ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Ξύρισε τα πόδια σου με ελαιόλαδο!

8 Φεβ 2013 2/08/2013
ξύρισμα ποδιών
Αν και προτιμώ την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να αποφύγω το ξυράφι. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορεί να φοράω κοντά ρούχα, είναι λίγο δύσκολο να περιμένω κανά μήνα για να μεγαλώσουν οι τρίχες και να κάνω αποτρίχωση οπότε, αναγκαστικά στρέφομαι στο γνωστό σε όλους μας ξυραφάκι, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κόβομαι και να γεμίζω κοκκινίλες από τον ερεθισμό που προκαλεί η λεπίδα.


ξύρισμα με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο ενυδατώνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από το να χάσει υγρασία. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να πάρεις 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, να το απλώσεις στα πόδια σου κ να ξυριστείς. Στο τέλος ξέπλυνε τα πόδια σου με σκέτο νερό. Το λάδι δεν πρόκειται να φύγει χωρίς σαπούνι αλλά αυτό δεν μας πειράζει καθόλου μιας και το λάδι που θα μείνει θα ενυδατώσει τα πόδια σου και θα τα προστατεύσει από τους ερεθισμούς.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η μπανιέρα σου θα γλιστράει από το λάδι, γι αυτό καλό θα είναι να προσέχεις. Αυτό που κάνω εγώ για να αποφύγω όλη αυτή την "φασαρία" είναι να στρώνω κάτω στην μπανιέρα ένα αντιολισθητικό πατάκι, ξέρετε αυτα που είναι ειδικά κατασκευασμένα για τις μπανιέρες κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά!
3 σχόλια: