ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μάτια που ακτινοβολούν υγεία και ζωντάνια

9 Μαρ 2010 3/09/2010
κρέμες ματιών
Κουράστηκες να απλώνεις στρώματα μέικ απ για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη; Τα περισσότερα καλλυντικά περιέχουν χημικές ουσίες που πολλές φορές μπορεί να βλάψουν το δέρμα γύρω από τα μάτια αλλά και  την όρασή μας.

Μπορείς μόνη σου να φτιάξεις τα δικά σου οργανικά προϊόντα χωρίς χημικά πρόσθετα, κατευθείαν από το χώρο της κουζίνας σου και με μηδαμινό κόστος.

Κουρασμένα μάτια

Αν τα μάτια σου είναι κουρασμένα πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι, τοποθέτησέ το μέσα σε χυμό από μήλο και άφησέ το εκεί για 2-3'. Πέρασε τα μάτια σου απαλά με το βαμβάκι αρκετές φορές και μετά άσε τον χυμό πάνω στα μάτια για 3'. Το μήλο, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες θα ενυδατώσει τα μάτια σου και θα τα κάνει να λάμπουν.

Μαύροι κύκλοι

Αν έχεις μαύρους κύκλους κόψε 2 ροδέλες ντομάτας, τοποθέτησέ τες κάτω από τα μάτια και άφησέ τες εκεί για 20'.

Σακούλες - πρήξιμο στα μάτια

- Για να μειώσεις τις σακούλες και το πρήξιμο βράσε σε ένα μπρίκι πράσινο τσάι και άφησέ το να κρυώσει για 5΄.  Άπλωσε την λοσιόν στα μάτια σου αρκετές φορές την μέρα. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαμομήλι ή τσάι μέντας.

- Πάρε λίγο βαμβάκι και μούσκεψέ το με ροδόνερο. Μην πιέζεις το βαμβάκι απλά άφησέ το να "ποτίσει" μέσα στο ροδόνερο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια ρίξε πάνω στο βαμβάκι με το ροδόνερο, 2-3 σταγόνες καστορέλαιο. Στράγγιξε το βαμβάκι, τοποθέτησε το σε κλειστά μάτια και άφησέ το για 15-20'.
Η συνταγή αυτή μειώνει το πρήξιμο αλλά και δροσίζει την περιοχή των ματιών.


κουρασμένα-μάτια


Βελτίωση όρασης

- Βελτίωσε την όρασή σου με χυμό από καρότα. Πιες ένα ποτήρι του νερού καθημερινά.

- Η βιταμίνη Α βελτιώνει την νυχτερινή όραση – τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α είναι τα σκούρα πράσινα λαχανικά, τα καρότα, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα αυγά, το τυρί και το βούτυρο.

- Τα συμπλέγματα της βιταμίνης Β βοηθούν τα μάτια που είναι ευαίσθητα στο φως – τροφές που περιέχουν βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12 είναι τα ζυμαρικά, το ψωμί, το γάλα, τα πράσινα λαχανικά, ο τόνος, τα φυστίκια, οι μπανάνες, το συκώτι, τα μανιτάρια, το αβοκάντο και οι μπανάνες.

- Ένα άλλο τρικ – το έκανα στα μαθήματα yoga – είναι να τρίψεις τις παλάμες σου μεταξύ τους μέχρι να ζεσταθούν και στη συνέχεια να τα τοποθετήσεις πάνω στα μάτια σου – καλό θα είναι να έχεις τα μάτια σου κλειστά. Μείνε σε αυτή την θέση για 4-5'. Τα μάτια σου θα αποκτήσουν λάμψη και θα βελτιωθεί η όρασή σου.
2 σχόλια:
  1. αυτο με τις ντοματες για τους μαυρους κυκλους δεν το γνωριζα γιατι ειναι κληρονομικο απο τη μαμα μου οχι πολυ εντονα αλλα εγω τους βλεπω...θα βαλω λοιπον ντοατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή