ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

5 αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές συνταγές για τις ρυτίδες

6 Μαρ 2010 3/06/2010
μάσκα προσώπου
Οι ρυτίδες οφείλονται στην γήρανση της επιδερμίδας – το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται καθώς περνούν τα χρόνια – στο στρες και στο ξηρό δέρμα. Γι'αυτό θα πρέπει πάντα να εδυδατώνεις την περιοχή των ματιών, την περιοχή γύρω από το στόμα και τα χείλια και τον λαιμό. Παρακάτω θα σου δείξω πως να φτιάχνεις αντιρυτιδικά προϊόντα με φθηνά και αγνά υλικά.


Συνταγή Νο1

Θα χρειαστείς 1κουτ.σούπας κρύο γάλα και 3-4 σταγόνες χυμό lime. Ανακάτεψέ τα και τρίψε το μίγμα στις ρυτίδες πριν πας για ύπνο. Το επόμενο πρωί πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και σκούπισε το με μία πετσέτα. Το επόμενο πρωί άπλωσε ξανά την κρέμα με κατεύθυνση αντίθετη από τις ρυτίδες. Περίμενε για μισή ώρα και ξέπλυνε.

Συνταγή Νο2

Σε  σκόνη ρυζιού πρόσθεσε μισή κουτ.σούπας μέλι. Κάνε μασάζ στις ρυτίδες και ξέπλυνε μετά από μισή ώρα.

Συνταγή Νο3

Ανακάτεψε 1κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος με 1κουτ.σούπας μέλι. Άφησε το μίγμα στο πρόσωπό σου για 20' και στην συνέχεια ξέπλυνε με σκέτο νερό.

Συνταγή Νο4

Κάνε μασάζ στις ρυτίδες με αμυγδαλέλαιο. Άφησε το έλαιο όλη την νύχτα και το επόμενο πρωί ξέπλυνε με ζεστό νεράκι.

Συνταγή Νο5

Άνοιξε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και πρόσθεσε μισό κουτ.σούπας γλυκερίνη. Άφησε το μίγμα στις ρυτίδες για 20'.

Tip:
Για ορατά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις την θεραπεία για 40 μέρες.
10 σχόλια:
  1. Όντως, θα μπορούσες κάποια στιγμή να μας γράψεις κάποια συνταγή για τους μάυρους κύκλους? Συγνώμη για το θάρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν στα άμεσα σχέδιά μου! Μπορείς να ρωτάς ότι θέλεις χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία και εύκολα! Αν έχετε την καλοσύνη δώστε σας παρακαλώ μεγάλο βάρος με περισσότερα άρθρα για φυσικές συνταγές και όποτε μπορείτε κάτι για τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά, οι επιθυμίες σας διαταγές μου:-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exw mia aporia sxetika me ti diarkeia tis therapeias.kathe poso prepei na kaneis tis maskes?mia fora tin bdomada einai ok?kai mia defteri aporia.an kaneis tin antiritidiki maska mia fora tin bdomada mporeis na kaneis kai mia maska enydatwsis hn opoadipote alli maska?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Νόνι.
    Συνήθως, την μάσκα την εφαρμόζουμε 1 φορά την εβδομάδα.
    Μπορείς αν θέλεις να την κάνεις και 2 φορές αλλά δεν θα το συνιστούσα. Καλό είναι να μην συνηθίζει η επιδερμίδα σου στα καλλυντικά, γι'αυτό θα πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα πριν την επόμενη εφαρμογή.
    Μπορείς αν θέλεις να τις κάνεις εναλλάξ. Την μία εβδομάδα την αντιρυτιδική και την άλλη την ενυδατική. Ούτως ή άλλως οι αντιρυτιδικές ενυδατώνουν το δέρμα -- φαντάζομαι πως χρησιμοποιείς και κρέμα ημέρας -- οπότε δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, ξέχασα! Αν προτιμήσεις την θεραπεία με το αμυγδαλέλαιο τότε σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Το έλαιο μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά και κάθε βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/22/2012

    Koritsia gia sas.Eimai ligo pio megali apo sas gyro sta 60 alla den to vazo kato.Exo poly xiro derma alla se kali katastasi.M aresan oi syntages sou alla tha ithela kati pio enisximeno.Exo kanei ayti me to amygdalelaio k me ladi avocado k pragmatika eixe apotelesma.Filakia Rena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/26/2012

    eimai 23 xronon k exw ritides sto koytelo arketa vathia mporw n pw...genika t prosopo m einai ksiro...ti mporw n kanw gia n diorthosoyn????eyxaristw poly....

    ΑπάντησηΔιαγραφή