ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Έχεις περιττά κιλά και χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς;

7 Απρ 2010 4/07/2010
κοιλιοπλαστική
Όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή στην ζωή μας θα εμφανίσουμε κοιλίτσα. Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις εκείνες που η κοιλιά και το δέρμα χαλαρώνουν υπερβολικά ; Την λύση μπορεί να δώσει η κοιλιοπλαστική, η οποία είναι μια συχνή επέμβαση και συνήθως έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο και η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση ολόκληρη  η κοιλιά καλύπτεται με πιεστικό επίδεσμο και ύστερα από 24 ώρες θα χρειαστεί να φορέσεις κορσέ. Ο κορσές είναι απαραίτητος για περίπου 1 μήνα. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό για να σε βοηθήσει με το οίδημα. Το οίδημα μπορεί να υποχωρήσει με ελαφρές μαλάξεις πάνω από την τομή. Επίσης, μετά από ένα μήνα μπορείς να αρχίσεις να γυμνάζεις τους κοιλιακούς μυς αλλά πάντα φορώντας τον κορσέ μέχρι να συμπληρωθεί εξάμηνο.

Όπως όλες οι επεμβάσεις, αισθητικές ή μη έχουν αντενδείξεις και επιπλοκές.

Αντενδείξεις:

➦ Αναιμία, διαβήτης, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα
➦ Παχυσαρκία: αν είσαι παχύσαρκος/η θα χρειαστεί να χάσεις βάρος πριν προχωρήσεις στην κοιλιοπλαστική.
➦ Αν είσαι βαρύς καπνιστής θα χρειαστεί να το κόψεις:-p
➦ Αν λαμβάνεις αγωγή με κορτιζόνη, ασπιρίνες, αντιπηκτικά κ.ά, θα πρέπει να διακόψεις την αγωγή για τουλάχιστον 2-3 εμδομάδες.
➦ Γενικά, ιδανικοί για τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι οι γυναίκες που έχουν γεννήσει, που έχουν φυσιολογικό βάρος και ύψος και δέρμα ικανοποιητικής ελαστικότητας.

κοιλιοπλαστική

Επιπλοκές:

➦ Αιμάτωμα
➦ Διάσπαση του τραύματος
➦ Νέκρωση μέρους του δέρματος ή του υποδόριου λίπους

Μην τρέφεις αυταπάτες αν πιστεύεις ότι μπορείς να αποκτήσεις την κοιλιά της φωτογραφίας μόνο με μία επέμβαση. Για να αποκτήσεις αυτή την κοιλίτσα θα πρέπει να τρως σωστά και να αθλείσαι καθημερινά:-)
4 σχόλια:
  1. Ωραίες οι αλλαγές στο blog σου. Έχει γίνει πολύ ωραίο. Όσο για το θέμα κοιλιοπλαστική καλά τα λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Maddie!Οφείλω να ομολογήσω ότι μου έχει βγει η πίστη με αυτό το blog αλλά προσπαθώ. Για όλα φταίει η τελειομανία μου γκρρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποπο ναι!
    βγήκε πολύ ωραίο!
    και εγώ δυσκολέυομαι μπορώ να πω αρκετά!
    όσο για το θέμα..μακάρι να μην το χρειαστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, όπως επίσης μία γυναίκα που προέρχεται από τοκετό θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έξι μήνες για να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή