ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μύκητες στο δέρμα και στα νύχια; Μάθε πως να τους ξεχωρίζεις

16 Μαΐ 2010 5/16/2010
μύκητες ποδιών
Επειδή ορισμένες από εσάς, είχατε απορίες σχετικά με τους μύκητες στα νύχια και το δέρμα, σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να τους ξεχωρίσετε και διάφορους τρόπους για να τους θεραπεύεσετε.

Μύκητες στα νύχια: 

Οι μύκητες στα νύχια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, πολλές φορές τα νύχια σου μπορεί να έχουν μολυνθεί από μύκητες και να μην το έχεις καταλάβει. Η μόλυνση έχει χρώμα άσπρο ή κίτρινο και εμφανίζεται κάτω από το νύχι του ποδιού ή του χεριού. Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το νύχι και να προκαλέσει αποχρωματισμό του νυχιού, λέπτυνση του νυχιού και άκρες που ξεφλουδίζουν. Πολλές φορές μπορεί να σου προκαλέσει και πόνο.

Παρακάτω θα δεις ορισμένες φωτογραφίες με νύχια που έχουν μολυνθεί από μύκητες. Η πρώτη φωτογραφία, δείχνει το σημείο όπου ξεκινάει η μόλυνση. Ξέρω οι εικόνες είναι λίγο μπλιάξ αλλά… είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι!

μύκητες-νυχιών μύκητες-νυχιώνμύκητες-νυχιών   μύκητες-νυχιώνμύκητες-νυχιώνμύκητες-νυχιών

Θεραπεία: 

1. Καλό θα ήτανε να επισκεφθείς δερματολόγο για να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Στα φαρμακεία, υπάρχουν διάφορα προϊόντα, ειδικά για τους μύκητες των ποδιών ή των χεριών.
2. Αν πάλι έχεις υποψία για μύκητες και θέλεις να το αντιμετωπίσεις με φυσικούς τρόπους, εξαιρετικά αποτελεσματικό είναι το tea tree oil. Πρόκειται για αιθέριο έλαιο που το εφαρμόζεις πάνω στην μολυσμένη περιοχή. Πρέπει να ομολογήσω από προσωπική εμπειρία πως ναι μεν είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά βρωμάει πολύ οπότε καλό θα ήτανε να το χρησιμοποιείς πριν πας για ύπνο.

Μύκητες στο δέρμα: 

Είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις γιατί πολλές φορές μοιάζουν με άλλες δερματικές παθήσεις. Πχ. μια μυκητίαση στο δέρμα μπορεί να εμφανιστεί με φαγούρα και κοκκίνισμα του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, εσύ μπορεί να μπερδευτείς και να νομίζεις ότι απλά πρόκειται για μια αλλεργική δερματίτιδα. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η διάγνωση ενός ειδικού. Συνήθως, οι μύκητες στο δέρμα έχουν σχήμα στρογγυλό άσπρου χρώματος, κόκκινου ή καφέ και προκαλούν κνησμό. Σημαντικό είναι να τους προλάβεις στο αρχικό τους στάδιο γιατί αυτοί έχουν την τάση να εξαπλώνονται γρήγορα, με αποτέλεσμα η  θεραπεία να γίνεται δυσκολότερη και να παίρνει περισσίτερο χρόνο.

μύκητες-στο-δέρμα μύκητες-στο-δέρμα μύκητες-στο-δέρμα

Μύκητες μπορεί να εμφανιστούν και εσωτερικά στο σώμα μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μύκητες και αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Η ανάπτυξη μυκητών ευνοείται όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα "πέφτει". Τότε είναι που αρχίζει και το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθείς όλους τους κανόνες υγιεινής, όπως:

1. Να αλλάζεις τα σεντόνια που κοιμάσαι ,συχνά.
2. Να αερίζεις τα παπούτσια σου.
3. Να φοράς καθαρά, βαμβακερά ρούχα.
4. Να μην μοιράζεσαι την πετσέτα που χρησιομοποιείς, μιας και οι μύκητες είναι μεταδοτικοί.

UPDATED:  Αντιμετώπισε τους μύκητες των νυχιών με φυσικούς τρόπους
20 σχόλια:
  1. Θα σου το ξαναπώ, επαναλαμβάνομαι και δεν το θέλω, όμως ναί οι συμβουλές σου και οι πληροφορίες σου είναι πολύ σημαντικές!! Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η οριστική θεραπεία για τους μήκυτες των ποδιών είναι λήψη φαρμάκων από το στόμα, αφού διαπιστωθεί με καλλιέργεια το είδος της μόλυνσης. Αλλιώς με την πρώτη αιτία ξαναεμβανίζονται... (από προσωπική εμπειρία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νοσήματα που προκαλούνται στον άνθρωπο από παθογόνους μύκητες ονομάζονται μυκητιάσεις.
    Τα δερματόφυτα είναι μια ειδική κατηγορία μυκητών που προσβάλλουν το δέρμα,ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής και τις μεσοδακτύλιες περιοχές των ποδιών προκαλώντας ερυθρότητα και έντονο κνησμό.

    Από Βιολογία Γενικής Παιδείας,Γ' τάξη Ενιαίου Λυκείου

    πώς φαίνεται ότι γράφω αύριο,ε? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λολ... σε καταλαβαίνω, έτσι ήμουν και εγώ όταν έδινα παθολογία χιχι:P
    Καλή επιτυχία Αθτέρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Ανταποδίδω την επίσκεψη και ωφείλω να ομολογήσω ότι έχεις πολύ οργανωμένο και χρήσιμο ιστολόγιο. Πολλά θέματα σου μου είναι οικεία καθότι το έταιρον μου ήμισι εργάζεται σε εταιρία σχετική και είναι και αισθητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς τον και ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια:)
    Χαιρετίσματα στην συνάδελφο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχα!τωρα μου ελυσες ολες τις σχετικες αποριες!
    εισαι πληρως κατατοπιστικη!
    οι φωτο σε κανουν να εχεις τη διαθεση να τηρησεις πληρως τις συμβουλες για τα σεντονια+τις πετσες που λες!
    πολυυυυυ ενδιαφερον Post!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα είδες Ναταλάκι μου? Μία φωτογραφία=1000 λέξεις:))
    :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οντως!με 1 φωτο τα καλαβα ολα!
    τωρα ξερω πως να τους αναγνωριζω τους παλιομυκητες...αχρειαστο να ναι!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες της Μαριάννας για την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια, επίσης χρήσιμες πληροφορίες που βρήκα για φυσική θεραπεία με vicks vaporub Vicks VapoRub To Cure Nail Fungus και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για τα συμπτώματα που έχουν οι μύκητες στα νύχια και άλλες φυσικές μεθόδους θεραπείας, ξύδια κλπ στο blog Cure Nail Fungus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε πολύ Ερμή για τις χρήσιμες πληροφορίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/13/2011

    Εχω μια απορεια τι ειναι το tea tree oil και που μπορω να το βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To tea tree είναι αιθέριο έλαιο (κοινώς τσαγιόδεντρο) και μπορείς να το προμηθευτείς από φαρμακεία που πωλούν αιθέρια έλαια και γενικά φυτικά καλλυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/31/2012

    ti einai oi mukhtes? :c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μηπως καποιος ξερει ποσο κοστιζει μια καλλιεργεια για να βρεθει το ειδος του μυκητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/03/2012

    οσο μια επισκεψη σσσσσσστο δερματολογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/05/2013

    Τι ειναι τα βυζια ρε παιδια?? ξερεις κανεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Thanks Μαριάννα για τις πολύτιμες πληροφοριες ! Έχω κάνα δυο απορίες ωστόσο. Το tea tree oil το χρησιμοποιείς αδιάλυτο πανω στα νύχια; Το μπουκαλάκι που αγόρασα γράφει να διαλύουμε 2-3 σταγόνες σε 5 ml αμυγδαλελαιο ή άλλο λαδι-βαση. Επίσης, πόσες φορες την ημερα το εφαρμόζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. :))

    Άργησα να σου απαντήσω αλλά είχα θέματα κ δεν έβρισκα χρόνο για το μπλογκ!
    Προσωπικά το χρησιμοποιώ αδιάλυτο είτε πρόκειται για το δέρμα μου είτε για τα νύχια. Ρίξε λίγο έλαιο σε μία μπατονέτα και πέρασε τα σημεία που έχεις πρόβλημα. 2-3 φορές την μέρα είναι αρκετές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Thanks! Ετσι το χρησιμοποιώ κι εγώ. Ελπίζω να μη μου πάρει κανέναν αιωνα η θεραπεία...Καλοκαίρι, νύχια αβαφτα και αυτό το tea tree με την απαίσια μυρωδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή