ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μέικ απ tips: Ποιο μέικ απ είναι κατάλληλο για το δέρμα σου;

5 Δεκ 2013 12/05/2013
μέικ απ
Ένα καλό μέικ απ μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις ένα — φαινομενικά πάντα — τέλειο δέρμα. Το κλειδί είναι να διαλέξεις τη σωστή βάση για τον τύπο και το χρώμα της επιδερμίδας σου. Να έχεις πάντα κατά νου ότι το χρώμα και η υφή του μέικ απ δεν θα πρέπει να φαίνεται. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι φυσικό.

Μέικ απ για λιπαρές επιδερμίδες

Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται υγρό μέικ απ ή μέικ απ σε μορφή compact με βάση το νερό και ελάχιστο λάδι. Θα πρέπει να αποφεύγεις μέικ απ που προσθέτουν γυαλάδα. Ούτως ή άλλως ένα δέρμα που είναι λιπαρό γυαλίζει από μόνο του. Τα μέικ απ που προορίζονται για λιπαρές επιδερμίδες είναι αρκετά βαριά και ίσως νιώσεις δυσάρεστα κατά την διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς μόνο το βράδυ. Για την ημέρα απλά κάλυψε τα σπυράκια και τις κοκκινίλες τοπικά και βάλε από πάνω πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο.

Μέικ απ για μεικτές επιδερμίδες

Τα μεικτά δέρματα χρειάζονται μέικ απ με βάση το νερό στη ζώνη Τ. Στις περιοχές που είναι πιο ξηρές αρκεί να ανακατέψεις το μέικ απ σου με μια μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας.


κόμπακτ μέικ απ

Μέικ απ για ξηρές επιδερμίδες

Τα ξηρά δέρματα θα ωφεληθούν από μέικ απ σε υγρή μορφή ή κρέμα με βάση που περιέχει λάδι. Αν το πρόσωπό σου έχει αρχίσει να γερνάει ή έχει ρυτίδες το μέικ απ που θα διαλέξεις θα πρέπει να είναι υγρό και ελαφρύ. Αν επιλέξεις κάτι πιο βαρύ, αυτό θα "κάτσει" στις ρυτίδες και θα τις κάνει πιο έντονες. Οι νεανικές ξηρές επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέικ απ με βάση το λάδι που τοποθετείται με υγρό σφουγγαράκι. Σε περίπτωση που θέλεις να δώσεις λάμψη, πολύ καλά είναι τα μέικ απ με μικρά σωματίδια που αντανακλούν το φως.

Μέικ απ για ευαίσθητες επιδερμίδες

Τα ευαίσθητα δέρματα πρέπει να επιλέγουν μέικ υποαλλεργικά χωρίς άρωμα γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμφανίσουν αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι προσεκτική στην επιλογή του μέικ απ αν η επιδερμίδα σου εμφανίζει κοκκινίλες και εξανθήματα.
9 σχόλια:
  1. Σε γενικά πλαίσια η επιδαρμίδα μου ειναι ξηρή στο κούτελο και εχω προδιάθεσμη ακμής που την αντιμετωπίζω με το exfoliac υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μεικ απ που μου προτίνεις για τέλεια κάλυψη 100 τοις 100?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σορρυ αυτο ειναι το κανονικο μου account θα ηθελα να μου προτεινεις ενα συγκεκριμενο μεικ απ οπως λεω παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Ράνια.
    Πριν δώσω απάντηση στην ερώτησή σου θα ήθελα να μου πεις ποια κρέμα της Exfoliac χρησιμοποιείς κι αν αυτή περιέχει ΑΗΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι το face scrub σε gel.Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτο που μου λές πως περιέχει.Επίσης μετά β'αζω της la roche posay το effeclar duo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πλήρη κάλυψη θα σου πρότεινα το μέικ απ της Mac Full Coverage Foundation.
    Αν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ το Dream Liquid Mousse Foundation της Maybelline ή το Repairwear Laser Focus Makeup της Clinique. Έχει ένα καλό και η Loreal Paris αλλά μου ξεφεύγει αυτή την στιγμή γμτ...

    Αν η ξηρότητα στο μέτωπο παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια που χρησιμοποιούσες το scrub της Exfoliac καλό θα ήταν να το σταματήσεις. Αν πάλι η ξηρότητα προϋπήρχε, μπορείς να απλώσεις σέρουμ για να σε βοηθήσει με την ξηρότητα στην συγκεκριμένη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. loipon katarxas kati asxeto... nomizw pws den erxontai sunexeia ta comments pou su kanw alla telwspadwn an ta deis dipla h tripla einai giati kati den paei kala me to pc mou profanws.loipon eeem to loreal t exw twra to infalible ..exw dokimasei lancome,dior,seventeen,estee lauder,channel kai kaanena den mafhne teleiws efxaristhmenh gt 8elw super kaluptiko make up...
    vevea afto ts mac pou mou les den to xw tsekarei.. epishs an 8a mporouses na mou peis thn apopsh sou gia farmakeytika opws coverderm la roche posay aksizoun???
    elpizw na mhn se zalisaaaa !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μέικ απ της Coverderm είναι εξίσου εξαιρετικά όπως αυτά της Mac. Προσφέρουν απίστευτη κάλυψη με ένα απλό πέρασμα. Είναι κατάλληλα για κοκκινίλες, σημάδια από ακμή κλπ. Φαντάσου ότι καλύπτει ακόμα και σημάδια εκ γεννετής! Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις το Classic Waterproof Foundation. Νομίζω πως είναι αυτό που ζητάς.

    Για το La Roche Posay δεν έχω γνώμη. Έχω δοκιμάσει μόνο τις κρέμες και όχι το μέικ απ.

    Και φυσικά δεν με χάλισες Ράνια. Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα!!εχω πολυ λιπαρη επιδερμιδα ακομα κ στην περιοχη των ματιων...ετσι καμια σκια δν μενει στην θεση της...εχεις να μου προτεινεις καποιο primer για τα ματια αλλα κ καποιο για το προσωπο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Κατερίνα!
    Εφόσον το πρόσωπό σου είναι λιπαρό θα σου πρότεινα την βάση Prime Time της bareMinerals ή το primer της Clinique - Pore Refining Solutions. Το δεύτερο χαρίζει ματ τελείωμα και βοηθά πολύ αν έχεις διεστελμένους πόρους που συναντώται κυρίως στα λιπαρά δέρματα.

    Αν θέλεις κάτι πιο ακριβό πολύ καλό είναι το Mattifying Perfecting Primer της Estée Lauder

    Για τα μάτια χμ, θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα μόνη σου. Μπορείς να βρεις οδηγίες εδώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μια ματ ενυδατική ματιών και να προσθέσεις λίγη ποσότητα μέικ απ προσώπου.

    Αν παρόλ αυτά βαριέσαι και θέλεις κάτι έτοιμο θα σου πρότεινα το γάλα Μαγνησίας. Είναι τέλειο για δέρματα που γυαλίζουν και επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο. Απλά το απλώνεις στην περιοχή των ματιών και του προσώπου με ένα βαμβάκι κ περιμένεις να στεγνώσει. Το στρώμα που θα απλώσεις θα πρέπει να είναι λεπτό. Μπορείς να το προμηθευτείς από το φαρμακείο και πίστεψέ με εκτός από φθηνό είναι πολύ αποτελεσματικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή