ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Είδη make up και διάφοροι τρόποι για να τα εφαρμόζεις

23 Μαρ 2010 3/23/2010
μέικ απ
Για την εφαρμογή του αγαπημένου σου μέικ απ - foundation, καλό θα ήτανε να προτιμάς τα ειδικά σφουγγαράκια αντί για τα δάχτυλα των χεριών σου. Γιατί το λέω αυτό… Επειδή, πολλές φορές τα χέρια μας μπορεί να ιδρώσουν με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η σωστή εφαρμογή του.

Εκεί έξω, υπάρχουν διάφορες μορφές μέικ απ που μπορείς να επιλέξεις:

  1. Το υγρό μέικ απ, το οποίο είναι μέτριας κάλυψης και που προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα. 
  2. Το μέικ απ  σε μορφή κρέμας κοινώς compact, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλυπτικό και που αν εφαρμοστεί σωστά μπορεί να δώσει και αυτό φυσικό αποτέλεσμα. Προσωπικά δεν το προτιμώ γιατί είναι πολύ "βαρύ" – νομίζω πως φοράω μάσκα ακόμα και όταν χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα. 
  3. Το μέικ απ σε μορφή σκόνης, πούδρας, το οποίο εφαρμόζεται πανεύκολα. Αν δεν σου αρέσει η αίσθηση του "ξένου" στο πρόσωπό σου, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. 

Τρόποι εφαρμογής:


μακιγιάζ

Υγρό μέικ απ και το μέικ απ σε κρεμώδη υφή

Oι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι ανοδικές με κατεύθυνση την γραμμή των μαλλιών σου. Πάρε λίγο από το προϊόν με το ειδικό σφουγγαράκι, αφού το έχεις μουσκέψει ελάχιστα με νερό και τοποθέτησε το στο μέτωπο, στη μύτη, στα μάγουλα και στο σαγόνι όπως στην φωτογραφία. Συνέχισε ακολουθόντας την ίδια διαδικασία μεχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

μακιγιάζ

Μέικ απ σε μορφή πούδρας

Χρησιμοποιήσε ένα μεγάλο πινέλο και με απαλές κινήσεις άπλωσε το προϊόν στο πρόσωπο – βλέπε φώτο. Για μεγαλύτερη κάλυψη, στο τέλος αντί να δουλεύεις το πινέλο δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω, βάλε λίγη ποσότητα από την πούδρα πάνω στο πινέλο και πίεσε το στο πρόσωπό σου. Για να καταλάβεις τι εννοώ… φαντάσου αντί για το πινέλο, ένα σφουγγαράκι το οποίο πιέζεις απαλά στο πρόσωπό σου, ταμποναριστά.

Κανόνες υγιεινής! Μετά από κάθε εφαρμογή να πλένεις το σφουγγαράκι και το πινέλο με ειδικό αντισηπτικό υγρό. Με αυτό τον τρόπο τα υλικά που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ θα διατηρούνται πάντα καθαρά και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο για τυχόν μολύνσεις. 

cliniquelaura mercierneutrogena











29 σχόλια:
  1. πολυ χρησιμο αυτο για το make up εγω δε φοραω γιατι δεν ξερω να το απλωνω καλα οποτε χρησιμοποιω πουδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα να σου το απλώσω εγώ:-ppp με αντάλλαγμα τρουφάκια:-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. help me :-) χρησιμοποιω χρονια makeup.αλλα παντα δυσκολευομαι να βρω το καταληλο και παντα αυτο που βρισκω,πεφτω σε αρκετα ακριβο.εχω ξηρη επιδερμιδα και ελαχιστα δενουν στο προσωπο μου.σχεδον ολα μου αφηνουν σημαδια εκφρασεις,γιατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Of course!
    Να ρωτήσω πρώτα, είσαι 30άρα ή 40άρα (το ρωτάω αυτό για να καταλάβω περίπου για τι σημάδια έκφρασεις μιλάμε), το make up που χρησιμοποιείς είναι σε υγρή μορφή ή compact και αν χρησιμοποιείς πούδρα μετά το make up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον...με μενα τα πραγματα ειναι καπως.........
    ειμαι 41,αλλα τα χρονια μου δεν τα δειχνω καθολου.πολλοι που δεν με γνωριζουν με κανουν μεχρι 30.αυτο ειναι ενα καλο που ευχαριστω το θεο που μου το προσφερε χιχιχιχιχι.ρυτιδες δεν μπορω να πω οτι εχω συμφωνα με την ηλικια μου σχεδον καθολου.αυτο που με προβληματιζει ειναι στης γραμες που γινονται οταν γελαω,γυρω απο το στομα.αυτες παντα τα ειχα να πω την αληθεια.αλλα απο τοτε που βαζω μεικαπ,σε εκινο το σημειο ειναι σα να σπαει και υπαρχει μια γραμη ασπρη απο το μεικ απ.παντα περνω σε υγρη μορφη γιατη τα στερα με δειχνουν χαλια.και παντα βαζω πουδρα μετα,ελαφρια διαφανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν εμένα δηλαδή που είμαι 30 και με παιρνάνε για 20 χιχι. Καταρχήν συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Λοιπόν δύο τρόπους μπορώ να σκεφτώ.
    Ο ένας είναι να μην βάζεις καθόλου make up στην περιοχή γύρω από το στόμα και γενικά στις περιοχές όπου βλέπεις να "μαζεύεται" το make up. Απλά άπλωσε στο πρόσωπο το make up και άσε εκείνες τις περιοχές ακάλυπτες ή άπλωσε το make up σε όλο το πρόσωπο και με ένα χαρτομάντηλο σκούπισε απαλά τις περιοχές που "μαζεύεται" το make up.
    Σε καμία περίπτωση μην βάζεις πούδρα! Πέρασε μόνο τα μάγουλα και το σαγόνι, αποφεύγοντας τις περιοχές που προανάφερα.
    Βοήθησα?:-S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να σου πω καλη η ιδεα σου,θα το δοκιμασω.με βοηθησες αρκετα,thank you thank you :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό άρθρο. Πιστεύω οτι μια καλή λύση για φυσική κάλυψη που δεν θα τονίζει και τις λεπτές γραμμές, είναι να ανακατεύουμε την ενυδατική μας με λίγο make up και να το περνάμε στο πρόσωπο. Δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα και δένει καλά με το δέρμα. Ένα ελάχιστο πέρασμα με μια ελαφριά πούδρα, και είμαστε μια χαρά. Οι λεπτές γραμμές έκφρασης πάντα είναι πρόβλημα σε όλες τις ηλικίες, ειδικά κάτω απο τα μάτια και γύρω απο το στόμα, και πολλές φορές ένα βαρύ make up πιο πολύ θα τις τονίσει παρά θα τις καλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει η post για τις λεπτές γραμμές, όπως επίσης και τα Mineral make up σε μορφη πούδρας. Τα mineral έχουν εντελώς διαφορετική σύσταση απο τις κλασσικές πούδρες, είναι ουσιαστικά θρεπτικά ορυκτά που καλύπτουν πολύ όμορφα και κάνουν ένα είδος smudge στις λεπτές γραμμές. Τις θολώνουν. Αυτό που λέω το κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Nutritious mineral σε πούδρα της Estee. Επίσης τα Mineral makeup σε πούδρα βοηθούν πολύ τα λιπαρά δέρματα γιατί απορροφούν την λιπαρότητα που ένα make up υγρό δεν θα κλειδώσει εύκολα, περισσότερο θα αναμειχθεί με αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει η post για τις λεπτές γραμμές, όπως επίσης και τα Mineral make up σε μορφη πούδρας. Τα mineral έχουν εντελώς διαφορετική σύσταση απο τις κλασσικές πούδρες, είναι ουσιαστικά θρεπτικά ορυκτά που καλύπτουν πολύ όμορφα και κάνουν ένα είδος smudge στις λεπτές γραμμές. Τις θολώνουν. Αυτό που λέω το κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Nutritious mineral σε πούδρα της Estee. Επίσης τα Mineral makeup σε πούδρα βοηθούν πολύ τα λιπαρά δέρματα γιατί απορροφούν την λιπαρότητα που ένα make up υγρό δεν θα κλειδώσει εύκολα, περισσότερο θα αναμειχθεί με αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλό άρθρο. Πιστεύω οτι μια καλή λύση για φυσική κάλυψη που δεν θα τονίζει και τις λεπτές γραμμές, είναι να ανακατεύουμε την ενυδατική μας με λίγο make up και να το περνάμε στο πρόσωπο. Δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα και δένει καλά με το δέρμα. Ένα ελάχιστο πέρασμα με μια ελαφριά πούδρα, και είμαστε μια χαρά. Οι λεπτές γραμμές έκφρασης πάντα είναι πρόβλημα σε όλες τις ηλικίες, ειδικά κάτω απο τα μάτια και γύρω απο το στόμα, και πολλές φορές ένα βαρύ make up πιο πολύ θα τις τονίσει παρά θα τις καλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. re padia peite mia efarmogh :p :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/07/2012

    Εχεις δίκιο το υγρό make up είναι πολύ βαρύ αλλά και ταυτοχρονα πόλύ super για εμάς που εχουμε μεγάλες σοκολατί κυλίδες στο προσωπο αλλά τι να κάνουμε καλά που υπαρχει και αυτό σαν λύση . φιλάκια στα μούτρα σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βιολογικά υλικά για μακιγιάζ καλλυντικά γαλλικής προέλευσης (εισαγωγής για όλα τα βαλάντια: www.ftiaxnokallyntika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα.Είμαι 18 και προσπαθώ να βρώ ενα μέικαπ που να καλύπτει τα σπυράκια τα οποία με εκνευρίζουν αφάνταστα..Μήπως μπορείται να μου προτείνεται κάτι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Μαράκι. Έχεις δοκιμάσει τα προϊόντα της Avene? Είναι ιδιαίτερα καλυπτικά και ότι πρέπει για τα ακμεϊκά δέρματα. Μπορείς να τα βρεις στα φαρμακεία :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπερα :a ειμαι 18 χρονων και εχω ξηρο δερμα και φακιδες στην μυτη και λιγο ποιο κατω απο τα ματια.εγω δοκιμασει διαφορα makeup σε υγρη μορφη και συγκεκριμενα της dior.δεν καλυπτει καθολου τις φακιδες μου και ακομα και πολυ να βαλω μου κραταει το πολυ μια ωρα.ειναι σαν να μην φοραω make up.εγω απογοητευτει γιατι εχω χαλασει πολλα χρηματα σε make up αλλα κανενα δεν με καλυπτει.και επισης νιωθω πως το δερμα μου απορροφαει το make up οσο παραξενο κ αν ακουγεται.αλλα τις τελευταιες φορες που το εχω βαλει και εχω ξεβαφτει δεν εχω δει την μπεζ αποχρωση στο βαμβακι,πολυ ελαχιστα.τι να κανω? φταει το οτι ειναι σε υγρη μορφη? ποιο make up μου προτεινεις να παρω? :b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/23/2013

    kalhspera!exw ena provlhmataki k an einai eukolo 8a h8ela thn sumvoulh s!eimai 19 xronwn k t derma m einai pl aspro k otan vazw makeup fenete pl h dixrwmia.ftaiei to oti dn t aplwnw kala h dialegw la8os makeup?exw dokhmasei arketa makeup k pl konta st xrwma t dermatos m alla k pali t ido.(xristina)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς την Χριστίνα!
    Όταν λες διχρωμία εννοείς μεταξύ του προσώπου και του λαιμού?
    Ή αυτό συμβαίνει στο πρόσωπό σου? Δλδ κάπου το makeup στρώνει καλά και σε σε άλλα σημεία όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/23/2013

    fenete h dixrwmia meta3u tou laimou k tou proswpou m(xristina)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αααα αυτό εννοείς!
    Μα αυτό δεν είναι τίποτα. Το μόνο λάθος που κάνεις είναι ότι δεν το απλώνεις και στο λαιμό.
    Όταν απλώνουμε το makeup στο πρόσωπο, πρέπει πάντα να βάζουμε λίγο και στον λαιμό. Μην βάλεις μεγάλη ποσότητα. 3 κουκίδες οριζόντια στον λαιμό και με το χέρι ή ένα σφουγγαράκι το σβήνεις :)
    Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις την διχρωμία. Επίσης, όταν διαλέγεις makeup, καλό θα ήταν να το δοκιμάζεις στο εσωτερικό του καρπού σου για να βρεις την ιδανική απόχρωση για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/24/2013

    euxaristw pl na'se kala!!k sugxarhtiria gia t site m aresoun pl oi sumvoules pou dhneis k einai pl xrhsimes!!(xristina)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να είσαι καλά κούκλα μου! b-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. geia sou marianna , tha ithela thn gnomh sou , exw liparh epidermida pros mikth , me kapoies ateleies spirakia shmadia kuriws sthn perioxh taf , alla den thelw n foraw make up , thelw protaseis gia kapoia poudra plhrhs kalhpshs alla gia dermata m akmh ,alla oxi se morfh make up k poudra mazi , mono poudra alla n exei kalipsh ,!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα Ντέμη,

    Χμ, θα μπορούσες να δοκιμάσεις τις πούδρες της Avene Πολύχρωμες πούδρες και του Κορρέ Άγριο Τριαντάφυλλο Πούδρα.

    Αν θέλεις έντονη κάλυψη μπορείς να δοκιμάσεις της Coverderm Compact Powder για λιπαρά δέρματα με τάση για ακμή ή της Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder ή της Mac Studio Fix. Η τελευταία έχει και μεικ απ μέσα, δυστυχώς :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. se euxaristw gia tis plirofories marianna mou tha kanw mia ereuna agoras !!!ths clinique kai tis mac tha epideinwsh thn akmh ? giati tin mac eimai ligo dustaktikh logo to oti exw akousei kai ksespamata akmhs apo tin etairia epeidh einai epagelmatika k sunepws pio varia , tis clinique pou tin tsekara m fenetai endiaferon alla ksereis eimai dustaktikh gia n fountwsw :/ se euxaristw kai pali tha t tsekarw !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να είσαι καλά Ντέμη μου!

    Της Clinique δεν νομίζω, όσο για της Mac απ' όσο γνωρίζω οι περισσότεροι έχουν έξαρση ακμής με το Studio Fix Fluid και όχι με την πούδρα. Ωστόσο δεν μπορώ να σου πω με μεγάλη σιγουριά αν θα επιδεινωθεί ή όχι, επειδή η κάθε επιδερμίδα εντιδρά διαφορετικά.

    Μμμ, αν θέλεις κάτι που να αντιμετωπίζει παράλληλα και την ακμή θα επέλεγα πούδρα της Avene. Για μένα είναι μια από τις καλύτερες μάρκες για ακμεϊκά δέρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. geia sas thelw tin simvouli sas, exw poli leuki epidermida kai diskola vrisko make up sto xrwma m, vrisko oso pio konta ginete stin efarmogi eno fenete mia xara meta apo ligo skoureni kai panta fenonte dixromies sto proswpo les kai fevgi to proin

    ΑπάντησηΔιαγραφή