ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Πιτυρίδα; Ξηροδερμία; Ερεθισμοί; Δες τι μπορείς να κάνεις..

4 Μαρ 2010 3/04/2010
ξηροδερμία
Ανάλογα με την εποχή το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να παρουσιάσει ερεθισμούς. Τα συνήθη προβλήματα είναι πιτυρίδα, ξηροδερμία, κνησμός, ερεθισμοί, αδύναμη τρίχα.
Ας είναι καλά η τεχνολογία που δουλεύει για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Πιτυρίδα:

Το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται από κερατινοκύτταρα ακριβώς όπως και το υπόλοιπο δέρμα μας. Αυτό ανανεώνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε, με την διαδικασία της απολέπισης. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, αυτή η φυσιολογική διαδικασία γίνεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πιτυρίδα. Γιατί όμως έχω πιτυρίδα? Η απάντηση είναι πολύπλευρη — μερικοί από τους λόγους είναι ορμονικοί, ψυχολογικοί (αυξημένο στρες) και περιβαλλοντικοί (ρύπανση κλπ.). Ο σημαντικότερος λόγος, όμως, είναι ένας μύκητας που φέρει το όνομα pityrosporum ovale — εκεί οφείλει και το όνομά της η πιτυρίδα.

Λύση: Τα προϊόντα που θα επιλέξεις — σαμπουάν κλπ — θα πρέπει να έχουν αντιμικροβιακή και κερατολυτική δράση και στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι λιπαρά προτίμησε προϊόντα με σμηγματορροϊκή δράση.

Ξηροδερμία:

Χημικές εργασίες και τεχνικές στα μαλλιά όπως ντεκαπάζ, βαφές , περμανάντ, ξηραίνουν το τριχωτό και εμφανίζεται έντονη απολέπιση.

Λύση: Προτίμησε προϊόντα με θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά – κοντίσιονερ  , μάσκες μαλλιών. Μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό αλλά προτίμησε να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό. Αν μπορείς άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς το πιστολάκι προτίμησε την μέτρια θερμοκρασία. Δεν συνηθίζω να κάνω διαφήμιση αλλά επειδή παλιά αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα βρήκα λύση στο σαμπουάν του Kορρε ειδικό για ξηροδερμία, με πολύ άμεσα  αποτελέσματα.


ξηροδερμία

Ερεθισμοί:

Οι καιροί μας είναι δύσκολοι ρύπανση, στρες κλπ. γι'αυτό αρκετά συχνά εμφανίζονται ερεθισμοί στο τριχωτό με έντονο κνησμό (φαγούρα) και κοκκινίλες.

Λύση: Αναζήτησε ειδικά προϊόντα με καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά και φρόντισε να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με βαφές.

Αδύναμα μαλλιά:

Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα χωρίς λάμψη και ζωντάνια και αν εμφανίζεις προβλήματα τριχόπτωσης τότε μάλλον φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωής — άγχος, φτωχή διατροφή, ορμονική ανισορροπία, ταλαιπωρία των μαλλιών με βαριές τεχνικές.

Λύση: Το σαμπουάν που θα επιλέξεις πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Αν εμφανίζεις τριχόπτωση υπάρχουν ειδικές θεραπείες στα φαρμακεία. Μην διστάσεις να τις δοκιμάσεις. Προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου με φαρδιές χτένες και όχι με την βούρτσα — με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας και θα ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου ευκολότερα.
1 σχόλιο:
  1. Ανώνυμος4/23/2010

    exw apo to lykeio pytirida kai piga 2 fores se dermatologo kai mou edwse eidika sampouan, alla erethizotan to kefali mou. Edw kai 3 mines louzomai me ena sampouan tis elvive antipytiridiko kai me exei voithisei para polu. http://bit.ly/elviveselen

    ΑπάντησηΔιαγραφή