ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μακιγιάζ ματιών με σκιές σε διάφορους τόνους

20 Απρ 2010 4/20/2010
μακιγιάζ ματιών
Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να απλώσετε παραπάνω από ένα χρώμα στα μάτια σας. Να είναι καλά η pansofix που μου έδωσε τροφή για θέμα.

Λοιπόν, πρώτος και σημαντικός κανόνας είναι η ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ. Αν δεν ενυδατώσεις την περιοχή των ματιών, το μακιγιάζ θα "μαζευτεί" στις ρυτίδες και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο.
Αφού ενυδατώσεις την περιοχή άπλωσε το κονσίλερ, που χρησιμοποιείς συνήθως και στην συνέχεια πέρασε τα μάτια με μία διάφανη χαλαρή πούδρα για να σταθεροποίησεις το μακιγιάζ.

Στην προσπάθειά μου να γίνω πιο κατανοητή χρησιμοποιήσα τις παρακάτω φωτογραφίες και ονόμασα τους διαφορετικούς τόνους σκιάς σε Νο1, Νο2 και Νο3


σκιές ματιώνμπλε σκιά ματιών

  1. Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα και χρησιμοποίησε 3 τόνους της ίδιας χρωματικής γκάμας . Ας πούμε πχ. πως χρησιμοποιούμε σκιές σε τόνους του μπλε (όπως στην διπλανή φώτο). Το πολύ ανοιχτό μπλε που μοιάζει με άσπρο, θα το απλώσεις με ένα πινέλο, σε όλο το πάνω βλέφαρο μέχρι τα φρύδια. Αυτό είναι που λέμε, η βάση.
  2. Στην συνέχεια πάρε την αμέσως επόμενη απόχρωση (βλέπε Νο1) και άπλωσέ τη στο πάνω βλέφαρο αλλά αυτή τη φορά μόνο στο κινητό βλέφαρο μέχρι εκεί που το μάτι σου κάνει βαθούλωμα. 
  3. Με το πινελάκι σβήσε το χρώμα προς τα έξω.
  4. Τώρα πάρε το πολύ σκούρο μπλε και άπλωσέ το στην εξωτερική γωνία του ματιού. Υπάρχουν ειδικά πινέλα γι’ αυτή τη δουλειά που θα σε βοηθήσουν να απλώσεις την σκιά πιο εύκολα. Μείνε στην συγκεκριμένη περιοχή και δούλεψε  το χρώμα πέρα δώθε και "σβήστο" προς την περιοχή των κροτάφων. (βλεπε Νο2)
  5. Αφού δουλέψεις με πάντα απαλές κινήσεις τα χρώματα, πάρε μία πολύ  φωτεινή ιριδίζουσα σκιά σε αποχρωσή του λευκού και τοποθέτησέ την στην
    περιοχή ακριβώς κάτω από τα φρύδια για να δώσεις λάμψη. (βλέπε Νο3)
  6. Ώρα για το eyeliner. Τράβηξε μια γραμμή ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού και καθώς προχωράς κάνε την γραμμή πιο παχιά. Αν δεν μπορείς να κάνεις καλές γραμμές με το eyeliner μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκιά με τον ίδιο τρόπο.
  7. Μην ξεχνάς την μάσκαρα για να αναδείξεις το μακιγιάζ. Με ελαφρά μισάνοιχτα μάτια πέρασε τις βλεφαρίδες σου με φορά προς τα πάνω και έξω.
7 σχόλια:
  1. ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση θα το αποθηκευσω για να τα κανω βημα βημα γιατι οπως τα διαβασα νομιζω πως μπορω να τα καταφερω...
    ευχαριστω φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαρίστησή μου!!Εννοείται ότι μπορείς να τα καταφέρεις, λίγο practice θέλει τίποτα άλλο.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε φιλενάδα μου να είσαι καλά γι αυτό το άρθρο, μας ανοίγεις τα μάτια. Παιδιά δεν έχω αξιωθεί ΠΟΤΕ να περάσω σκιά της προκοπής στα μάτια μου έτσι όπως πρέπει. Ελπίζω πως αυτό το άρθρο θα με βοηθήσει να ξαναπροσπαθήσω! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :-D Αν ακολουθήσεις τα βηματάκια θα τα καταφέρεις! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απλά και κατανοητά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/26/2010

    Έμεινα!!! :-Ο
    Έτσι γίνεται αυτό και γω νόμιζα πως το έκαναν με μολύβι και αναρωτιόμουν γιατί δεν μου βγαίνει..
    Έτσι θα τα κάνω σήμερα τα μάτια μου. Να σαι καλά βρε Μαριαννάκι για τα φανταστικά tips !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια τα tips!
    O make up artist James Kalliardos δειχνει ακριβώς αυτά σε βίντεο. Για ρίξτε μια ματιά: http://bit.ly/tipsmakeup

    ΑπάντησηΔιαγραφή