ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Φυσικό πίλινγκ για την πιτυρίδα και την ξηροδερμία

12 Δεκ 2013 12/12/2013
πιτυρίδα - ξηροδερμία
Συνήθως, κάνουμε πίλινγκ στο πρόσωπο ή το σώμα μας αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις πίλινγκ στις ρίζες των μαλλιών σου; Προσωπικά κάνω μία φορά την εβδομάδα γιατί ανά διαστήματα αντιμετωπίζω έντονη ξηροδερμία. Και πόσο που την σπάει δεν λέγεται! Ενώ το κεφάλι μου είναι μια χαρά αν αλλάξω σαμπουάν, την επόμενη μέρα τσουπ να τη πάλι η ξηροδερμία.  Αν υποφέρεις κι εσύ από  πιτυρίδα, φαγούρα ή ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής μπορείς να κάνεις το ίδιο και να είσαι σίγουρη πως με τον καιρό θα δεις σημαντική διαφορά.


μηλόξυδο για την ξηροδερμία


Θα χρειαστείς:

➦ ½ της κούπας ελαιόλαδο
➦ 1 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
➦ 2 κουτ. της σούπας καλαμποκάλευρο

Ρίξε όλα τα παραπάνω σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Βρέξε τα μαλλιά σου με ζεστό νερό, τρίψε το προϊόν ανάμεσα στις παλάμες σου για να ζεσταθεί και με τα δάχτυλά σου κάνε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου. Αφού τελειώσεις λούσε τα μαλλιά σου κανονικά με σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Το ελαιόλαδο θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα του προσφέρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, το μηλόξυδο θα ρυθμίσει το pH του ενώ, το καλαμποκάλευρο σε συνδυασμό με το λάδι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Tip:
Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να φορέσεις μια πλαστική σακούλα γύρω από τα μαλλιά σου για 30' — με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις την δράση του προϊόντος. Η σακούλα μπορεί να είναι Γαλαξίας, ΑΒ, Lidl ότι να ναι τέλος πάντων. Απλά φρόντισε να είναι καθαρή. Όλο εξυπνάδες είμαι ε;!  emoticon
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!