ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Δες πως μπορείς να καμουφλάρεις την μύτη σου με make up

19 Απρ 2010 4/19/2010
μακιγιάζ μύτης
Αχ αυτές οι μύτες! Λένε πως η μύτη φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αν δεν θέλεις να κάνεις πλαστική – προσωπικά φοβάμαι το χειρουργείο! — μπορείς με το μακιγιάζ να βελτιώσεις την εμφάνισή της. Πίστεψέ με έχει αποτέλεσμα.

Προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε η μύτη μου αλλά με τον καιρό συμβιβάστηκα στην ιδέα ότι αυτή είναι η μύτη μου και σε όποιον αρέσει. Πριν πολλαααά χρόνια κάναμε στην σχολή μακιγιάζ για φωτογραφήσεις — κορίτσια δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να αλλάξει το πρόσωπό σας αν ξέρεις τις διάφορες τεχνικές.

Την δική μου μύτη την είχα κάνει έτσι ώστε να φαίνεται η μισή από αυτή που είναι και δεν πίστευα στα μάτια μου. Βέβαια, στο μακιγιάζ φωτογραφήσεων πέφτει το πάστωμα κάτι που δεν θα το συνιστούσα για μια βραδινή έξοδο γιατί από το πολύ μέικ απ δεν θα μπορείς ούτε να γελάσεις. Από την άλλη, μπορείς χρησιμοποιώντας διάφορους τόνους μέικ απ και σκιών να δημιουργήσεις αυταπάτες.


μύτη φαρδιάμύτη μακριάμύτη στραβή

  1. Μύτη μακριά: άπλωσε μέικ απ σε ανοιχτή απόχρωση στην μπροστινή επιφάνεια της μύτης, ξεκινώντας από τα μέσα της μύτης μέχρι την άκρη της. Στην συνέχεια άπλωσε μέικ απ σε σκούρα απόχρωση στα ρουθούνια και στην κάτω άκρη της μύτης. (φώτο1)
  2. Μύτη φαρδιά: άπλωσε μέικ απ πάλι σε σκούρα απόχρωση στα πλάγια και ανοιχτόχρωμο μέικ απ κατά μήκος της μύτης. (φώτο2)
  3. Μύτη στραβή: άπλωσε μέικ απ σε σκούρα απόχρωση στα πλάγια της μύτης αλλά στην κορυφή και μέικ απ σε φωτεινή απόχρωση κάτω από την περιοχή που φωτοσκίασες μέχρι τα ρουθούνια. (φώτο3)
  4. Μύτη γαμψή (με το κοκαλάκι να πετάει): εκεί που το κόκκαλο προβάλλει άπλωσε μέικ απ σε σκούρα απόχρωση. Αν δεν τα καταφέρεις με τις φωτοσκιάσεις, μπορείς να τονίσεις άλλα σημεία του προσώπου σου, όπως τα χείλια ή τα μάτια.

Αν θέλεις αντί για μέικ απ (να είναι πάντοτε ματ για να μην τραβά τα βλέμματα) μπορείς να χρησιμοποιήσεις πούδρα — η πούδρα θα πρέπει να είναι 2-3 τόνους πιο σκούρα από την πούδρα που χρησιμοποιείς συνήθως — ή σκιές σε καφέ τόνους αλλά χωρίς να κοκκινίζουν.

Νομίζω πως η πούδρα είναι η καλύτερη λύση για τις αρχάριες. Την πούδρα εννοείται πως θα την απλώσεις με πινελάκι και ότι μέθοδο και αν διαλέξεις οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι εξαιρετικά απαλές.

Μην ξεχνάς να "δένεις" το χρώμα που χρησιμοποιείς για τις φωτοσκιάσεις, με το υπόλοιπο χρώμα του προσώπου. Κάθε φορά που φωτοσκιάζεις μία περιοχή θα πρέπει να "σβήνεις" το χρώμα με την βοήθεια του πινέλου — ξέρεις όπως κάνουμε και στο μακιγιάζ ματιών.

Αν έχεις ερωτήσεις ή απορίες μην διστάσεις να μου γράψεις!

Pictures taken from citygeisha.com 

15 σχόλια:
  1. ολο tricks και εξυπνα κολπακια μαθαινουμε εδω...θα μας βαλεις και για τα ματια πως να βαζουμε δυο σκιες και να φαινονται φυσικες? φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το άρθρο, θα έπρεπε να το συνδυάσω με αυτό για τις μύτες ως μέσω εξακρίβωσης ταυτότητας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!
    @Pansofix φυσικά, πάλι καλά μου έδωσες θέμα χεχε
    @Bloggeridis να σου πω την αλήθεια διάβασα το άρθρο στο blog σου και μάλλον από εκεί μου ήρθε η ιδέα λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο!
    Όταν ανακάλυψα πως πρέπει να καμουφλάρω τη μύτη μου, άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου! Τρομερή αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα!

    www.thisismespotted.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/05/2010

    Δεν ξέρω αν το βάζω στο σωστό σημείο αυτό το σχόλιο, αλλά θέλω να πω ότι πραγματικά το σωστό μακιγιάζ μας μεταμορφώνει, αλλά, μήπως σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως είναι ό γάμος , θα πρέπει να το αναθέτουμε σε ειδικό, σε ένα make-up artist, που σίγουρα μπορεί να κάνει πράγματα μαγικά;;;

    Τώρα μάλλον σου έδωσα ιδέα με το γαμήλιο μακιγιάζ που ανέφερα...
    Θα χαρώ να δω την άποψή σου και γι' αυτό το θέμα, μια και ετοιμάζομαι να παντρευτώ!!!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχει σημασία που βάζεις το σχόλιο, χιχι. Όπως και να έχει εγώ θα σου απαντήσω.
    Εννοείται πως σε ειδικές περιστάσεις, όπως είναι ο γάμος, καλό θα είναι να αναθέσουμε το μακιγιάζ και τα μαλλιά σε ειδικούς. Δεν παντρευόμαστε πολλές φορές έτσι δεν είναι? χεχε.

    Θα προσπαθήσω εντός τον ημερών να γράψω κάτι σχετικά με το μακιγιάζ νύφης. Όντως μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα! Σ'ευχαριστώ και καλά στέφανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/01/2011

    πιστευω πως το μακιγιαζ ειναι κατι μοναδικο και θελει φαντασια φαντασια!!! μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και εκτος απτο να διορθωσεις τη μυτη σου μπορεις να καμουφλαρεις τον ογκο του προσωπου σου κ.α.!!! εχω μαθει απιστευτα πραγματα στη σχολη μου και τα χρησιμοποιω καθημερινα γιατι αξιζει....και δεν ειναι αναγκη να >παστωθεις< για να φανεις ωραια....λιγες και σωστες κινησεις!!!!! χριστινα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Χριστίνα,
    Συμφωνώ απόλυτα, χωρίς φαντασία δεν γίνεται τίποτα. Λιγότερο πάστωμα = πιο φυσικό αποτέλεσμα:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/14/2011

    Τι foundation χρησιμοποιει??? γτ γραφει ωραία χωρίς να φένεται βαρύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω ιδέα. Απλά τις χρησιμοποίησα για να σας δείξω τις φωτοσκιάσεις, δεν είναι δικές μου:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/06/2012

    γειααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/07/2012

    ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!! :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/07/2012

    L.O.L!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/13/2012

    ΓΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/27/2012

    teleio ar8ro :i

    ΑπάντησηΔιαγραφή