ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

6 σημεία που πρέπει να προσέξεις όταν χρησιμοποιείς φυσικά καλλυντικά

14 Μαΐ 2013 5/14/2013
φυσικά καλλυντικά
Όσο κι αν λατρεύω τα φυσικά σπιτικά καλλυντικά, δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα . Υπάρχουν γυναίκες αλλά και άντρες, που ισχυρίζονται ότι τους βοήθησαν πραγματικά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.
Από την άλλη υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που παρουσιάσαν ποικίλλα δερματικά προβλήματα όπως ερεθισμό, αλλεργία, κνησμό κλπ. Ότι δηλαδή συμβαίνει πάνω - κάτω, με τα καλλυντικά του εμπορίου. Θα ήταν απερισκεψία από μέρους μου να μην επισημάνω κάποια βασικά πραγματάκια που θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου.

Τι πρέπει να προσέξεις:

1. Μερικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία

Κάποια εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι, μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία αν εκτεθείς στον ήλιο, με αποτέλεσμα την δημιουργία καφέ κηλίδων. Γι' αυτό θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς αντιηλιακό. Επίσης, καλό θα είναι να προτιμάς τέτοιου είδους θεραπείες κατά τους χειμερινούς μήνες, για ευνόητους λόγους.

2. Τα περισσότερα συστατικά δρουν επιφανειάκα

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές που δείχνω στο blog, δρουν στην βασική στιβάδα του δέρματος και δεν μπορούν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επίσης, μην περιμένεις θαύματα με μία μόνο εφαρμογή. Θέλουν υπομονή και επιμονή για δώσουν αποτέλεσμα.

3. Μερικά συστατικά προκαλούν ερεθισμούς

Ίσως σας έχει συμβεί είμαι κι εγώ παθούσα, να παρατηρήσετε ερεθισμούς στο δέρμα σας κατά την εφαρμογή κάποιας μεθόδου ειδικά, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Η κανέλα πχ. εμένα μου προκάλεσε αλλεργική αντίδραση. Ακόμα και το μέλι που είναι ότι πιο αγνό υπάρχει, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους όπως κάποια μορφή αλλεργίας. Γι' αυτό καλό θα είναι να προσέχεις και να κάνεις ένα τεστ ευαισθησίας, στο χέρι ή πίσω από το αυτί σου, πριν τα εφαρμόσεις στο δέρμα σου.

4. Τα περισσότερα φυσικά συστατικά βοηθούν στην εξάλειψη επιφανειακών προβλημάτων

Για παράδειγμα κάποιος έχει ακμή... Αν δεν βρει την αιτία που του προκάλεσε αυτή την κατάσταση αρχικά, ότι και να κάνει το πρόβλημα θα επανέρχεται, φαύλος κύκλος δηλαδή. Τα φυσικά καλλυντικά θα τον βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο όμως (αν και έχω δει περιπτώσεις πλήρης "ίασης").

5. Τα περισσότερα καλλυντικά θα πρέπει να αποθηκεύονται το πολύ για 5 μέρες

Γι' αυτό το λόγο επιλέγω να σου δείχνω συνταγές μιας χρήσης. Τα καλλυντικά σου μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για να παρατείνεις την ζωή τους αλλά πρέπει να τα πετάξεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε αλλοίωση ή περίεργη μυρωδιά θα πρέπει να τα αποχωριστείς. Υπάρχουν βέβαια και μερικά καλλυντικά που μπορείς να τα κρατήσεις για περισσότερο διάστημα όπως πχ. το πίλινγκ χειλιών και διάφορα άλλα.

6. Προσοχή σε καταστάσεις εγκυμοσύνης ή σοβαρών προβλημάτων υγείας

Αν είσαι έγκυος ή έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική! Δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα στο κεφάλι μας, οπότε καλό θα είναι σε αυτή την περίπτωση να εμπιστευτείς τον γιατρό σου. Δεν παίζουμε με την υγεία μας...
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!