ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Conditioner αντί για σαμπουάν; Νέος τρόπος να λούζεις τα μαλλιά σου

22 Απρ 2010 4/22/2010
κοντίσιονερ
Kαλημέρα! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό για τα μαλλιά. Έχεις σκεφτεί ποτέ να παραλείψεις το σαμπουάν όταν λούζεσαι; Θα μου πεις, μα πως θα καθαρίσουν αν δεν βάλω σαμπουάν; Και όμως, χρησιμοποιώντας μόνο το conditioner τα μαλλιά σου και θα καθαρίσουν και θα τους δώσει μια έξτρα ενυδάτωση. Τα περισσότερα conditioner περιέχουν όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζονται για να έχεις καθαρά μαλλιά.

Αν δεν θέλεις να "παρατήσεις" τελείως το σαμπουάν, μπορείς κάθε 2-3 λουσίματα να το χρησιμοποιήσεις και να έχεις τα αποτελέσματα που θα είχες ακόμα και αν το χρησιμοποιούσες καθημερινά.

Και δεν το λέω μόνο εγώ. Ο κομμωτής μου, ο οποίος είναι από τους καλύτερους, μου έχει πει ότι το πολύ σαμπουάν μόνο καλό δεν κάνει στα μαλλιά μας. Επειδή τα σαμπουάν περιέχουν ισχυρές καθαριστικές ουσίες πολλές φορές είτε ξηραίνουν τα μαλλιά μας, είτε τα θαμπώνουν, είτε προκαλούν διάφορα προβλήματα στο κεφάλι μας όπως, ξηροδερμία κλπ.
Από τότε που ακολούθησα την παραπάνω μέθοδο, είπα αντίο στην ξηροδερμία που τόσο με ταλαιπωρούσε και τα μαλλιά μου είναι πιο υγιή από ποτέ.

Πώς θα απλώσεις το conditioner

Με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσες το σαμπουάν σου. Άπλωσέ το σε όλο το μήκος των μαλλιών – επιμένοντας περισσότερο στα μήκη παρά στις ρίζες --, κάνε μασάζ στις ρίζες και ξέβγαλε το προϊόν πολύ καλά με άφθονο νερό. Θα σου φανεί παράξενο αλλά το βασικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι, εκτός του ότι θα μειώσεις την συχνότητα που χρησιμοποιείς σαμπουάν, τα μαλλιά σου θα καθαρίσουν χωρίς να γίνουν λιπαρά.
Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά και ξηρά, όπως είναι τα δικά μου, η μέθοδος αυτή θα σου αρέσει πολύ.
31 σχόλια:
  1. Μμμμ... Τα μαλλιά μου είναι λιπαρά... Να το δοκιμάσω λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hthela na sxoliasw exthes alla h syndesh mou htan se kako xali!Ayto den to fantazomouna me tipota, tha to dokimasw opwsdhpote giati ta mallia mou einai arketa kshra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το δοκιμάσετε και οι δύο. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα, στα δικά μου μαλλιά κάνει πολύ καλό!! Το πολύ πολύ να μην σας αρέσει και να μην ακολουθήσετε την μέθοδο :-pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω κάνει αυτό πριν το διαβάσω στο site σας και κάνει πραγματικά πολύ καλό στα μαλλιά!
    Δοκιμάστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαίρομαι που υπάρχει κάποια που έχει δει αποτέλεσμα!Καλώς ήρθες Ιάνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δυστυχώς που έχω λιπαρά μαλλιά, το έχω δοκιμάσει, αλλά μου τα βαραίνει αρκετά το conditioner, και μετά δεν μπορώ να τα στρώσω με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρίμα, στους περισσότερους λειτουργεί θετικά... αλλά έτσι είναι αυτά:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα το δοκιμάσω μιας και ταλαιπωρούμαι κ εγώ από ξηροδερμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω να σε βοηθήσει! Κορίτσια, sorry για την απουσία μου τόσες μέρες, αλλά ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με το αμόρε:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λες????
    θΑ το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να το δοκιμάσεις χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/25/2010

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝΕΡ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να σου πω? Δεν είμαι κομμώτρια, αισθητικός είμαι. Και εγώ το έχω ακούσει από μερικούς. Τα μαλλιά μου είναι λιπαρά στις ρίζες και ξηρά στις άκρες. Παρόλα αυτά το conditioner αν το ξεβγάλω πολύ καλά με άφθονο νερό δεν θα μου τα λαδώνει. Άσε που η ξηροδερμία μου εξαφανίστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/26/2010

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΗΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΟ ΜΕ ΤΟ CONTICIONER ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΙΣΙΩΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΓΚΟ... ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΒΑΡΥΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΑ, ΣΓΟΥΡΑ Η΄ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΦΡΙΖΑΡΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΩ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΥΣΙΜΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα! Χαίρομαι που το δοκίμασες!
    Το μυστικό είναι να ξεβγάζεις τα μαλλιά με πολύ νερό!! Αν τα κάνει "βαριά" προσπάθησε να μην βάζεις πολύ ποσότητα στις ρίζες. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως το πολύ σαμπουάν ή κοντίσιονερ, καθαρίζει περισσότερο τα μαλλιά (αυτό μου το έχει πει κομμωτής:P). Αν πάλι εξακολουθεί να κάνει τα μαλλιά σου βαριά, μπορείς να το κάνεις περιστασιακά όπως είπες και εσύ!
    Να είσαι καλά και για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να με ρωτήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ:-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/07/2010

    Βρε κορίτσια εσείς που ξέρετε, εγώ τα κάνω κάθε φορά που κάνω μπάνιο τα κάνω με σαμπουάν και αμέσως μετά με conditioner.

    Κάνω καλά ή να τα κάνω μόνο με conditioner;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!!!! θα το δοκιμάσω!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το δοκίμασα πριν λίγο, το μαλλί ακόμα στεγνώνει ! δε το νοιώθω σιχαμένο το μαλλί, έχει καθαρίσει ! απλά θέλει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ξέβγαλμα το conditioner, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε αντί για σαμπουάν! θα ξαναγράψω αύριο να σας πω αν στρώνει καλά το μαλλί, αν λάδωσε κτλ. ! μέχρι στιγμής όλα καλά πάντως! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. :))
    Σταυρούλα τα μαλλιά σου είναι σπαστά ε?
    Εμένα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με βοήθησε αυτή η μέθοδος. Στην αρχή έβαζα πολύ conditioner και δεν ξέβγαζα καλά τα μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι κάπως "βαριά".
    Αν δεν βάλεις πολύ κοντίσιονερ στις ρίζες και τα ξεβγάλεις πολύ πολύ καλά θα δεις ότι τα μαλλιά θα στρώνουν πιο καλά. Το άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μου θεράπευσε την ξηροδερμίδα - είχα μεγάλο πρόβλημα και δεν έλεγε να περάσει με τίποτα.
    :-* Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/08/2010

    το δοκιμασα και το αποτελεσμα ηταν σαν να εκανα μπανιο με μπειμπυ οιλ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε:((
    Μήπως έβαλες πολύ conditioner στις ρίζες και λάδωσαν?:-/
    Τουλάχιστον τώρα ξέρεις ότι για τα δικά σου μαλλιά δεν είναι καλή αυτή η μέθοδος, χαχα:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γαματη ιδεα!!!και θα το δοκιμασω σιγουρα!!! αλλα να ρωτησω κατι?? το κοντισιονερ θα πρεπει να το χρησιμοποιουμε 2 φορες σε καθε μπανιο?? γιατι το σαμπουαν το χρησιμοποιω 2 φορες και το κοντισιονερ 1..οποτε να το χρησιμοποιω μια οπως κανονικα η 2 οπως το σαμπουαν?? και γω εχω μακρια μαλλια λιπαρα με ξηρες ακρες..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @MariahX4Life
    Φυσικά και να ρωτάς ότι θέλεις:P
    Θα το χρησιμοποιείς μόνο 1 φορά. Δεν χρειάζεται να λούζεσαι 2 φορές με σαμπουάν και κυρίως όταν τα μαλλιά σου έχουν ξηρές άκρες. Θα τα αφυδατώσεις!
    Να θυμάσαι όχι πολύ conditioner στις ρίζες και να τα ξεπλένεις καλά!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λές να το δοκιμάσω; Κ εμένα τα μαλλιά μου είναι λιπαρά και θέλουν συχνό λούσιμο. Ελπίζω να αποδώσει αυτή η μέθοδος και σε μένα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. θα το δοκιμάσω γιατι λούζομαι καθημερινά και τα μαλλιά μου εχουν τάση ξηρότητας στις ακρες.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελπίζω να λειτουργήσει 8ετικά για σένα. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλο Ακουγεται κ τα δικα μου τα μαλλια ειναι σπαστα με ξηρες ριζες κ καπου καπου με ταλαιπωρει η ξηροδερμια.
    Θα το δοκιμασω και θα σας πω αποτελεσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μακάρι να σου φανεί χρήσιμο. Καλή επιτυχία:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος10/06/2011

    Γεια σας, με λένε Μαρία. Βλέπω ότι έχει περάσει καιρός απ'το τελευταίο σχόλιο, αλλά εγώ τώρα σας ανακάλυψα, ελπίζω να μην πειράζει που γράφω τόσο καιρό μετά!
    Ηθελα να ρωτήσω, έχω απορία για το κοντίσιονερ. Μου αρέσει πάρα πολύ η υφή των μαλλιών μετά το κοντίσιονερ, αλλά ως τώρα, όσες φορές χρησιμοποιούσα (κ μόνο κατά μήκος των μαλλιών κ προς τις άκρες) μου "έριχνε" το μαλλί. Δηλ έβλεπα τρίχες να πέφτουν. Όχι πάρα πολλές, αλλά με προνλημάτισε. Είμαι η μόνη που της συμβαινει αυτό? Είναι κάτι το φυσιολογικό που προβλέπεται απ'τη χρήση κοντίσιονερ? Το ίδιο μου συμβαίνει κ με τις μάσκες μαλλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαράκι αν και έχουν περάσει μήνες από τότε που έγραψες το μήνυμα...
    Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η τριχόπτωση από την χρήση conditioner ή μάσκας μαλλιών, συμβαίνει μόνο όταν τοποθετείς το προϊόν στην ρίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος1/01/2017

    Εγω το κανω χρονια αυτο γτ μου το'χε προτεινει η μαννα μου.Της το ειχε πει ενας κομμωτης κι επειδη εχω κανονικα μαλλια,ουτε ξηρα ουτε λιπαρα πετυχαινει!Αν θες να τα φρεσκαρεις κ δν εχουν λαδωσει οι ριζες,go for it!Κατι αλλο που θα'θελα να ρωτησω ειναι οτι εγω βαζω conditioner κ μασκα οχι μονο στη μεση κ στις ακρες αλλα κ στη ριζα κ τα μαλλια μου ειναι μια χαρα,σε ολα τα μηκη μαλλιων που εχω δοκιμασει(πολυ μακρυα,μακρυα,καρρε,κοντο καρρε,κοντο,πολυ κοντο,ξυρισμενο/skinhead)!Τελικα,κανει κακο ή εξαρταται απ'τον τυπο των μαλλιων μας(τα δικα μου ειναι κανονικα σε ποσοστο λιπαροτητας,κανονικα απο αποψη παχους τριχας,κανονικα απο αποψη πυκνοτητας,γυαλιστερα,υγιειη,χωρις χημικες επεξεργασιες,χωρις καθολου τριχοπτωση,χωρις καθολου ψαλιδα κ πολυ σγουρα)?Η μητερα μου αν βαλει μασκα ή conditioner στη ριζα δν εχουν ογκο,σ'εμενα αυτο δν ισχυει.Και τωρα που εχω πολυ κοντα μαλλια(τα μακραινω ομως),αναγκαστικά αν βαλω μασκα ή μαλακτικη κρεμα θα παει κ στη ριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή