ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Αντιοξειδωτικά, ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

5 Μαρ 2010 3/05/2010
αντιοξειδωτικά
Για να έχεις λαμπερό δέρμα δεν αρκούν μόνο οι κρέμες. Εάν τρέφεσαι άσχημα είναι απίθανο να έχεις καθαρό και φωτεινό δρέμα γι'αυτό αν ο στόχος σου είναι να είσαι υγιής αλλά και με όμορφη επιδερμίδα θα πρέπει να εμπλουτίσεις την καθημερινή σου διατροφή με τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα μας από τον καρκίνο, από τα καρδιοαγγειάκα επεισόδια και τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες – αυτές ευθύνονται για την γήρανση του δέρματος. Βοηθούν την ανάπλαση του κολλαγόνου και έτσι προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.
Έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθούν στην καλή υγεία των ματιών. Επίσης, βελτιώνουν την ψυχολογία μας και βοηθούν το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Ποιές είναι οι ουσίες που περιέχουν αντιοξειδωτικά;

Πρώτη και καλύτερη είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, το ελλαγικό οξύ, το σελήνιο, τα φλαβονοειδή, το λυκοπένιο, οι φαινόλες και οι ανθοκυανίνες.


αντιοξειδωτικά


Ωραία μας τα λες αλλά...

Ποιές είναι οι τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά; 

Οι τροφές είναι πολλές και πίστεψέ με τις ξέρεις όλες.

Φρούτα:κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες, μανταρίνια, αβοκάντο, καρπούζι, βερίκοκα, βατόμουρα, καρπούζι, μήλα, σταφύλια, μούρα, πεπόνι.

Λαχανικά: πράσινα, πορτοκαλί και κόκκινα λαχανικά, ντομάτες, πιπεριές, κουνουπίδι, μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι, λάχανο, αρακάς.

Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια.

Ροφήματα: πράσινο και μαύρο τσάι, κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα.

Άλλα: κρεμμύδια, σκόρδο, δημητριακά, όσπρια και ελιές.
1 σχόλιο:
  1. Πολύ ενδιαφέρον, δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να το εφαρμόσω αλλά θα προσπαθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή