμοποιείς μόνο ξυραφάκι? Το γεγονός ότι ακόμα έχεις σπυράκια σημαίνει πως τρίχες υπάρχουν ακόμα αλλά δεν φαίνονται! Οπότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Καμία φορά ίσως χρειαστεί να σκίσεις λίγο το δέρμα με μια καρφίτσα αλλά θέλει πολύ προσοχή για να μην σου αφήσει σημάδι!

    Σχετικά με το laser, πολλά λέγονται, πολλά γράφονται. Μια επιπλοκή είναι το έγκαυμα αν γίνει από δερματολόγο ή αισθητικό που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο τύπος laser που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο από τον FDA.

    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο, κάποιοι άλλοι όχι. Άντε βρες άκρη :-?

    Αν το σκέφτεσαι σοβαρά, να βρεις ένα καλό γιατρό και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος10/31/2013

    Γεια Μαριαννα!και εγω εχω μεγαλο προβλημα με την θυλακιτιδα στους γλουτους...την εχω αρκετο καιρο στην αρχη το αφησα ομως μετα απο λιγο καιρο ειχε γινει εκνευριστικο καθως δεν ειναι και μικρα τα σπυρακια....εχω 4-5 που ειναι 1-3κμ το καθενα.. :( δοκιμασα την fucicort η οποια δεν βοηθησε καθολου...κανω καθημερινα μπανιο με ζεστο νερο και παρατυρω ανακουφιση...διστυχως ξυριζομαι συχνα και εχω τρελαθει μου βγαινει η πιστη μην τα κανω χειροτερα....ηδη ειναι απαισιο.... :( μπορεις να μου πεις και μενα τι να κανω?σκεφτομαι αυτο με τις ασπιρινες και το οινοπνευμα...ομως η δοσολογια οινοπνευματοσ ποση ειναι?επισης τι μεθοδο να χρησιμοποιω?τελευταια αρχησα κερι...μιας και το ξυραφακι μου την εκανε την ζημια και η μηχανη...νομιζω ειναι καλυτερα αν και δεν ειμαι σιγουρη.. να χρησιμοποιω και εγω μηπως αλλο αφρολουτρο?μπορω να καλυπτω τις περιοχες με μεικ απ που προαναφερθηκαν?παιζει να φυγει?επισησ κατι αλλο που με ενοχλει ειν πως νομιζω οτι απλωνεται..παρατιρω τριγυρω κατι μικρα σπυρακια πολυ μικρα...και το δερμα μου να εχει καφετισει.... εχω βαρεθει με αυτο το θεμα :( σε παρακαλω απαντησε μου οσο πιο γρηγορα μπορεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το άρθρο! ταλαιπωρούμε πολύ καιρό γιατί έχω τρομερά ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή του μπικίνι...κανένας δερματολόγος δεν έχει καταφέρει να με βοηθήσει...μέχρι και αντιβιοτικά μου δώσανε αν και δεν είναι τόσο τρομερό το πρόβλημα μου...ωστόσο τα σημάδια δεν φεύγουν για καιρό..έκανα χρόνια αποτρίχωση με χαλάουα και ήμουνα εντάξει το πρόβλημα δημιουργήθηκε με το κερί σε μένα..το σταμάτησα μετά από 5 μήνες χρήσης κ ξαναγύρισα στο ξυράφι.κάποια από αυτά που πρότεινες τα έκανα και μόνη μου χωρίς όμως να είμαι σίγουρη αν είναι σωστά και είδα ότι λειτουργούνε.βοηθάει πάρα πολύ επίσης να πλένετε τα ξυραφάκια σας με οινόπνευμα και να βάζετε πετσετούλες με χαμομήλι πριν ξυριστείτε.να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και άμα φοράτε στενά ρούχα προτιμάτε εσώρουχα που δεν πονάνε τη γραμμή του μπικίνι...μια πολύ καλή κρέμα ενυδάτωσης που δοκίμασα και κάνει θαύματα είναι της laroche posay lipokar gel fluide intense soothing..μαλακώνει το δέρμα και αφήνει τις τρίχες να βγούνε στην επιφάνεια και απαλύνει τα σημαδάκια.. ελπίζω να βοήθησα και εγώ λιγάκι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @maria maraki,
    Διάλεξε ένα μπουκαλάκι γύρω στα 150ml και ρίξε μέσα τις ασπιρίνες. Δοκίμασε την μέθοδο αυτή για 3 εβδομάδες και αν δεν δεις βελτίωση θα σου πρότεινα την μέθοδο με ασπιρίνη και μηλόξυδο που έχω περιγράψει παραπάνω.
    Επίσης, να κάνεις πίλινγκ κάθε βδομάδα. Θα δεις θα σε βοηθήσει πολύ!

    Σχετικά με το μέικ απ, φυσικά και μπορείς να το εφαρμόσεις στις περιοχές που θέλεις. Πρόσεξε μόνο να είναι non comedogenic δλδ μη φαγεσωρογόνο. Την ένδειξη αυτή θα την δεις να αναγράφεται πάνω στην συσκευασία του προϊόντος.

    Τι αφρόλουτρο χρησιμοποιείς? Ίσως μια αλλαγή να σου κάνει καλό.

    Σχετικά με την μέθοδο αποτρίχωσης... Χμ, από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. Η συμβουλή μου θα ήταν όσο καιρό ακολουθήσεις τις παραπάνω μεθόδους να σταματήσεις οποιαδήποτε μορφή αποτρίχωσης. Έτσι θα δώσεις την δυνατότητα στην επιδερμίδα σου να επανέλθει στα φυσιολογικά της. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά είναι η καλύτερη λύση προς το παρόν.

    Και μην μου απελπίζεσαι! Θα βρούμε την λύση απλά θέλει υπομονή :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @marolaki,
    Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου για τις πολύτιμες συμβουλές σου και τον κόπο σου να μας γράψεις την εμπειρία σου. Εγώ θα έλεγα πως όλα αυτά που μας είπες παραπάνω θα βοηθήσουν πολλές φίλες με παρόμοια προβλήματα, όχι λιγάκι αλλά πολύ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαριάννα μου γειά σου

    Πέρασε καιρός και μπορώ να πω ότι το πρόβλημα μου με τη θυλακίτιδα βελτιώθηκε πάρα πολύ!τώρα απλά κάνω υπομονή για να φύγουν τα σημάδια τα οποία είναι σαν ουλές.όλες οι μέθοδοι με βοήθησαν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο! απλά για όλα χρειάζεται υπομονή! να είσαι πάντα καλα και να δίνεις υπέροχες συμβουλές! α!! και καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λία μου πολύ χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να μας γράψεις την πορεία σου! Ειλικρινά το μήνυμά σου με χαροποιεί ιδιαιτέρως, πόσο μάλλον το γεγονός ότι είχες αποτέλεσμα. Βέβαια το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η υπομονή σου και μπράβο σου γι' αυτό.

    Εφόσον τώρα το πρόβλημα είναι τα σημάδια μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις Serum για τις ουλές και τα σημάδια.

    Ελπίζω να σε βοηθήσει. Σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονία με Υγεία :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαριάννα μου καλημέρα! Πάσχω και εγώ από σοβαρό προβλημα θυλακίτιδας. Μετά από συνεχή χρήση αποτριχωτικής μηχανής και αποτρίχωσης με κερί το πρόβλημα συνεχώς χειροτέρευε. Πλέον πιστεύω ότι μόνο το laser θα με σώσει! Εχω αρχίσει ήδη το ξύρισμα με ελαιόλαδο και περιμένω μπας και δω έστω και μια μικρή βελτίωση. Επειδή έχω πολλά σημάδια και πολλές καφέ κηλίδες σκέφτομαι να αρχίσω τη σόδα με το λεμόνι. Αυτό μπορώ να το κάνω καθημέρινα? Επίσης μπορώ να χρησιμοποιώ το μηλόξυδο με τις ασπιρίνες ταυτόχρονα με τη σόδα και το λεμόνι 'η ένα από τα δύο? και το μηλόξυδο με τις ασπιρίνες μπορώ να το κάνω σε καθημερινή βάση?Το μηλόξυδο από που μπορώ να το προμηθευτώ? Από φαρμακείο? έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα? Και τέλος, στην πάσχουσα περιοχή (από τα γόνατα και κάτω) πόσο συχνά πρέπει να κάνω πίλινγκ και με τί υλικά? Εγώ χρησιμοποιώ μέλι και ζάχαρη.
    Υ.Γ Το blog σου είναι φανταστικό και οι συμβουλές σου πολύ χρήσιμες! :)
    Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις μου ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα!
    Καλό θα ήταν να ακολουθήσεις ή το ένα ή το άλλο. Αν ήμουν στην θέση σου θα ξεκινούσα με το μηλόξυδο κ την ασπιρίνη. Το ζητούμενο είναι να βελτιωθεί πρώτα η θυλακίτιδα. Αν δεις βελτίωση μπορείς να προχωρήσεις με την σόδα και το λεμόνι.

    Σε περίπτωση που δεν δεις κανένα αποτέλεσμα, μπορείς απλά να συνεχίσεις το πίλινγκ και την σόδα με το λεμόνι για τα σημάδια και τις κηλίδες. Προσωπικά κάνω πίλινγκ με ζάχαρη και λεμόνι ή ζάχαρη και ελαιόλαδο :))

    Το μηλόξυδο μπορείς να το βρεις στο σούπερ μάρκετ αν και θα προτιμούσα κάποιο από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

    Όσο πιο συχνά κάνεις τα παραπάνω τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις! Το θέμα είναι αν έχεις υπομονή να τα κάνεις επί καθημερινή βάση, χεχε.

    Δεν με κουράζεις κούκλα μου,είναι χαρά μου αν μπορώ να βοηθήσω έστω και λίγο d-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέεερα . Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ...Έκανα αποτρίχωση με κερί αλλά συνέχισα με ξυραφάκι και μηχανη αλλά τελικά το ξαναγύρισα στο ξυραφι μπας και φύγουν σιγά σιγά,καθώς έχουν αρχίσει να με ενοχλούν με την παρουσία τους. Χρησιμοποιούσα την Helixderm για τα σημάδια αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε και τρομερό αποτέλεσμα εως τώρα.Διάβασα τα παραπάνω και λέω να αρχίσω να εφαρμόζω,για αρχή, αυτό με την ασπιρίνη.Όσο για τον πίλινγκ πέρα από ζάχαρη-ελαιόλαδο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το Abrador? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σας, το δερμα των ποδιων μου σε πολυ μεγαλο μηκος τους ειναι σαν δερμα μαδημενου κοτοπουλου απο κοντα.... :(( ειναι σαν να ειναι σηκωμενοι οι ποροι και αρκετοι απο αυτους ειναι ροζ-κοκκινοι. Εκανα ξυραφακι,μηχανη,κερι κ κατεληξα στην ηλεκτρικη ξυριστικη μηχανη για να μην ερεθιζω τους πορους μου, η ασπιρινη με το μηλοξυδο μπορει να βοηθησει σ αυτη την περιπτωση?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Alexandra το σαπούνι λες ε? Φυσικά και μπορείς! Εύχομαι να έχεις αποτέλεσμα :))

    @ANGEL, δοκιμασέ το δεν έχεις να χάσεις κάτι. Μην ξεχνάς να κάνεις κι εσύ πίλινγκ και να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου με κάποιο λάδι ή κρέμα σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μακάρι!!! :)) Θα μπω να ενημερώσωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. :)) Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. geia!tha ithela na rotiso ean i losion me tin aspirini k me to tea tree oil voithaei se periptoseis varuas thilakitidas 3 minon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αν η θυλακίτιδα είναι σοβαρή μάλλον θα χρειαστείς την συμβουλή γιατρού. Παρόλ αυτά μπορείς να εφαρμόσεις την θεραπεία και ίσως να έχεις καλά αποτελέσματα αν είσαι υπομονετική και συστηματική. Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν πρόκειται να επιδεινώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ειμαι αγορι ηλικιας 19 ετων. εκανα αποτριχωση πριν απο δυο χρονια και το αποτελεσμα ηταν μετα απο λιγο καιρο τα ποδια μου να γεμισουν με σπυρακια. χρειαστηκε 1.5 ολοκληρος χρονος για να τα ξεφορτωθω εντελως. το καλοκαιρι που μας περασε πηγα σε αισθητικο προκειμενου να κανω αποτριχωση με ασφαλη τροπο ωστε να μην προκυψουν τα ιδια προβληματα. δυστυχως λιγο καιρο μετα την αποτριχωση ξανα απεκτησα το ιδιο προβλημα. εχω βγαλει αμετριτες τριχες απο το δερμα μου σε αυτο το διαστημα και πλεον τα περισσοτερα σιμαδια ειναι απλα πληγες. σε παρακαλω μπορεις να μου πεις τι μπορω να κανω για να φυγουν τελειως οι πληγες, τα σπυρακια και οι γυρισμενες τριχες που ενδεχωμενος να υπαρχουν ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αλέξη καλώς ήρθες κι εσύ στον κόσμο της θυλακίτιδας. Δεν φταίει η αισθητικός και φυσικά ούτε κι εσύ για το προβλημα. Πέρα από αυτά που περιγράφονται στο άρθρο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Υπομονή κι ακολούθησε όλα τα παραπάνω. Επίσης, θα πρέπει να σταματήσεις την αποτρίχωση με κερί.

    Να σε ρωτήσω κάτι, πληγές γιατί έχεις? Προσπάθησες να απεγκλωβίσεις τις τρίχες με βελόνα? Αν ναι πάρε μια bepanthol από το φαρμακείο και άπλωσε την κρέμα στα πληγιασμένα σημεία 2-3 φορές την μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. την αποτριχωση με κερι την εχω σταματησει. ακριβως αυτο! προσπαθησα να απεγλωβισω τις τριχες, οχι με βελονα αλλα με τα χερια μου.βεβαια οι περισσοτερες πληγες εχουν γινει πλεον εσωτερικα αιματωματα. θα κλεισουν? αν ναι σε ποσο καιρο περιπου? υπαρχουν βεβαια και μερικα σπυρακια. τι μου προτινεις να κανω γιαυτα?? σε πριζω καπως αλλα το καλοκαιρι ειναι κοντα και θελω να εχω ωραια ποδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ααα είδες που το πέτυχα. Καταρχήν μην τα πειράζεις γιατί θα αποκτήσεις σημάδια. Θα περάσουν με την πάροδο του χρόνου, μην ανησυχείς. Αν έχουν αιμάτωμα όπως λες βάλε πάνω λίγο πάγο.

    Για τα σπυράκια δεν έχω να σου πω κάτι άλλο εκτός από αυτά που έχω περιγράψει στο άρθρο. Αν θέλεις δοκίμασε την συνταγή με την ασπιρίνη αλλά μην περιμένεις αποτελέσματα αμέσως μόλις ψεκάσεις τις περιοχές. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. εγινε σ'ευχαριστω πολυ! ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι να καθαρισουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να είσαι καλά Αλέξη και ελπίζω να πάνε όλα καλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα και πάλι. :)) Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ για τα σημάδια να χρησιμοποιήσω κ τζελ από αλόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλώς την! Φυσικά και μπορείς απλά άμα χρησιμοποιήσεις πολλές μεθόδους δεν θα ξέρεις ποια κάνει τι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλημερα! εγω δεν ειμαι ειδικος σε τετοιου ειδους θεμετα οπως η θυλακιτιδα απλα θα ηθελα να σου πω ενα τιπ που εμενα προσωπικα με βοηθησε πολυ το τελευταιο διαστιμα! καθε βραδυ κανω μπανιο με ζεστο εως καφτο νερο και κατευθειαν βαζω σπαθολαδο οχι λιγη αλλα ουτε και πολυ μεγαλη ποσοτητα! εχω δει σημαντικη βελτιωση οσον αφορα στο να ηρεμισουν τα σπυρακια και επιπλεον πολλα σιμαδια εχουν κλεισει σχεδον! ευχαριστω! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμβουλή σου!
    Τι σημασία έχει αν είσαι ειδικός ή μη? Αρκεί που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου πόσο μάλλον που το μοιράστηκες μαζί μας.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. να'σαι καλα! απλα ειδα σημαντικη βελτιωση και σκεφτηκα οτι η συγκεκριμενη μεθοδος μπορει να βοηθησει! εγω πλεον φοραω σορτσακια χωρις να ντρεπομαι αν και τα ποδια μου δεν εχουν καθαρισει εντελως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσει κόσμο. Ελπίζω να απαλλαγείς οριστικά από το πρόβλημα! w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. το ιδιο ελπιζω και γω! και μετα μονο κουρευτικη μηχανη :-P να 'σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. καλησπερα
    εγω ειχα κανει πριν 3,5 χρονια αποτριχωση με κερι. το σταματησα στο 6μηνο & συνεχισα με το ξυραφακι γιατι εχω αρκετες τριχες γυρισμενες στις γαμπες εδω & 3 χρονια & δυστυχως φαινονται πολυ εντονα με αποτελεσμα να αποφευγω τις εμφανισεις μου.
    εχετε να μου προτεινετε κατι ωστε να φυγουν καποια στιγμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σταυρούλα πέρα από το να ακολουθήσεις αυτά που γράφω το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι οι ζεστές κομπρέσες στα σημεία που έχεις θυλακίτιδα. Βούτηξε μια καθαρή πετσέτα σε ζεστό νερό και τοποθέτησέ τη στα σημεία που έχεις πρόβλημα για 5-10'.

    Επίσης, αυτό πηγαίνει σε όλες τις κοπέλες που έχουν πρόβλημα. Αν η θυλακίτιδα δεν λέει να περάσει, αφήστε για λίγο στην άκρη το ξυραφάκι. Αν ωστόσο δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε θα πρέπει να το αλλάζετε πολύ συχά, να το αποστειρώνετε με οινόπνευμα και να ξυρίζεστε με την φορά των τριχών και ΠΟΤΕ αντίθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γειά σου Μαριάννα!!εκανα laser αποτριχωση πριν 4 μερες,αλλα το δερμα μου δεν ειναι λειο και απαλο.Ο δερματολογος μου ειπε οτι πρεπει να περασουν καποιες μερες για να αρχισουν να πεφτουν οι καμμενες τριχες,γυρω στις 10 μερες.Εγω ομως θελω κατι πιο δραστικο και γρηγορο,γιατι τωρα ειναι σαν να ειμαι αξυριστη!!μπορεις να μου προτεινεις κατι??Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Μαράκι! Είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείς. Η πιο γρήγορη μέθοδος με άμεσο αποτέλεσμα είναι το κερί, αλλά κάπου με μπέρδεψες... Λες πως ξεκίνησες λέιζερ, τώρα σκέφτεσαι να το σταματήσεις; Ή θέλεις μια λύση για το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις συνεδρίες;

      Να ξέρεις ότι όταν κάνεις λέιζερ το κερί είναι απαγορευτικό!

      Διαγραφή
  62. Καλως σας βρηκα!! :)Oχι δεν σκεφτομαι να το σταματησω!!απλα εκανα laser πριν 4 μερες και περιμενα οτι αμεσως το δερμα μου θα ηταν αποτριχωμενο.Ο δερματολογος μου ειπε ομως οτι θα περασουν περιπου 10 μερες για να φυγουν οι καμμενες τριχες!!μεχρι τοτε μπορω να κανω κατι??να ξυριστω ας πουμε ή κατι αλλο??εκανα πιλινγκ,αλλα δεν ειδα κανενα αποτελεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάχει κανένα πρόβλημα να ξυριστείς. Ίσα ίσα είναι καλό να ξυρίζεσαι τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι την επόμενη συνεδρία. Φαντάσου ότι μία μέρα πριν κάνεις θεραπεία ή ακόμα και την ίδια μέρα θα πρέπει να ξυρίζεις την υπό θεραπεία περιοχή για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Οπότε ξυρίσου άφοβα!! xD

      Μαράκι δεν ρώτησες τον δερματολόγο σου τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις μετά από μια συνεδρία λέιζερ; Κανονικά θα έπρεπε να σε ενημερώσει ο ίδιος...

      Διαγραφή
  63. Σ ευχαριστω πολυ Μαριαννα μου!!Σε ρωτησα για το ξυρισμα,γιατι φοβομουν μηπως αλλοιωσει το αποτελεσμα του Laser!!ξερω οτι πρεπει να ξυριζομαι 3 μερες πριν απο τη συνεδρια!!Αυτη ειναι η πρωτη φορα που κανω laser.Η συνεδρια εγινε την προηγουμενη Πεμπτη και ο δερματολογος μου ειπε οτι οι καμμενες τριχες θα πεσουν σε 10-15 μερες και το αποτελεσμα θα κρατησει μεχρι 45 μερες.Εγω θα ξαναρχισω laser απο το Σεπτεμβριο παλι.Απλα η απορια μου ειναι αν μπορω και τωρα να ξυριστω χωρις αυτο να επηρεασει το laser ή να περιμενω να πεσουν μονες τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς, το ξύρισμα δεν "πειράζει" τον θύλακα της τρίχας αλλά μόνο το επιφανειακό στέλεχος. Όπως πολύ σωστά σου είπε ο δερματολόγος σου οι τρίχες θα πέσουν μόνες τους σε 10-14 μέρες. Αν εσύ δεν θέλεις να περιμένεις μπορείς όπως σου είπα να ξυριστείς άφοβα. Καλό είναι βέβαια να έχουν περάσει 48 ώρες από την θεραπεία. Για σένα έχουν περάσει 4-5 μέρες οπότε ξυρίσου άνετα!

      Α, δεν μου είπες! Στα πόδια κάνεις λέιζερ;
      Φιλιά! :Pp

      Διαγραφή
  64. Σ ευχαριστω και παλι παρα πολυ!!! :) εκανα στα ποδια και το μπικινι!!
    Παντως συγχαρητηρια για το blog σου!!δινεις πολυ ωραιες συμβουλες!!θα δοκιμασω το πιλινγκ για την κυτταριτιδα που προτεινεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαράκι μου!!! Ότι θέλεις εδώ θα είμαι. Σε φιλώ :*

      Διαγραφή
  65. Σ ευχαριστω πολυ Μαριαννα μου!!φιλια!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου Marianna πολυ ενδιαφεροντα αυτα που γραφετε και θα ηθελα και εμενα να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που εχω...
    ενω κανω αποτριχωση με κερι στο προσωπο και δεν γυριζει η τριχα μεσα οταν το δοκιμασα στα ποδια μου καποιες τριχες γυριζαν μεσα...
    θελω να το δοκιμασω και στα χερια μου αλλα φοβαμαι μην παθω οτι επαθα στα ποδια μου..
    Εσεις τι λετε?
    Υπαρχει περιπτωση οταν κανω αποτριχωση στα χερια μου να γυρισει η τριχα οπως εγινε και στα ποδια μου?
    Περιμενω τς συμβουλες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Άντρεα :P
      Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να εμφανίσεις θυλακίτιδα στα χέρια. Αλλά αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα μάθεις... Εμένα η θυλακίτιδα μου εμφανίστηκε μετά από περίπου 1 χρόνο και αναγκάστησα να σταματήσω. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα συμβεί το ίδιο και σε σένα.

      Διαγραφή
  67. Κοριτσια περιμενω γρηγορα νεα σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σε ευχαριστω πολυ Marianna :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μαριάννα καλησπέρα, έχω μια απορία σχετικά με το σπρέι ασπιρίνης οινοπνεύματος, το ψεκάζουμε 2 φορές τη μέρα και το αφήνουμε; ή το ξεβγάζουμε;
    Η εμπειρία μου: Είχα μεγάλο πρόβλημα στα πόδια και κυρίως στις γάμπες από το λύκειο κιόλας..φυσικά γι'αυτό οφείλεται η αποτρίχωση με κερί. Το θέαμα ήταν αποκρουστικό. Αποφάσισα λοιπόν και έδωσα πολλά λεφτά και δοκίμασα τη μέθοδος της φωτόλυσης, αποφεύγοντας το λέιζερ και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνουν όπως λένε. Και στο τέλος ανταμοίφθηκα. Πλέον δεν έχω σημάδια και οι τρίχες μεγαλώνουν φυσιολογικά στα πόδια. Η πυκνότητά τους έχει μειωθεί αρκετά αλλά λόγω κόστους δεν συνέχισα τη θεραπεία για να απαλλαγώ τελείως. Δεν με πειράζει όμως διότι τουλάχιστον δεν υποφέρω. Φυσικά από τη μέρα που ξεκίνησα τη φωτόλυση η αισθητικός μού απαγόρευσε να χρησιμοποιήσω ξανά κερί κι έτσι από τότε χρησιμοποιώ ξυραφάκι. Και προτιμώ το κουραστικό ξυραφάκι χωρίς πληγές παρά την βολικότερη αποτρίχωση με κερί παρέα με θυλακίτιδα!
    Όμως έχω ακόμα θέμα στην περιοχή του μπικίνι διότι εκεί δεν είχα κάνει φωτόλυση και τόσα χρόνια την αποτριχώνω... Είσαι η μόνη μου ελπίδα λοιπόν. Σκέφτομαι να ξεκινήσω να εφαρμόζω πρώτα τη θεραπεία με την ασπιρίνη και στη συνέχεια να ασχοληθώ με τα σημάδια και την πάστα λεμονιού-σόδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μμμμ, η φωτόλυση και το λέιζερ είναι καλή λύση σε περιπτώσεις θυλακίτιδας, οπότε έκανες πολύ καλά:)

    Το σπρέυ το αφήνω πάνω στο δέρμα δεν το ξεβγάζω, αλλά αν εσύ νιώσεις κάψιμο ή δεις την περιοχή να κοκκινίζει αφαιρεσέ το με νερό. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα απλά παρατήρησε τι θα συμβεί. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παραπάνω αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις το σπρέυ, να το αφήσεις για λίγα λεπτά και μετά να το ξεπλύνεις.

    Περιμένω νέα σου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ! θα δοκιμαστεί! ευχαριστώ πολυυυύ!
      (Υ.Γ. πρόταση για κανένα καλό κόλπο για του μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια;; κληρονομικό μεν αλλά μπορεί να έχεις κάτι κατά νου ;) - είμαι καινούρια εδώ και ρουφάω τις συμβουλές σου σαν σφουγγάρι!! )

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλά κούκλα μου! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Κάτι έχουμε και για τους μαύρους κύκλους. Ρίξε μια ματιά εδώ, ολο και κάτι θα βρεις :p
      - Κουρασμένα μάτια
      - Μαύροι κύκλοι

      Διαγραφή
  71. Για να σιγουρευτώ, ασπιρίνη με οινόπνευμα χρησιμοποιούμε μόλις βγουν τα σπυράκια της θυλακίτιδας για να περάσουν γρήγορα; Αν ναι, πότε ακριβώς, δηλαδή όταν φουσκώνουν κ είναι κόκκινα ή όταν έχουν πύον; Για πόσο καιρό περίπου; Ή είναι για τις εγκλωβισμένες τρίχες που ΔΕΝ έχουν κάνει (ακόμα) σπυράκι; Με σκοπό να βγουν;

    Ενώ το λεμόνι με σόδα είναι για να φύγουν τα... απομεινάρια τους, τα σημάδια που αφήνουν;

    Καλά τα κατάλαβα;

    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μια χαρά κατάλαβες Λένα. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το σπρέυ και προληπτικά. Ο χρόνος εξαρτάται από το πρόβλημα της καθεμιάς. Απλά το συνεχίζεις μέχρι να περάσουν τα σπυράκια αλλά σε περίπτωση που δεν δεις βελτίωση μέσα σε 2-3 εβδομάδες απλά το παρατάς και ψάχνεις κάποια άλλη λύση.

    Και ναι το λεμόνι με την σόδα είναι για τα καφέ σημάδια που αφήνουν πίσω τα σπυράκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. γεια σου μαριαννα!! εχω και εγω στους γλουτους προβλημα ακμης ή θυλακιτιδας..δεν ξερω ακριβως τι ειναι.επιμενει πολυ.βαζω φουσικορτ αλλα τιποτα. σκεφτηκα να δοκιμασω εκεινη την συνταγη με το μυλοξυδο και το οινοπνευμα. απ ο,τι καταλαβα η αναλογια ειναι 1 καπακι νερο, 1 καπακι μηλοξυδο και 1 ασπιρινη σε σπρει ετσι? ποσες φορες την ημερα το βαζω? το ξεβγαζω με νερο μετα? επισης τι αφρολουτρο να χρησιμοποιω?θελω καποιο φθηνο..ξερεις μη ξεπαραδιαστω σε ακριβες μαρκες. επιπλεον..εχεις ακουσει το bio oil? διαβασα οτι κανει θαυματα για σημαδια ουλες κτλ. μπορει να βοηθησει στην περιπτωση μου?σ ευχαριστω παρα πολυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγγνωμη μηλοξυδο ασπιρινη εννοουσα!!!μπερδεψα τα υλικα στο κεφαλι μου! :)

      Διαγραφή
    2. Καλώς το κορίτσι!

      Όσον αφορά την ακμή στους γλουτούς φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε αυτό το άρθρο Ακμή στην πλάτη;
      Αν ναι το ψεκάζεις 2 φορές την μέρα και δεν το ξεβγάζεις. Αν παρουσιαστεί ερεθισμός τότε ναι θα πρέπει να το ξεπλύνεις με νερό, αν όχι απλά ψέκασε και άφησε το να δράσει.

      Σχετικά με το αφρόλουτρο. Θα σου πρότεινα αυτό Eubos Liquid Red Washing Emulsion. Η τιμή του είναι γύρω στα 7 ευρώ. Το καλό είναι ότι για να κάνει αφρό θέλει μικρή ποσότητα ;)

      Το Bio Oil το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είδα διαφορά ή όχι γιατί δεν το χρησιμοποίησα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως οι κριτικές σχετικά με σημάδια και ουλές είναι πολύ καλές. Ωστόσο θα βρεις και σχόλια του τύπου δεν κάνει τίποτα μπλα μπλα αλλά έτσι συμβαίνει με όλα τα προϊόντα. Σε μερικούς λειτουργούν, σε μερικούς όχι.

      Στην περίπτωση σου και ενώ μάλλον πρόκειται για θυλακίτιδα δεν θα έλεγα πως μπορεί να κάνει πολλά το συγκεκριμένο λάδι εκτός κι αν έχεις σημάδια από προηγούμενα σπυράκια. Είναι και ακριβούτσικο το άτιμο...

      Διαγραφή
  74. μαριαννα μου σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τον χρονο σου!!! επισης πολυ ενδιαφερον το μπλοκ σου!! φιλακια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α μαριαννα μου σορυ ξεχασα. στην περιοχη ειχα παντα προβλημα με ακμη αλλα τωρα κανω λειζερ αποτριχωση εκει αφου ειχα λιγες τριχουλες. ομως το θεμα παραμενει. αρα ισως δεν ειναι θυλακιτιδα? παντως οπως κ να εχει η συνταγη καλο δε θα μου κανει?θα μπορουσε να χειροτερεψει το προβλημα

      Διαγραφή
    2. Χαρά μου Λέτα!

      Μμμ έτσι όπως το θέτεις έκανα εγώ λάθος γτ δεν γνώριζα για το λέιζερ :p
      Έχεις τελειώσει με το λέιζερ;

      Να χειροτερέψει η κατάσταση αποκλείεται οπότε μπορείς άφοβα να κάνεις την θεραπεία. Α και κάτι άλλο, να ξέρεις πως τα στενά ρούχα επιδεινώνουν τέτοια προβλήματα οπότε καλό είναι να αποφεύγεις στενά τζιν κλπ.

      Διαγραφή
  75. μαριαννα μου καλημερα!οχι δεν εχω τελειωσει με το λειζερ.δηλαδη ξαναβγαινουν τριχουλες ανα 3μηνο.οπως κ να εχει παντως θα με βοηθησει ετσι δεν ειναι το μηλοξυδο-ασπιρινη?. πφφ κ να φανταστεις ολο στενα φοραω. πηγα πηρα εκεινο το αφρολουτρο που μου ειπες. θα δοκιμασω και την συνταγη με το μηλοξυδο και ελπιζω να δω αποτελεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκου :p
      Θα σε βοηθήσει απλά δεν μπορώ να ξέρω μέχρι ποιο σημείο. Αν πάντως δεις ερεθισμό να το ξεβγάλεις οκ; Α κάτι που ξέχασα να ρωτήσω... Αυτή η ακμή που περιγράφεις σου αφήνει σημάδια χρώματος καφέ-μοβ; Προσπαθώ να καταλάβω αν πρόκεται για ακμή η θυλακίτιδα.
      Έκανες πολύ καλά που πήρες το αφρόλουτρο, είναι από τα αγαπημένα μου. Ελπίζω να σε ικανοποιήσει κ σένα.

      Διαγραφή
  76. ελα μαριαννα μου. οχι δεν εχω τετοια καφε-μωβ σημαδια.εχω παρομοια σπυρακια κ στη πλατη. αρα μηπως ειναι απλως ακμη? το αφρολουτρο ναι πολυ καλο.το δοκιμασα ηδη.μυριζει κ πολυ ωραια κ αφηνει το δερμα απαλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αα επισης....σχετικα με το bio oil. αποφασισα να το βαζω στο προσωπο αντι ενυδατικης. εχω λιπαρο δερμα με πορους κ σημαδια απο παλια ακμη αλλα χωρις σπυρακια πλεον. οποτε καλο δε θα κανει?επειδη ειναι λιπαρο το δερμα μπορει το bio oil να προκαλεσει σπυρακια λογω λιπαροτητας?

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Λέτα. Καταρχήν να διορθώσω κάτι πιο πάνω γτ μπερδεύτηκα και είναι σχετικό με το σπρέυ για την ακμή. Όπως γράφω και στο άρθρο θα το ψεκάσεις και θα το ξεπλύνεις μς νερό μετά από 20-30'. Αν σου παρουσιαστεί ερεθισμός μπορείς να μειώσεις τον χρόνο παραμονής τόσο ώστε να μην σου δημιουργήσει έντονο ερεθισμό. Εντάξει; Κεκτημένη ταχύτητα βλέπεις :p

      Συ΄νθως η θυλακίτιδα αφήνει τέτοιου είδους σημάδια οπότε μάλλον δεν είναι, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρη. Χαίρομαι που σου άρεσε το αφρόλουτρο! Έχει και ανταλλακτικό να ξέρεις :))

      Το Bio Oil μπορείς άνετα να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο. Εμένα προσωπικά δεν μου δημιούργησε ακμή. Βέβαια το άπλωνα 3 φορές την εβδομάδα και όχι σε καθημερινή βάση. Επίσης, μην απλώσεις μεγάλη ποσότητα, λίγες σταγόνες αρκούν.

      Διαγραφή
  77. Ανώνυμος6/16/2014

    Γεια σου Μαριάννα!καταρχας θα ηθελα να πω πως εχω θυλακιτιδα παρα πολυ καιρο κυριως στα μπουτια :P προκληθηκε απο ξυρισμα...και δεν μπορω με τιποτα να το αντιμετωπισω...εχω δοκιμασει αυτο που λες για 3 μηνες και δεν ειχα απολυτως κανενα αποτελεσμα...καπου ειχα διαβασει για fucidin h fuscicort ομως παλι δεν ειχα....μπορεις να μου προτεινεις κατι η καλυτερα ενα φαρμακευτικο προιον για πιο δισκολες περιπτωσεις?στην περιπτωση μου ειναι σαν κρουστα και ειναι μεγαλυτερη απο την θυλακιτιδα μετα το ξυρισμα που δεν ειναι σχεδον τιποτα...φαινεται πολυ ασχημα και το δερμα μου εκει εχει γινει καφετι οποτε καταλαβενεις μου ειναι πολυ δυσκολο ολο αυτο ψυχολογικα και θελω να απαλλαγω...τωρα μολις εψαξα και ειδα σε ενα site πως προτεινει διαφορα...θα σου παραθεσω αυτα που λεει για δυσκολοτερεσ περπτωσεις και αν μπορεις δες τα και συμβουλεψε με οταν σου ειναι ευκολο...nizoral σαμπουαν , αντικυκητιακη κρεμα lotrimin η lamisil kai αντικυμηκιτιασικο χαπι diflucan.....ελπιζω να μην γινομαι βαρος ομως πραγματικα χρειαζομαι αμεσα να βρω κατι για να απαλλαγω απο ολο αυτο :( περιμενω απαντηση σου...ελπιζω να μπορεις να μου πεις για αυτα τα προιοντα η αν ξερεις κατι αλλο καλο που μπορω να χρησιμοποιησω στην περιπτωση μου που οπως σου περιεγραψα δεν ειναι απλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχ Γιάννη! Μπράβο που είχες υπομονή να κάνεις την θεραπεία για 3 μήνες, έστω και χωρίς αποτέλεσμα... Είναι λογικό να μην λειτουργεί σε σοβαρές μορφές θυλακίτιδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο γιατρός είναι αναγκαίος.

      Καταρχήν, έχεις σταματήσει το ξύρισμα; Ελπίζω ναι γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να σου περάσει ποτέ. Όλα τα παραπάνω φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν θυλακίτιδες που οφείλονται σε μύκητες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σε συμβουλέψω πάνω στην φαρμακευτική αγωγή και να σου αν πρέπει να τα πάρεις ή όχι γιατί δεν είμαι γιατρός.

      Έχεις σκεφτεί να πας σε δερματολόγο; Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να το κάνεις! Μια επίσκεψη και μπορεί να λύσεις το πρόβλημά σου μια και καλή :)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/17/2014

      οκ Μαριαννα ισως εχεις δικιο...ειναι ωρα να επισκευθω δερματολογο...την θεραπεια νομιζω την εχω κανει και για παραπανω απο 3 μηνες χαχα...το εχω σταματησει ...μακαρι να ειχα δει βελτιωσει...και γενικα προσεχω πολυ την υγιεινη του σωματος μου :/ υπαρχει τροπος να καταλαβω αν η θυλακιτιδα μου οφειλεται σε μυκητες?υπαρχει καποιο χαρακτηριστικο?δηλαδη απο το ξυραφακι να κολησα μυκητες ?δεν τα ξερω πολυ καλα :P παντως αυτο που ξερω ειναι πως δεν μαρεσει να βλεπω το σωμα μου ετσι :/

      Διαγραφή
    3. Σε καταλαβαίνω απόλυτα Γιάννη. Η θυλακίτιδα αλλά και η ακμή μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα. Η υγιεινή δεν σχετίζεται, ούτως ή αλλώς τα περισσότερα άτομα με τέτοια προβλήματα είναι πολύ σχολαστικά με την καθημερινή περιποίηση του σώματος τους.

      Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν πρόκειται για θυλακίτιδα λόγω μυκήτων ή λόγω βακτηρίων. Η κλινική εικόνα είναι πάνω κάτω ίδια και στις 2 περιπτώσεις. Εκεί λοιπόν έρχεται ο δερματολόγος ο οποίος μπορεί να κάνει μια σειρά από τεστ για να διαπιστώσει την αιτία που δημιουργεί όλο το πρόβλημα.

      Σε τρώνε τα σημεία που παρουσιάζεις πρόβλημα; Αν ναι τότε πολύ πιθανό να οφείλεται σε μύκητες αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Αν έχεις φαγούρα μπορείς να μουσκέψεις μια πετσέτα ζεστή με ξύδι και να την τοποθετήσεις στα σημεία.

      Αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα το εξής: Θα έπαιρνα το σαμπουάν που προανέφερες και θα το δοκίμαζα για κάποιο διάστημα. Αν ωστόσο δεν έβλεπα αποτέλεσμα, θα πήγαινα στον γιατρό.

      Ξέρεις όταν ξυριζόμαστε δημιουργούνται μικρά κοψίματα στην επιδερμίδα, επιφανειακά ή πιο βαθιά. Έτσι η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ευάλωτη σε μολύνσεις και μυκητιάσεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/04/2014

      Γεια σου Μαριαννα δεν απαντησα τοσο καιρο επειδη μου ειχε συμβει κατι προσωπικο....λογικα αυτο που λες θα κανω ισως καταφερω και λυσω το προβλημα αν οχι θα παω σε δερματολογο..παντως δεν με τρωνε τα σημεια ...δοκιμασα προσφατα την dalacin και εχω δει μικρη διαφορα..να την συνεχησω λες?

      Διαγραφή
    5. xD Να την συνεχίσεις αν σε βοηθάει για όσο καιρό αναγράφεται στις οδηγίες. Γενικά, η Dalacin (φαντάζομαι αναφέρεσαι στην τοπική λοσιόν) είναι αρκετά καλή για τα δερματικά όπως ακμή κλπ.
      Οτιδήποτε μας βοηθάει είναι καλό να το συνεχίζουμε απλά με τα φάρμακα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί :p

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/05/2014

      Ο φαρμακοποιος μου ειπε πως δεν εχει καιρο μπορω να την χρησιμοποιω..δεν ειναι πχ σαν καποιες κρεμες που εχουνε κορτιζονη...δεν εχω τρελαθει με το αποτελεσμα ειναι η αληθεια...αλλα θα την συνεχισω να δω πως θα παει

      Διαγραφή
    7. Ναι συμφωνώ αλλά κι αυτά θέλουν προσοχή γιατί το dalacin δεν παύει να είναι αντιβιοτικό πράγμα που σημαίνει πως όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο πιο ανθεκτικός γίνεσαι στα μικρόβια. Όλα θέλουν υπομονή, δυστυχώς. Συνέχισε το, δες πως θα πάει και αν δεν νιώσεις ικανοποιημένος με την θεραπεία εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Όλο και κάτι θα σκεφτώ!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος7/06/2014

      οκ Μαριαννα ευχαριστς :) .Σε 1-2 μερες μου τελειωνει η δευτερη κρεμα..να παρω τριτη η να κανω κατι αλλο?

      Διαγραφή
    9. Να είσαι καλά Γιάννη!
      Να συνεχίσεις θα έλεγα για κανα μήνα ακόμα. Αν δεν περάσει μέχρι τότε, σταμάτησε την κρέμα και βλέπουμε. Και τα φαρμακευτικά προϊόντα θέλουν χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα.

      Α! Να σου πω... να αφήσεις στην άκρη το ξύρισμα όσο καιρό κάνεις την θεραπεία οκ;

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος7/07/2014

      οκ Μαριαννα θα το συνεχισω κανα μηνα ακομα ελπιζω να δω και καλυτερο αποτελεσμα.....το εχω σταματησει εδω και καιρο :ρ

      Διαγραφή
  78. μαριαννα μου εφτιαξα το μειγμα αλλα το σπρευ μπουκωσε απο την λιωμενη ασπιρινη κ δεν ψεκαζει!! :P μπορω να το βαλω καπως αλλιως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απορια!!!! μετα ξεπλενομαι με σκετο νερο ή και αφρολουτρο? ζεστο ή κρυο νερο? :P :P

      Διαγραφή
    2. χαχαχα φταίει μάλλον το μπουκαλάκι σπρέυ που έχεις :p
      Φυσικά και μπορείς απλά ρίξτο σε ένα βαζάκι και μπορείς έτσι να το ταμπονάρεις με βαμβάκι. Απλά πρότεινα το σπρέυ γιατί θα σε βολέψει περισσότερο και θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη :ppp

      Με σκέτο νερό και πάντα χλιαρό προς κρύο. Το ζεστό νερό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα :p

      Διαγραφή
  79. οκ μαριαννα μου!!! σ ευχαριστω πολυ για ολα και σορρυ για τις τοσες ερωτησεις!!φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Να είσαι καλά Λέτα μου! Μου αρέσουν οι ερωτήσεις γιατί με κάνουν να σκέφτομαι, χεχεχε :ppp Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. μαριαννα ξερω σε εχω ζαλισει ρε κουκλα μου αλλα θελω μια τελευταια ερωτηση!!!!! μπορω να πλενω που κ που την περιοχη με υγρο σαπουνι μπεταντιν? βοηθαει? για την ακμη στους γλουτους που λεγαμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι ακομη!!!! :P οταν απλωνω το μειγμα η ασπιρινη μου κανει απολεπιση .αυτο κανει καλο για την ακμη?γιατι απ ο,τι ξερω η απολεπιση δε κανει καλο οταν υπαρχει ακμη σε εξαρση. ρε συ σορυ για το ζαλισμα!!!!!!! :* :*

      Διαγραφή
    2. λολ, Ναι μπορείς να κάνεις και πλύσεις με betadine απλά μην το παρακάνεις γιατί δεν θα ξέρεις ποιό κάνει τι :p
      Αν διαβάσεις το άρθρο πιο προσεκτικά λέω τι ακριβώς κάνει στα σπυράκια η ασπιρίνη και το μηλόξυδο. Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ ή πιο σωστά ακετυλοσαλικυλικό οξύ. Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται πολλά χρόνια για την θεραπεία της ακμής. Η απολέπιση που σου κάνει δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που σου κάνουν τα διάφορα scrub με κόκκους. Τα τελευταία "γδέρνουν" κι ερεθίζουν την επιδερμίδα κάτι που δεν κάνει καλό σε κάποιον που έχει ακμή στο πρόσωπο ή το σώμα. Καταλαβαίνεις την διαφορά; :))

      Διαγραφή
    3. Α Λέτα μου αν έχεις άλλες απορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που σε απασχολεί γράψε την ερώτηση σε παρακαλώ στο ανάλογο άρθρο για να μην μπερδέυονται οι αναγνώστες. Εντάξει; xD

      Διαγραφή
  82. ναι μαριαννα μου!!! σ ευχαριστω για ολα!!!!! εισαι υπεροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ααααα με κάνεις και κοκκινίζω! χιχι :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. geia sas onomazomai Olga...kai egw exw provlhma me tous porous mou! ekana keri alla edw kai ena megalo diastima kanw mixani alla oi poroi mou einai polu emfaneis eidika sto mpouti kai pisw stin gampa kai me stenaxwrei :/ zilevw tis kopeles me leio derma :( egw nomza pws h mixanh einai mia polu kalh lush ...
    ti mporw na kanw gia afto Marianna ??? :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. kalispera!! exw kai gw to idio 8ema me tin kopela apo panw!! kanw apotrixosi me mixani kai meta to derma mou menei me tous porous kai fainetai asximo!! pws mporw na kanw to derma mou kanoniko opws einai stis perisoteres kopeles!? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καταρχήν, σταματήσατε την αποτρίχωση με την μηχανή; Πόσο καιρό κάνετε αποτρίχωση με αυτή την μέθοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. me voleuei polu h apotrixwsh me mixanh re esy marianna...giati tin exw opote thelw... mou proteineis kati? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. marianna sorry an se prizw :/ alla afto edw einai kalo? http://www.plus4u.gr/medisana-epilquick-monimh-apotrixwsh-me-tsimpidaki/128000515-128000515/p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Όλγα αν δεν σταματήσεις την μηχανή οι πόροι που λες δεν πρόκειται να βελτιωθούν. Το ξέρω πως είναι πολύ βολική, έκανα κι εγώ κάποτε με μηχανή (ακόμα κάνω αλλά όχι συχνά).

    Το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν το έχω χρησιμοποιήσει οπότε δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλό ή όχι. Αυτό που γνωρίζω είναι πως λειτουργεί όπως η γνωστή ηλεκτρόλυση. Για να έχει επιτυχία αυτού του είδους η αποτρίχωση θέλει πολύ υπομονή και εμπειρία.
    Τα περισσότερα από τα μηχανήματα αυτά απλά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άσε που από κακή χρήση και λάθος τεχνική μπορεί να καταλήξεις με ουλές, πρήξιμο, κοκκινίλες και εγκαύματα.

    Αυτή είναι η γνώμη μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και η σωστή... Απλά από την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω θα σου πρότεινα να μην την αγοράσεις.
    Το κερί δεν σε βολεύει; Γιατί δεν αγοράζεις μια συσκευή για αποτρίχωση με κερί; Είναι πολύ εύκολο να κάνεις αποτρίχωση με ρολέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. καλησπέρα !!έχω και εγώ πρόβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω ειδικά τώρα που βγαίνουμε στη παράλια:'(((...με οτι και να κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι μετά όταν βγαίνουν η τρίχες καποια μένουν μέσα και έχω κ σπυράκια και κοκκινίλες τι να κάνω για μειωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. nai euxaristw kai egw eimai epifulaktikh kai ithela tin gnwmh sou :D
    keri nai mporw na parw omws einai telh Iouniou kai se 2 vdomades fevgw diakopes kai oi trixes den tha xoun megalwsei wste na tis piasei to keri...
    ti tha kanw? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα κατάλαβα. Σε βλέπω για ξυραφάκι xD Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

      Διαγραφή
  92. Καλησπέρα, εδώ και 15 ημέρες έχω κάνει αποτρίχωση με μηχανή στα χέρια και έχω γεμίσει με σπυράκια, έβαλα και fucidin αλλά τίποτα. Τι να κάνω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, προσπάθησε να ακολουθήσεις ότι λέει το άρθρο και ρίξε μια ματιά και στα σχόλια. Μην πειράζεις τα σπυράκια και κάνε υπομονή μέχρι να φύγουν. Αν τα πειράξεις θα χειροτερέψει η κατάσταση. Εννοείται πως την μηχανή θα πρέπει να την ξεχάσεις. Δυστυχώς, οι περισσότερες από εμάς δεν τα πάνε καλά με την μηχανή και ειδικά σε σημεία όπως τα χέρια και τι μπικίνι.

      Διαγραφή
  93. geia sou marianna kai pali!! egw apo tote pou arxisa tin apotrixosi ekana tin prwti fora xalaoua kai meta 3ekinisa me mixani!! 3urafaki exw valei 1-2 fores ki auto kalokairi!! exw skeftei na arxisw xalaoua mpas k ginei kalitero to derma mou!! alla otan epixirisa na ftia3w ti xalaoua..mallon kati dn ekana kala kai egine petra :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου αγόρασε μία από το σουπερ μάρκετ. Είναι πολύ φθηνές! :ppp Αν πάλι η χαλάουα πετρώνει δοκίμασε να ρίξεις λίγες σταγόνες νερό.

      Πάντως η χαλάουα είναι η πιο φιλική μέθοδος αποτρίχωσης. Πριν παρατήσεις οποιαδήποτε μορφή αποτρίχωσης δοκιμασέ την για να δεις αν θα έχεις κάποια διαφορά. Ελπίζω να έχεις δλδ γιατί το ξυραφάκι ούτε γω το πάω!

      Διαγραφή
  94. exw dokimasei k etimi xalaoua...tn zestana etsi opws elege..kai meta k auti m petrone :P dn 3erw ti sto kalo ginetai!!! kati den kanw kala :P elpizw na dw apotelesmata!! auto me tn aspirini ektos apo tn allagi tropou 3urismatos..8a voi8isei?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρίξεις λίγο νεράκι και να την δουλέψεις πολύ ώρα στα χέρια σου! Αν πειραματιστείς λίγο θα το βρεις το κόλπο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βοηθάει, ελπίζω να δουλέψει και για σένα xD

      Διαγραφή
    2. ante na doumee!! :P kai menaa kapws san ti fotografia pou evales stin olga einai ta podia m..alla oxi toso polu antona!!!

      Διαγραφή
  95. καλησπερα! κανω αποτριχωση με laser, full bikini και εχει γυρισει μια τριχουλα σε αυτη την περιοχη η οποια ειναι πολυ βαθια και πλεων μωβ! οταν την αγγιζω ειναι σαν μεγαλο εσωτερικο σπυρακι! να εφαρμοσω τη μεθοδο της ασπιρινης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Φυσικά και να την εφαρμόσεις, θα βοηθήσει με την απολέπιση στην περιοχή. Αν η τρίχα δεν βγει στην επιφάνεια ή θα πρέπει να προσπαθήσεις να την βγάλεις μόνη σου με μια αποστειρωμένη βελονίτσα ή θα πρέπει να πας στον γιατρό.

      Διαγραφή
  96. kalispera!exw ena problama edw k 3 xronia mu gunarne oi trixes mesa me apotelesma na exw simadakia se olo to podi oxi me pion omws..skeftika na kanw laser alla dn kserw kata poso tha voithisei na eksafanistoun ta simadia...ta podia m einai agria k ksira k poly euesthita kokinizoun poly eukola...ti mporw na kanw gia na eksafanistoun ta simadakia k stn kalhterh opsh tou dermatos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία αν κοιτάξεις παραπάνω τα σχόλια, θα δεις κάπου που λέω στην Λία για την μέθοδο με την σόδα και το λεμόνι. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό για τα σημάδια από την θυλακίτιδα. Λες πως τα πόδια σου είναι άγρια και ξηρά. Βάζεις ενυδατική κρέμα; Επίσης, θα πρέπει να κάνεις πίλινγκ 1 φορά την εβδομάδα. Θα σε βοηθήσει τόσο με την ξηρότητα όσο και με τα σημάδια.

      Διαγραφή
  97. nai kai egw sto ksurafaki me vlepw omws kai me to ksurafi exw afto to provlhma me tous porous mou eidika stin gampa....giati???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλγα θα γράψω μέσα στην βδομάδα ακριβώς για το θέμα που σε απασχολεί και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό. Εντάξει;

      Διαγραφή
    2. Όλγα μοιάζει αυτό που έχεις με αυτή την φωτογραφία; Κάνε κλικ εδώ

      Διαγραφή
  98. euxaristw Marianna.nai vazw krema alla kai pali dn vlepw apotelesmata eixa diavasei poio palia to arthro su kai to eixa epixirisei auto me tn soda k to lemoni alla dustixos se emena dn mu leitourgise k toso kala....na se rwtisw an kanw laser tha fugoun entelos ta simadakia?h an oxi uparxei kati poio eksidikeumeno pou tha apalagw mia kai kalh?sugnomi an se kourazw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα Σοφία μου... συνήθως έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά τι να κάνουμε; Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Το λέιζερ θα σε βοηθήσει σίγουρα με την θυλακίτιδα.

      Τώρα σχετικά με τα σημάδια. Σε πρώτη φάση ρώτησε τον γιατρό σου αν μπορεί να σου δώσει κάποια κρέμα που θα βοηθήσει στον αποχρωματισμό τους. Αυτό που γωρίζω είναι πως το λέιζερ χρησιμοποιείται για την θεραπεία των κηλίδων που δημιουργούνται από τον ήλιο καθώς επίσης, και σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει αποχρωματισμός του δέρματος. Οπότε γιατί να μην βοηθήσει εσένα; Βέβαια, θα ήταν καλύτερα όλα αυτά να τα συζητήσεις με τον γιατρό σου.

      Αν θέλεις να δοκιμάσεις πάλι κάτι φυσικό θα σου πρότεινα το βούτυρο κακάο σε καθημερινή βάση. Απλά άπλωσέ το στα σημεία για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

      Δεν με κουράζεις κούκλα μου, απλά να συζήσω μια χάρη. Αν μπορείτε να γράφετε με ελληνικά γιατί τα greeklish στραβώνουν :pp

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ μαριαννα μου για τις συμβουλες σου θα τις δοκιμασω..εκλεισα και για να παω να κανω λειζερ την αλλη εβδομαδα θα σας πω την εμπειρια μου και οντος δρα αποτελεσματικα.χαχα και συγνωμη για τα greeklish μου απο συνηθεια! :P

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραία Σοφία, ελπίζω να απαλλαγείς σύντομα και οριστικά. Ναιιι να μας κρατάς ενήμερες κούκλα μου γιατί έτσι μπορεί να βοηθηθεί κι άλλος κόσμος με παρόμοια προβλήματα. xD

      Διαγραφή
  99. Καλησπερα..! Ηθελα να ρωτησω για τις γυρισμενες τριχες και τα σημαδια που αφησα πανω στα ποδια μου επειδη τις πειραζα! Τι μπορω να κανω για να φυγου? ( το αμυγδαδελαιο κανει καλο? οπως και η κρεμα της LR με αλοε βερα και προπολι) https://www.google.gr/search?q=aloe+vera+cream+with+propolis&rlz=1C1RNPM_enGR408&es_sm=122&tbm=isch&imgil=Ewkp82JtePwhaM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcTag7xipFXumgx90vZtA4KkYruXo5CLJ4rLFUcyzp4DkKaesbFi%253B300%253B300%253BZAVXQ0POVDclvM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmagpolska.pl%25252Fen%25252Fprodukty-wycofane%25252F31-aloe-vera-krem-z-propolisem.html&source=iu&usg=__IhJXlQieenVZjju9VX_hZMmCm6o%3D&sa=X&ei=MSW1U9imMeWU0AWjn4HoAQ&ved=0CCEQ9QEwAA&biw=1280&bih=605#facrc=_&imgrc=Ewkp82JtePwhaM%253A%3BZAVXQ0POVDclvM%3Bhttp%253A%252F%252Fmagpolska.pl%252F31-1176-large%252Faloe-vera-krem-z-propolisem.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmagpolska.pl%252Fen%252Fprodukty-wycofane%252F31-aloe-vera-krem-z-propolisem.html%3B300%3B300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαράκι. Θα σου πρότεινα και σένα το βούτυρο κακάο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες όπως στην Σοφία παραπάνω. Επίσης, να κάνεις πήλινγκ 1-2 φορές την εβδομάδα και φυσικά να μην τα πειράζεις. Την κρέμα που λες δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά το γεγονός ότι περιέχει αλόη και πρόπολη είναι ένα + για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

      Διαγραφή
  100. χαχα ναι Μαριάννα έτσι ακριβώς είναι τα πόδια μου οπως την φωτό!
    σε περιμένω :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι ακριβώς ίσως να έχεις αυτό που λέμε θυλακική υπερκεράτωση αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Ίσως να πρόκειται απλά για αυτά τα μαυράκια που μένουν μέσα στους πόρους και αν τα πατήσεις λίγο βγαίνουν προς τα έξω. Να σε ρωτήσω... Αυτό το απέκτησες μετά την αποτρίχωση με την μηχανή ή το είχες και πριν; Επίσης, αν μου επιτρέπεις πόσο χρονών είσαι Όλγα μου; Α και κάτι άλλο έχει κανένας στην οικογένεια σου παρόμοιο πρόβλημα;

      Διαγραφή
    2. όχι κανένας δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.18 είμαι απλά ξέρεις τι? εγώ πάντα τις ξύριζα γιατί ποτέ δεν περίμενα να μεγαλώσουν και να κάνω κερί! και σκεφτόμουν ότι και κερί να κάνω όταν αρχίζουν να βγαίνουν μετά θα πρέπει να περιμένω πάλι πολύ καιρό...εεε και τώρα τι φάση ρε Μαριάννα? :(

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πως αυτό που έχεις είναι αποτέλεσμα κακού τρόπου ξυρίσματος ή κακή αποτριχωτική μηχανή που δεν πιάνει την τρίχα από την ρίζα όπως θα έπρεπε. Πρέπει να δοκιμάσεις το κερί για να δεις πως θα είναι το δέρμα σου μετά.

      Να σου πω μέσα στους πόρους βλέπεις τίποτα μαυράκια; Αν ναι, μπορείς να τα πατήσεις ελαφρά με τα χέρια σου και να μου πεις αν βγαίνουν στην επιφάνεια;

      Διαγραφή
    4. ναι βλέπω..αλλά δεν βγαίνουν!

      Διαγραφή
    5. Ολγα μου πήγαινε στην αρχική σελίδα του μπλογκ και διάβασε το 1ο άρθρο. Στο αφιερώνω! :ppp

      Διαγραφή
    6. τα είδα! ευχαριστώ πολύ :*

      Διαγραφή
  101. να τώρα ας πούμε που έχω να ξυριστώ 2 μέρες αυτά τα σπυράκια δεν φαίνονται...αλλά αν βάλω ξυράφι πάλι χάλια θα γίνω...το πήρα απόφαση! σε λίγο καιρό θα σπουδάσω στην μυτιλήνη και όλο το χειμώνα θα κάνω μόνο κερί...δεν είναι κατάσταση αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ευχαριστωωω παρα πολυ θα το δοκιμασω! Πως θα τα χρησιμοποιησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία Μαράκι μου! Όπως είπα και στην Σοφία το βούτυρο κακάο το απλώνεις στα σημεία που έχεις πρόβλημα κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Έχει σκληρή μορφή αλλά θα δεις πως όταν το τρίψεις στο δέρμα σου θα υγροποιηθεί από μόνο του. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις καθημερινά για 6 εβδομάδες. :)))

      Διαγραφή
    2. Αρα μικρη ποσοτητα τα ενωνω και μετα το χρησιμοποιω. Μια φορα τη μερα?

      Διαγραφή
    3. Έλα Μαράκι. Τι εννοείς όταν λες "τα ενώνω"; 1-2 φορές την μέρα, όπως σε βολεύει

      Διαγραφή
    4. εννοω βαζω ενα κομματακι βουτυρο και λιγο κακαο τα ανακατευω να γινουν ενα μειγμα? πως μπορω να σου στειλω μια φωτογραφια να καταλαβεις ακριβως το προβλημα μου?

      Διαγραφή
    5. Α αυτό εννοούσες... όχι Μαρία δεν χρειάζεται να ενώσεις κάτι. Το βούτυρο κακάο είναι άλλο πράγμα. Το παίρνεις έτοιμο από κάποιο κατάστημα με βιολογικά :)

      Πάτα πάνω στο όνομά μου, θα σου βγάλει το προφίλ μου... εκεί μπορείς να βρεις και το email μου.

      Διαγραφή
    6. αααα συγνωμη δε το ξερα!!! σε ευχαριστω παρα πολυ για την υπομονη σου!! :) :P

      Διαγραφή
    7. Να είσαι καλά Μαράκι μου!!! :P :*

      Διαγραφή
  103. geia sas koritsia.. exw to ekshs provlhma.. ekana apotrixwsh sto proswpo katw apo tis favorites kai sthn perioxh dipla apo ta zugomatika.. me klwsth kai silk epil kai evgala polla spurakia kai ere8ismous.. meta ksana prospa8hsa me keri kai htan xeirotera .. perissotera spurakia kai ere8ismoi.. ti mporw na kanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Απ' ότι φαίνεται η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και δεν μπορεί να αντέξει την αποτρίχωση ή υπήρξε λάθος χειρισμός κατά την αποτρίχωση. Να σε ρωτήσω έκανες και κλωστή αλλά και silk epil την ίδια μέρα απανωτά; Σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή το δέρμα σου; Γενικά δώσε μου ότι πληροφορία μπορείς για να δω πως μπορώ να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. nai ta ekana thn idia mera.. kai thn epomenh gemisa ere8ismous kai polu mikra spurakia.. kai twra pou ta ekana me keri.. apla sthn perioxh dipla stis favorites kai apo thn mia kai apo thn allh meria gemisa mikra spurakia.. alla oxi skorpismena sto proswpo alla ola mazemena panw apo ta frudia kai gurw apo tis favorites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πότε μα ποτέ μην αποτριχώνεις μία περιοχή περισσότερες από 1 άντε 2 φορές και ειδικά στην περιοχή του προσώπου. Θα δημιουργηθούν προβλήματα όπως έντονος ερεθισμός και σπυράκια. Τώρα αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι καταπραϋντικό όπως μια κρέμα. Έχεις bepantol για τα εγκαύματα; Αν όχι να πας να πάρεις στο φαρμακείο και να την απλώνεις στα σημεία αρκετές φορές την μέρα. Τα σπυράκια αυτά λογικά θα φύγουν απλά θέλουν κάποιο χρόνο.

    Η κλωστή και η αποτριχωτική μηχανή είναι ιδιαίτερα επίπονες για την περιοχή του προσώπου. Αν ήμουν στην θέση σου θα προτιμούσα αποτρίχωση με ζεστό κερί και βάση το αζουλένιο. Αν μπορείς βρες κάποιο που το απλώνεις με την σπάτουλα και το τραβάς με τα δάχτυλα και όχι με ταινία. Αυτό το είδος κεριού είναι εξαιρετικό για αποτρίχωση σε ευαίσθητες περιοχές και σπάνια αφήνουν ερεθισμούς.

    Πως είσαι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. kaluteraa!! arxizoun kai feugoun... !! euxaristw para polu... dhladh h apotrixwsh den einai gia emena e??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ωραία! Κοίτα εγώ θα σου έλεγα να πας σε κάποια αισθητικό για αρχή να σου κάνει μια φορά με ζεστό κερί, να δεις πως το κάνει και πως θα αντιγράσεις κι αν όλα πάνε καλά προσπάθησε να κάνεις κι εσύ το ίδιο στο σπίτι. Μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο το δέρμα σου, μπορεί να έγινε λάθος χειρισμός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και την 2η φορά θα σου συμβεί το ίδιο.

    Αν έχεις λίγες τριχούλες στις φαβορίτες μια ριζική αποτρίχωση θα ήταν η καλύτερη λύση για σένα κι οριστική απλά δεν ξέρω τι βαστάει το πορτοφόλι σου :pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Καλησπερα!:) Το δικο μου προβλημα δεν εχει να κανει με τη θυλακιτιδα αλλα με σημαδια απο αποτριχωση με κερι..:/
    Αλλα επειδη ειδα οτι γνωριζεις παρα πολλα πραγματα ειπα να κανω μια προσπαθεια να ζητησω τη βοηθεια σου γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω!
    Ειναι η 2η φορα που εκανα αποτριχωση. Την 1η φορα ειχα κανει σε αισθητικο με κερι που ειναι σε μηχανη και ζεσταινεται. Δεν ειχα παθει τιποτα..Την 2η ομως μου εκανε η φιλη μου με ταινιες veet με ετοιμο κερι πανω. Μετα παρατηρησα πως δημιουργηθηκαν σε καποια σημεια σημαδια κοκκινα. Επικοινωνησα με την αισθητικο μου και μου ειπε πως ειναι σαν ελαφρια εγκαυματα και θα φυγουν αρκει να βαζω bepanthol. Καθε μερα δροσιζα τα ποδια μου με κρυο νερο και μετα εβαζα bepanthol. Αυτη τη διαδικασια την εκανα για μια εβδομαδα. Το κοκκινο εφυγε ομως εγινε καφε σημαδι πια. Αποφασισα να παω σε δερματολογο μπας και μου προτεινει καποια κρεμα ξερω γω να μην μεινουν τα σημαδια γιατι κριμα ειναι...
    Αυτη μου ειπε πως δεν υπαρχει καμια λυση, καμια κρεμα και πως ο λεκες θα μεινει. Προσπαθησα να επιμεινω αλλα δεν ειπε τιποτα αλλο... Εκει ηταν η μεγαλη απογοτευση..:/
    Αποφασισα να ψαξω μονη μου μπας και βρω καμια λυση και βρεθηκα εδω. Λοιπον μηπως υπαρχει καποιος τροπος, καποια λυση..γιατι ειναι τοσο ελαφρια η ζημια που ειναι κριμα να μου μεινει σημαδι απο κατι τετοιο:( Και δεν ειναι μονο ενα... Αν υπαρχει κατι..οτιδηποτε..σε παρακαλω πες μου και θα τα δοκιμασω ολα..
    Ελπιζω να δεις το μηνυμα μου...και να υπαρχει καποια λυση..:|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Καλά τώρα μερικοί δερματολόγοι είναι να μην πω. Τα ίδια είχα περάσει κι εγώ με ακμή στο πρόσωπο την εποχή που σπούδαζα. Πήγα σε δερματολόγο και μου είπε πως τα σημάδια που είχαν αφήσει πίσω τα σπυράκια δεν έπαιζε να περάσουν και πως μια ζωή θα ήμουν σαν την σημαδεμένη. Πως μου πέρασαν; Απλά έκανα υπομονή, τίποτα άλλο... Το δέρμα μας έχει την ικανότητα να αναπλάθεται και να θεραπεύεται από μόνο του στις περισσότερες των περιπτώσεων.

    Πρώτα απ' 'ολα να αποφεύγεις τον ήλιο. Αν πας για μπάνιο να βάζεις πάντα αντηλιακό γιατί ο ήλιος λεκιάζει την επιδερμίδα και κάνει τα σημάδια πιο έντονα.
    Έχεις δοκιμάσει την σόδα με το λεμόνι που προτείνω στα σχόλια; Αν όχι, ρίξε μια ματιά στο 3ο σχόλιο από πάνω και εφάρμοσε αυτή την μέθοδο. Είναι εξαιρετική θεραπεία για άτομα που έχουν σημάδια και λεκέδες, απλά θέλει χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω παρα πολυ Μαριαννα μου εισαι υπεροχη! Ολα τα αρθρα σου καταπληκτικα!
      Να σαι καλα θα το δοκιμασω σιγουρα!:))

      Διαγραφή
  111. Γεια σου Μαριάννα και συγχαρητήρια για το blog σου! Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τη χρήση του σπαθόχορτου που έχεις αναφέρει και παραπάνω. Σε τι μορφή συστήνεις την εφαρμογή του και πόσο συχνά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Μαριάννα μου Καλησπέρα!!!Εχω το εξής πρόβλημα...Λόγο του οτι είμαι μελαχρινή το ξύρισμα επιβάλλεται μέρα παρα μέρα με αποτέλεσμα να έχω θυλακίτιδα σε μπούτια και γλουτούς.Κατάφερα να απεγκλωβίσω τις τριχούλες αλλα τα σημαδάκια δν φευγουν με τίποτα.Είμαι σχεδόν γεμάτη.Εχω δοκιμάσει αρκετες αντιοβιοτικές κρέμες διχωσ αποτέλεσμα.Τι θα με συμβούλευες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Καλώς την Ειρήνη! Πριν σου απαντήσω θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει αποτρίχωση με κερί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δυστυχώς έχω δοκιμάσει τα παντα και τελικά παντα στο ξύρισμα κατεληγα.Καποια περίοδο εκανα μόνο με μηχανή και απο κει ξεκίνησε και το προβλημα.Τώρα αυτο που με ενοχλει ειναι τα σημαδάκια απο τα σπυράκια.Ξεκίνησα την διαδικασία με την σόδα και το λεμόνι αλλά ειναι πολύ νωρίς ακόμα για να δω αποτελέσματα.Τι άλλο προτείνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ αυτές οι μηχανές... Από εκεί ξεκίνησε και το δικό μου πρόβλημα. Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την σόδα και το λεμόνι κ αν δεν έχεις αποτέλεσμα να μου ξαναγράψεις. Επίσης, να ξέρεις ότι με τον καιρό τα περισσότερα σημάδια φεύγουν απλά θα πρέπει να έχεις υπομονή. Και κάτι άλλο... να κάνεις πήλινγκ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

      Διαγραφή
  115. Γεια σου Μαριαννα!!! συγχαρητήρια για το άρθρο σου πρώτα από όλα...έχω κι εγώ ένα τέτοιο θέμα εδώ και πολύ καιρό...Έχω εμφανίσει πριν από 5 μήνες περίπου σπυράκι μετά το ξύρισμα όπου όταν πήγα στην δερματολόγο μου είπε πως είναι από γυρισμένη τρίχα...Μου έδωσε αντιβίωση αλλά τίποτα...Πήγα και στον γυναικολόγ. Γιατί ήταν στην ευαίσθητη περιοχή και μου είπε πως απλά θέλει το χρόνο του...πέρασε αρκετός καιρός και τίποτα..Τώρα τελευταία είχε αρχίσει να εξαφανίζεται και μόλις με το ξύρισμα πάλι φούσκωσε απότομα και έσπασε μόνο του.Έβαλε πολύ πυον και αίμα και έχω πολύ έντονο πόνο.Η τρίχα είχε βγει στην επιφάνεια και απολύμανα ένα τσιμπιδάκι και την αφαίρεσα εντελώς.Τώρα όμως υποφέρω από τον πόνο και δεν ξέρω τι να κάνω.Μου έχει κάνει πληγή και πονάω απίστευτα.Καμία λύση;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Ευαγγελία μου, επειδή έχουν περάσει 2μέρες από την μέρα που έστειλες το μήνυμα... πως πας με τον πόνο? Φαντάζομαι θα έχει καταλαγιάσει ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΖΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΠΙΚΙΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ STRING, ΛΟΓΟ ΞΥΡΑΦΙΟΥ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΗΜΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΥΡΙΩΝ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΒΓΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΧΑΧ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΥΤΕ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ alexandrite. ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ, ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ..ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΑΖΩ ΞΥΡΑΦΑΚΙ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΛΟΣΙΟΝ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ???? ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Καλησπέρα Μαριάννα! Εχω και εγω το ιδιο πρόβλημα.. Εκανα πρωτη φορα αποτρίχωση στα χερια με μηχανη και μετα απο μια βδομαδα έβγαλα πολλα σπυρακια άλλα με πυον άλλα φουσκωμένα κοκκινα και το χειροτερο τα πειραζα για να βγαλω τη τριχα.. Εχω αφησει σημαδακια.. Διαβασα το αρθρο κ ήδη αρχισα τη θεραπεία, ανυπομονώ για το αποτέλεσμα.. Η ερώτηση μ είναι η εξης1) μπορώ να βαλω betafusin στα σπυρακια ? Και 2) αν ηρεμήσουν τα χερια μου μπορω να ξανα κανω αποτρίχωση ή θα εχω το ιδιο πρόβλημα ? Μπορώ να το αντιμετωπίσω κάπως ? Κ αν ναι, ποιος ειναι ο σωστος τροπος αποτρίχωσης, δλδ τι πρεπει να βαλω πριν και μετα απο αυτην για να μη ξανα παθω το ιδιο...? Για την ωρα χρησιμοποιώ κρεμα κ αφαιρω τις τριχες.. Αυτο μπορεί να Επηρεαζει την κατάσταση ?
    Υ.γ. Εισαι εξαιρετική , το blog σου ειναι υπέροχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. θελω να κανω μια ερωτηση,εαν κανω με αποτριχωτικη μηχανη τα ποδια μου και χρησιμοποιησω μετα αυτην την μεθοδο με την μαγιερικη σοδα και το λεμονι οι κοκκινιλες στα ποδια θα εμφανιστουν και την επομενη μερα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Γεια σας. Στο αρθρο και στα σχολια απο κατω του δεν ειναι ξεκαθαρο εαν τη λοσιον με την ασπιρινη την ξεβγαζουμε υστερα απο καποια λεπτα. Θα μπορουσατε να το διευκρινισετε;
    Ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας! Μία ερώτηση: πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το σπαθόχορτο ή βαλσαμόχορτο για τα καφε σημάδια στα πόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Καλησπέρα! Απλά εφαρμόζεις το βαλσαμόλαδο πάνω στις περιοχές 2-3 φορές την μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Καλησπέρα Μαριάννα.Μιας και για το πρόβλημα της θυλακίτιδας καλύφθηκα από τα σχόλια που διάβασα. Πήρα θάρρος να ρωτήσω για ένα άλλο θέμα μου έχω και είναι αντιαισθητικό και σπαστικο. Εχω μικρά μικρά κόκκινα σπυράκια στο πίσω μέρος από τα μπράτσα και είναι κ κάπως τραχύ να το πω το δέρμα σε αυτό το σημείο. Υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης τους? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμο το αρθρο σου! Έχω εδώ και κάτι μηνες που στο μπικίνι εμφάνιζω θυλακητιδα στο ίδιο σημείο κάθε φορά που ξυρίζομαι μετά από μέρες όμως. Ώσπου αποφεύγω τη περιοχή εντελώς είναι ένα μικρό κομμάτι. Όταν εμφανίζεται είναι βαθιά πρηζεται και πονάει σε μια προηγούμενη ματώνε κιόλας. Δεν ξέρω τι να κάνω βάζω φουσιντιν και ηρεμεί μετά από 2 3 ημέρες η μέχρι να βγει η τρίχα και να την βγάλω. Η μοναδική λύση είναι λέιζερ; θα έπρεπε Να δω και κάποιον γιατρό; σ ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Πω πω πολύ χάρηκα που βρήκα το μπλογκ σου!!! Έχω πρόβλημα 1μιση κοντα 2 χρόνια.. :( δεν αντέχω άλλο! Έκανα αποτρίχωση με μηχανή που τραβάει τις τρίχες, έβγαλα σπυριά κόκκινα και μαύρα με γυρισμένη τρίχα έχω πάει σε πόσους δεεματολουγους,εκανα τεστ πύον για να δούμε τι ειναι, μου ειπαν μαλλον θυλακιτιδα. Αλλα δεν βρισκιυμε θεραπεια και κάνουμε πειράματα να φύγουν... αποφάσισα να κάνω λειζερ αλεξανδριτη,σε συνδυασμό με καθαρισμό με λοτιον για ακμή, πλύσιμο με σαπούνι για ακμή και κρέμα αναπλαστικη (για εγκαύματα)μετα.. είδα μεγάλη διαφορά.. πλέον δεν εχω σπυράκια μονο κάτι μαύρα (με γυρισμένη τρίχα μεσα, αυτά τα απλά που μπορεί να έχουμε και στο πρόσωπο), αλλά... αχ αυτό το αλλά... είμαι γεμάτη σημαδια και ουλες γιατί τα έσπαγα με τα χέρια μου στις αρχές... σημαδια με καφέ απόχρωση εσωτερικά, ουλες λευκές, λες και έχω σκάψει το δέρμα μου.. Τι να κάνω Να φύγουν, δεν εχω χάσει 2 καλοκαίρια χωρίς να βάλω ένα σορτς.. με βλέπουν στο δρόμο και νομίζουν ότι έχω χολέρα ή δε ξέρω εγώ τι? Χεεεεεελπ 😢

    ΑπάντησηΔιαγραφή