ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Ταλαιπωρείσαι από ακμή; Δες τι να κάνεις και τι να μην κάνεις..

7 Μαρ 2010 3/07/2010
ακμή
Η ακμή δυστυχώς, ταλαιπωρεί πολλούς έφηβους και όχι μόνο. Υπάρχει και η ακμή των ενηλίκων η οποία είναι ακόμα δυσκολότερο να θεραπευτεί. Μερικοί βασικοί κανόνες για να βοηθηθείς:


  1. Μην σπας τα σπυράκια και μην τρίβεις ή ξύνεις το δέρμα σου γιατί θα μολύνεις και την γύρω περιοχή. και θα αυξήσεις τις πιθανότητες να δημιουργηθούν ουλές και σημάδια. Τα χέρια σου φρόντισε να είναι πάντα καθαρά. 
  2. Να λούζεσαι συχνά για να είναι τα μαλλιά σου καθαρά και προσπάθησε να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σου. 
  3. Κράτησε ημερολόγιο με τις τροφές που τρως. Παρατήρησε αν κάτι από αυτά που καταναλώνεις σε πειράζει και αν η ακμή σου "φουντώνει". Την επόμενη φορά θα ξέρεις τι να αποφύγεις. 
  4. Όσο είναι δυνατόν μετρίασε το άγχος σου. Το υπερβολικό άγχος δεν κάνει σε κανέναν καλό.  
  5. Απέφυγε τα εγκαύματα από τον ήλιο. 
  6. Πλύνε το πρόσωπό σου με κάποιο ήπιο καθαριστικό δέρματος καθημερινά — 2 φορές την μέρα αν είναι δυνατό — και ξέπλυνε με άφθονο νερό. 
  7. Μην χρησιμοποιείς scrub και κυρίως αυτά που περιέχουν μεγάλους κόκκους θα χειροτερέψει την ακμή. Απέφυγε το όσο μπορείς. 
  8. Φρόντισε τα ρούχα σου να είναι καθαρά. 
  9. Αν γυμνάζεσαι πάντα να κάνεις ένα μπάνιο μετά για να καθαρίσεις το δέρμα σου από τον ιδρώτα.
  10. Αν φοράς μέικ απ, πάντα μα πάντα να καθαρίζεις το προσωπό σου. Μην κοιμάσαι ποτέ με το μέικ απ στο πρόσωπο. Καλό θα ήτανε να το χρησιμοποιείς μόνο σε ειδικές περιστάσεις και όχι σε καθημερινή βάση.
  11. Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν πιάνει τόπο, καιρός για γυναικολογική εξέταση. Πολλές φορές και κυρίως σε γυναίκες άνω των 20χρόνων, η ακμή είναι σύμπτωμα πολυκυστικών ωοθηκών.΄Εχε υπόψιν, ότι οι πολυκυστικές πολλές φορές συνυπάρχουν με ακμή και αυξημένη τριχοφυΐα, οπότε αν έχεις ένα από τα δύο ή και τα δύο, κάνε μία εξέταση για να δεις τι συμβαίνει.
10 σχόλια:
  1. καλά τα λές!
    εγώ πήγα στο δερματολόγο..
    και έχω ακμή λόγω στρές.. εν όψει πανελληνίων... ΄/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το φυσιολογικό στρες είναι καλό να το έχεις γιατί έτσι γίνεσαι δημιουργική, απλά μην αφήνεις το στρες να σε κυριέψει γιατί μόνο κακό θα σου κάνει. ΣΟυ εύχομαι καλή επιτυχία!!Και καλό κουράγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλές συμβουλές!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/03/2011

    koritcia..egw exw akmh..kai epd niw9w xalia..vazw ka9hmerina make-up..ka9arizw t proswpo m ka9e vradi kai prin na valw t make-up ka9arizw t proswpo m me tzel kai meta me losion..kai meta vazw thn enidatikh krema ..meta thn vash tou make-up kai meta t make-up..alla t vradi p 3eplenwmai vazw thn krema ths akmhs..pustevete oti 9a arghsei pl na fugei i akmh apo t proswpo m?:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/14/2011

    ερεθιστικα στο προσωπο απο σκορδο που εβαλα στα σπυρακια μου,τςρα εχο κοκκινιλες στο προσωπο μου.Πειτε μου τι να κανω γιατι θα τρελαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασε αυτό το άρθρο για την ακμή, καθώς επίσης και τα σχόλια.
    Πήγαινε στο φαρμακείο και αγόρασε σε παρακαλώ μία aquasol και μία bepanthol στο γαλάζιο σωληνάριο.
    Άπλωσε τις κρέμες στα σημεία που έχουν κοκκινίλες αρκετές φορές την μέρα.! Και μην ξύσεις τα σημεία αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/06/2012

    ειναι φυσιολογικο αυτο με τις κοκκινιλες απο το σκορδο? γιατι κι εγω το επαθα.. αλλα μου εφυγαν μετα απο δυο με τρεις μερες αν και τις πειραζα τις κοκκινιλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, κυρίως αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο. Σημασία έχει ότι σου έφυγαν οι κοκκινίλες. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή επιλέγετε κάποια άλλη μέθοδο εκτός του σκόρδου ή μειώνεται τον χρόνο θεραπείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/28/2012

    koritsia eixa ena eswteriko spiraki kai ekana to lathos na to peiraksw...exei ginei pl xeirotera...exete kati na mou proteinetai????

    ΑπάντησηΔιαγραφή