ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για ένα τέλειο μακιγιάζ

20 Φεβ 2010 2/20/2010
μακιγιάζ
Για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου και να δείχνεις μικρότερη θα πρέπει να αποφύγεις ορισμένες λανθασμένες τεχνικές στην εφαρμογή του μακιγιάζ γιατί θα χάσεις την φρεσκάδα σου και ουσιαστικά θα δείχνεις μεγαλύτερη απ’ότι είσαι πραγματικά. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα δείχνεις νεότερη και λαμπερή. 


Kραγιόν σε σκούρες αποχρώσεις

- Λάθος: Επιλέγεις κραγιόν σε σκούρες αποχρώσεις και σε κάνει να δείχνεις άτονη.
- Σωστό: Κάνε περίγραμμα στα χείλη σου με μολύβι σε τόνους του ροζ ή ροδακινί. Στην συνέχεια άπλωσε lip gloss, προτίμησε τα άχρωμα, για να δώσεις λάμψη και όγκο στα χείλη σου.

Υπερβολική ποσότητα πούδρας

- Λάθος:Χρησιμοποιείς υπερβολή ποσότητα πούδρας αυτό κάνει το πρόσωπο να φαίνεται ρυτιδιασμένο γιατί η πούδρα έχει την τάση να μαζεύεται στις πτυχώσεις και να τις κάνει να φαίνονται πιο βαθιές και έντονες.
- Σωστό: Άπλωσε την πούδρα μόνο στην ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), αποφεύγοντας τις περιοχές όπου υπάρχουν ρυτίδες.

Λάθος απόχρωση ρουζ

- Λάθος: Χρησιμοποιείς στα ζυγωματικά λάθος απόχρωση ρουζ. Απλώνοντας ένα σκουρόχρωμο ρουζ θα δείχνεις μεγαλύτερη.
- Σωστό: Μία ροζ - ροδακινί απόχρωση θα σε έκανε να δείχνεις μικρότερη. Τοποθέτησε το ρουζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Ακριβώς πάνω από το ζυγωματικό μπορείς να απλώσεις άσπρη περλέ σκιά για να δώσεις λάμψη.

Έντονο περίγραμμα ματιών

- Λάθος:Αν τονίζεις τα μάτια σου με παχύ περίγραμμα και ειδικά το κάτω βλέφαρο θα δείχνεις κουρασμένη.
- Σωστό:Το σωστό θα ήταν να κάνεις το περίγραμμα στο κάτω βλέφαρο με σκιά και όχι μολύβι και να προτιμήσεις ανοιχτόχρωμες σκιές. Αν πάλι θέλεις να κάνεις σκούρο περίγραμμα τότε χρησιμοποιείσαι ένα μαλακό μολύβι και με μία μπατονέτα σβήσε την γραμμή με κατεύθυνση προς τα έξω.

Ακατάλληλα χρώματα σκιών

- Λάθος:Προτιμάς σκιές έντονες όπως πράσινο, πορτοκαλί και μωβ. Όσο μεγαλώνεις αυτά τα χρώματα δεν θα δείχνουν το ίδιο όπως όταν ήσουνα 20.
- Σωστό: Προτίμησε σκιές ματιών σε ζεστές αποχρώσεις όπως είναι το μπρονζέ, το ροδακινί και γενικά τα γήινα χρώματα. Άπλωσε την σκιά στο κινητό βλέφαρο και βάλε μάσκαρα σε 2 στρώσεις για πιο έντονο βλέμμα.

Tip:
Το βασικότερο είναι να μάθεις να αναδεικνύεις το καλύτερο και ομορφότερο σημείο του προσώπου σου. Αν π.χ έχεις μεγάλα και ζουμερά χείλη αλλά τα μάτια σου είναι μικρά και κουρασμένα δώσε έμφαση στα χείλη σου και ασχολήσου λιγότερο με το υπόλοιπο μακιγιάζ.
3 σχόλια:
  1. Ανώνυμος2/24/2010

    Πολυ καλο αρθρο, θα ακολουθησω ολες τις συμβουλες σου μιας και βρισκομαι στην κατηγορια γυναικων ακριβως αυτων που περιγραφεις!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουφ το μόνο που κάνω σωστό είναι αυτό με τις σκιές (γιατί μου αρέσουν τα συγκεκριμένα χρωματα και όχι τα πολύ έντονα) και αυτό με την πουδρα (γιατί δεν χρησιμοποιώ καθόλουb-()
    Είναι φανταστικές οι συμβουλές σου και θα τις ακολουθήσω όλες :X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είστε καλά κορίτσια μου! Ευχαριστώ για την στήριξη :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή