ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Σπιτική τονωτική λοσιόν προσώπου με πράσινο τσάι

29 Ιουν 2014 6/29/2014
πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πολύ ευεργετικό όχι μόνο για την υγεία σου αλλά και για το δέρμα σου. Πάντα μου άρεσε να χρησιμοποιώ τονωτική λοσιόν — χωρίς αλκοόλη — για την μοναδική αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει. Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορεί να βοηθήσει στα παρακάτω προβλήματα:


ακμή
μαύρους κύκλους
πρησμένα μάτια
θαμπή επιδερμίδα


τονωτική λοσιόν προσώπου με πράσινο τσάι


Θα χρειαστείς:

➦ ένα καθαρό μπουκαλάκι σπρέι
➦ αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου (προαιρετικά)
➦ 1 κούπα πράσινο τσάι

Βράσε το τσάι, άφησε το να κρυώσει και ρίξτο στο μπουκάλι.
Αν έχεις σπυράκια ρίξε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ξηρή μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ. του γλυκού φυτική γλυκερίνη. Η καλύτερη ώρα να ψεκάσεις το πρόσωπο σου με πράσινο τσάι  είναι αμέσως μετά το μπάνιο ή αφού έχεις βρέξει την επιδερμίδα σου με νερό γιατί απορροφάται καλύτερα από τους πόρους της επιδερμίδας.

Το πρόβλημα που προκύπτει με τα DIY καλλυντικά είναι η διάρκεια ζωής τους. Αν θέλεις να επεκτείνεις τον χρόνο ζωής της συγκεκριμένης λοσιόν μπορείς να προσθέσεις 50mg βιταμίνη C. Αποθήκευσέ την στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μερικοί άνθρωποι — μειοψηφία βέβαια — δεν αντιδρούν καλά όταν το πράσινο τσάι έρχεται σε επαφή με το δέρμα τους. Ενώ μπορούν να το πιουν χωρίς παρενέργειες όταν το βάζουν στην επιδερμίδα τους εμφανίζουν διάφορα δερματικά προβλήματα όπως κοκκινίλες και σπυράκια. Αν θέλεις κάνε ένα τεστ ευαισθησίας πρώτα στο εσωτερικό του καρπού σου για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα πάθεις το ίδιο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!