ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Τι είναι η κυτταρίτιδα; Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτή;

26 Φεβ 2010 2/26/2010
κυτταρίτιδα
Πολλές από εμάς θα βρουν σημεία σκληρά στους γλουτούς, στους μηρούς αλλά και στο στομάχι. Αυτά τα σκληρά σημεία είναι η κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι πολύ απλά το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από  την επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.


Ένας τρόπος για να δεις αν έχεις κυτταρίτιδα είναι να τσιμπήσεις το εξωτερικό μέρος των μηρών σου [βλέπε εικόνα]. Αν το δέρμα σου είναι ανάγλυφο και μοιάζει να έχει εξογκώματα τότε ναι έχεις κυτταρίτιδα. Δεν είσαι μόνη σου όμως, σχεδόν όλες οι γυναίκες – και μερικές άντρες! – έχουν κυτταρίτιδα.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας – γονίδια, φύλο, ποσοστό λίπους στο σώμα σου, η ηλικία καθώς και το πάχος την επιδερμίδας σου είναι παράγοντες που σχετίζονται με το πόσο κυτταρίτιδα έχεις ή το πόσο ορατή είναι. Επίσης, το κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί να την δημιουργία κυτταρίτιδας – ακόμα ένας λόγος για να το κόψεις!
Και μην ξεγελιέσαι αν είσαι αδύνατη! Η κυτταρίτιδα δεν “χτυπάει” μόνο τις παχουλές αλλά και τις γυναίκες που είναι αδύνατες.

κυτταρίτιδα

Τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Υπάρχουν ειδικές κρέμες, τζελ και λάδια στο εμπόριο που βελτιώνουν την κυτταρίτιδα. Αυτά χρησιμοποιούνται τοπικά συνήθως – για να έχεις αποτελέσματα θα πρέπει να την χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ, καθημερινά και όχι 1 μήνα πριν το καλοκαίρι, όπως κάνουν οι περισσότερες γυναίκες! Η “θεραπεία” θα πρέπει να αρχίσει τους χειμερινούς μήνες, ίσως όχι σε τόσο μεγάλη συχνότητα όση προ ανάφερα -- προς τους μήνες της άνοιξης μπορείς να χρησιμοποιείς την κρέμα πρωί, βράδυ κάθε μέρα.

Να διώξεις την κυτταρίτιδα οριστικά αποκλείεται – εκτός αν είσαι από της τυχερές και έχεις κυτταρίτιδα τύπου Ι -- αλλά σίγουρα θα προλάβεις τα χειρότερα και θα δεις μία ορατή βελτίωση στο δέρμα σου, θα γίνει πιο απαλό και πιο λείο.

κυτταρίτιδα

Μην ξεχνάς το θεραπευτικό μασάζ.
Κάθε φορά που απλώνεις το προϊόν κάνε μασάζ στα σημεία – τσιμπήματα και κυκλικές κινήσεις αρκούν. Αν είσαι “τεμπέλα” μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό εργαλείο για μασάζ όπως αυτό στην φωτογραφία.

Ότι θεραπεία και αν διαλέξεις μην ξεχνάς ποτέ να πίνεις νερό – τουλάχιστον 6 – 8 ποτήρια την μέρα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς το σώμα σου να αποβάλλει τις τοξίνες και τα αποτελέσματα θα έχεις θα είναι πολύ καλύτερα.

Θα πρέπει να αλλάξεις και τις διατροφικές σου συνήθειες. Δεν γίνεται να τρως τηγανητά, λιπαρά φαγητά και γλυκά και να έχεις την απαίτηση να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα.

Πρέπει και εσύ από την μεριά σου να βοηθήσεις το σώμα σου να απαλλαγεί από τα περιττά κιλάκια, που ίσως έχεις. Βγάλε τελείως από την διατροφή λιπαρές τροφές και γλυκά και προτίμησε να τρως φρούτα και λαχανικά – με μέτρο και αυτά. Μία φορά την εβδομάδα, αν έχεις το κουράγιο – προσωπικά δεν το έχω -- μπορείς να κάνεις και αποτοξίνωση πίνοντας μόνο χυμούς φρούτων, αλλά πρόσεξε μόνο για μία μέρα!

Μακριά από αναψυκτικά, περιέχουν πολλή ζάχαρη.

Λίγη γυμναστικούλα δεν θα έβλαπτε – προτίμησε αερόβιες κινήσεις  που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος αλλά να έχεις και μια καλή φυσική κατάσταση όπως πχ. τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο.
Αν το πρόβλημά σου είναι η χαλάρωση συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά σου βάρη για σύσφιξη. Δεν χρειάζεται να γυμνάζεσαι κάθε μέρα, 3 φορές την εβδομάδα από 45 – 60’ αρκούν.

κυτταρίτιδα
18 σχόλια:
  1. Oles mas misoume tin kuttaritida pisteuw! Polu kales oi sumvoules gia tin antimetwpisi tis.
    egw se sunduasmo me diatrofi ton enamisi teleutaio mina xrisimopoiw ena gel tis L'Oreal : http://bit.ly/perfslim.
    exw dei pragmatika apotelesmata! Kali epituxia koritsia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/19/2010

    GEIA SAS!!!!EYXARSITYME GIA TIS POLY WRAIES SYMVOYLES SAS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι καλά!:c
    Κάνω ότι καλύτερο μπορώ:o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/11/2011

    βοήθειαααααααααααααα........θα ήθελα μία μάσκα προσώπου με πολύ απλά υλικά γιατί ξεφλούδισα από την κρέμα αποτρίχωσης!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε περιπτώσεις ξεφλουδίσματος, εγκαύματος κλπ. ποτέ να μην βάζεις μάσκα.
    Αυτό που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις είναι η γνωστή σε όλους μας Bepanthol
    Φαντάζομαι πως μέχρι τώρα θα είσαι οκ, αλλά έχε πάντα στο σπίτι σου αυτή την κρέμα, θα σε σώσει πολλές φορές:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/26/2011

    :a:b:c:d:e:f:g:h:i:j:k:l:m:n:o:p:t:q:r:s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/21/2012

    αν πηγαινω για τρεξιμο ή περπατημα καθημερινα σε δυνδιασμο με την καλη διατροφη(που θα ηθελα να μου αναφερεις ορισμενα φαγητα)και με πολυ νερο, μεχρι το καλοκαιρι θα εχω ελπιδες να βγω στην παραλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/29/2012

    Ενας παρα πολυ εξυπνος τροπος για να αντιμετωπισεις την κυτταριτιδα εν μερει, γιατι οριστικα νομιζω πως δεν γινεται και το ΕΝΝΟΩ!!!ειναι το καθημερινο μασαζ στην προβληματικη περιοχη με μια κρεμα κατα της κυτταριτιδας..:)
    συν φυσικα ασκηση και διατροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/29/2012

    ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ!!! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/03/2012

    makari na petyxei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/27/2012

    wraies sumboules :a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/12/2012

    ααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/03/2012

    kales oi simvoules..egw pisteuw pws exw kittaritida kai eimai 14 xronwn kaiii den ime xoontrhh kapios m hpe oti apla etc ine to derma m dn 3erw kai aniixw polh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/31/2012

    καλα κρασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή