ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Κυματιστά μαλλιά με σπρέι αλατόνερου

3 Ιουλ 2016 7/03/2016
σπαστά μαλλιά
Μετά το ξηρό σαμπουάν, το σπρέι μαλλιών με αλατόνερο είναι ένα από τα αγαπημένα μου DIY προϊόντα. Εάν θέλεις κυματιστά μαλλιά τότε το σπρέι αυτό είναι ότι πρέπει για εσένα. Το χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που θέλουμε να ενισχύσουμε τα σπαστά και σγουρά μαλλιά και για να δώσουμε στυλ στα ίσια μαλλιά.

Το αλάτι σε συνδυασμό με τον ήλιο κάνει κακό στα μαλλιά μας επειδή  αφαιρεί την υγρασία και τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά μας αφήνοντάς τα... ξηρά και αφυδατωμένα. Για τον λόγο αυτό στην συνταγή μας θα προσθέσουμε μαλακτικούς παράγοντες όπως λάδι καρύδας, αλόη βέρα κλπ. Αν παρ' όλα αυτά νιώσεις τα μαλλιά σου κάπως ξηρά, μπορείς να τους δώσεις μια έξτρα περιποίηση κάνοντας μία φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών.

Για το σπρέι μαλλιών με αλατόνερο θα χρειαστείς

 1 μπουκαλάκι σπρέι
 1 ποτήρι νερό απεσταγμένο
 1 κουτ. σούπας αλάτι
 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
 1 κουτ. σούπας αλόη βέρα τζελ
 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου — προαιρετικά

Ζέστανε το νερό αλλά μην το βράσεις, κατέβασέ το από την φωτιά και πρόσθεσε το αλάτι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και πρόσθεσε το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε πάλι το μείγμα σου μέχρι το λάδι να διαλυθεί τελείως και στην συνέχεια πρόσθεσε την αλόη και το αιθέριο έλαιο.


σπαστά μαλλιά

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Πάρε το σπρέι και ψέκασε τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα νωπά, στα μήκη και τις άκρες. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά ή σγουρά μην τα τρίψεις με την πετσέτα γιατί αυτά θα φριζάρουν. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις μπούκλες για να φαίνονται ωραίες και όχι να καταλήξουμε με φριζαρισμένα μαλλιά!


Παρατηρήσεις:

➦ Αν το λάδι "κάτσει" στην επιφάνεια του νερού απλά κούνησε το σπρέι 2-3 φορές ανάμεσα στους ψεκασμούς.

➦ Αν δεν έχεις απεσταγμένο νερό μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις νερό βρύσης αλλά να ξέρεις πως το σπρέι δεν θα κρατήσει παραπάνω από μία εβδομάδα ακόμη και αν το αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Δυστυχώς θα αναπτύξει μούχλα, βακτήρια και μικροοργανισμούς οπότε θα είναι για πέταμα.

➦ Αντί για λάδι καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι τζοτζόμπα, αμυγδαλέλαιο, λάδι αβοκάντο ή λάδι Argan.

➦ Για να μυρίζει ωραία το σπρέι σου προτίμησε αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, λεμόνι ή λεβάντα.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!