ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Δες πως μπορείς να ξεφορτωθείς τους κάλους

23 Απρ 2013 4/23/2013
πεντικιούρ - κάλοι
Όπως έχω εξηγήσει παλαιότερα, οι κάλοι στα άκρα αποτελούνται από νεκρά κύτταρα και λειτουργούν προστατευτικά για το σώμα μας. Σχηματίζονται για να μας προστατέψουν από την υπερβολική πίεση και τριβή με κάποιο αντικείμενο. Παρόλ' αυτά μερικές φορές μπορεί να συνοδεύονται από έντονο πόνο.


Τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους κάλους:


  1. Διάλεξε τα κατάλληλα παπούτσια
    Το μυστικό είναι να διαλέξεις παπούτσια που δεν θα είναι ούτε πολύ σφιχτά αλλά ούτε πολύ χαλαρά και φαρδιά.

  2. Φόρεσε  προστατευτικά γάντια, επιθέματα κλπ
    Δεν λένε πως η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο; Αν κάνεις δουλειές χειρονακτικές φόρεσε γάντια. Αν αγαπάς την κηπουρική και ασχολείσαι με τον κήπο σου, μπορείς να φορέσεις ειδικά προστατευτικά για τα γόνατα. Με αυτό τον τρόπο θα προστατέψεις τα σημεία που έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με το αντικείμενο.

  3. Μούσκεψε τα πόδια σου σε ζεστό νερό
    Καθημερινά τοποθέτησε τα πόδια σου σε ζεστό νερό για 15-20'. Αφού τα βγάλεις από το νερό, πάρε μια ελαφρόπετρα και τρίψε τα σημεία. Μην το παρακάνεις με το τρίψιμο γιατί μπορεί να προκληθούν ρήξεις του δέρματος. Αν είσαι διαβητική/ος, αντί για ελαφρόπετρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα μπάνιου.

  4. Ασπιρίνη
    Λιώσε 5 ασπιρίνες και πρόσθεσε 1/2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι και νερό. Άπλωσε την πάστα στον κάλο και σκεπασέ τον με μια ζεστή πετσέτα. Άφησέ το σημείο σκεπασμένο για 10' και στη συνέχεια τρίψε τον κάλο με την ελαφρόπετρα. Μην χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο αν είσαι αλλεργικός/η στην ασπιρίνη.

  5. Ενυδάτωση
    Πριν κοιμηθείς άπλωσε στα σημεία που πάσχουν βαζελίνη. Αν οι κάλοι βρίσκονται στα πόδια μπορείς να φορέσεις καλτσάκια, ενώ αν βρίσκονται στα χέρια σου γάντια.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!