
Σήμερα είπα να πρωτοτυπήσω με μία συνταγή για παγωτό με χαμηλό θερμιδικό δείκτη. Επειδή είμαι παγωτατζού και έχω την τάση να τρώω ότι παγωτό-γλυκό βρεθεί μπροστά μου, είπα να μοιραστώ μαζί σας, ένα από τα αγαπημένα μου παγωτά που τρώω χωρίς τύψεις. Επιπλέον, είναι δροσιστικό και υγιεινό λόγο συστατικών.
Υλικά:
➦ 500γρ. φράουλες
➦ 4 κουτ. μαρμελάδα φράουλα
➦ 2 κουτ. γρεναδίνη (αν θέλεις)
➦ 500 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
➦ 3 κουτ. ζάχαρη άχνη
Χρόνος παρασκευής: 10-20'
Χρόνος ψύξης: τουλάχιστον 3 ώρες
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 102
Συνολικό λίπος: 2γραμ.
Εκτέλεση:
Πλύνε τις φράουλες, σούρωσέ τες και ρίξτε τις σε μια κατσαρόλα μαζί με την μαρμελάδα. Βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5' ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες. Πολτοποίησε τις φράουλες με τον χυμό τους και ρίξτες σε ένα σουρωτήρι. Ανάμιξε τις φράουλες με την γρεναδίνη.
Στην συνέχεια ανάμιξε τον πολτό με το γιαούρτι και πρόσθεσε την ζάχαρη. Βάλε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάλτο από την κατάψυξη και χτύπησέ το με το μίξερ και στην συνέχεια βάλτο πάλι στην κατάψυξη.
Άφησέ το να παγώσει για περίπου 30' και μετά ξαναχτυπησέ το.
Επανέλαβε την διαδικασία αρκετές φορές μέχρι το μίγμα να μοιάζει με κρέμα και μετά άφησέ το για άλλη μία ώρα στην κατάψυξη. Επειδή στην κατάψυξη το παγωτό γιαούρτι θα σκληρύνει, καλό θα ήτανε πριν το σερβίρεις να το βάλεις στο ψυγείο για 20', ώστε να μαλακώσει και να μπορείς να το φας:p
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, μπορείς να προσθέσεις από πάνω φράουλες και φύλλα δυόσμου. Είναι πανεύκολο και το μόνο σπαστικό κομμάτι είναι το βάλε-βγάλε χιχι.
yummieeee :) λατρεύω κι εγώ τα παγωτά, λέω να το φτιάξω αλλά είναι όντως σπαστικό να το βάζεις και να το βγάζεις από το ψυγείο :)
ΑπάντησηΔιαγραφή:)) Έχει αυτό το μείον ρε γμτ. Αλλά αξίζει τον κόπο:P
ΑπάντησηΔιαγραφήκυρία κυρίααα έχω μια απορία επάνω στη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου βάλουμε τις φράουλες με τη μαρμελάδα μετα όλο μαζί αυτό το μείγμα το πολτοποιούμε; και απο αυτό που σουρώνουμε το ζουμί τι το κάνουμε;
χαχαχα σε έχουν βαρέσει οι εξετάσεις ε:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζουμί να το πετάξεις ή άπλωσέ το στην μουρίτσα για να λάμψει το προσωπάκι b-(
Αυτό το χτύπημα είναι ένας λόγος που δεν φτιάχνω παγωτά 8-}
ΑπάντησηΔιαγραφήYummy yummy!! Trelenomai gia fraoules!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEgw polles polles an thelw na faw kati glyko alla na min einai poli paxintiko, vazw giaourti me fraoules k ligo meli apo panw k einai teleio!!! Dokimase to!!
Αχ τί μας κάνεις!!! Τρέχω να πάρω φράουλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να μπαίνει και να βγαίνει με ανακάτεμα γιατί τα σπιτικά παγωτά που δεν έχουν πρόσθετα για να είναι μαλακά όπως του εμπορίου, θέλουν ανακάτεμα γιατί αλλιώς θα γίνουν πέτρα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνετε σπιτικό παγωτο χωρίς παγωτομηχανή που αναλαμβάνει το συνεχές ανακάτεμα αυτόματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή! :D
@MariaZ, χιχι ναι είναι σπαστικό
ΑπάντησηΔιαγραφή@Kelly, με μέλι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έδωσες ιδέα8-}
@This is Me, πάρε και για μένα, μου τελείωσαν:((
@Μπανανία, θα έρθεις να μου το φτιάξεις?:P
Μιαμ μιαμ! Ευχαριστώ για το comment;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ρθω ρε φιλενάδα, εμένα μου αρέσει να χαρχαλεύω στην κουζίνα! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ωραία! Σε περιμένω8-}
ΑπάντησηΔιαγραφήmiam miam!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή