ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Μάθε πως μπορείς να διατηρήσεις το λευκό χρώμα των δοντιών σου!

27 Φεβ 2010 2/27/2010
λεύκανση δοντιών

Παράγοντες που συμβάλλουν στον αποχρωματισμό των δοντιών

- Το κάπνισμα μειώνει την ροή του σάλιου. Το σάλιο είναι σημαντικό για τον καθαρισμό του στόματος και των δοντιών και προστατεύει τα δόντια μας από τον αποχρωματισμό. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στα ούλα και δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες.


- Η βιταμίνη C βοηθά τα ούλα να μείνουν υγιή. Το κάπνισμα μειώνει το επίπεδο βιταμίνης C. Η μειωμένη ροή αίματος και η έλλειψη βιταμίνης C στους καπνιστές, καθιστούν τη θεραπεία της ουλίτιδας δύσκολη. Το κάπνισμα επίσης, αυξάνει την θερμοκρασία του στόματος καταστρέφοντας  σημαντικά κύτταρα του.

- Άλλες αιτίες εκτός από το κάπνισμα που μπορεί να ευθύνονται για τον αποχρωματισμό των δοντιών είναι διάφορες ασθένειες που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σμάλτο και στην οδοντίνη

- Οι θεραπείες για ορισμένες παθήσεις μπορούν επίσης, να επηρεάσουν το χρώμα των δοντιών – πχ. χημειοθεραπεία. Αντισταμινικά, αντιψυχωτικά και αντιυπερτασικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

Πως θα διατηρήσετε το φυσικό χρώμα των δοντιών σας

1. Μείωσε την χρήση του καφέ και των τσιγάρων.

2. Φρόντισε για την σωστή υγιεινή του στόματός σου με το να βουρτσίζεις τα δόντια σου τακτικά και σωστά. Μην τρίβεις την οδοντόβουρτσα δεξιά και αριστερά αλλά τοποθέτησέ  την κάθετα στα δόντια. Το βούρτσισμα τον δοντιών θα πρέπει να γίνεται για 5’.

3. Κάθε 6 μήνες επισκέψου τον οδοντίατρό σου.

4.  Χρησιμοποίησε διάλυμα στόματος.

5.  Απέφυγε τροφές και ποτά που προκαλούν λεκέδες στο στόμα.

6.  Για να διώξεις όλες τις τοξίνες του καπνίσματος από τα δόντια και τα χείλη σου πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

7. Μια θεραπεία για το σπίτι είναι η χρήση λεμονιού – τοποθέτησε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στα δόντια. Το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες.

8. Μείωσε τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα στην διατροφή σου γιατί χαλάνε τα δόντια. Όλα τα είδη σακχάρων – άσπρη, μαύρη ζάχαρη – τα σάκχαρα που περιέχονται στο  μέλι, στα φρούτα – φρουκτόζη—και στο γάλα -- λακτόζη έχουν την ίδια αρνητική επίδραση στα δόντια.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Όπως θα παρατηρήσατε, αποφάσισα να απενεργοποιήσω τα ανώνυμα σχόλια. Δεν είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν ξέρεις καν το όνομά του. Αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό google, είναι υπόθεση 1 λεπτού. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Happy talking!