ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Περιποίηση ματιών για νεανικό βλέμμα σε κάθε ηλικία

1 Μαρ 2010 3/01/2010
περιποίηση ματιών
Tα μάτια είναι όπως λέμε ο καθρέφτης της ψυχής γι'αυτό πρέπει από πολύ νωρίς να φροντίζουμε την συγκεκριμένη περιοχή. Επειδή η επιδερμίδα των ματιών και κυρίως κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη πρόσεξε να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα.

Αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και τα μάτια σου δείχνουν κουρασμένα και τσούζουν χρησιμοποίησε φυσικά δάκρυα για να τα υγράνεις και να τα ξεκουράσεις.

Ηλικία 20+  Το πιθανότερο είναι να μην έχεις ρυτίδες αλλά πολύ πιθανόν να έχεις μαύρους κύκλους ιδιαίτερα, αν έχεις ξενυχτήσει. Οι μαύροι κύκλοι σε μικρή ηλικία είναι έως επί το πλείστον κληρονομικοί και συνήθως εμφανίζονται σε άτομα που έχουν λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια ή κακή κυκλοφορία αίματος στην περιοχή αυτή. Πρώτη σου επιλογή είναι να αναζητήσεις προϊόντα που προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και που δρουν κατά των μαύρων κύκλων.

Ηλικία 30+  Ο ακατάστατος ύπνος, η διατροφή πλούσια σε αλάτι και οι αλλεργίες συνήθως προκαλούν πρηξίματα και σακούλες στα μάτια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελαττώσεις το αλάτι και να κάνεις κρύες κομπρέσες. Το προϊόν που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει αντιρυτιδικές ιδιότητες – στην ηλικία των 30 οι ρυτίδες πλέον γίνονται μόνιμες – και να  δρα ενάντια στις σακούλες και στο πρήξιμο. Αν το πρωί που ξυπνάς τα μάτια σου είναι πρησμένα μπορεί να φταίει η κρέμα ματιών. Παρατήρησέ το και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο το επόμενο βράδυ μην βάλεις καθόλου κρέμα. Αν το πρήξιμο έχει υποχωρήσει ίσως ήρθε ο καιρός να αλλάξεις κρέμα ματιών!


πόδι χήνας μάτια


Ηλικία 40+  Το γνωστό στις περισσότερες από εμάς, πόδι της χήνας – ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αν αυτές είναι έντονες χρησιμοποίησε αντιρυτιδική και συσφικτική κρέμα με βιταμίνη C και ρετινόλη. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε τα ειδικά patches που δροσίζουν και ξεκουράζουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Σήμερα στο εμπόριο υπάρχουν και τα ειδικά filler – πρόκειται για κρέμες που "γεμίζουν" τις ρυτίδες. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα "ανοίγεις" την ρυτίδα και απλώνεις το προϊόν. Ταμπονάρεις την περιοχή μέχρις ότου η κρέμα απορροφηθεί εντελώς.

Ηλικία 50+ Ενίσχυσε την κρέμα της επιλογής σου με serum που προορίζεται για την περιοχή των ματιών. Σημαντικό είναι η κρέμα ματιών να έχει και αντηλιακά φίλτρα.

Ηλικία 60+  Μετά την εμμηνόπαυση η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από ξηρότητα γι' αυτό επέλεξε μια κρέμα ματιών περισσότερο ενισχυμένη από αυτή που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα άπλωσε ενυδατικό ορό πριν από την κρέμα ματιών – πρωί και βράδυ.
1 σχόλιο:
  1. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές!
    Ιδανική κρέμα ματιών είναι ο κώδικας νεότητας της Loreal. Αφήνει μια αίσθηση βελούδινη στο πρόσωπο: http://www.facebook.com/note.php.note_id=317429027235&id=261772583480

    ΑπάντησηΔιαγραφή