ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Διεσταλμένοι (μεγάλοι) πόροι και πως να τους μικρύνεις

15 Μαρ 2013 3/15/2013
διεσταλμένοι πόροι
Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν διεσταλμένους πόρους στο πρόσωπο. Συνήθως, πρόκειται για κατάσταση που οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή εμφανίζεται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.


Όσο οι άνθρωποι γερνούν η φωτογήρανση και η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, μπορούν να μεγαλώσουν το μέγεθός τους. Επίσης, λιπαροί τύποι δέρματος έχουν την τάση να εμφανίζουν διεσταλμένους πόρους.

Να μικρύνουμε το μέγεθός τους δεν μπορούμε αλλά εκείνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τους κάνουμε, λιγότερο ορατούς. Το κλειδί είναι η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Οι συνήθεις σύμμαχοι μας ενάντια στο πρόβλημα είναι τα χημικά πήλινγκ, το laser και η φωτοανάπλαση IPL. Ποιός όμως έχει καιρό για τέτοιες μεθόδους και πόσο μάλλον, ποιός έχει την οικονομική δυνατότητα στους καιρούς που ζούμε;
Ελάχιστοι θα έλεγα, οπότε τι λέτε για απλά πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι;

Ξεκινάμε λοιπόν...

Θα χρειαστείς:

Για την μάσκα
➦  1 αυγό + 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. της σούπας μέλι

Για την λοσιόν
➦  Μισό λεμόνι + μισό πορτοκάλι + 3/4 της κούπας οινόπνευμα 75 βαθμών

Για το πίλινγκ
➦  1 κουτ. της σούπας μέλι + 1 κουτ της σούπας ζάχαρη καστανή

Συσφικτική μάσκα προσώπου

Βήμα 1ο:
Σπάσε το αυγό σε ένα μπολάκι και χτύπησέ το με ένα πηρούνι μέχρι να αφρίσει. Σαν να κάνεις ομελέτα ένα πράγμα, απλά μην βάλεις αλάτι και πιπέρι:P
Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και το μέλι, αφού πρώτα έχεις ζεστάνει λίγο το μέλι και ανακάτεψέ τα καλά.
Πλύνε το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό και ξέπλυνε με ζεστό νεράκι. Σκούπισε το πρόσωπό σου με μια πετσέτα, απαλά.

Βήμα 2ο:
Άπλωσε το μίγμα που μόλις φτιάξαμε στο πρόσωπο και άφησέ το να στεγνώσει για 15-20'. Στην συνέχεια, πάρε μια καθαρή πετσέτα, την οποία έχεις πρώτα βρέξει με ζεστό νερό και απομάκρυνε την μάσκα. Μόλις τελειώσεις, ρίξε μια γεναία δόση κρύου νερού στο πρόσωπο.


μεγάλοι πόροι

Λοσιόν προσώπου

Βήμα 1ο:
Κόψε το λεμόνι και το πορτοκάλι και ρίξτα στο μπλέντερ. Αφού τα πολτοποιήσεις πρόσθεσε 3/4 της κούπας οινόπνευμα και ξαναχτύπησε τα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πέρασε το μίγμα σου μέσα από ένα σουρωτήρι και ρίξτο μέσα σε ένα βαζάκι, κατά προτίμηση γυάλινο.

Βήμα 2ο:
Αποθήκευεσε το βάζο στο ψυγείο και φύλαξέ το. Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι και πέρασε με την λοσιόν το πρόσωπό σου, στα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα.
Αυτή την λοσιόν θα την χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ στις περιοχές με διεσταλμένους πόρους.

Πίλινγκ

Βήμα 1ο:
Σε μία κούπα ή ένα μικρό μπόλ ρίξε το μέλι και την ζάχαρη. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κ λίγες σταγόνες από χυμό λεμόνι. 

Βήμα 2ο:
Ρίξε νερό στο πρόσωπό σου και άπλωσε το πίλινγκ στις περιοχές που έχεις πρόβλημα. Κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 2-3' και στην συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.
Το πίλινγκ αυτό μπορείς να το κάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

Tip: Αντί για μέικ-απ προτίμησε μια ελαφριά πούδρα.
1 σχόλιο:
  1. Πολύ ωραίο το blog σου..σε ακολουθώ..Αν θες ρίξε και εσύ μια ματιά..
    blog:alldaybeautiful.blogspot.gr
    facebook:alldaybeautiful

    ΑπάντησηΔιαγραφή