ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Ανακάλυψε τον τόνο βάσης της επιδερμίδας σου

8 Οκτ 2013 10/08/2013
τόνος επιδερμίδας
Λοιπόν κυρίες μου! Υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει για πάντα την εμφάνισή σας. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά ο τόνος βάσης της επιδερμίδας σας. Είναι λίγο περίπλοκο το θέμα οπότε θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.


Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουν το επιφανειακό χρώμα της επιδερμίδας τους που συχνά χαρακτηρίζεται ως ανοιχτό, μεσαίο, ηλιοκαμμένο κτλ. Ο τόνος βάσης είναι το χρώμα ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Τι με ενδιαφέρει θα μου πεις; Ο λόγος είναι απλός. Αν ανακαλύψεις τον τόνο βάσης που έχει η επιδερμίδα σου θα μπορείς πλέον να ψωνίζεις με μεγαλύτερη ευκολία ρούχα που σε κολακεύουν και φυσικά θα είσαι σε θέση να διαλέξεις μέικ απ και χρώμα μαλλιών χωρίς να κάνεις λάθη. Η επιδερμίδα σου θα ακτινοβολεί και θα δείχνει υγιής, θα ακούς κοπλιμέντα του τύπου "Δείχνεις υπέροχη σήμερα", τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα σου  πιο καθαρό.

Αν επιλέξεις λάθος χρώματα στο μακιγιάζ, το ντύσιμο ή τα μαλλιά τότε θα έχεις αντίθετα αποτέλεσμα από τα παραπάνω και μπορεί να ακούσεις σχόλια του τύπου "Δείχνεις πολύ κουρασμένη σήμερα, είσαι καλά;". Ναι ρε φίλε, καλά είμαι απλά δεν ξέρω τον τόνο βάσης μου χοχο :p

Έχε υπόψιν σου ότι η επιφανειακή απόχρωση της επιδερμίδας μπορεί να αλλάξει κυρίως το καλοκαίρι που μαυρίζουμε από τον ήλιο. Ο τόνος βάσης παρόλ' αυτά μένει πάντα ίδιος.


Πως θα τον ανακαλύψεις; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, εγώ θα σου δείξω τρεις.

Τεστ με την βοήθεια μιας λευκής πετσέτας

Μάζεψε τα μαλλιά σου και τύλιξε τα με μια άσπρη πετσέτα. Κάλυψε τον λαιμό και τους ώμους επίσης με μια λευκή πετσέτα. Το πρόσωπό σου θα πρέπει να είναι καθαρό. Το τεστ αυτό καλό είναι να το κάνεις σε φυσικό φως γιατί οποιοσδήποτε άλλος φωτισμός θα αλλοιώσει το χρώμα.

➦ Αν το πρόσωπό σου τείνει να κιτρινίζει τότε η βάση σου είναι θερμή.
➦ Αν η επιδερμίδα σου έχει μπλε απόχρωση η βάση σου είναι ψυχρή.
➦ Αν πρασινίζει η βάση σου είναι ουδέτερη.

Διάλεξε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο κόσμημα

Τοποθέτησέ τα πάνω στο δέρμα σου και παρατήρησε τι δείχνει πιο όμορφο πάνω σου. Το χρυσό ή το ασημένιο;

➦ Αν σε κολακεύει περισσότερο τα χρυσό τότε ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που τους πηγαίνουν τα θερμά χρώματα (άνοιξη, φθινόπωρο).
➦ Αν σου ταιριάζει περισσότερο το ασημένιο κόσμημα τότε ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που τους πηγαίνουν τα ψυχρά χρώματα (χειμώνας, καλοκαίρι).
➦ Αν σου ταιριάζουν και τα δύο τότε η βάση σου είναι ουδέτερη και σου πηγαίνουν όλα!

Παρατήρησε τις φλέβες σου

Ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να βρεις τον τόνο βάσης της επιδερμίδας σου. Σε φυσικό φως πχ. μια ηλιόλουστη μέρα κοντά στο παράθυρο, κάνε γροθιά το χέρι σου και κοίταξε το εσωτερικό του καρπού σου.
Τι χρώμα έχουν οι φλέβες σου;

➦ Αν είναι μπλε/μοβ τότε η βάση σου είναι ψυχρή.
➦ Αν είναι πράσινες, η βάση σου είναι θερμή.
➦ Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι χρώμα είναι και σου μοιάζουν περισσότερο πρασινο-μπλε, τότε η βάση σου είναι ουδέτερη. Τυχερούλα!

Αφού κάνεις τα παραπάνω τεστ θα είσαι πλέον στην ευχάριστη θέση να ξεχωρίσεις τον τόνο βάσης της επιδερμίδας σου. Γιουχουυυυυ!!

Επιλογή μέικ απ

Αγόρασες μέικ απ και ενώ η απόχρωση έδειχνε ιδανική στο κουτί, όταν το δοκίμασες στο πρόσωπό σου έμοιαζε "ξένο". Σε αυτή την περίπτωση μάλλον διάλεξες λάθος απόχρωση. Όταν δοκιμάζεις μέικ απ είναι πολύ πολύ σημαντικό να ξέρεις τον τόνο βάσης της επιδερμίδας σου.

Δοκίμασε το μέικ απ στο φως της ημέρας έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την επιδερμίδα σου. Αν θέλεις να δείχνεις φυσική, αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος. Το κατάλληλο σημείο για να το δοκιμάσεις είναι η γραμμή ανάμεσα στο σαγόνι και τα μήλα του προσώπου.

Τα περισσότερα καλυπτικά προσώπου έχουν κίτρινη ή μπλε βάση. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει σε μερικές σειρές καλλυντικών την ένδειξη "cool beige" ή "warm honey". Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τόνος βάσης. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να σου δείξουν για ποιούς τόνους επιδερμίδας προορίζονται.

Για να σου δώσω να καταλάβεις έφτιαξα τον παρακάτω πίνακα - οδηγό. 


τόνος επιδερμίδας


Γενικά χαρακτηριστικά της κάθε επιδερμίδας:

Ψυχρή: Τα μάτια είναι συνήθως μπλε ή γκρι. Τα μαλλιά ξανθά, καστανά ή μαύρα. Τους ταιριάζουν περισσότερο τα ασημένια κοσμήματα, μαυρίζουν δύσκολα ή καθόλου και καίγονται εύκολα.

Θερμή: Τα μάτια είναι συνήθως καστανά, πράσινα ή φουντουκί. Τα μαλλιά καστανά, μαύρα, κόκκινα, ξανθά και πυρρόξανθα. Τους ταιριάζουν πολύ ρούχα σε γήινους τόνους, τους ταιριάζουν τα χρυσά κοσμήματα, μαυρίζουν εύκολα και καίγονται δύσκολα.

Ουδέτερη: Τα μάτια μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε χρώμα ρούχου και να να δείχνουν μια χαρά. Τους πάνε και τα χρυσά αλλά και τα ασημένια κοσμήματα.
2 σχόλια:
  1. φοβερό post!!ειλικρινά πολύ βοηθητικό, τελικά είμαι θερμή αν και είμαι ανοιχτόχρωμη προς το ουδέτερη (εδώ ψιλομπλέχτηκα)...
    και πολλές φορές την έχω πατήσει :(( !!και ήμουν άστα να πάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α Βάσω μου σε ευχαριστώ!
    Χαίρομαι που σε βοήθησε w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή