ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Πως να φτιάξεις γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού

25 Ιουν 2013 6/25/2013
καθαρισμός προσώπου
Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο βήμα για ένα υγιές δέρμα. Καθημερινά η επιδερμίδα μας είναι εκτεθιμένη σε σωματίδια ρύπων, αφαιρώντας από το πρόσωπο και το σώμα μας την φυσιολογική τους λάμψη. Γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να παραμελούμε τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας μας. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά καθαριστικά γι' αυτό το σκοπό όπως αφρός καθαρισμού,  γαλάκτωμα καθαρισμού, μαντηλάκια για αφαίρεση του μέικ απ κλπ.


Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο μετά από προτροπή φίλης αναγνώστριας, που ακούει στο όνομα Βασιλική :) Ελπίζω να το διαβάσεις και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Καθαρισμός με αγγούρι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον χυμό αγγουριού. Πολτοποίησε ένα με δύο αγγούρια, βγάλε τον χυμό τους  και ρίξτο σε ένα μπουκαλάκι. Με αυτό μπορείς να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Για περισσότερες χρήσεις μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου. Μην φτιάξεις μεγάλη ποσότητα, χαλάει γρήγορα και θα χρειαστεί να το πετάξεις.
Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν μάσκα στην περιοχή των ματιών σου. Βοηθάει πολύ στην εξάλλειψη των μαύρων κύκλων και σαν τονωτική λοσιόν.
Το συγκεκριμένο γαλάκτωμα έχει λευκαντικές ιδιότητες. Εάν έχεις κηλίδες στο δέρμα σου ή φακίδες θα βοηθήσει στον αποχρωματισμό τους.

Καθαρισμός με ανανά

Ρίξε στο πρόσωπό σου χυμό ανανά κι αφαίρεσέ τον με χλιαρό νερό. Ο ανανάς έχεις ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αποτρέπει τα σημάδια της γήρανσης, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα σου.

Καθαρισμός με λεμόνι ή γάλα

Καθάρισε το πρόσωπό σου με λεμόνι ή φρέσκο γάλα. Απλά "πότισε" ένα κομμάτι βαμβάκι και πέρασε το πρόσωπο ή το σώμα σου με αυτό.


γαλάκτωμα καθαρισμού

Καθαρισμός με ασπιρίνη

Λιώσε 2 ασπιρίνες και ανακάτεψέ τες με νερό. Εφάρμοσε την πάστα στο πρόσωπο ή το σώμα σου και   Εάν έχεις λιπαρό δέρμα ή προβλήματα ακμής, η συνταγή αυτή θα σε βοηθήσει πολύ.

Γαλάκτωμα καθαρισμού για αντιγήρανση

➦ 1κουτ. της σούπας γιαούρτι
➦ 1 κουτ. της σούπας λεμόνι
➦ 2 σταγόνες έλαιο λεμονιού

Ανακάτεψέ τα υλικά και με ένα βαμβάκι αφαίρεσαι το μέικ απ , όπως θα έκανες με το συνηθισμένο γαλάκτωμα. Τα οξεά που περιέχει το λεμόνι θα απαλλάξουν το δέρμα σου από τα λεγόμενα "κακά" βακτήρια ενώ, τα προβιoτικά του γιαουρτιού θα ενιχύσουν το δέρμα σου με "καλά" βακτήρια.
Είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις γήρανσης καθώς  και σε περιπτώσεις ακμής.

Αφρίζον καθαριστικό προσώπου και σώματος με μέλι

➦ 1/4 της κούπας μέλι
➦ 1/2 της κούπας υγρό σαπούνι με ουδέτερο pH
➦ 1/2 της κούπας νερό

Άλλη μια αγαπημένη μου συνταγή λόγω της έντονης ενυδάτωσης και τόνωσης που προσφέρει το μέλι.  Είναι κατάλληλο για μικτές επιδερμίδες.
13 σχόλια:
  1. Μαριαννα μου συγχαρητηρια..ενα ακομα ξεχωριστο και πλ χρησιμο αρθρο οπως και ολα b-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιχι
    Βρήκες κάτι να σου ταιριάζει?! Προσπάθησα να βρω πολύ απλές συνταγές χωρίς να είναι δύσκολο να βρεις τα υλικά. Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο να μου πεις ε! Μην ντραπείς :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμε πλ ευχαριστως ναι ναι για εμενα βρηκα το αφρίζον καθαριστικό προσώπου και σώματος με μέλι και της μητερας μου της αρεσε πλ το γαλάκτωμα καθαρισμού για αντιγήρανση..τα εφτιαξα και τα δυο και ητανε εξαιρετικα συγχαρητηρια ευκολες και κανουν και πλ καλη δουλεια..!!Μμμ πολυ ευχαριστως :p μια ιδεα που ειχα εν οψη καλοκαιριου ειναι μια κρεμα η καποιο ποδολουτρο για ομορφα ακρα μιας και ηδη εχουμε ξεκινησει τα μπανια..:)) πως σ φαινεται?? b-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :)) Γιούπι!!!

    Γεια σου βρε Βασιλική με τις ιδέες σου!

    Διάβασε εδώ αν θέλεις... Έχει διάφορα για τα νύχια και τα πόδια - Πεντικιούρ -
    κι εδώ για τα άνω άκρα - Μανικιούρ -

    Κρέμα βέβαια δεν έχει οπότε κάτι θα σκεφτώ προσεχώς w-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα πλ χαιρομαι που σε εμπνεω χαχαχαχα :p :)) σ εχω στειλει και το mail μου οποτε θελεις για ακομα περισσοτερες ιδεες στειλε μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω.Δεν ξεχνώ ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalispera marianna,o ka8arismos me to aggouri pws ginete vazoume sto proswpo ton xumo tou aggouriou k meta 3eplenoume me nero h to afinoume etsi?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Βάσω :)
    Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Απλά το ρίχνεις στο πρόσωπό σου και το σκουπίζεις ελαφρά και ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα ή το αφήνεις να απορροφηθεί μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ok....:)kai kati allo 8elw na rwthsw exw ena provlhma me spirakia ta opoia den feugoun..ta exw pisw sto mpouti alla oxi se olo sxedon konta me ta opis8ia...ti mporw na kanw gi ayto????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χμ, Βάσω τα σπυράκια έχουν πύον; Πονάνε; Πόσο καιρό τα έχεις;
    Επίσης, χρησιμοποιείς ξυραφάκι στην συγκεκριμένη περιοχή ή κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ta exw polu kairo den ponane..einai kokkina xwris puon ....pernoun ena xrwma san melaniazma ....xrisimopoiousa 3urafaki to kalokairi twra oxi kamia me8odo....eixe psilo3era8ei ena k to e3isa ligo k mou vgike amesws aima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι όπως το περιγράφεις μου μοιάζει σαν θυλακίτιδα που δημιουργείται από το ξύρισμα. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
    Θα βρεις πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την θυλακίτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή