ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Διευρυμένοι πόροι στα πόδια μετά την αποτρίχωση - Τι να κάνω;

5 Ιουλ 2014 7/05/2014
διευρυμένοι πόροι αποτρίχωση
Μετά την αποτρίχωση τα πόδια μπορεί να παρουσιάσουν διευρυμένους πόρους και μαύρα σημαδάκια — μοιάζουν με μαύρα στίγματα — που συνήθως, αν τα ζουλήξουμε βγαίνουν εύκολα στην επιφάνεια του δέρματος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει όταν τραβάμε την τρίχα από την ρίζα. Αν κι είναι αδύνατο να μικρύνουμε άμεσα το μέγεθος των πόρων, μπορούμε να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς ακολουθώντας τις παρακάτω μεθόδους. Στην ουσία αυτό που θα κάνουμε είναι να κρύψουμε, ας το πούμε έτσι , το πραγματικό τους μέγεθος. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, ας δούμε μερικές από τις αιτίες που μπορεί να συμβάλλουν στην διεύρυνση των πόρων.


διευρυμένοι πόροι στα πόδια

Αιτίες διεσταλμένων πόρων

➦ Ξηρό κι αφυδατωμένο δέρμα
➦ Πάχος της κάθε τρίχας
➦ Ερεθισμός από την αποτρίχωση
➦ Κακός τρόπος αποτρίχωσης

Ο κακός τρόπος αποτρίχωσης συνήθως, αφορά την λάθος κατεύθυνση με την οποία αφαιρούνται οι τρίχες καθώς επίσης και κακή, ως προς την ποιότητα, αποτριχωτική μηχανή. Από την άλλη μερικοί άνθρωποι έχουν πιο χοντρές τρίχες με αποτέλεσμα ο πόρος κατά την αποτρίχωση να έχει την τάση να φαίνεται μεγαλύτερος. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Παρόλα αυτά αν ακολουθήσεις το παρακάτω πρόγραμμα μπορείς να μειώσεις το μέγεθός τους αρκεί να είσαι συνεπής.

  1. Πρώτα απ' όλα όταν ξυρίζεσαι να χρησιμοποιείς πάντα καθαρό ξυραφάκι που θα έχεις πρώτα απολυμάνει με οινόπνευμα 70°. Αν δεις πως με τα παρακάτω το πρόβλημα δεν λέει να περάσει θα πρέπει να ξεχάσεις για πάντα οποιαδήποτε μορφή αποτρίχωσης - κερί, χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή - ή θα πρέπει να κλείσεις επιτέλους ένα ραντεβού για θεραπεία με λέιζερ ή ηλεκτρόλυση.
  2. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για την σημασία της απολέπισης. Και σε αυτή την περίπτωση θεωρείται αναγκαία οπότε θα πρέπει να κάνεις πίλινγκ τακτικά για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Το πίλινγκ μπορεί να περιέχει κόκκους αμυγδάλων, βρώμη ή φλούδες από πορτοκάλι.
  3. Καθημερινά, άπλωσε λοσιόν στα σημεία που περιέχει ΑΗΑ (άλφα υδροξυοξέα). Τα ΑΗΑ βοηθούν την απολέπιση της επιδερμίδας κι αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται γύρω και μέσα σε κάθε πόρο. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα φρόντισε η λοσιόν σου να περιέχει 10% γλυκολικό οξύ - συγκέντρωση η οποία είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι.
  4. Άπλωσε σέρουμ με αντιοξειδωτικά στην πάσχουσα περιοχή. Θα κάνει τα πόδια σου απαλά και τους πόρους λιγότερο ορατούς. Επίσης, οι κρέμες που περιέχουν ουρία είναι εξαιρετικές για τέτοιου είδους καταστάσεις.
  5. Κλείσε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου για μικροδερμοαπόξεση. Πρόκειται για μια βαθιά μηχανική τεχνική απολέπισης με την βοήθεια μικροκρυστάλλων. Με αυτή την μέθοδο η επιδερμίδα ανανεώνεται και οι πόροι συρρικνώνονται.
Τι άλλο μπορείς να κάνεις:

➦ Χρησιμοποίησε τοπικά χυμούς εσπεριδοειδών πχ. λεμόνι ή ανανά
➦ Μάσκα με μέλι και λεμόνι
➦ Μάσκα παπάγιας
➦ Μάσκα με ασπράδι αυγού
➦ Μασάζ με βαζελίνη, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς
➦ Τρίψιμο με πάγο

Τι να αποφύγεις:

➦ Αρώματα στις κρέμες και λοσιόν σώματος
➦ Αλκοόλη
Την αλκοόλη την συναντάς με τις εξής ονομασίες: Alcohol, Alcohol Denat, Benzyl Alcohol, Denatured Alcohol, Isopropyl Alcohol, Ethyl Alcohol, Ethanol, Methanol
14 σχόλια:
  1. μαριαννα καλησπερα !! εχω και εγω αυτο το προβλημα με τα μαυρα στιγματα που αν τα ζουληξεις λιγο φευγουν ... μοιαζουν με μικρα κομματακια τριχας ...ωστοσο οι ποροι μου δεν ειναι ανοιχτοι ... εφαρμοζω αποτριχωτικη μηχανη επειτα απο ενα εφιαλτικο καλοκαιρι με σημαδια απο το ξυρισμα (και φοβερη φαγουρα) .. τι μπορω να εφαρμοσω απο αυτα που γραφεις για να φυγουν αυτα να μαυρα μιας και οι ποροι μου δεν εχουν θεμα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς την!
    Μμμ, θα σου πρότεινα πίλινγκ σε τακτική βάση και AHA. Δεν νομίζω πως χρειάζεσαι κάτι άλλο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαριαννα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση .. διαβασα για το ΑΗΑ αλλα λες οτι πρεπει να δουν αν προκαλει αλλεργια ... δεν υπαρχει περιπτωση να μην μου προκαλεσει εχω πολυ ευαισθητο δερμα (καθοτι και πολυ ασπρη) .. υπαρχει κατι αλλο που μπορω να δοκιμασω?? και επισης για το πιλινγκ ... θα ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω καποιο σπιτικο η στο εμποριο υπαρχει καποιο καλο?? γτ εχω που χω τωρα (εδω και 2 μηνες δλδ) δεν κανει κατι συνταρακτικο.... σορυ που σε ζαλιζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν λοσιόν με ΑΗΑ ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ούτως ή άλλως η συγκέντρωση που θα χρησιμοποιήσεις είναι μικρή οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα! Απλά πριν το χρησιμοποιήσεις κάνε ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή για να αποκλείσεις ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση.

    Σχετικά με το πίλινγκ εγώ θα σου έλεγα να κάνεις σπιτικό, είναι πολύ καλύτερα και χωρίς χημικές ουσίες. Να σε ρωτήσω κάτι... αυτό που έχεις δημιουργήθηκε με την αποτριχωτική μηχανή ή το είχες και όταν έκανες ξυραφάκι; Επίσης, μου είπες πως είσαι ανοιχτόχρωμη... να φανταστλω ότι οι τρίχες σου είναι αρκετά μαύρες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο με τις τριχες να μεγαλωνουν λιγο κατω απο το δερμα και μετα να εχω αυτο το μαυρο σημαδακι το παθαινω μονο τωρα ... με το ξυραφακι απο οτι καταλαβα τωρα μεσα απο τις σχετικες αναρτησεις σου μαλλον ειχα θυλακιτιδα (σπυρακια με πυον και πολλη φαγουρα ) ... και το παθαινω και σε συγκεκριμενες περιοχες του ποδιου ... ειμαι ανοιχτοχρωμη και γενικοτερα οι τριχες δεν φαινονται αλλα πο το γονατο και κατω ειναι αρκετα πιο σκουρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως να φταίει απλά το γεγονός ότι οι τρίχες είναι μαύρες και το δέρμα λευκό. Κάθε φορά λοιπόν που πάει να βγει μια νέα τρίχα εσύ θα βλέπεις αυτό το μαύρο στίγμα. Καμιά φορά το πρόβλημα λύνεται αν αντί για αποτριχωτική μηχανή χρησιμοποιήσεις ζεστό κερί.

    Αν ήμουν στην θέση σου θα άφηνα για λίγο στην άκρη την μηχανή και θα έπιανα το κερί. Δεν ξέρω όμως αν είσαι διατεθιμένη να το δοκιμάσεις. Αν δεν θέλεις δοκίμασε λοσιόν με ΑΗΑ και πίλινγκ κι αν μπορείς χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι λούφας κάθε φορά που κάνεις μπάνιο. Τρίψε τα πόδια σου με αυτό με απαλές κυκλικές κινήσεις.

    Κάνε αυτά και βλέπουμε πως θα πάει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα μαριαννα !!! θελω απλα να σε ευχαριστησω γτ το σφουγγαρακι λουφας που μου προτινες ειναι τελειο !!! με εσωσε !!!! δεν γυριζει πλεον τριχα και αυτα τα μαυρα σημαδακια σιγα σιγα φευγουν !!!! δεν το γυρισα σε κερι αν και θα το κανω τον χειμωνα!!! σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου !!!!

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ να σε ευχαριστήσω με την σειρά μου που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις! Πολύ χαίρομαι που σε βοήθησε :) :*

      Διαγραφή
  7. γεια σας! εγω εδω και χρονια (απο τοτε που ημουν πρωτη γυμνασιου) καταλαθος και ως μικρο κοριτσι...ξυρισα τις τριχες στην κοιλια..και συγκεκριμενα σε αυτην την καθετη γραμμη με αποτελεσμα να ειναι χαλια αλλα τωρα πλεον να με ενοχλει πολυ..φαινονται σαν ξυρισμενες και ειναι ΑΠΑΙΣΙΟ
    καμια συμβουλη ?? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/10/2014

    γεια σασ...θα ηθελα να σας ρωτησω.εγω στα ποδια μου εχω κατι ΣΑΝ σπυρακια με τριχες.. :/ κι οταν ξυριζομαι ερεθιζονται και κοκκινιζουν..γι αυτο δεν φοραω και ποτε σορτσακια...ειναι θεμα πορων ή ειναι κατι αλλο? τι εχετε να μου προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας!!!Πριν λιγες ωρες ε εκανα αποτριχωση με κερι και η ποροι μμ ειναι ανοιχτη .Δεν θα χα προβλημα γτ ξρ οτι θα κλεισουν ομως θα παω σε λιγες ωρες.Ξρς καποιον τροπο να κλεισουν πιο γρηγορα απο 6 ωρες.Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτη την εβδομαδα υπαρχει στα lidl η ξυριστική Silvercrest στα 20€ που είναι πολυ καλή για το συγκεκριμένο θέμα.

    Γενικα υπάρχουν πολλά τέτοια προιόντα στο φυλλάδιο lidl που μπορείτε να βρειτε εδώ:
    https://www.fylladiomat.gr/lidl/%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B4%CE%B9%CE%BF-non-food-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%81%CE%B1-17-09-2018/

    ΑπάντησηΔιαγραφή