ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Οδηγίες για να αποκτήσεις απαλή και μεταξένια επιδερμίδα

24 Μαρ 2010 3/24/2010
απαλή επιδερμίδα
Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι η κατάλληλη εποχή για να περιποιηθούμε το σώμα μας.  Είναι η εποχή που πετάμε τα πουλόβερ, τα τζάκετ και γενικά όλα εκείνα τα ρούχα που τόσο καιρό μας κάλυπταν.

  1. Το πρώτο βήμα για την περιποίηση σώματος είναι ο σωστός καθαρισμός. Διάλεξε το αφρόλουτρο που σου αρέσει και χαλάρωσε για λίγη ώρα μέσα στη μπανιέρα. Διώξε άσχημες σκέψεις που ίσως σε βασανίζουν και χαλάρωσε. Με ένα απαλό σφουγγάρι τρίψε τους αγκώνες και τα γόνατα. Όταν πλένεσαι, οι κινήσεις σου θα πρέπει αν είναι κυκλικές και ανοδικές για να τονώσεις την μικροκυκλοφορία. 
  2. Ώρα για απολέπιση. Μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Αν έχεις ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα προτίμησε τα scrub με λεπτούς κόκκους ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι ανθεκτική προτίμησε εκείνα με χοντρούς κόκκους. Τρίψε απαλά, ξεκινώντας απο τα πέλματα και τελειώνοντας στο στήθος. Για την περιοχή του στήθους χρησιμοποιήσε scrub με λεπτούς κόκκους.
  3. baby oil
  4. Αφού βγεις από το μπάνιο σκουπίσου καλά με μια πετσέτα και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και γενικά στις πτυχώσεις του δέρματος. Αν έχεις κυτταρίτιδα, χαλάρωση ή τοπικό πάχος σε κάποια περιοχή καλό θα ήταν να απλώσεις κρέμα ειδική για τέτοιες περιπτώσεις. Οι κρέμες για την κυτταρίτιδα έχουν ως βασικό συστατικό την καφεϊνη, οι κρέμες για σύσφιξη την μέντα ενώ οι κρέμες για αδυνάτισμα το πράσινο τσάι. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, κάνε μασάζ στις "προβληματικές" περιοχές για 5 λέπτα. Τσίμπησε την  περιοχή με τον αντίχειρα και το δείκτη για να τονώσεις την κυκλοφορία και κάνε γρήγορες κυκλικές ανοδικές κινήσεις.
  5. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, μόλις βγεις από το μπάνιο και ενώ ακόμα η επιδερμίδα σου είναι υγρή, άπλωσε ενυδατική κρέμα για να "φυλακίσεις" την υγρασία. Προσωπικά, όταν η επιδερμίδα μου έχει τάσεις να είναι ξηρή, χρησιμοποιώ baby oil – μην φοβάσαι, δεν πρόκειται να σου αφήσει την αίσθηδη "λαδίλας", απλά φρόντισε να το απλώσεις σε βρεγμένη επιδερμίδα μέχρι να απορροφηθεί και αν δεν απορροφηθεί όσο θα ήθελες, με μία πετσέτα σκούπισε το δέρμα σου, ταμποναριστά. Το αγαπημένο μου baby oil είναι αυτό στην φωτογραφία, με άρωμα λεβάντας.
12 σχόλια:
  1. Ανώνυμος4/16/2011

    marianna se latreuw eisai monadiki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ:g:s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/24/2011

    Afou to aksizeis,me ola afta pou diavazw edw aporw esi i idia pws eisai,san barbie :a.Mia erwtisi an mporeseis na me voithiseis: ton teleutaio kairo mou vgainoun polla spirakia sto stithos k einai enoxlitika,mipws kses tpt me ti na ta kanw gia na figoun???Den eixa pote alla twra...thank u :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :h Καμία σχέση, πολύ συνηθισμένη θα έλεγα. Μου αρέσει απλά να φροντίζω τους άλλους κι ελάχιστα τον εαυτό μου :i
    Να σου κάνω 2 ερωτήσεις πριν απαντήσω:

    1) Τι ηλικία έχεις?
    2) Υπάρχει περίπτωση να έχεις σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών?

    Αν θέλεις απάντησε μου για να σου δώσω μια πιο τεκμηριωμένη απάντηση:g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/28/2011

    Xaxa lol kalopsixi alla sinithismeni dn mou fainesai :i(me tin kali ennoia panta :s ) isa isa poli ksezwristi :a .To deutero den isxuei oso gia tin ilikia 17 miso se ligo kleinw ta 18.anna :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/28/2011

    ksexwristi(kata lathos egrapsa ksezwristi lol)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :i Τι να πω? Με σκλαβώνεις με τα λόγια σου :s
    Το παρήγορο είναι ότι δεν έχεις πολυκυστικές, οπότε εκείνο που μου μένει να σκεφτώ είναι ότι πρόκειται για σπυράκια που εμφανίζονται λόγω ηλικίας. Μια άλλη περίπτωση είναι το σημείο να έχει έρθει σε επαφή με κάτι και σου έχει προκαλέσει ερεθισμό.
    Φαγούρα έχεις στην συγκεκριμένη περιοχή? Τα σπυράκια είναι πολυ μικρά με πύον ή μοιάζουν με κύστεις? Μήπως τα πειράζεις?
    Πάλι ερωτήσεις αλλά αν δεν τα δω δεν μπορώ να κάνω "διάγνωση" :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/29/2011

    Entaksi se afto exeis dikio(an den ta deis diladi).Den einai erethismos oute fagoura alla einai spirakia.Kapoies fores dimiourgountai k me pion spania k kapoies fores ontos ta peirazw....Stin arxi afta einai san maura stigmata pou ama ta patiseis vgazei afto to aspro kses oxi pion san stigmata telospanton,meta ginontai spirakia. Twra afti tin stigmi exw mono spirakia xwris pion,kokkina kses....:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα!
    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να τα πειράζεις γιατί έτσι επιδεινώνεις την κατάσταση.
    Σε 1η φάση δοκίμασε τα εξής:
    Καθάρισε την περιοχή με οινόπνευμα 70 βαθμών και βαμβάκι και μόλις αυτό απορροφηθεί, άπλωσε στην περιοχή κρέμα fucidin στο κόκκινο σωληνάριο (είναι κρέμα αντιβιοτική που την προμηθεύεσαι στα φαρμακεία). Κάντο αυτό κάθε βράδυ για διάστημα 7 ημερών. Όχι παραπάνω!
    Όταν τελειώσεις με την θεραπεία κι αν τα σπυράκια δεν έχουν φύγει, γράψε μου ξανά για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε.
    Ματς :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/04/2011

    S'euxaristw poli poli poli :g apo aurio tha arxisw!!!!!!!ax euxomai na figoun :p buyyy k pali s'euxaristw :g :g :g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάρι κούκλα μου να φύγουν τα βλαμένα! Να θυμάσαι, το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις, για να έχεις αποτελεσματική θεραπεία, είναι να μην τα πειράζεις!
    Μάκια:c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/08/2011

    xreiazomai voitheia,exo vgalei merika spurakia stin grammi tou mpikini kapoia apo auta einai kokkina me puon san fouskales k kapoia alla maura stigmata ta opoia einai antiaistitika ti mporo na kano gia na e3afanistoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή