ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μάθε πως να φτιάχνεις καλλυντικά με βάση την βαζελίνη

18 Απρ 2010 4/18/2010
βαζελίνη
Φαντάζομαι οι περισσότερες από εμάς θα έχουν βαζελίνη στο σπίτι τους. Σε προηγούμενο άρθρο, είχα αναφέρει πως μπορείς να φτιάξεις κραγιόν χρησιμοποιώντας βαζελίνη. Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε κι άλλα καλλυντικά με αυτή.


πινέλα-ρουζ

  1. Ξέρω πως το να αγοράσεις μάσκαρα δεν είναι και ότι πιο φθηνό και πολλές φορές μπορεί να βαρεθείς τα κλασσικά χρώματα όπως είναι, το καφέ και το μαύρο. Ένας απλός τρόπος είναι να αναμίξεις την αγαπημένη σου σκιά ( ότι χρώμα νομίζεις ότι μπορεί να “φορεθεί” στις βλεφαρίδες ) και να την ανακατέψεις με λίγη βαζελίνη. Στην συνέχεια, με ένα βουρτσάκι που έχεις κρατήσει από κάποια μάσκαρα που έχει τελειώσει, άπλωσε το μίγμα στις βλεφαρίδες σου. Έτοιμη η νέα σου μάσκαρα!
  2. Προσωπικά, λατρεύω το ρουζ σε μορφή κρέμας. Στρώνει καλύτερα και το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό.

    Αν έχεις  ρουζ σε compact μορφή που έχει σπάσει και είσαι έτοιμη να το πετάξεις, μπορείς να προσθέσεις μία δόση βαζελίνης σε ένα ξεχωριστό βαζάκι ή σε μία θήκη φακών επαφής και να ρίξεις μέσα,  τα κομμάτια από το σπασμένο ρουζ.

    Ανακάτεψέ τα καλά και παράλληλα δοκιμάσε το μίγμα στο πρόσωπό σου για να δεις αν χρειάζεται να προσθέσεις και άλλη βαζελίνη.

    Καλύτερα να βάλεις λιγότερη βαζελίνη και να προσθέσεις μετά, παρά να βάλεις πολλή ποσότητα και μην ξέρεις πως να την αφαιρέσεις.
  3. Αν τα φρύδια σου είναι "άστατα" με τριχούλες να πετάνε από εδώ και από εκεί, βάλε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και πέρασε τα φρύδια σου.


19 σχόλια:
  1. Πω πω, και εγώ λατρεύω τα κρεμώδη ρουζ! Και εχω και εγώ σπασμένα ρουζ που δεν ήξερα τι να τα κάνω, θα κάνω αυτό που λες!

    Επίσης, ανακάλυψα και έναν τρόπο για να μην πηγαίνουν χαμένα τα αγαπημένα μας γκλος που τελειώνουν και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πλέον με το βουρτσάκι. Άκου τι θα κάνεις, δοκίμασε το και θα με θυμηθείς:

    Πάρε ότι γκλος αρχίζουν και τελειώνουν. Πάρε ένα μαχαιράκι και προσεκτικά αφαίρεσε το πλαστικό στρογγυλό εσωτερικό καπάκι που υπάρχει μέσα στο μπουκαλάκι. Το έχουν όλες οι συσκευασίες γκλος και μάσκαρα για να "φιλτράρει" την περιττή ποσότητα όταν τραβάς το υλικό έξω με το βουρτσάκι ή το πινελάκι.Όταν το κάνεις αυτό, καθάρισε ότι περιττά υπολείμματα και κλείστο.

    Ζέστανε νερό. Να είναι ζεστό, αλλά όχι να τσουρουφλάει. Βάλε μέσα τα γκλος σου και άσε τα για μερικα λεπτά. Θα δεις οτι με την θερμότητα, όλο το γκλος που έχει συγκεντρωθεί πάνω απο το καπάκι, ή έχει κολλήσει στα τοιχώματα της συσκευασίας, θα τρέξεις προς τα κάτω και η ποσότητα του γκλος αμέσως θα αυξηθεί. Θα γίνει πιο ρευστό και μόλις επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου θα ξαναγίνει όπως ήταν αλλά θα είναι περισσότερο πιο εύκολο να το δουλέψεις. Μπορείς να το κρατήσεις έτσι, ή όσο είναι ρευστοποιημένο απο την ζέστη να το αδειάσεις σε μια θήκη για φακούς επαφής και να το δουλεύεις με πινελάκι. Έτσι δεν θα πάει ποτέ χαμένο τίποτα. Εγώ ετσι έσωσα το αγαπημένο μου γκλος της Mac!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poli kali idea gia tin maskara!
    Tha to dokimasw sigoura!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kala, eisai apistefth! alla kai h syntagh gia ta gloss sto panw sxolio den paei pisw! Filia, kalh evdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες!
    Όντως πολύ καλή ιδέα Πολίτη της Μπανανίας και για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!!Νομίζω πως θα φτιάξω μία σελίδα αποκλειστικά με συνταγές και tips που δίνουνε οι αναγνώστες του blog...τελικά ισχύει αυτό που γράφω στο info μου "και γιατί όχι να μάθω και από εσάς?":-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι σε βολεύει καλύτερα κοπέλα μου. Αν θέλεις δοκίμασε το και εσύ και πες μου την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eftiaksa ena kragion...teleio! Mravo gia tis idees pou mas dineis. Mia xari thelw mono, na mou peis poia vaselini na xrisimopoihsw giati egw evala thn neutrogena hand cream. Mhpws prepei na parw alli? Thnxx! byee! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :c :g :o
    Οποιοδήποτε brand σου αρέσει, αρκεί να είναι βαζελίνη:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ok. se eyxaristw poly koukla, exeis poly wraio skyli! Exw kai egw ena maltez! Filakia! :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααα, μαλτεζάκι τι ωραία! Άντε να βρεθούμε να κάνουν παρέα, χιχι:i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ok. se eyxaristw poly koukla, exeis poly wraio skyli! Exw kai egw ena maltez! Filakia! :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες!
    Όντως πολύ καλή ιδέα Πολίτη της Μπανανίας και για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!!Νομίζω πως θα φτιάξω μία σελίδα αποκλειστικά με συνταγές και tips που δίνουνε οι αναγνώστες του blog...τελικά ισχύει αυτό που γράφω στο info μου "και γιατί όχι να μάθω και από εσάς?":-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/06/2011

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟ

    http://candlemaking.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/02/2012

    δέστε κι αυτό για υλικά καλλυντικά φτιαχτο μόνο σου

    https://ftiaxnokallyntika.myshopify.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/23/2013

    γεια σας εχω μια πουδρα η οποια εχει σπασει μπορω να κανω κατι για να την επαναφερω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/23/2013

    Γειά σας πριν λίγες ημέρες έβαψα μία φίλη μου και έτσι έπεσε και έσπασε το αγαπημένο μου ρουζ δεν ήξερα όμως τις λύσεις που μας προτείνετε και έτσι το πέταξα .Έχω μία πούδρα η οποία έχει σπάσει μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτή? :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χμμμ, ωραία ερώτηση..
    Φυσικά και μπορείς να κάνεις κάτι για την σπασμένη πούδρα.
    Είναι πανεύκολο.

    Απλά ρίξε μέσα στην πούδρα σου, μικρές ποσότητες οινοπνεύματος.
    Πάρε ένα μικρό καπάκι από ένα μπουκάλι και ρίξε σιγά σιγά το οινόπνευμα μέχρι να ποτίσει η πούδρα (απλά να απορροφηθεί το οινόπνευμα). Κάντο αργά έτσι ώστε να ελέγχεις την ποσότητα που ρίχνεις.

    Στην συνέχεια, ανακάτεψε την πούδρα με το χέρι σου ή με μία ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να γίνει πάστα (θα μοιάζει σαν υγρό μέικ απ). Στρώσε την πούδρα - μέικ απ :i στην συσκευασία έτσι ώστε να μην είναι ανάγλυφη η υφή της.

    Θα πρέπει να αφήσεις την πούδρα όλο το βράδυ έτσι. Την επόμενη μέρα θα έχεις πάλι την πούδρα σου στην αρχική της μορφή!

    Πως μου ξέφυγε αυτό το θέμα?
    Αυτή την εβδομάδα θα γράψω άρθρο σχετικό με φωτογραφίες σε περίπτωση που κάτι πάει στράβα.
    :t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/23/2013

    Αχχχ... σε ευχαριστώ πάρα πολύ θα το κάνω το συντομότερο δυνατόό !!! :h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/23/2013

    AAαα... και να κανω παλι μια ερωτηση για την σπασμενη πουδρα το οινοπνευμα θα πρεπει να ειναι λευκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντα!
    Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις μπλε οινόπνευμα σε προϊόντα προσωπου και σώματος... :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή