ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Περιποίηση στήθους, κάτι που συχνά αμελούμε

15 Μαρ 2010 3/15/2010
περιποίηση στήθους
Η περιποίηση του στήθους των γυναικών δεν ακούγεται συχνά – κακώς θα έλεγα.  Θαυμάζουμε ένα ωραίο και στητό στήθος αλλά τι κάνουμε για να το διατηρήσουμε έτσι; Οι περισσότερες από εμάς θα έλεγα ελάχιστα πράγματα έως τίποτα. Για να το διατηρήσουμε υγιές, νεανικό και σφριγηλό απαιτείται συστηματική φροντίδα – από την εφηβεία – με διατροφή, άσκηση και τα κατάλληλα προϊόντα.


  1. Οι τροφές με πολύ λίπος – εκτός του ότι είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό μας – προκαλούν χαλάρωση του στήθους, γι'αυτό καλό θα είναι περιορίσεις το βούτυρο και τα αλλαντικά.
  2. Τρεις φορές την εβδομάδα κάνε ασκήσεις ειδικά για την περιοχή αυτή. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στα γυμναστήρια, μπορείς σε λίγο χρόνο να γυμνάσεις το στήθος με βαράκια, στο σπίτι σου.
  3. Μία φορά την εβδομάδα μπορείς να κάνει το εξής: Πάρε μία βαμβακερή, λεπτή πετσέτα και βάλε μέσα μερικά παγάκια. Πέρασε με απαλές κινήσεις την πετσέτα πάνω στο στήθος σου – μην το παρακάνεις, λίγα δευτερόλεπτα αρκούν. Η μέθοδος αυτή βοηθάει στην σύσφιξη της περιοχής.
  4. Τα προϊόντα που θα επιλέξεις για την περιποίηση της συγκεκριμένης περιοχής θα πρέπει να έχουν ενυδατικές και συσφικτικές ιδιότητες. Το προϊόν θα πρέπει να απλώνεται με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις.
  5. Το καλοκαίρι μην εκθέτεις το στήθος σου στον ήλιο γιατί είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν δερματικές κηλίδες και πανάδες. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι ακτίνες του ηλίου προκαλούν αφυδάτωση στο δέρμα μας με αποτέλεσμα η επιδερμίδα του στήθους να χαλαρώνει.
  6. Εάν σου αρέσουν τα φυτικά καλλυντικά, εξαιρετική θεραπεία για το σπίτι είναι το κατάπλασμα μήλου. Λιώσε μερικά μήλα, χωρίς την φλούδα :-p, πάρε λίγες γάζες και τοποθέτησέ, τα λιωμένα μήλα μέσα. Άπλωσε τις γάζες πάνω στο στήθος και άφησε τες να δράσουν για 15-20', στην συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Η συγκεκριμένη κούρα, συσφίγγει το στήθος και το διατηρεί νεανικό.

5 σχόλια:
  1. Πολύ καλές οι συμβουλές σας και χρήσιμες!
    Θα δοκιμάσω αυτή με το κατάπλασμα μήλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το δοκιμάσεις καλή μου, απλά μην ξεχνάς πως για να δεις αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένεις για κανά μήνα:-)) xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καμιά καλή κρεμούλα που να προτείνεις για την περιοχή;
    η θεία μου μου είχε πει το αμυγδαλέλαιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστική9/20/2011

    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

    Έχω μόλις κλείσει τα 42 και δυστυχώς το στήθος μου έχει χαλαρώσει πολύ και σκέφτομαι σοβαρά να κάνω πλαστκική εγχείρηση ανόρθωσης. Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή εγχείρηση είναι που χρειάζομαι http://www.plasticsurgeries.gr/2011/08/30/breastliftsurgery/
    Αυτή την περίοδο είμαι σε αναζήτηση πλαστικού για τα περαιτερω. Ξέρετε κάποιον να μου προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστική να είσαι καλά!

    Κάποτε στην σχολή είχα έναν πολύ καλό πλαστικό χειρούργο που μου έκανε το μάθημα της αισθητικής χειρουργικής. Αν θέλεις στείλε στο email μου για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Ελπίζω να κάνει ακόμα αυτή τη δουλειά και να μην έχει βγει στην σύνταξη :i

    Λογικά αυτό που χρειάζεσαι είναι ανόρθωση στήθους αλλά αυτό θα σου το πει ο γιατρός σου. Περιμένω νέα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή