ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Θεράπευσε την ουλίτιδα με φυσικούς τρόπους

4 Μαΐ 2014 5/04/2014
ουλίτιδα
Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις την ουλίτιδα δλδ. τα ματωμένα ούλα, είναι η σωστή υγιεινή του στόματος. Σε πολλές όμως περιπτώσεις αυτό δεν είναι αρκετό. Συνήθως, λένε να βουρτσίζεις τα δόντια σου 2 φορές την μέρα, πρωί και βράδυ αλλά αν τα ούλα σου ματώνουν συχνά προσπάθησε να τα βουρτσίζεις μετά από κάθε γεύμα. Αν δεν τα περιποιηθείς η κατάσταση θα χειροτερέψει με τα χρόνια  και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθεις περιοδοντίτιδα, μια κατάσταση σοβαρή και επίπονη.

Γιατί ματώνουν τα ούλα μου;

Αποφεύγεις τον οδοντίατρο: Έχεις χρόνια να πας στον γιατρό, είτε γιατί φοβάσαι, είτε γιατί βαριέσαι. Αν δεν αφαιρεθεί η πλάκα πως περιμένεις να είναι τα δόντια και τα ούλα σου υγιή; Ένας καθαρισμός, 1 φορά τον χρόνο, επιβάλλεται!

Κακή στοματική υγιεινή: Δεν πλένεις συχνά τα δόντια σου, δεν χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα και δεν τα ξεβγάζεις καλά έπειτα από κάθε βούρτσισμα.

Διατροφικές συνήθειες: Αν η δίαιτά σου είναι ελλιπής σε βιταμίνες και καταναλώνεις πολλά γλυκά,  η συσσώρευση πλάκας γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς με αποτέλεσμα ούλα που αιμορραγούν.

Κάπνισμα: Ο καπνός που εισπνέεις αφήνει ερεθιστικές τοξίνες στα δόντια και τα ούλα.

Φάρμακα: Φάρμακα που αραιώνουν το αίμα μπορούν να αποδυναμώσουν τους ιστούς του στόματος και να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα.

Ασθένειες: Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία των ούλων. Στους διαβητικούς η αιμορραγία είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί λόγω των διαταραχών που παρουσιάζουν στην πήξη του αίματος.

Εγκυμοσύνη: Κατά την εγκυμοσύνη τα ούλα είναι πολύ πιθανό να ερεθιστούν λόγω ορμονικών αλλαγών.


ουλίτιδα

Πως να ανακουφιστείς και να θεραπεύσεις τα ούλα που αιμορραγούν

  1. Πίεση με γάζα
    Πίεσε τα πληγωμένα ούλα με μία γάζα που θα έχεις βουτήξει σε κρύο νερό. Η πίεση θα μειώσει την αιμορραγία και θα σε ανακουφίσει από τον πόνο.
  2. Πλύσεις με αλατόνερο
    Σε ζεστό νερό πρόσθεσε 1 κουταλιά αλάτι και κάνε πλύσεις 2 φορές την μέρα, πρωί και βράδυ.
  3. Αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου
    Κάθε φορά που πλένεις τα δόντια σου ρίξε 1 σταγόνα tea tree στην οδοντόβουρτσα σου. Το αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  4. Πλύσεις με στοματικό διάλυμα
    Μετά από κάθε βούρτσισμα ξέπλυνε τα δόντια σου με χαμομήλι ή τσάι μέντας.
  5. Μασάζ με αλοή βέρα
    Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς, κάνε μασάζ με αλόη χωρίς να ξεπλύνεις τα δόντια σου.
Αν παρ' όλα αυτά κάνεις τα παραπάνω και δεν δεις βελτίωση, βουρ στον οδοντίατρο!
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!